Lunapark wrote:ReciNe wrote:I opet dolazimo do dela gde ste vi i jedina ispravna, najbolja, najpametnija i sve naj, naj grupa ne u Srbiji nego svetu. Dokle god se budete tako oglasavali o "zdravoj prici" hvalisanjem vasih poteza koji su kazem samo u na nasoj sceni u zadnjih dve god kontradiktorni sa bilo kakvom pricom koju sad vas par sara ovuda, ja cu komentarisati. Sa jednim vasim sam se slozio ali sad ove bajke sa obezbedjenjem, pljuvanjem drugih i hvalisanjem vas pa mislim stvarno. Od toliko ljudi na tribini bilo bi glupo da nemate bar 10 koji imaju toliko mozga da smisle svaki taj Pariz, Atinu i sve ostalo. O zdravoj prici mozemo da pricamo ali ne na vasem primeru nego objektivno gledano na scenu i ljude, vi ne mozete biti primer zdrave price bar ne sad i jos neko vreme kako i niko. Stvar je svesti a ne pariza, atine, saranja ovuda tih gluposti kako ste sve naj i kako ne napadate 10 na 1. To je znak da prvo vi zivite u zabludi a treba nam neka bolja realnost.
Neki dan si napisao da je Delijama pao broj i da ih ima 2 000 na stadionu. Kako ih to onda sada ima mnogo? Ali ajde da uzmemo da računaš nešto krivo. Koliko ima Armade pa imaju ljude koji kapiraju koliko je bitno da se pojave u Atini protiv Aeka na zabranjenom gostovanju kada se već nisu pojavili pre toga u Pireju? Ima ih kući u vrh glave par stotina i na strani u proseku do sto ljudi.
Kako oni sa par stotina ljudi kapiraju te stvari? Koliko ima Bad Blu Boysa zadnjih godina pa su se pojavili redom u Kijevu, Parizu, Atini, sve zabranjena gostovanja i dešavanja sa porazima, ali su se pojavili bez obzira na sve probleme koje su imali? Smejali su im se ljudi koliko ih je u kakvom su kanali, a niko nikada nije rekao, čekaj, pogledaj u kakvom su sranju a nije im problem da kapiraju i traže izazov?
Koliko ima Kohorta ljudi kada odu preko u Cirih, Glasgov sa željom? Pa imaju kući u proseku 100-150 ako i toliko kad padne kiša, na gostovanjima do 50. Koliko ima Vravara iz Podgorice pa odu u Zagreb na košarku, pa probaju nešto? Koliko s druge strane ima navijača Barselone, nekih Grka, svih ostalih većih i manjih itd. pa nešto ne vidim da ovakve stvari rade na ovaj način.
Nije odgovor na pitanje kako Delije mogu Pariz, Atinu x2, Moskvu x2, Zagreb x2, zato što ih ima mnogo pa je lako, još bi kao bilo iznenadjenje da nisu to uradili. Ne, odgovor je da imaš ljude koji su navijači, kojima je stalo do navijačkih izazova, koji razmišljaju kako će negde da odu, u tome su o tome razmišljaju. Da nadmudre druge, da se nadmeću, da ga zavuku Uefi, ovima i onima.
I na takvoj tribini prevlada navijačko razmišljanje i zato imaš ove stvari gde ti ljudi odu u neki zagrebački kraj da rašire parolu za humanitarni koncert na Marakani. U svakom tom Parizu, Moskvi, Atini se vidi svest, jer to ne može da uradi neko ko nije navijač, ko ne razmišlja o navijanju, kome nije stalo do navijanja. Pa što bi neko ko nije navijač uopšte razmišljao da mora negde da ode, ma nema to uopšte u glavi, nije mu ni na kraj pameti. Ovo je isto odgovor zašto ove gore grupe imaju to što imaju, a mi se ovde češemo po glavi i zevamo kada se spomenu ove stvari, tražimo neke alibije izgovore itd.
Dakle suština i odgovor zašto neko ode u Pariz, Atinu, ili bilo gde drugo pod takvim okolnostima je zato što je navijač. Dobar navijač. Kratko i jasno.
Ja sam lepo napisao sa cime ste pokusali da ozivite vasu pricu i vasu masu, a da vam nije pomoglo a ti ako mislis da je u danasnje vreme malo 2000 ljudi onda ti imas problem sa tim sto vas je malo, meni je to i vise nego mnogo ljudi a od toliko ljudi mora da ima 10 mozgova koji ce da organizuju takve stvari. Pored toga vi imate i fond koji ko zna koliki je i imate mogucnost za tako nesto i to niko nije osporio ali vasa hvalisanja za ta obezbedjenja, fer i ostalo ne piju vodu jer svi koji su bar malo ukljuceni u nasu scenu znaju sta ste radili u zadnjih par god a i ranije.
Stvar je i u tome sto necu da se raspravljam sa tobom i ostalima koji ste ograniceni na vasu sektu ili bilo kim ko je zagrizen do te srzi da ne moze da razmisli bar na momente objektivno. Svi su sjebavali i radili svasta ne samo vi, ali vi najvise ovde pisete o nekim starima koje niste postovali do "juce". Lepo sam rekao kad budes mogao ti i svako da sedne razmisli svojom glavom objektivno o svemu i u kakvom je sranju nasa scena onda mozemo o ovoj temi da pricamo.
Ja sam isto tako imao akcija i svega sto jedan navijac moze da ima do duse o mnogo manjem broju ljudi je rec ali to nije poenta. Poenta je sesti, popricati sa nekim, biti realan i objektivan, ne pricati o tome sta ste vi, mi i ostali radili nego sta vi, mi i ostali treba da uradimo zarad bolje situacije na ulicama i stadionima bilo kog grada u Srbiji.