Izbori decembar 2023

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
rodney

Re: Izbori decembar 2023

Postby rodney » Fri Dec 20, 2024 2:32 pm

друг члан wrote:
rodney wrote:
друг члан wrote:Otkucam kilometarski post, server error i nista.
Sustina, za moj pojam. Dva kriminalna klana se kolju oko trzista. Ja nisam iz te price. Toliko

Potpuno legitiman stav, ali smo mi pricali ko je ispolitizovao ovu celu stvar
.

Ovaj drugi klan koji je trenuto u losijoj poziciji.
Ako ce da ih ganjaju za lopovluk u gradjevini, moglo je preko hiljadu drugih projekata. Bukvalno za bilo koji. Ali su izabrali ovaj gde je 15 ljudi nastradalo. Jasno je i zasto taj jer su videli da se narod bunu. Isto kao i za litijum, kad su se pobunili lokalci eto odma i ovog sljama

Izabrali ovaj gde je 15 ljudi nastradalo?

Moja poenta koju sam napisao jos na drugoj temi je izmedju ostalog bila da ni za ovo zapravo nece da odgovara onaj ko treba, a kamoli za neke druge stvari pa ne znam kako bi se za bilo koji od tih drugih projekata ista uradilo u zemlji gde nas ubijaju na naplatnim rampama i ne odgovaraju. Tako da opet dolazimo do toga da je (sad ja tebe molim da pazljivo procitas)- reakcija na korupciju= politizacija, a sama korupcija (zloupetreba javne funkcije) nije politizacija.

Znam da si inace pisao protiv ove vlasti, isto tako i opozicije ali mi je ovo neshvatljivo sto pricas iskreno. Jer preko ovog sto ti pises ja jedino vidim da je zvalavi uspeo u tome da nam predstavi da je on Srbija, pa da neke strane sile/placenici/izdajnici hoce da sruse nasu zemlju.

друг члан

Postby друг члан » Fri Dec 20, 2024 2:55 pm

reakcija na korupciju= politizacija, a sama korupcija (zloupetreba javne funkcije) nije politizacija

Koriscenje ljudske tragedije, za poboljsanje svoje pozicije u pljackanju naroda i drzave = politizacija.
Eto, toliko imam reci. Iskuliracu malo.
Izvinavam se svima sto citaju 100 mojih postova na par strana
Choose Life

rodney

Postby rodney » Fri Dec 20, 2024 3:00 pm

Jasno, pad nadstresnice za ciju je izgradnju neko poboljsao svoju imovinsku poziciju pljackanjem naroda i drzave i pogibija 15 ljudi = ljudska tragedija, a ne posledice korupcije

CamoSurprise

Postby CamoSurprise » Sat Dec 21, 2024 10:54 am

Nisam hteo da se uključujem gore na navijačkim temama, ali evo kad se otvorila priča i ovde...

Slučaj nadstrešnice, treba podeliti na dve vrste odgovornosti - krivičnu i političku.

Krivičnu odgovornost treba tražiti u grupi - projektant, izvođač radova, nadzorni organ, građevinski inspektori, tehnički prijem ...Dakle, grupa ljudi koja je neposredno odgovorna za tragediju koja se desila.
Krivičnu odgovornost takođe treba tražiti i među svima onima koji su, kao i na mnogim drugim projektima i tenderima, muljali sa količinama i kvalitetom materijala ili iz svoje gluposti i neznanja po partijskoj hijerarhiji potpisivali i odobravali sve što im se servira.
Pričali smo o tome i ranije, da je veliki broj nestručnih i neobrazovanih ljudi postavljen na odgovorne funkcije, isključivo zbog partijske podobnosti i evo ubiramo plodove takvog kadriranja.

