Српска навијачка сцена - дискусија

ReciNe

Re: Српска навијачка сцена - дискусија

Postby ReciNe » Fri Oct 12, 2018 9:34 pm

Lunapark wrote:
ReciNe wrote:I opet dolazimo do dela gde ste vi i jedina ispravna, najbolja, najpametnija i sve naj, naj grupa ne u Srbiji nego svetu. Dokle god se budete tako oglasavali o "zdravoj prici" hvalisanjem vasih poteza koji su kazem samo u na nasoj sceni u zadnjih dve god kontradiktorni sa bilo kakvom pricom koju sad vas par sara ovuda, ja cu komentarisati. Sa jednim vasim sam se slozio ali sad ove bajke sa obezbedjenjem, pljuvanjem drugih i hvalisanjem vas pa mislim stvarno. Od toliko ljudi na tribini bilo bi glupo da nemate bar 10 koji imaju toliko mozga da smisle svaki taj Pariz, Atinu i sve ostalo. O zdravoj prici mozemo da pricamo ali ne na vasem primeru nego objektivno gledano na scenu i ljude, vi ne mozete biti primer zdrave price bar ne sad i jos neko vreme kako i niko. Stvar je svesti a ne pariza, atine, saranja ovuda tih gluposti kako ste sve naj i kako ne napadate 10 na 1. To je znak da prvo vi zivite u zabludi a treba nam neka bolja realnost.

Neki dan si napisao da je Delijama pao broj i da ih ima 2 000 na stadionu. Kako ih to onda sada ima mnogo? Ali ajde da uzmemo da računaš nešto krivo. Koliko ima Armade pa imaju ljude koji kapiraju koliko je bitno da se pojave u Atini protiv Aeka na zabranjenom gostovanju kada se već nisu pojavili pre toga u Pireju? Ima ih kući u vrh glave par stotina i na strani u proseku do sto ljudi.

Kako oni sa par stotina ljudi kapiraju te stvari? Koliko ima Bad Blu Boysa zadnjih godina pa su se pojavili redom u Kijevu, Parizu, Atini, sve zabranjena gostovanja i dešavanja sa porazima, ali su se pojavili bez obzira na sve probleme koje su imali? Smejali su im se ljudi koliko ih je u kakvom su kanali, a niko nikada nije rekao, čekaj, pogledaj u kakvom su sranju a nije im problem da kapiraju i traže izazov?

Koliko ima Kohorta ljudi kada odu preko u Cirih, Glasgov sa željom? Pa imaju kući u proseku 100-150 ako i toliko kad padne kiša, na gostovanjima do 50. Koliko ima Vravara iz Podgorice pa odu u Zagreb na košarku, pa probaju nešto? Koliko s druge strane ima navijača Barselone, nekih Grka, svih ostalih većih i manjih itd. pa nešto ne vidim da ovakve stvari rade na ovaj način.

Nije odgovor na pitanje kako Delije mogu Pariz, Atinu x2, Moskvu x2, Zagreb x2, zato što ih ima mnogo pa je lako, još bi kao bilo iznenadjenje da nisu to uradili. Ne, odgovor je da imaš ljude koji su navijači, kojima je stalo do navijačkih izazova, koji razmišljaju kako će negde da odu, u tome su o tome razmišljaju. Da nadmudre druge, da se nadmeću, da ga zavuku Uefi, ovima i onima.

I na takvoj tribini prevlada navijačko razmišljanje i zato imaš ove stvari gde ti ljudi odu u neki zagrebački kraj da rašire parolu za humanitarni koncert na Marakani. U svakom tom Parizu, Moskvi, Atini se vidi svest, jer to ne može da uradi neko ko nije navijač, ko ne razmišlja o navijanju, kome nije stalo do navijanja. Pa što bi neko ko nije navijač uopšte razmišljao da mora negde da ode, ma nema to uopšte u glavi, nije mu ni na kraj pameti. Ovo je isto odgovor zašto ove gore grupe imaju to što imaju, a mi se ovde češemo po glavi i zevamo kada se spomenu ove stvari, tražimo neke alibije izgovore itd.

