Izbori decembar 2023

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
rodney

Re: Izbori decembar 2023

Postby rodney » Fri Dec 20, 2024 2:32 pm

друг члан wrote:
rodney wrote:
друг члан wrote:Otkucam kilometarski post, server error i nista.
Sustina, za moj pojam. Dva kriminalna klana se kolju oko trzista. Ja nisam iz te price. Toliko

Potpuno legitiman stav, ali smo mi pricali ko je ispolitizovao ovu celu stvar
.

Ovaj drugi klan koji je trenuto u losijoj poziciji.
Ako ce da ih ganjaju za lopovluk u gradjevini, moglo je preko hiljadu drugih projekata. Bukvalno za bilo koji. Ali su izabrali ovaj gde je 15 ljudi nastradalo. Jasno je i zasto taj jer su videli da se narod bunu. Isto kao i za litijum, kad su se pobunili lokalci eto odma i ovog sljama

Izabrali ovaj gde je 15 ljudi nastradalo?

Moja poenta koju sam napisao jos na drugoj temi je izmedju ostalog bila da ni za ovo zapravo nece da odgovara onaj ko treba, a kamoli za neke druge stvari pa ne znam kako bi se za bilo koji od tih drugih projekata ista uradilo u zemlji gde nas ubijaju na naplatnim rampama i ne odgovaraju. Tako da opet dolazimo do toga da je (sad ja tebe molim da pazljivo procitas)- reakcija na korupciju= politizacija, a sama korupcija (zloupetreba javne funkcije) nije politizacija.

Znam da si inace pisao protiv ove vlasti, isto tako i opozicije ali mi je ovo neshvatljivo sto pricas iskreno. Jer preko ovog sto ti pises ja jedino vidim da je zvalavi uspeo u tome da nam predstavi da je on Srbija, pa da neke strane sile/placenici/izdajnici hoce da sruse nasu zemlju.

друг члан

Postby друг члан » Fri Dec 20, 2024 2:55 pm

reakcija na korupciju= politizacija, a sama korupcija (zloupetreba javne funkcije) nije politizacija

Koriscenje ljudske tragedije, za poboljsanje svoje pozicije u pljackanju naroda i drzave = politizacija.
Eto, toliko imam reci. Iskuliracu malo.
Izvinavam se svima sto citaju 100 mojih postova na par strana
Choose Life

rodney

Postby rodney » Fri Dec 20, 2024 3:00 pm

Jasno, pad nadstresnice za ciju je izgradnju neko poboljsao svoju imovinsku poziciju pljackanjem naroda i drzave i pogibija 15 ljudi = ljudska tragedija, a ne posledice korupcije

CamoSurprise

Postby CamoSurprise » Sat Dec 21, 2024 10:54 am

Nisam hteo da se uključujem gore na navijačkim temama, ali evo kad se otvorila priča i ovde...

Slučaj nadstrešnice, treba podeliti na dve vrste odgovornosti - krivičnu i političku.

Krivičnu odgovornost treba tražiti u grupi - projektant, izvođač radova, nadzorni organ, građevinski inspektori, tehnički prijem ...Dakle, grupa ljudi koja je neposredno odgovorna za tragediju koja se desila.
Krivičnu odgovornost takođe treba tražiti i među svima onima koji su, kao i na mnogim drugim projektima i tenderima, muljali sa količinama i kvalitetom materijala ili iz svoje gluposti i neznanja po partijskoj hijerarhiji potpisivali i odobravali sve što im se servira.
Pričali smo o tome i ranije, da je veliki broj nestručnih i neobrazovanih ljudi postavljen na odgovorne funkcije, isključivo zbog partijske podobnosti i evo ubiramo plodove takvog kadriranja.

Političku odgovornost treba tražiti od svih koji su pokušali ovu tragediju da zataškaju. Prvo veče su na televiziji izašli Vučić, Dačić, Vučević i pričali kako je u pitanju stara nadstrešnica iz 1964.godine, kako nije renovirana...onim njegovim glumačkim patetičnim glasom - eto, sve smo renovirali, samo tu nadstrešnicu nismo renovirali...Eeeejjjjjjj, čoveče, pa jel su ljudi slepi?
Jeftin pokušaj da se prikriju domaći, ali i strani pajtaši, koji su bili uključeni u ceo projekat. Onda sledi populistički potez u vidu ostavki i hapšenja. Kako ga niko nije pitao - zašto se uopšte hapse ti dobri i pošteni ljudi, ako renoviranja nadstrešnice nije ni bilo? Sledi slanje ološa i korisnih idiota na sabotiranje skupova, kao i nove predstave na TV-u, gde lično predsednik države iznosi dokazni materijal, pa jbte...
Političku (ne)odgovornost, za ovu tragediju, kao i za brojne druge primere o kojima smo i ranije pisali, narod bi trebalo da kazni na izborima.
Doveli su do tragedije, svojim muljanjem, svojom glupošću, svojim nestručnim kadrovima, ali hajde da se sve što pre zaboravi i daj da se malo ljutimo na sve one koji i dalje pričaju o tome.
Samo oni koji imaju benefite i korist od ovakvog sistema ili oni koji su glupi do nivoa retardiranosti, mogu da pravdaju ovo što se desilo i napadaju studente, klince i sve one koji ukazuju na zlo.
Veliko bravo za sve koji nisu ostali nemi, a evo jedno iskreno bravo i za cigane koji su izneli parolu u Areni, jer su pokazali da i kod njih ima neko ko malo drugačije razmišlja.
Gilajdza RIP

lukabrasi

Postby lukabrasi » Sat Dec 21, 2024 4:10 pm

Samo sto parolu nisu okacili cigani, nego neki simpatizer...

Return to “Само опуштено”