Душевна болница

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Космет је Србија

Re: Душевна болница

Postby Космет је Србија » Mon Apr 10, 2017 5:28 pm

prcko wrote:Image

Ово се лепи на кувана јаја? Таман кураве да оближу јаје.

prcko

Postby prcko » Mon Apr 10, 2017 10:08 pm

Ne znam jel bila ova bolest. Deca u publici su inace deca bez roditelja.

njasvi

Postby njasvi » Wed Apr 12, 2017 12:17 am

postoji li srecnija osoba od sline u ovom trenutku ?!
je.es ti 7 na lotu...
Image
04 X 1945

Blackadder

Postby Blackadder » Wed Apr 12, 2017 1:39 am

Rođaci

Postby Rođaci » Wed Apr 12, 2017 8:44 am

Image

Кум Жоржо

Postby Кум Жоржо » Wed Apr 12, 2017 6:43 pm

Trebali su napomenut da je ovo za kuvana jaja, zajeba bi se čoek.
Син екс пуковника, екс ЈНА, са традицијом битанге и алкоса

1748

Postby 1748 » Wed Apr 12, 2017 10:28 pm

Kockalone wrote:На којем принципу функционишу ти пет френдли кафићи? Је ли има неки посебни дио који је за керове, типа неке столице или оно само можеш да га уведеш и пуштиш га да залегне на под. Шта се дешава ако кер почне да лаје или да трза? То код мене нема, и била би фора отворити јер има масу сисача керећих курчева који би сигурно похрлили са својим џукцима јер је то фенси.

Po principu, sedneš popiješ i odeš. Samo je džumara pored tebe.
Igrao sa drugom PES. Izgubio.
Dzojstik mu nije odgovarao.

riper

Postby riper » Thu Apr 13, 2017 9:53 am

Razmisljao sam da li ovu vest da stavim u sekciju "Vesti" ili ovde i odlucio sam se ovde. Tekst je o ugrozenosti motociklista u voznji. Sta je ono sto me je iznerviralo. Lik iz Asocijacije za beznednost motociklista dao je podatak da je u poslednjih 10 godina na srpskim drumovima poginulo oko 25.000 motociklista.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hr ... tociklista

Ovde slobodno mogu da kazem da je podatak lazan, verovatno izmisljen. Ako je ova brojka tacna, onda u Srbiji svakog dana POGINE oko sest motociklista. Razmisljao sam da covek nije mislio mozda na broj udesa, ali ne, evo ga jedan njegov citat koji jasno ilustruje sta je mislio:

"Nama je u poslednjih 10 godina stradalo 25.000 motociklista. Dakle, pričamo o celom jednom gradu koga više nema. U poslednjem vikendu koji je za nama, poginulo je pet motociklista, pet mladih života... To su sve momci 18-25 godina, kada se govori o saobraćajnim nezgodama u kojim učestvuju motociklisti”, precizirao je Jevtić za Tanjug.

Dakle ovde me je konkretno iznerviralo sto se ovako olako ide sa ciframa koje su lazne, a imaju za cilj da dramaticno prikazu neki podatak. Ovde novinar nije proverio verodostojnost, vec samo preneo izjavu. Skinuo je odgovornost sa sebe, ali nije uradio svoj posao, da proveri podatke.

Nebitno, cesto procitamo da smo u mnogim negativnim statistikama medju prvima u svetu, pa me cudi sto uopste postojimo kao narod. Nema sumnje da jesmo jedni od losijih u mnogim statistickim kategorijama, ali mislim da postoji tendencija objavljivanja nepotvrdjenih i dramaticnih podataka u pojedinim kategorijama. Inace nismo mi jedini gde su mnoga navodna istrazivanja i statistike dramatizovane kako bi se bacilo svetlo na neki problem. U SAD se skoro pojavila neka statistika da je u americkim kampusima na univerzitetima, tipa da je svaka druga treca studentkinja pretrpela neki oblik seksualnog uznemiravanja. Na osnovu toga se recimo gradi mit o takozvanoj "kulturi silovanja" koje furaju ove feminaciskinje, koje sada dramatizuju situaciju. Uglavnom, ta statistika je oborena zvanicnom istragom i statistikom relelvantnih institucija, ali cesto se, u pokusaju da se neki problem aktuelizuje, koriste proizvoljni podaci, posebno kod nas gde ne postoji azuriranje podataka u mnogim bitnim oblastima.