Dakle suština i odgovor zašto neko ode u Pariz, Atinu, ili bilo gde drugo pod takvim okolnostima je zato što je navijač. Dobar navijač. Kratko i jasno.

Ja sam lepo napisao sa cime ste pokusali da ozivite vasu pricu i vasu masu, a da vam nije pomoglo a ti ako mislis da je u danasnje vreme malo 2000 ljudi onda ti imas problem sa tim sto vas je malo, meni je to i vise nego mnogo ljudi a od toliko ljudi mora da ima 10 mozgova koji ce da organizuju takve stvari. Pored toga vi imate i fond koji ko zna koliki je i imate mogucnost za tako nesto i to niko nije osporio ali vasa hvalisanja za ta obezbedjenja, fer i ostalo ne piju vodu jer svi koji su bar malo ukljuceni u nasu scenu znaju sta ste radili u zadnjih par god a i ranije.

Stvar je i u tome sto necu da se raspravljam sa tobom i ostalima koji ste ograniceni na vasu sektu ili bilo kim ko je zagrizen do te srzi da ne moze da razmisli bar na momente objektivno. Svi su sjebavali i radili svasta ne samo vi, ali vi najvise ovde pisete o nekim starima koje niste postovali do "juce". Lepo sam rekao kad budes mogao ti i svako da sedne razmisli svojom glavom objektivno o svemu i u kakvom je sranju nasa scena onda mozemo o ovoj temi da pricamo.

Ja sam isto tako imao akcija i svega sto jedan navijac moze da ima do duse o mnogo manjem broju ljudi je rec ali to nije poenta. Poenta je sesti, popricati sa nekim, biti realan i objektivan, ne pricati o tome sta ste vi, mi i ostali radili nego sta vi, mi i ostali treba da uradimo zarad bolje situacije na ulicama i stadionima bilo kog grada u Srbiji.

Odan

Postby Odan » Fri Oct 12, 2018 9:38 pm

психијатрија prijatelju, ovo se zove doktorski upis ;)

Da i nije internet ponovo u modi, vec se izgleda to malo prebacilo sa fejsa i instagrama na forume (koji su stariji od pomenutog fejsa).

Sevastopole

Postby Sevastopole » Fri Oct 12, 2018 10:00 pm

ReciNe wrote:Ja sam lepo napisao sa cime ste pokusali da ozivite vasu pricu i vasu masu, a da vam nije pomoglo a ti ako mislis da je u danasnje vreme malo 2000 ljudi onda ti imas problem sa tim sto vas je malo, meni je to i vise nego mnogo ljudi a od toliko ljudi mora da ima 10 mozgova koji ce da organizuju takve stvari. Pored toga vi imate i fond koji ko zna koliki je i imate mogucnost za tako nesto i to niko nije osporio ali vasa hvalisanja za ta obezbedjenja, fer i ostalo ne piju vodu jer svi koji su bar malo ukljuceni u nasu scenu znaju sta ste radili u zadnjih par god a i ranije.

Stvar je i u tome sto necu da se raspravljam sa tobom i ostalima koji ste ograniceni na vasu sektu ili bilo kim ko je zagrizen do te srzi da ne moze da razmisli bar na momente objektivno. Svi su sjebavali i radili svasta ne samo vi, ali vi najvise ovde pisete o nekim starima koje niste postovali do "juce". Lepo sam rekao kad budes mogao ti i svako da sedne razmisli svojom glavom objektivno o svemu i u kakvom je sranju nasa scena onda mozemo o ovoj temi da pricamo.

Ja sam isto tako imao akcija i svega sto jedan navijac moze da ima do duse o mnogo manjem broju ljudi je rec ali to nije poenta. Poenta je sesti, popricati sa nekim, biti realan i objektivan, ne pricati o tome sta ste vi, mi i ostali radili nego sta vi, mi i ostali treba da uradimo zarad bolje situacije na ulicama i stadionima bilo kog grada u Srbiji.

