Историјске заблуде + идеолошко препуцавање

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
brucelee

Re: Историјске заблуде + идеолошко препуцавање

Postby brucelee » Thu Feb 15, 2018 2:19 pm

fedayn wrote:Gradski_boem je nick,pise sve iz kog sam kraja,da mi je burazer '65 god,vezano za Legiju i pank na tribinama,tekma sa Zemunom,sve pise na toj strani.Oces ime i prezime,da mi vi pravi navijaci objasnite da ne treba da baljezgam po internetu?

Не појасни што слага за четничке песме на северу, ти рече тек после 1991 почеше...

stručnjak

Postby stručnjak » Thu Feb 15, 2018 2:37 pm

brucelee wrote: јер много пре тога је почело са певањем Равногорских песама, уосталом имаш и снимке..

Кад `много пре тога`, нпр. које године је то било? 1987. или пре тога?

brucelee

Postby brucelee » Thu Feb 15, 2018 2:41 pm

Не могу да тврдим ниједну годину кад је баш почело иако сам чуо да је било спорадично и 86. чини ми се, али рецимо од године која се везује за оснивање групе Делије Север свакако, а то није ни 1991 ни нека каснија година. Тако да напросто то је лаж.

stručnjak

Postby stručnjak » Thu Feb 15, 2018 2:43 pm

трећа трећина 1986. године

15:06 - 15:18

Јесте ли ви свесни да бисте се звали Ротквице да није било Жељка Ражнатовића Аркана?

brucelee

Postby brucelee » Thu Feb 15, 2018 2:48 pm

Па ето ипак је скандирање било 86 године. И то као омаж Југословенској војсци у отаџбини...

јеботе

riper

Postby riper » Thu Feb 15, 2018 3:16 pm

Ne znam kako sam se nasao u ovoj prici, cisto da napomenem na temi old school sam pisao par puta gde sam opisao mislim gostovanje u Kuli 2000. godine i gostovanje u Kragujevcu 1998. godine. Prvi put sam na sever krocio 1994. godine na onoj prijateljskoj utakmici protiv Olimpijakosa dok su jos trajale sankcije, tako da period pre toga znam samo iz prica.

Iskreno, vise mi nije jasno o cemu se ovde razgovara. Ne postoji alhemija koja ce da dokaze da je bilo koji klub u periodu od 1945. do 1990. godine bio antikomunisticki. Cak i klubovi koji su nastali pre rata na tlu bivse SFRJ, poput Vojvodine ili hajduka u tom periodu nisu bili antikomunisticki.

Ovde eventualno moze da se govori da li je bilo publike ili pojedinaca koji su predstavljali reakciju ili koji su na tribini udarali kontru rezimu. Onaj prastari tribina forum imao je te price.

Postoje stari snimci na severu Marakane krajem 80ih kada policija nesto intervenise, a citav stadion vice "Idite na Kosovo" i zvizdanje pandurima. Dalje, ako se zna da je 90te godine jedan bitan deo Cigana umesto na Maksimiru bio na Ravnoj gori, onda je jasno da je nacionalizam na severnoj tribini bio nekoliko godina pre toga. Pa nisu ljudi 12. maja 90.te postali nacionalisti a 13. maja otisli na Ravnu Goru.

Postoje svedocenja na raznim forumima na temama gde su povremeno postovali stariji price kako se i gde pevalo. Generalno ta druga polovina 80ih godina je kada je srpski nacionalizam postajao sve glasniji. On je mozda postojao po kafanama i nekim uzim krugovima i ranije, ali tribina, kao mesto gde je tako nesto bilo javno, to je promovisala tada. Jer nije isto kada pricas vic o Titu pred par drugara u kafani tiho da te niko ne cuje i kada skandira hiljade ljudi na stadionu u TV prenosu.

fedayn

Postby fedayn » Thu Feb 15, 2018 3:40 pm

Brusli,ja sam rekao da se nije pevalo nista tog tipa do 1990 god,jer su tada bili prvi visestranacki izbori pa su ljudi pustili muda.Jel sam ja gluv ili na ovom klipu protiv PAO se skandira samo Jugoslaviji?!

Kome nije jasno kako stoje stvari po pitanju severa 80-ih neka nadje dokumentarac TV Beograd iz '83 gde tadasnji ljudi na celu sa Todom isticu da nacionalistickim provakatorima nema mesta na tribini nazivajuci ih debilima i kretenima.

Utakmice protiv PAO su iste one na kojima grupa "Ultras" urla i sa celim severom Hej Sloveni.I sad zamisli isti ljudi npr. stampaju 2011 majice "Cetnici Sever."Cekaj brate jel si ovo ti 1986 i 2011.JA?NIKAD BRATE JA TO NISAM PEVAO!

нема лека

Postby нема лека » Thu Feb 15, 2018 4:49 pm

Да напоменем опет, Аркан нема никакве везе са оснивањем Делија, нити са именом Делије, он се на трибини појавио крајем 1991 године. То је могуће проверити са старијим људима са севера, пре свега са Црвком, као и са другим Ред Девилсима, а и са неким старијим гробарима, који су тад били добри са нашима, ако уопште гробари знају ко су праве легенде њихове трибине. Против имена Делије једино је био Црвко, то јест не против имена, него против уједињења, његов став је био да је боље да имамо пар јаких група.
1986 године су чланови Ултраса и Ред Девилса после неке утакмице ишли по граду и уништавали шиптарске пекаре и посластичарнице, покојни Зеља и још пар људи су лежали мардељ због тога.