Političku odgovornost treba tražiti od svih koji su pokušali ovu tragediju da zataškaju. Prvo veče su na televiziji izašli Vučić, Dačić, Vučević i pričali kako je u pitanju stara nadstrešnica iz 1964.godine, kako nije renovirana...onim njegovim glumačkim patetičnim glasom - eto, sve smo renovirali, samo tu nadstrešnicu nismo renovirali...Eeeejjjjjjj, čoveče, pa jel su ljudi slepi?
Jeftin pokušaj da se prikriju domaći, ali i strani pajtaši, koji su bili uključeni u ceo projekat. Onda sledi populistički potez u vidu ostavki i hapšenja. Kako ga niko nije pitao - zašto se uopšte hapse ti dobri i pošteni ljudi, ako renoviranja nadstrešnice nije ni bilo? Sledi slanje ološa i korisnih idiota na sabotiranje skupova, kao i nove predstave na TV-u, gde lično predsednik države iznosi dokazni materijal, pa jbte...
Političku (ne)odgovornost, za ovu tragediju, kao i za brojne druge primere o kojima smo i ranije pisali, narod bi trebalo da kazni na izborima.
Doveli su do tragedije, svojim muljanjem, svojom glupošću, svojim nestručnim kadrovima, ali hajde da se sve što pre zaboravi i daj da se malo ljutimo na sve one koji i dalje pričaju o tome.
Samo oni koji imaju benefite i korist od ovakvog sistema ili oni koji su glupi do nivoa retardiranosti, mogu da pravdaju ovo što se desilo i napadaju studente, klince i sve one koji ukazuju na zlo.
Veliko bravo za sve koji nisu ostali nemi, a evo jedno iskreno bravo i za cigane koji su izneli parolu u Areni, jer su pokazali da i kod njih ima neko ko malo drugačije razmišlja.
Gilajdza RIP

lukabrasi

Postby lukabrasi » Sat Dec 21, 2024 4:10 pm

Samo sto parolu nisu okacili cigani, nego neki simpatizer...

ElPadrino

Postby ElPadrino » Mon Dec 23, 2024 1:18 pm

Svaka čast gilajdža, bukvalno u jednom malo dužem postu sva suština i ove pobune i protesta i svega ostaloga.
Juče je bio zaista veličanstven protest, što je nabitnije nije bilo EU/Euromajdan i ostalih preseravanje zastava, nego samo zastave Srbije, proste ljudske parole i Crkvene zastave što je dosta bitno. Čak se i Patrijarh oglasio, sada i zvanično.

rodney

Postby rodney » Tue Dec 24, 2024 4:58 pm

Zvezdasi sinoc pokazali da su prozreli ljude od saopstenja, a tu mislim na vrhovnog, generalnog i generalstabnog koji ovih dana svakim novim danom iznose drugacija i podobnija saopstenja i bivaju demantovani delima

друг члан

Postby друг члан » Fri Jan 17, 2025 9:48 am

Šest meseci od imenovanja bivšeg ambasadora Marka Đurića za ministra spoljnih poslova, vlasti Srbije su, čini se, odlučile koga će imenovati na važnu diplomatsku funkciju u Americi, jednom od najmoćnijih geopolitičkih igrača u svetu.
Vlada Srbije predložila je za to mesto Dragana Šutanovca, nekadašnjeg čelnika Demokratske stranke (DS) i ministra odbrane u vladama Vojislava Koštunice i Mirka Cvetkovića, prenela je državna Radio-televizija Srbije.

Za sada nije zvanično potvrđeno da će Šutanovac, nekadašnji politički protivnik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) i bez iskustva u diplomatiji, biti ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama.

https://www.blic.rs/bbc/ko-je-dragan-su ... ci/t4vwyyv
Samo da se žuti ološ ne vrati na vlast. Ovi što su treća liga i bivši ministri oni mogu
Choose Life

ElPadrino

Postby ElPadrino » Fri Jan 17, 2025 11:36 am

Meni izgleda kao neki NVO - nevladin sektor, ljevičar i slično preseravanje. U principu kao plaćenik sa Zapada.

Sve i nekako ali kada vidim onu Mariniku meni se povraća. Ustaljena mantra tih šatro "žena političarki" anoreksičarki, po mogućnosti veganki, što će da donesu promjene.. Imamo takav primjer one fukse u Finskoj, pa one kretenuše u Estoniji, Moldaviji, Rumuniji, pa sve do ove Analine Berbok ili kako se već zove ta marioneta unutar vlade Njemačke. To im je sada izgleda novi trend.

No al calcio moderno

Postby No al calcio moderno » Fri Jan 17, 2025 11:39 am

Sve nakako, ali kada vidim tog i tog i jos neke oko njega svi su manje zlo od toga i toga i tih oko njega.
Ps. Brz oporavak devojci koju su pokusali da ubiju juce.

