Политика, избори и вести о политици

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Чомбе

Re: Политика, избори и вести о политици

Postby Чомбе » Mon Feb 26, 2018 9:35 am

Далтон wrote:Vi stvarno mislite da je Beli tek tako "izmišljen lik" i da je sve oko njega krenulo iz zezanja?
Lik Belog je napravljen s namerom da se odvuku glasovi od opozicije i faraonu ustupi mesto apsolutnog vođe. Zato nikada nije ni hteo da pravi koalicije nisakim.
Ja kontam da je ovo drugo i da je masa pušila ozbiljnu priču oko Belog koja je u pozadini sve samo ne zajebancija. Igrati se ljudskom psihom na ovom nivou je ozbiljna stvar a lik Belog je osmišljen u pravo vreme i na pravom mestu. Iz nikakvog naroda on nije proisteko, nego iz Vučićeve laboratorije i to narod počinje da shvata.

Није Бели одвукао гласове опозиције јер су његови гласачи махом били људи којима је пун курац свих и који не би ни изашли да гласају јер немају за кога. Кад ти је позиција снс, а опозиција срс и дс негде има логике или да не изађеш или да изађеш и гласаш за сатиричног лика да им ''покажеш'' колико ти их је пун курац.

Не знам ко је њега направио, зашто...теорије завере и остала срања али ово је у пракси размишљање људи било за те изборе. Уосталом ајде нека неко наведе било ког кандидата или партију за коју нема прича направио их ДБ направио их вучић... Пођи од овог форума, ево ти кажеш бели вучићев човек, онај каже двери вучићеве, за остале мање више знамо нису то никад ни крили у коалицијама су. Чему онда нервоза ако су сви снс?

prcko

Postby prcko » Mon Feb 26, 2018 10:07 am

https://www.krik.rs/detalji-izvestaja-u ... a-o-malom/

Mali je uplaćivao desetine hiljada evra nepoznatog porekla na svoj, račun svoje supruge, ali i račune dece. Osim toga, novac je na račune stizao i iz ofšor zona – Britanskih Devičanskih Ostrva, Lihtejnštajna, Švajcarske i Hong Konga. Jednim fiktivnim poslom, Mali je sebi uplatio 525.000 evra sa računa u švajcarskoj banci na račun u Srbiji.

Mali strikes again.

Далтон

Postby Далтон » Mon Feb 26, 2018 10:10 am

Čombe, slazem se kada kazes da se polazilo od te tacke da je svima pun k...c svih politicara i treba im nova licnost.
Ali kazem da je Beli odneo podjednako dosta glasova i jednih i drugih (desnice i levice), s tim da se znalo da ce Vucko pobediti ali je koristio da samo ta razlika bude mnogo veca. I da cak ujedinjena opozicija ima mizaran broj kasnije za parlament u odnosu na koalicije faraonove stranke.
Zelim da verujem da nije tacno ovo sto pisem a opstepoznato je da sve pokrete i politicke koncepte pisu psiholozi, advokati, kurte i murte koji tacno znaju na koji nacin da manipulisu masom.
I to nije nova stvar. Od 1950-1970 godine (i do danas) taj sistem je implementiran u USA. Prethodno je bio koncept kontrole uma "bluebird" pa "mkultra" pa "mass-media brainwashing" itd itd.. 2000tih americko-izraelski koncept mass medija ...A 80tih je bio CIA projekat koji je trebao da bude testiran na Ruskim spijunima, drzavnicima - politicarima, tajkunima ...
I te stvari mozemo mi da razumemo. 10tak % Srpske omladine. Objasni ti matorcima i penzionerima da to nije tako? Da je Vucko i Tadic i 5ti Oktobar projekat destrukcije Srbije, ispiranja mozga ljudi i da smo mi samo zamorci na tom testu.. hoces k...c objasniti.
(Street Force / Curva Orientale)

ultrastito

Postby ultrastito » Mon Feb 26, 2018 10:37 am

ali carski je da ljudi traze krivca u glasacima za belog, nekog imaginarnog lika iz sprdnje (pa sve i da ga je sns napravio), jer zamislite taj neki koji god da je i ciji god da je, odvukao je glasove od opozicije. pazi podvlacim i naglasavam, IMAGINARNI LIK JE ODVUKAO GLASOVE OPOZICIJE!