Sve se onda prepusti medijima i bespogovorno se prihvataju neki podaci, poput ovog. Ovo za broj poginulih motociklista je vise nego smesan podatak coveka koji vodi tu nevladinu organizaciju. Ovde jedino upada u oko sto je ovaj mentol dao nenormalno veliku cifru, ali mnoge suptilnije prevare nam prodju a da i ne primetimo.

Bunt

Postby Bunt » Thu Apr 13, 2017 10:49 am

Pa to isto kao kada je Dačić izjavio jedne godine kako je prethodne godine na dužnosti poginulo 360 policajaca. Bio je ministar policije tada. Jer somovi gutaju sve.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Tilt

Postby Tilt » Thu Apr 13, 2017 11:18 am

Ja sam skoro uhvatio na teveu u oko magazinu Milana Krkobabića (zbog one ispale na mitingu mi bio simpatičan, pa reko da ga ispratim malo). Čovek je ladno neki ministar za regionalni razvoj!!!!???? Šta je on tu napričao, koje baratanje brojkama, koje fantaziranje pa to nije realno. Ali to možeš da provališ kad studiozno pratiš i analiziraš svaku rečenicu. Ako malo površnije pratiš (kao što većina prati tv dok je uključen), ispada da lik priča pametno jebe keve, na sve ima odgovor. I onda se setim onog mučenog Miše Vacića i njegovog gostovanja. U ovoj političkoj predstavi samo ne smeš ćutati i nemati odgovor na pitanje. Samo tad si upadljiv, ostalo može svee samo rokaj. Miša platio danak neiskustvu :)

pertla

Postby pertla » Thu Apr 13, 2017 11:22 am

Od jutra do mraka,na poslu sam draga(smeh)
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu

riper

Postby riper » Thu Apr 13, 2017 11:30 am

Meni je neverovatno da u vremenu interneta, gde ti je skoro svaki podatak dostupan na dlanu, niko ne proverava sta ko prica. Po logici stvari lakse bi bilo manipulisati narodom pre pojave interneta, ali stvar je suprotna.

Evo ima vest na nekom portalu, onako dramaticno preneta, da je Srbija na bensedinima, da smo kao narod popili 5 miliona kutija prosle godine, isto toliko pretprosle. Naravno, tekst je dramatican, da se sami sebe zgrozimo. Onda kada se samo malo zagrebe ispod povrsine, vidis da je tih 5 miliona 2015. i 16. manje za 200.000 od 2014. A da je za 2 miliona kutija manje od 2012. godine. (kada se popilo 7 miliona kutija). I to bensedin, koji je lek koji se ne koristi samo kod dusevnih bolesnika, vec i u nekim drugim terapijama, poput skidanja pritiska, povreda i usinuca.

Ako je narod vec lenj i ako narod vec ne zeli da se bavi brojkama, odnosno ako guta sta mu se servira, pa zar nema jednog normalnog novinara da u pojedinim situacijama analizira nesto, da napravi kombinaciju istrazivackog i analitickog novinarstva.

Rođaci

Postby Rođaci » Thu Apr 13, 2017 11:39 am

pa brate narod je prihvatio da je FMP Zvezda i držao se toga nekoliko godina, ne može se očekivati da analizira brojke o regionalnom razvoju ili BDP-u

riper

Postby riper » Thu Apr 13, 2017 11:49 am

Rodjo nije isto, imali smo vas da analizirate i prosvetljujete. Ne samo na ovom, svaki forum, bez obzira cime se bavio, imao je svog Rodjaka koji je objasnjavao kako FMP nije Zvezda i kako je drzava bankomat. Naravno, uz brdo laznih podataka o ciframa, nagadjanjima, proizvoljnim tumacenjima. Stavise, mislim da je pitanje Zvezda DIVA FMP Covic, VUcic, jedno od onih koje je imalo najtemeljniju analizu.