Druidid

Postby Druidid » Fri Jan 17, 2025 2:07 pm

друг члан wrote:https://www.blic.rs/bbc/ko-je-dragan-su ... ci/t4vwyyv
Samo da se žuti ološ ne vrati na vlast. Ovi što su treća liga i bivši ministri oni mogu

https://www.novosti.rs/vesti/politika/1 ... -sutanovca

Cuti brate, samo da se ovi ne vrate. MIslim los je Vucic i to, ali ako se zuta izdajnicka govna vrata, e tad smo ga tek najebali...

rodney

Postby rodney » Fri Jan 17, 2025 3:03 pm

Sevastopole wrote:
Драгољупче wrote:O cemu pricamo covek je uspeo da kupi, posvadja sve nacionalne struje u zemlji. Nazalost i navijace.Kada je nekim bednim Fajtersima nudjeno obezbedjenje splavova po Bgu, onda nema vise o toj temi sta da se pise. Ejjjj.Pisite ljudi, pricajte ne opravdavajte do jucerasnje saborce koju su se prodali nego uperite prstom u njih, dzaba nam sve ako izgubimo drzavu.Licno nisam glasao 15 godina. Ovaj put moram i moj glas ide Milosu "Francuzu". Kako objasnjavate parizer majku nam jebem u prokletu.

Izgleda da se ljudima vise svidja vreme kada je po 200/300 navijaca bilo po raznim kazamatima KP domovima, istraznim zatvorima, bekstvima. I to vrlo cesto zbog udara koji ti nadju kuci na pretresu, ili sto si razbio staklo na stadionu lezis 6 meseci istrage itd. Da ne nabrajam sad monstruozne rezone zutih prema navijacima i koje su kazne delili. Pa kad ti sude za razbojnistvo od pre 10 godina, pa pod njihovom vladavinom dobijes umesto godinu, dve, zato sto si "clan navijacke grupe". Nisu oni gasili navijace jer hoce fudbal u zemlji kao u Engleskoj da bude, nego su gasili navijace jer znaju odakle duva.
Ovo sto si ti naveo kao primer, se zove slabost navijackog pokreta. Sta je problem da se kaze neka hvala? Jel probao to neko da uradi? Zato sto su navijaci slabi na "raskos" koji im se nudi, ajde da vratimo zute da nas jebu i jaja da nam ovaj put utrpaju, da bi bili posteni, po stekovima, po zatvorima...onda cemo biti valjda zadovoljni?
Ko je kriv navijackom pokretu sto je CEO se upetljao u nesto u sta nije trebao? Samo je pitanje ko je koliko celu tribinu uvukao u sve sto ne treba. Ja pokusavam da gledam kroz prizmu i obicnog coveka(koji su podpali pod uticaj ovih zlotvora iha haj), ali se trudim i da gledam kroz navijacke oci buducnost. Ni jedni ni drugi izgleda ne vide dobro stvari.
Ja ne mogu da verujem da su ljudi spremni da glasaju za neku nacionalnu opciju, koja sada otvoreno govori da ce ici zajedno sa nekim ko kaze da je Srebrenica genocid, da je gej okej, da Kosovo...ko zna sta i misle o njemu, sa ljudima koji vredjaju Patrijarha, sa ljudima koji ko zna kako ce se postaviti prema Republici Srpskoj prema Crnoj Gori, prema Rusiji(Crna Gora se odcepalia 2006., Republika Srpska valjda ima ovde ljudi koji mogu da uporede danasnje odnose i one od pre 15 godina)...i jos gomilu stvari koje se zanemariju. I da ce davati legitimitet ko zna cemu sve time sto ce napaviti udruzenje koje ce voditi Srbiju svuda samo ne tamo gde bi mi hteli, ali bukvalno u svakoj sferi zivota. Nemoj da racunate da ce za njihovo vreme "pogresno odstampani udzbenik iz biologije" neko da povuce, oni to ne rade, oni hapse onog ko se pobuni protiv toga, nemoj da ocekujete da cemo centimetar jedan napredovati na Kosovu. Mozda ako im gazde kazu, dodjite na vlast povucicemo 3 koraka nazad da se narod malo smiri, pa cemo posle 5 napred kad dodje vreme. Jedino tako, inace za njih se zna ko su i sta su, kakvi su bili prema nama, prema obicnom narodu. O aferama njihovim, ja vidim da ljudi ovde imaju amneziju, ali kad ih niko ne pise necu ni ja, bas me zanima dal iko od ovih 30 ogodisnjaka zna ista iz proslosti ove zemlje.
Jednostavno, vidim da ljudi nisu svesni sta i koga guraju da dodje da vodi drzavu. Tema je da se preskace u sirokom luku, ali nerealno koliko ljudi ne vide i koliko su ostrasceni.