ajd jos jednom, ovog puta odvojeno i opet velikim slovima, podebljano i podvuceno:

IMAGINARNI LIK JE ODVUKAO GLASOVE OPOZICIJE

postavlja se legitimno i logicno pitanje, da li ste bre vi realni? krivite tog izmisljenog lika jer je dobio glasova vise nego ovi svi drugi zajedno? stanite na trenutak i zapitajte se za koji krasni kurac su ljudi glasali za njega, a ne za nekog drugog? prvo, da se taj lik nije pojavio, ja znam iz okoline bar 20 ljudi koji ne bi ni izasli na izbore. lik je povecao izlasnost na izborima, a zaista ne znam kako to ide u korist bilo kome ili mi mozda matematika nije jaca strana. dakle, pricamo iskljucivo o matematici i brojevima, ako neko ima zagarantovanih 1500000 glasova, kako moze da mu odgovara veca izlaznost??

da vam odgovorim na prvo, drugo i trece pitanje.
prvo i drugo - niste realni
trece - taj beli je pokazao stav mase ljudi, a to je da ljudima (pasivnim glasacima) dosta bre i jednih i drugih i petih. da su ovdasnji politicari ili obicni ljudi malo pametniji, izvukli bi neke zakljucke, pa bi uradili nesto po tom pitanju. mene bi bilo sramota vise da se pojavim u javnosti kao politicar da sam prosao kao sto su pojedinci prosli na predsednickim izborima.

al ajd...kako god da vam je lakse da prihvatite cinjenicno stanje.
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле

Nikodije

Postby Nikodije » Mon Feb 26, 2018 10:54 am

Poenta price je da nema opozicije! Djilas,Sutanovac,Jeremic,Seselj,Ceda itd 30 godina se vrte , pa koja kurceva opozicija? Za koga narod da glasa? Za zute,za ex zute,za radikale ili ex radikale ili gljivicu dacica? Ajde realno, nemas za koga da glasas. Ja sam pre podrzavao Dveri, dok su bili samo casopis, par puta sam cak i bio sa Boskom,Nogom i tom ekipom kada smo pravili neke akcije za nase manastire i crkve na kosmetu ili kada smo pravili porodicnu setnju itd, ali prosto ja kod njih ne vidim niti kadra niti neku pricu a kamoli politiku koja bi realno donela nesto novo u Srbiji, prosto nekako mu neverujem. Kada bi se pojavio neki novi normalan lik sa zdravom pricom ali realnom i pomognut od nekih struktura ali ne udbaskih nego narodnih pocistio bi lagano sve ove debile i poslao na smetljiste politicke scene.

Nikodije

Postby Nikodije » Mon Feb 26, 2018 10:58 am

https://www.youtube.com/watch?v=zhwBCWFFOwI
Ozbiljno bolestan covek :D Ja sam za republikance!

prcko

Postby prcko » Mon Feb 26, 2018 11:27 am

@ultrastito

To je to, sustina.

Чомбе

Postby Чомбе » Mon Feb 26, 2018 11:39 am

Далтоне ја се не слажем да су људи Белог доживели као нову личност већ управо као што сам написао сатиричног лика који се спрда и болео их је апсолутно курац ко је и да ли је њега створио или се створио сам.

Ултрастито и Никодије су то лепо објаснили.

Ја сам рецимо из горе наведених разлога изашао и гласао за Белог и као што је ултрастито написао, да није било Белог и те сатиричне спрдње ја не би уопште ни гласао. Тако да мој глас није узет опозицији и дат Белом. Једино ако посматраш да некад јесам гласао за десницу конкретно на изборима кад су Двери изашле први пут гласао сам за њих али они мој глас нису изгубили због Белог тако да јебига опет дођемо на исто.

Nexon

Postby Nexon » Mon Feb 26, 2018 12:15 pm

Био сам мислим једини који је на прошлим изборима говорио да је Саруман из Младеновца превара на овоме месту.
Данас се он нама смеши са насловних страна информера и брани га Ј. Вучичевић на пинку.
Многи они који су подржавали прошле године дотичног се сада уједају за дупе јер дотични може да их обори испод цензуса због чега га Вучић и гура.
О томе сам исто причао али слепило и наивност су јачи.

