da ne gusim dusevnu bolnicu. moze ovaj odgovor i ovde.
хајка wrote:Oni prave politicku pobedu od zgrade gde prodaju stancic za 200k eura i to predstavljaju kao nacionalni interes.
Voze se metroom koji ne postoji i prodaju karte za isti. Jebote sta oni rade i sta im prolazi, neverovatno.
prolazi im to sto je pola drzave u strah, sto kad se prica o politici prvo se pogleda oko sebe, pa onda krecu sa pricom i kao logican nastavak dogadjaja je to da ce ovi ili njima slicna naredni biti na vlasti narednih 5000 godina.
ono sto sam zapravo hteo napisati na ovoj temi je to, pitanje koje nas sve muci, kad ce nam biti bolje? e sad cu da vam kazem kad ce biti bolje.
bice bolje kad se sistem pocne menjati od najnizeg moguceg stepenika, a ne smenom na vrhu sistema.
- kada bude izabran sposoban, vredan i posten predsednik kucnog saveta koji ce zastupati interese svojih komsija.
- kada od tih predsednika kucnog saveta, bude izabran tim ljudi za mesne zajednice na celu sa najsposobnijim od svih kao predsednik mesne zajednice, koji ce zastupati interese svoje najblize okoline.
- kada od clanova mesne zajednice bude izabran tim ljudi koji ce otici u opstinu/grad na svim pozicijama, koji ce zastupati interese svojih sugradjana.
- kada od clanova opstinskih i gradskih organa budu izabrani ljudi koji ce zastupati interese svojih sugradjana u republickim/pokrajinskim organima koji ce zastupati interese svojih sugradjana, ovog puta na visoj instanci.
- kada od clanova republickih i pokrajinskih organa budu izabrani oni koji ce na najbolji nacin predstavljati interese drzave u kojoj zive.
a pre svih ovih koraka, najbitnija promena koja treba da se desi je promena u nama samima, u nukleusu svega ovoga, a to je porodica. to je temelj svih promena. srusis instituciju porodice, srusio si sve. iz porodice krece moral i nemoral, postenje i nepostenje, solidarnost i sebicnost i slicno.
sad se vi, nekolicina ovde ljudi, lozite ko je agent cie bie mie fie, ko je koga provalio i kad. m! kako sam ja pametan! m! ja! pametan! m! ja! provalio ciu biu miu kiu riu u (o)poziciji! m! izdajnici! niste se bre pomakli od onoga sto je arcibald rajs pisao, a pisao je da bi mi nesto naucili, a ne da bi to stojalo kao mrtvo slovo na papiru, a i da nije pisao ne treba ti neka genijalnost tesle ili pupina da vidis kako ovde funkcionisu stvari i sta treba da se menja.
vi zaista mislite ako se promeni neko na vrhu sistema, da ce ceo sistem da se urusi? odmah da vam srusim sneska, nece! jer taj na vrhu sistema nije sistem, vec masa ljudi ispod te persone koja figurira ispred svih. da bude jasnije, ako ti curi cev u kuci, neces je popraviti tako sto ces okreciti kuci i posaditi cvece u saksije na terasi. unutra ce i dalje biti budjava, smrdece, raspadace se i curece na sve strane.
toliko od mene na ovoj temi, nastavite sa lovom na vestice.