Sta znaju svi koji su i malo upuceni u navijacku scenu? Daj da cujemo mi neupuceni ili ostrasceni. Ovaj tekst je najopasniji sa ovakvim opstim obuhvatanjima tipa znamo dobro svi ko ste, a u sustini ti znas karu jednu veliku i to je to. Mi sigurno da znamo svoje greske ali to sigurno nije nesto sto bi ti znao da kazes. sekta, fond, vojnicki, stotka, kakvi termini jebote. Ti za pocetak i bolje sutra treba da ne pricas stvari koje ne znas, da bi ozdravili nesto.

ReciNe

Postby ReciNe » Fri Oct 12, 2018 10:08 pm

Ma vazi, sad cu tebi da pisem koliko je mojih drugara izbodeno i upucano sva sreca ne ubijeno od 2008 pa nadalje zbog zvezde ili partizani ili bilo kog drgog kluba. Ajde prosipaj maglu ostalima mene ne mozes ubediti da si u pravu. Nisam toliko mali i imam dosta iza sebe sto se navijackog sveta tice.

Sevastopole

Postby Sevastopole » Fri Oct 12, 2018 10:14 pm

Bravo za tebe sto imas navijackog staza, al zamisli ima jos ljudi koji imaju staza. Mogu i ja da brojim svoje drugove koji su prosli tako i gde cemo da stignemo sa time?

Lunapark

Postby Lunapark » Fri Oct 12, 2018 10:51 pm

ReciNe wrote:Ja sam lepo napisao sa cime ste pokusali da ozivite vasu pricu i vasu masu, a da vam nije pomoglo a ti ako mislis da je u danasnje vreme malo 2000 ljudi onda ti imas problem sa tim sto vas je malo, meni je to i vise nego mnogo ljudi a od toliko ljudi mora da ima 10 mozgova koji ce da organizuju takve stvari. Pored toga vi imate i fond koji ko zna koliki je i imate mogucnost za tako nesto i to niko nije osporio ali vasa hvalisanja za ta obezbedjenja, fer i ostalo ne piju vodu jer svi koji su bar malo ukljuceni u nasu scenu znaju sta ste radili u zadnjih par god a i ranije.

Ti si lepo napisao neku svoju viziju koju imaš u glavi a koja nema veze sa onim šta se dešava u stvarnosti. Ajde da uzmemo ovaj netačan broj o 2 000 ljudi na stadionu. Pa taj broj imaju i drugi na stadionu ali nema glava koje rade na navedeni način navijačke stvari, zašto? Ima brojnih tribina i kopova sa hiljadama, ima i onih sa stotinama, ima i onih sa jedva par stotina koje rade prave navijačke stvari, ali suština je nešto drugo.

Kakav to fond ima Armada da se šeta po Atini sa 50 ljudi na zabranjenom gostovanju? Kakav to fond ima Kohorta kojoj je pola regije zbog siromaštva iselilo pa se šeta sa 50 ljudi u nekoj Moldaviji? Kakav to fond imaju BBB, pa odu svuda kako treba pa na kraju nemaju pare da se vrate kući iz Atine, ali su bili? Kakav to fond imaju Varvari, pa tamo dole nema žive duše sem par meseci sezone, pa odu u Zagreb, isto neki Tornado, pa šta oni tamo imaju da rade ako nije sezona, samo da se smaraju, ali putuju, ide, šetaju.

Jel kapiraš ti da je sve ovo što pišete o masi, fondu, ovome ili onome, samo alibi i izgovor da neko može a drugi ne može da uradi prave stvari. To su klasični mitovi u kojima smo mi Srbi zarobljeni i što nas sprečava da vidimo stvari na pravi način, i da sebi priznamo realnost. Suština je da postoje dobri i pravi navijači na tribinama, jer djaba ti milioni, desetine hiljada ljudi na stadionu ako nemaš ljude koji žive navijanje kako treba, koji su ipravni, žele, primenjuju to na svoju grupu. Jel možeš da skapiraš da je suština moje poruke koju citiraš da nisu bitni brojevi, koga ima koliko, to su periferne stvari. Imaju neki mnogo više ljudi od Armade, Kohorte, Tornada, Varvara, pa ne rade ovakve stvari.

Jasno ti je šta je suština? Pravi ljudi na pravom mestu, pravi navijači koji prave razliku i hoće da žive navijački život kako treba i kojima je interes navijanje i navijački izazovi. Sve ostalo su izgovori i alibiji, guranje glave od tepih.