Данас када су Белог напустили сви најближи ортаци који су заједно створили лик оптужујући га да ради за Вучића мени није интересатно да га нападам.

Такође ми није занимљиво да вас овде прозивам јер немам ништа од тога.

Штавише, чак сам прошле године причао да ће ботови потезати резултат Белог да би дискредитовали борбу против Вучића, то се сада дешава.

Nikodije

Postby Nikodije » Mon Feb 26, 2018 1:14 pm

Ko ce da pobedi Vucica? Dok god on bude hteo izbore i izlazio na iste, nema sanse da izgubi jer je matematika takva i nas izborni proces takav da nema sanse da SNS pusti nekoga da ih pobedi. Jedino ce sici sa vlasti uz dogovor sa nekim "svojim opozicionarom" , nije tajna da su Djilas i Vucko surovali jos dok je ovaj bio radikal, da su zuti davali kredite vucku dok je ovaj lepio trg Ratka Mladica itd...Kada se uzme u obzir da je SNS stvorio Miki Rakic onda cela ova prica dobija neke nove dimenzije koje mi obicni smrtnici ne mozemo ni da pojmimo. Ali onako uprosteno oni su brate svi zajedno i svi se medjusobno cuvaju i paze. Malo vladaju jedni, malo drugi , lova kapa i jednima i drugima , kombinacije,strane banke,egzoticna ostrva itd... A narod ko narod, glasa ili za jedne ili za druge jer trecih nema. Nema trecih jer niko nije lud da udje u tu pricu oko politike jer nije spreman da ga razvlace od posla do tabloida! A mozda te i roknu ako budes bas talasao. I onda ko ce bre da dize bunu protiv sistema koji je doveden skoro do savrsenstva kada su u pitanju izbori,kradja i prikrivanje krivicnih dela. Resenje je jedino da neki lik kao Beli npr ali ne na sprdnju vec na ozbiljnu pricu pobre toiko simpatija i toliko ljudi da ovi prosto nemaju vremena da ga diksredituju i da se apstinenti probude i onda brate ako izlaznost bude oko 70 post jbg onda je sve moguce. Da li je to realna prica pa iskreno i ne bas ali sve drugo je utopija. Najrealnije je mozda da Vucko sam sebe zbaci sa vlasti, da napravi neku jos vecu glupost ili da procuri bas neka prljavstina i onda da se digne malo narod. Mada ja vec sada vidim da ce posle BG izbora ako rezultati budu kao do sada a sve su prilike da hoce da ce opet krenuti neki protesti i onda tu mozda dodje do nekih sukoba koji bi doveli do revolta koji bi kulminirao ozbiljnim portestima. Ovo nedavno kada su studenti i patkice i ostali setali sirom Srbije, verujte mi tu da je vucko poslo muriju a za sta je imao svu pravnu potporu doslo bi do sukoba i posle 2 dana imao bi 10 puta vise ljudi na ulici iz inata naravno, pametan je vucko nije poslo ni komunalce :D

Чомбе

Postby Чомбе » Mon Feb 26, 2018 2:47 pm

Нексоне Бели је на прошлим изборима био са тим истим ортацима и њихово деловање или већ како се то звало није сигурно променило резултат избора у смислу да вучић без њега не би добио изборе или да би неки други кандидат победио да њега није било. Суштина је да његови тадашњи гласачи јесу управо апстиненти који да њега није било не би ни изашли да гласају (први ја) и да је донекле сваки његов гласач кроз његов резултат показао шта мисли, пун је људима курац политичара, једних истих ликова који се врте 30 година у круг. И онда дође један кловн и сабије их већину испод цензуса или бар узме многоструко већи % гласова од њих, пре свих рецимо шешеља.

Која је прича сад за ове локалне бг изборе стварно не знам, нити пратим нити ме занима. Могуће и да сте у праву па да је сад вучићев мали. Не би био ни први ни последњи Србин који се продао за паре.

fedayn

Postby fedayn » Mon Feb 26, 2018 3:34 pm

Nikodije,male su sanse da neki obican covek iz naroda pobedi na izborima danas.Politicari se danas selektuju,skoluju,pripremaju i onda kao takvi izlaze na izbore i to sve pod okriljem postojecih politickih partija i raznih interesnih grupa.

ultrastito

Postby ultrastito » Mon Feb 26, 2018 3:37 pm

Чомбе wrote:Која је прича сад за ове локалне бг изборе стварно не знам, нити пратим нити ме занима. Могуће и да сте у праву па да је сад вучићев мали. Не би био ни први ни последњи Србин који се продао за паре.

delimo misljenje.
преле

хајка

Postby хајка » Mon Feb 26, 2018 5:03 pm

A duel Boska i Seselja je kao neki u Hondurasu ili nekoj Juznoj Americkoj sirotinji, uvek ide isto:

- Ti si agent CIA, sastao si se sa tim i tim.