klasicna "lojalista" prica

lukabrasi

Postby lukabrasi » Sun Jan 19, 2025 9:27 pm

Kakav sou program nas ocekuje...ovo se samo kuva...

No al calcio moderno

Postby No al calcio moderno » Mon Jan 20, 2025 11:16 am

Ma nece biti nista nazalost.
Inace, je li moguce da prosvetni radnik za tri svoje plate ne moze da kupi one patike sto preeceednik nosi?

lukabrasi

Postby lukabrasi » Mon Jan 20, 2025 8:33 pm

Mislim da su u pitanju 2 plate ipak...
Pa ovo je do sada najvece talasanje u zadnjih nekoliko godina...Protesti protiv Rio Tinta i oko Ribnikara su bili laganiji...

No al calcio moderno

Postby No al calcio moderno » Mon Jan 20, 2025 8:47 pm

Ugasili su se ti, ugasice se i ovi. Sada ce on da ide po Srbiji da prica sa onim nepismenim seljacima, da ubedjuje itd. Ovi sto imaju korsit od ove vlasti ostace mu verni, ovi sto nesmetano rade gudru ce da nastave da je rade, ovi sto dobijaju tendere ce nastaviti da dobijaju(ovde ne prozivam jednu navijacku grupu nego mislim na sve firme u kombini da ne bude zabune) ovi po drzavnim firmama ce da nastave da budu uz vlast, a vlast ce da nastavi da zadužuje Srbiju i da je rasprodaje, a mnogi od te rasprodaje zive veoma dobro i nece se odreci toga. Sad je red da se pare ukradu na Expu i na nacionalnom stadionu. Tu je i kopanje litijuma koje ce da krene.
Ovi sto su ispravni pa i ovi nesrecni studenti nece imati puno izbora, morace da se povuku i da gledaju sve to ili da odu kao i vecina nas i da ostave sljamu da se bogati van zakonskih okvira i da posmatramo iz daleka kako Srbija sto rece drug iz Kg s trenutnim prebivalištem u Stutgartu "nedostajanstveno propada"

rodney

Postby rodney » Tue Jan 21, 2025 1:11 pm

No al calcio moderno wrote:Ugasili su se ti, ugasice se i ovi. Sada ce on da ide po Srbiji da prica sa onim nepismenim seljacima, da ubedjuje itd. Ovi sto imaju korsit od ove vlasti ostace mu verni, ovi sto nesmetano rade gudru ce da nastave da je rade, ovi sto dobijaju tendere ce nastaviti da dobijaju(ovde ne prozivam jednu navijacku grupu nego mislim na sve firme u kombini da ne bude zabune) ovi po drzavnim firmama ce da nastave da budu uz vlast, a vlast ce da nastavi da zadužuje Srbiju i da je rasprodaje, a mnogi od te rasprodaje zive veoma dobro i nece se odreci toga. Sad je red da se pare ukradu na Expu i na nacionalnom stadionu. Tu je i kopanje litijuma koje ce da krene.
Ovi sto su ispravni pa i ovi nesrecni studenti nece imati puno izbora, morace da se povuku i da gledaju sve to ili da odu kao i vecina nas i da ostave sljamu da se bogati van zakonskih okvira i da posmatramo iz daleka kako Srbija sto rece drug iz Kg s trenutnim prebivalištem u Stutgartu "nedostajanstveno propada"

Slicno mislim, ali se sve nesto nadam da nisi u pravu. On moze da ide gde hoce i da prica istim ljudima kojima to prica vec 12 godina. Evo sad planiraju da razbijaju te blokade sa nekim pravnim timovima, ucenjenim roditeljima i njihovim studentima videcemo sta ce tu da se desi.