A šta su to zadnjih godina druge grupe radili? Zašto bukvalno nismo nikada, ili baš baš minimalno mogli nešto da pročitamo, čujemo ovde šta se dešava i šta se radi po Beogradu, Srbiji? Niko ništa nije pisao kada je bilo vruće, kada smo plesali po ivici tragedija, ili kada su se nekome drugom iste desile, ali ćemo sada posledice lošeg rada sa svih strana da pripišemo samo jednima? Da li uopšte treba da sada ovde nabrajamo svo zlo a sve na način da drugim trljamo na nos to?

Pa valjda treba drugačije da krene da se radi i priča ovde za početak. Kako sam ja to ograničen kada sam pomenuo u svojim pisanijama 10 grupa sa primerima i to izmedju ostalog u poruci koju citiraš, a nešto nisi zainteresovan da prokomentarišeš te druge grupe i šta su uradili u kontekstu naših grupa i navijačke scene? Ali ti je banja da spominješ te internetske fraze o sekti? I misliš da je to uredu, da tako treba da pričamo?

Naravno da je to poenta pričati normalno ovde, na drugim mestima, da popravljamo stvari. Da bi se svi generalno približili jedni drugima i pokušali da razumemo šta nam je zajednički interes, a to je pravo navijanje i zdravo rivalstvo.

Врховна команда

Postby Врховна команда » Fri Oct 12, 2018 11:11 pm

Севастополе и РециНЕ,ајде обојица смирите страсти и прочитајте упис корисника "психијатрија",човек вам је све лепо рекао о међусобном поштовању и навијачким кодексима.Један докторски упис и наук за све навијаче,и млађе и старије.

МГП

Postby МГП » Fri Oct 12, 2018 11:42 pm

Lunapark wrote:Suština je da postoje dobri i pravi navijači na tribinama, jer djaba ti milioni, desetine hiljada ljudi na stadionu ako nemaš ljude koji žive navijanje kako treba, koji su ipravni, žele, primenjuju to na svoju grupu. Jel možeš da skapiraš da je suština moje poruke koju citiraš da nisu bitni brojevi, koga ima koliko, to su periferne stvari. Imaju neki mnogo više ljudi od Armade, Kohorte, Tornada, Varvara, pa ne rade ovakve stvari. Jasno ti je šta je suština? Pravi ljudi na pravom mestu, pravi navijači koji prave razliku i hoće da žive navijački život kako treba i kojima je interes navijanje i navijački izazovi.

За ово си у праву а ово је један лијеп примјер наведеног.

Пађене

Postby Пађене » Sat Oct 13, 2018 11:50 am

Треба да се пише и разговара, оно што је за интернет. Само ово треба другачије организовати, да се да свакој групи три налога па нек људи воде расправе а остали читају. Не овако,свако може да изнесе неке небулозе и прозива,на тај начин удаљава се од правих проблема.

Направити две теме. На једну где могу да пишу само представници група, друга где свако ко се региструје може да коментарише и пита, на тај начин постоји квалитет и количина.

ReciNe

Postby ReciNe » Sat Oct 13, 2018 1:48 pm

Rekao sam ti i ranije, ma vazi. Zivimo u zabludi ali sta ces nismo svi pametni kao ti. No, nije to tema, tema je ovo drugo sto si pisao u sredini teksta gde sam ja tako nesto napisao do sada jendo 10x tako da eto i sa tobom se oko necega slazem. Ostale stvari nema potrebe da komentarisemo jer isto tako bi imao na svako pitanje da ti odgovorim ali da ne nastavljamo vise prazne price.

Sad na ovo zadnje da napisem da smatram da je najmanje bitno ko za koga navija i ko je predstavnik koje grupe, svako je predstavnik sebe, sve krece od tebe, pa ako mozes nacices 2-3 druga, prijatelja na koje mozes bar toliko uticati da budu normali u tom smislu, da znaju bar malo sta je dobro i posteno. Mislim da prestavnik grupe promeniti nista sam ne moze ako niko ne krene od sebe. Da se ljudi time zaraze mnogo brze nego sto su se zarazili ovim glupostima i nepostovanjem bilo cega.