- Jel imas dokaz? Nemas. A ti si agent CIA, nasao si se sa tim i tim.

- Jel imas dokaz? Nemas, agentu CIA.

I tako u krug...

I plus prozivka da je Seselj hrvat cisto malo radi nostalgicnosti kako je to izgledalo sa Vukom, da se mi stariji podsetimo, a mladji nesto cuju prvi put.

Nexon

Postby Nexon » Mon Feb 26, 2018 5:06 pm

Пошто сам обећао да се нећу претерано бавити овим изборима само ћу сада написати пар ствари. Лично мислим да ситуација постаје све озбиљније а објаснићу и зашто.

1. Никада нисам видео да председник државе користи све државне функције за неке локалне изборе.
Никада нисам видео да председник државе држи серију митинга по Месним заједницама за локалне изборе.
Никада нисам видео да министри врше такав притисак пред локали пред изборе као код Тизлабора.
А нагледао сам се разних на власти.

2. Како је погуран Бели за ове изборе?
Ово је једна интересантна прича која показује наше проблеме.
То је одрађено преко листе "не давимо Бгд" при чему, колико сам чуо, водећи ликови те листе нису то одобрили али јесу направили катастрофалну грешку стварајући предизборну коалицију са СДУ(некада Жарко Кораћ, ЛДП, Борко Стефановић(овај последњи је важан за целу причу)). Та непотребна коалиција са СДУ је био лични хир једног од вођа "не давимо Бгд" због наводног пријатељства са данашим вођом СДУ-комунизам, хипстерај, откуда знам шта све не. Прича око СДУ је важна јер је човек из СДУ са листе "не давимо Бгд" уложио жалбу на Белог. Иако званични представник "не давимо Бгд" у ГИК(Градска изборна комисија) то није одобрио и то није ишло у координацији са њиме(о чему ће се тек причати након избора). И сада долазимо до најлуђег дела приче, тај лик из СДУ је повезан са Ђиласом преко Борка(који је сада у коалицији са Ђиласом а некада је био са СДУ).

То Вучић користи како би дигао Белог и представио га некаквом жртвом система, што врло добро пали код масе.

3. Лажна листа "Доста је било"
Због овога је требало бојкотовати изборе али то нема великог смисла када се погледа шири контекст. Што ћу објаснити.
Дакле, имамо једну лажну листу која се практично исто зове као друга листа само да би одвукла део гласова. Штавише, вођа лажне листе се презива Радуловић и његово презиме се налази на листићу уз "Доста је било"
Иначе је лик функционер СНС у Земуну, радио и ради кампање за СНС итд.

Бојкот би био добар избор када Брисел не би подржавао Вучића. Они то раде јер користе Вучића за прљаве послове око Косова и Метохије. Ако би изборе бојкотовала једна листа то ништа не би значило, чак ни више њих, јер би Вучић створио довољно лажњака, као нпр. сада једно 15ак(ЛДП, СРС, ПОКС, лажне листе националних мањина, зелени итд.) , које би Брисел прихватио као регуларно стање.

И ту долази опасно стање. Постоје одређене групације које су све више погуране уза зид. Вучић покушава да контролише практично целу сцену, опсесивно. Не само политичке странке. Он то ради јер зна шта мора да одради и зашто има подршку Берлина, Брисела а то није сигурно зато што је он поштен и невероватно способан него да одради оно што је обећао.
Оваква ситуација је врло опасна јер може да роди насиље као одговор у једном тренутнку. Овде се махнито гурају очигледне ствари под тепих док криминал буја испод. Имамо искуство Југославије у шта то може да се претвори.

ultrastito

Postby ultrastito » Tue Feb 27, 2018 1:52 am

da ne gusim dusevnu bolnicu. moze ovaj odgovor i ovde.