Nexon

Postby Nexon » Thu Feb 15, 2018 5:00 pm

Гробари су имали прве националистичке испаде као организовани навијачи. Пампи и његова екипа.
То је разумљиво јер су тада Гробари били организованија група и ближа неким догађајима који су били подземна сцена у држави, а то је анти-комунизам тада био, између осталога.

Новосадиста

Postby Новосадиста » Thu Feb 15, 2018 5:08 pm

fedayn wrote:Kome nije jasno kako stoje stvari po pitanju severa 80-ih neka nadje dokumentarac TV Beograd iz '83 gde tadasnji ljudi na celu sa Todom isticu da nacionalistickim provakatorima nema mesta na tribini nazivajuci ih debilima i kretenima.

Ал мислим да нам је свима драго што тренутно комуњарама дебилима и кретенима попут тебе нема места на трибини пошто сте провокатори и анонимус индијанци...

Јадно ти је то понашање колико и твоја политичка идеја којом се водиш! Избегаваш одговоре, одговориш само оно што ти одговара, маса ти овде нашла хиљаду аргумената у свему покопава те уздуж и попреко ал ти не одустајеш! Класичан провокатор и анонимна сисица! Прижељкујеш овде неку нормалну расправу а погледи су ти уски као и коњу са уздама, задојен си том прљавом идеологијом а свестан си да комунизам као идеја није одржива и да је погубна по већину народа... Што даље имплицира да ти не волиш ни свој клуб ни народ, ни државу, тј вероватно волиш само себе као и твоји велики машин-браварски идоли!
стадион-место народног бунта!

fedayn

Postby fedayn » Thu Feb 15, 2018 6:02 pm

Samo Riperu da odgovorim da da si pomenut u temi old school u kontekstu da smo zajedno bili na gostovanju Zemunu '99,i da si citirao taj moj post sa str.br.5 znaci nista negativno.Inace obuhvatio si taj neki period kad sam i ja bio najaktivniji 90-ih.

fedayn

Postby fedayn » Thu Feb 15, 2018 6:11 pm

Novosadista,ne izbegavam odgovore vec ne mogu svima da odgovorim,i da...trudim se da vodim konverzaciju sa 10 ljudi.A to da ste me pokopali uh...vidi i '45 su protiv partizana bili Nemci,Italijani, JVuO,SDS,SDK,..pa smo vas raspickali,samo udrite.

Nexon

Postby Nexon » Thu Feb 15, 2018 6:28 pm

Партизани распичкали?
Па где су били у Србији од краја 1941 до 1944?
Ја колико знам СДК је у том пеироду био бројнији од партизана у Србији. Партизани били по Херцеговини бежали по гудурама и пећинама док је Броз доживљавао нервне сломове од страха па је Ранковић преузимао команду мада кажу да је џукела Рекс много помогао Брозу.

Била једна озбиљна акција комуниста у Београду и то извлачење Ранковића из заробљеништва. Који је био велики мудоња још доказано када су га мучили жандари у Главњачи али никада није ништа издао али он је био сиромашно дете без оца и радник а не црвена буржујска јајара. Али и то је било лета 1941 а не после разбијања црвених у Србији крајем 1941.
И то би било то до доласка Црвене армије на границе Србије.

brucelee

Postby brucelee » Thu Feb 15, 2018 6:49 pm

У Београду је страдао један једини Немац...и то у кафанској тучи.

Али који мозак хахаха и 45те су били против нас па смо вас распичкали, хахаха. Брате смејем се трећи пут.

SAO_Zeljin

Postby SAO_Zeljin » Thu Feb 15, 2018 6:56 pm

Sve dok obracete paznju na njega on ce pisati ovde

fedayn

Postby fedayn » Thu Feb 15, 2018 7:15 pm

Zvanicni podaci:U BG svega 2 ubijena Nemca,ali zato su vas u kovcezima odnosili na stotine (SDK,SDS,JVuO) i vi ste taj ulicni rat izgubili.Samo pripadnika specijalne policije na desetine stradalo od SKOJ-a.Civil nijedan.

fedayn

Postby fedayn » Thu Feb 15, 2018 7:19 pm

Nemci nisu ni u jednom okupiranom gradu u Evropi imali vece gubitke,pa ni u BG jer su isturali petokolonase.Sami ste se ponudili da vodite ulicni rat i SKOJ vas je isprasio.Nexone u pravu si za Nemce,ali proveri i ove podatke.

Nexon

Postby Nexon » Thu Feb 15, 2018 7:29 pm

У твојим сновима, од краја 1941 до 1944 највећи број убијених СДК је био у сукобима са делом ЈВуО. Зависно од времена и зависно од команданта пошто ЈВуО био прилично бандинтски(еуфемизам-герила) организован. Примера ради, Ђуришић је сарађивао са СДК 1943. У суштини СДК је био најорганизованија формација у окрњеној Србији већи део рата са јасном командом и хијерархијом.
Али ако си ти сањао да су се водиле опаке герилске борбе Прлета и Тихог по Београду нека буде тако.
Не желим да ти кварим снове.

fedayn

Postby fedayn » Thu Feb 15, 2018 7:39 pm

Izvinjavam se ljudima jer pisem kratke komentare,ali ne mogu drugacije.Nexone,Djordje Kosmajac i Obrad Zalad iz vrha specijalne policije stradali su od ruke SKOJ-evaca.

fedayn

Postby fedayn » Thu Feb 15, 2018 7:44 pm

Ljudi,gledajte Otpisane i ucite vasu decu da gledaju seriju.Svaka od epizoda je prema istinitim dogadjajima:Rankovic prva,ubistvo agenata druga,Garaza treca,most cetvrta,brodogradiliste..itd vasa deca ce uciti kako smo petoj koloni jebali kevu picku!

Return to “Само опуштено”