Brdja

Postby Brdja » Sun Oct 14, 2018 10:44 am

Šta je ovo, niko da iskomentariše tj pohvali akciju cigana protiv Turaka?
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
eto sto vas narod prezire.

само јако

Postby само јако » Sun Oct 14, 2018 1:00 pm

Још један млади Србин се тренутно бори за свој живот ,па ви који доливате ватру размислите да ли је следећи неки ваш брат или можда баш ти који читаш сад !!!

Panzram

Postby Panzram » Sun Oct 14, 2018 1:17 pm

Ja sam već pohvalio akciju cigana protiv ovih, šta ima tu da se priča, svi znamo zašto a znamo i zašto, zašto od ranije. Samo ubij zakolji za njih.

Jbga, nisam znao da se ovom momku bore za život. Ako si na to mislio, skroz si pogrešno skontao moj prvi komentar. No nije ni bitno, samo da dečko preživi, jebeš ovo.
Ovo neće na dobro da izađe...

tutora

Postby tutora » Sun Oct 14, 2018 5:11 pm

Ako se daj boze i izbori za zivot, prve prognoze su takve da ce ostati posledice za ceo zivot...

МГП

Postby МГП » Sun Oct 14, 2018 6:25 pm

Ово је незапамћено, други случај за мање од мјесец дана. Само помози Боже да се момак извуче, било шта друго рећи у овом тренутку је сувишно.

Очајник

Postby Очајник » Sun Oct 14, 2018 9:52 pm

?

МГП

Postby МГП » Sun Oct 14, 2018 10:39 pm

У Бијељини прошли мјесец, туча из истог разлога са нажалост најгорим могућим исходом. Молим Бога да сада не буде исти исход.

Странац

Postby Странац » Mon Oct 15, 2018 5:03 pm

Ово ће ми вероватно бити први и једини упис везано за ову тему. Дечко који се бори за живот је 2001. годиште, ало 2001!!! Срам нас било све што смо дозволили овако нешто, сви смо криви, али буквално сви. Управе клубова се пљују константно по новинама и сеју мржњу, навијачи газе једни друге куваним моткама, пуцају једни на друге, боду ножевима и наравно моралишу. Већ данима од сукоба не могу да се смирим, ни са ким не причам о томе, ал ми се само врте све сцене протеклих кроз главу којима сам присуствовао и након тога слушао приче већине како су Руси пичке и како њихове ливаде немају поенту.

Запитајте се још једном куда све воде ваши уписи, како учите клинце и ко су им идоли.

ИЗДРЖИ!!!

Panzram

Postby Panzram » Tue Oct 16, 2018 2:49 am

Od 2003. pišem na ovom forumu koji je menjao oblike i administraciju al' zaista nikad nije bilo ovakvih pojava, bilo je bespotrebnih napušavanja, bilo je pretnji, bilo je svega, ali ovakvo huškanje ja ne videh.

Ako ja ovde nikog ne napušavam, nikom ne govorim takve reči i slično, niti sam bilo kad ranije to radio, očekujem to i od druge strane, i većina to zaista poštuje samo njih par šire mržnju. Jbte bre, šta im rade tamo, gde god, kad su tolko zadojeni mržnjom i besni, da ti tamo neki klinac napiše onakve reči, pa ih pojača još puta deset u privatnoj poruci.

Nego, obavezno pročitajte psihijatrijin post, tamo se odlično može videti šta znači poštovanje suparnika, ali i poštovanje sagovornika, bez da ulazimo u to dal se ja slažem ili ne sa napisanim, to je ovde nebitno. Naučite bre konačno normalno da komunicirate na forumu. To je poenta svega.
Ovo neće na dobro da izađe...

Okolofutbola

Postby Okolofutbola » Tue Oct 16, 2018 3:45 am

Из овог форума колико толико млађа генерација треба да учи шта је здраво ривалство,навијачка свест...Маните се више причама о гробарима и циганима.

Пре него што кренете да пишете нешто,зауставите се и запитајте се да ли тај пост који пишете има неку поенту и значење.

Return to “Србија”