хајка wrote:Oni prave politicku pobedu od zgrade gde prodaju stancic za 200k eura i to predstavljaju kao nacionalni interes.
Voze se metroom koji ne postoji i prodaju karte za isti. Jebote sta oni rade i sta im prolazi, neverovatno.

prolazi im to sto je pola drzave u strah, sto kad se prica o politici prvo se pogleda oko sebe, pa onda krecu sa pricom i kao logican nastavak dogadjaja je to da ce ovi ili njima slicna naredni biti na vlasti narednih 5000 godina.

ono sto sam zapravo hteo napisati na ovoj temi je to, pitanje koje nas sve muci, kad ce nam biti bolje? e sad cu da vam kazem kad ce biti bolje.

bice bolje kad se sistem pocne menjati od najnizeg moguceg stepenika, a ne smenom na vrhu sistema.
- kada bude izabran sposoban, vredan i posten predsednik kucnog saveta koji ce zastupati interese svojih komsija.
- kada od tih predsednika kucnog saveta, bude izabran tim ljudi za mesne zajednice na celu sa najsposobnijim od svih kao predsednik mesne zajednice, koji ce zastupati interese svoje najblize okoline.
- kada od clanova mesne zajednice bude izabran tim ljudi koji ce otici u opstinu/grad na svim pozicijama, koji ce zastupati interese svojih sugradjana.
- kada od clanova opstinskih i gradskih organa budu izabrani ljudi koji ce zastupati interese svojih sugradjana u republickim/pokrajinskim organima koji ce zastupati interese svojih sugradjana, ovog puta na visoj instanci.
- kada od clanova republickih i pokrajinskih organa budu izabrani oni koji ce na najbolji nacin predstavljati interese drzave u kojoj zive.

a pre svih ovih koraka, najbitnija promena koja treba da se desi je promena u nama samima, u nukleusu svega ovoga, a to je porodica. to je temelj svih promena. srusis instituciju porodice, srusio si sve. iz porodice krece moral i nemoral, postenje i nepostenje, solidarnost i sebicnost i slicno.

sad se vi, nekolicina ovde ljudi, lozite ko je agent cie bie mie fie, ko je koga provalio i kad. m! kako sam ja pametan! m! ja! pametan! m! ja! provalio ciu biu miu kiu riu u (o)poziciji! m! izdajnici! niste se bre pomakli od onoga sto je arcibald rajs pisao, a pisao je da bi mi nesto naucili, a ne da bi to stojalo kao mrtvo slovo na papiru, a i da nije pisao ne treba ti neka genijalnost tesle ili pupina da vidis kako ovde funkcionisu stvari i sta treba da se menja.

vi zaista mislite ako se promeni neko na vrhu sistema, da ce ceo sistem da se urusi? odmah da vam srusim sneska, nece! jer taj na vrhu sistema nije sistem, vec masa ljudi ispod te persone koja figurira ispred svih. da bude jasnije, ako ti curi cev u kuci, neces je popraviti tako sto ces okreciti kuci i posaditi cvece u saksije na terasi. unutra ce i dalje biti budjava, smrdece, raspadace se i curece na sve strane.

toliko od mene na ovoj temi, nastavite sa lovom na vestice.
преле

Далтон

Postby Далтон » Tue Feb 27, 2018 9:50 am

Чомбе wrote:Није Бели одвукао гласове опозиције јер су његови гласачи махом били људи којима је пун курац свих и који не би ни изашли да гласају јер немају за кога.

Па баш зато и кажем. Што су они свесни да је људима преко главе свих њих и морали су да реагују са нечим новим. 2016 је био Бели. Видећемо за 2 године каква ће прича бити.

vojnik_revolucije

Postby vojnik_revolucije » Tue Feb 27, 2018 9:54 am

https://www.youtube.com/watch?v=vwfn65aSjxo

danas bi ga verovarno pljuvali

Далтон

Postby Далтон » Tue Feb 27, 2018 11:50 am

Lidija Vukicevic, Gobeljic, Gurovic, Veselin Vujovic, Zeljko Varajic, Bunjevcevic, Brunclikova, Vidak Bratic, Stefan Babovic, Avramovic, braca Adzici pa cak i Pedjolino.

:smajli.koji.povraca

Return to “Само опуштено”