Zanimljivo je da su usvojili novi simbol- krvave sake sa ispruzenim srednjim prstom, sto valjda govori da ih zabole sto je krvava dok god imaju lojaliste i sto bi sevastopolj rekao "komsije koje idu na more" , taj simbol je usvojio i kako sam sebe naziva "generalni" Zvezdan Terzic. Pa smo sinoc imali prilike da vidimo kako neki apoliticni klinci crtaju taj simbol na vozdovcu na visoj elektrotehnickoj i neke transparente na autokomandi, videcemo da li apoliticne takav transparent uvlaci u nesto na dan utakmice protiv PSV-a.

Sto se tice nedostojanstvenog propadanje Srbije, dostojanstveno se proziva americki ambasador dok se istovremeno cuti onima koji izvrsavaju njegove naredbe, jer sta bi vi hteli "da opet zuti opet hapse navijace" ? Tako da sledeci put dobro razmislite da li zelite dobro ovoj nasoj Srbiji napacenoj, ili da se vrate zuti americki ambasadori

Druidid

Postby Druidid » Tue Jan 21, 2025 1:30 pm

Zvezdan Terzic moze biti sve, ali jedno sigurno nije, nije budala. Dakle ova slika je lazna, ako ste procitali vesti screenshot je sa Wacapa, i u vestima pise svako ko ima Zvezdanov broj moze videti ovu sliku, pa brale gde mi je broj da vidim. Ovo moze da se odradi sa dva telefona, dodas jedan broj u kontakte i nazoves ga Zvezdan Terzic, sa drugog kacis slike koje hoces.
Ja cu rado pojesti ova govna koja sam sad israo, ako se ispostavi da je Terzic zaista podelio ovu sliku. Ali opet ovo je toliko kontra-produktivno za sve, prvo za samog Terzica, drugo za Zvezdu, a na kraju krajeva i za sam SNS i Vucica.

A vi sto ste otisli iz zemlje i sada serete kako Srbija nedostojanstveno propada, ako ne mozete da pomognete, makar ne odmazite. Jednostavno cutite i uzivajte u dijaspori, ocigledno vam je lepse nego u Srbiji, a ljudima koji su ostali ovde i pokusavaju da se izbore za nesto u svojoj zemlji ne sirite vas pesimizam.

No al calcio moderno

Postby No al calcio moderno » Tue Jan 21, 2025 2:21 pm

Moram da se nadovezem da su mi ipak najodvratniji ljudi ovi sto za dnevnice idu da kače ove transporte kao ovi danas na nadvožnjaku i onaj mali bolid od sinoc kao i ljudi koji su dolazili na utakmice Partizana u Arenu i na Jna, a koji rade poslove obezbedjenja, neke nazalost i znam licno, zajedno smo trenirali, kada sam video slike dvojice njih medju tim neljudima, razočarao sam se jer sam ih smatrao dobrim momcima, a oni se prodali za 50 evra. Verovatno najbednija vrsta ljudi koja bi za male pare prodala i kevu rodjenu.

ElPadrino

Postby ElPadrino » Wed Jan 22, 2025 10:34 am

Mislim da oni najviše oslikavaju sunovrat današnjeg društva. Da jedan mladić je spreman za 50-100 evra da radi takve bljuvotine. Ali toga je bilo i biće. Bitno da je ova studentska mladost ustala protiv nakaradnog sistema i da su još živi.. Kada su mnogi mislili da su pali u empatiju i da ih ništa ne zanima. Kakav god ishod bio ovih protesta velika su nada i velika opomena ovim banditima sa vlasti. Možda nije još završni trenutak za generalni štrajk i neki novi 5 oktobar, ne zbog dobre vlasti, nego zbog toga što realno nema ko da dođe nakon njih, ali sigurno jeste neko zadnje upozorenje da ovi manipulatori i kreteni i idioti sa vlasti trebaju dobro da razmisle gdje, šta i kako misle da rade u budućnosti. Možda profesor Milo Lompar i njegova ekipa uspiju iznjedriti nešto kvalitetno, mislim da su oni jedina nada. I Miša Bačulov kao normalan čovjek, prije svega sportista i ljudina mi izgleda kao neka nova nada.

Return to “Само опуштено”