Sa druge strane, u ovu pricu o kojoj sam pricao, da se proizvoljno lupetaju podaci, spada vecina konferencija velikog debelog maga kosarke, gde je govorio o milionima i trilionima u komsiluku i casovima ljubavi u svom dvoristu. Dakle ako si vec hteo da zagadis ovaj deo diskusije, ucinio si to na skroz pogresnim osnovama 8-)

Кудрави Гаучос

Postby Кудрави Гаучос » Thu Apr 13, 2017 11:50 am

riper wrote:Meni je neverovatno da u vremenu interneta, gde ti je skoro svaki podatak dostupan na dlanu, niko ne proverava sta ko prica. Po logici stvari lakse bi bilo manipulisati narodom pre pojave interneta, ali stvar je suprotna.

Evo ima vest na nekom portalu, onako dramaticno preneta, da je Srbija na bensedinima, da smo kao narod popili 5 miliona kutija prosle godine, isto toliko pretprosle. Naravno, tekst je dramatican, da se sami sebe zgrozimo. Onda kada se samo malo zagrebe ispod povrsine, vidis da je tih 5 miliona 2015. i 16. manje za 200.000 od 2014. A da je za 2 miliona kutija manje od 2012. godine. (kada se popilo 7 miliona kutija). I to bensedin, koji je lek koji se ne koristi samo kod dusevnih bolesnika, vec i u nekim drugim terapijama, poput skidanja pritiska, povreda i usinuca.

Ako je narod vec lenj i ako narod vec ne zeli da se bavi brojkama, odnosno ako guta sta mu se servira, pa zar nema jednog normalnog novinara da u pojedinim situacijama analizira nesto, da napravi kombinaciju istrazivackog i analitickog novinarstva.

https://live.mojdoktor.gov.rs/
Имао сам шарм милионера и гестове правог каваљера!

Rođaci

Postby Rođaci » Thu Apr 13, 2017 12:07 pm

riper wrote:Rodjo nije isto, imali smo vas da analizirate i prosvetljujete. Ne samo na ovom, svaki forum, bez obzira cime se bavio, imao je svog Rodjaka koji je objasnjavao kako FMP nije Zvezda i kako je drzava bankomat. Naravno, uz brdo laznih podataka o ciframa, nagadjanjima, proizvoljnim tumacenjima. Stavise, mislim da je pitanje Zvezda DIVA FMP Covic, VUcic, jedno od onih koje je imalo najtemeljniju analizu.

Sa druge strane, u ovu pricu o kojoj sam pricao, da se proizvoljno lupetaju podaci, spada vecina konferencija velikog debelog maga kosarke, gde je govorio o milionima i trilionima u komsiluku i casovima ljubavi u svom dvoristu. Dakle ako si vec hteo da zagadis ovaj deo diskusije, ucinio si to na skroz pogresnim osnovama 8-)

a ne ne, pusti pare

onaj ko je lagao o tome da je FMP Zvezda bi isto tako lagao kao ovaj Krkobabić, a ja samo pokazujem da narod u stvari voli da ga lažu kad mu ta laž odgovara :mrgreen:

riper

Postby riper » Thu Apr 13, 2017 12:13 pm

U redu Rodjo, ali kao sto rekoh, svako drustvance sa vise od dvoje ljudi imalo je jednog Rodjaka koji objasnjava, ukazuje i potkazuje kakvo je u stvari stanje izmedju Zvezde, FMP i svih drugih subjekata. Ja pre vas nisam ni znao sta je APR :mrgreen: . Dakle ovde pricamo o onima stvarima gde nema Rodjaka da objasnjava, a gde je narod prepusten na milost i nemilost poluistinitim podacima.

Rođaci

Postby Rođaci » Thu Apr 13, 2017 12:30 pm

ma naravno

brate čega sam se ja sve nagledao u poslu, pa to je neverica
najviši državni službenici nemaju veze sa životom, pre ćeš naći pismenog pravnika u katastru u Kraljevu, nego u upravi Beograda ili ministarstvima

Vinz

Postby Vinz » Thu Apr 13, 2017 3:50 pm

riper wrote:Rodjo nije isto, imali smo vas da analizirate i prosvetljujete. Ne samo na ovom, svaki forum, bez obzira cime se bavio, imao je svog Rodjaka koji je objasnjavao kako FMP nije Zvezda i kako je drzava bankomat. Naravno, uz brdo laznih podataka o ciframa, nagadjanjima, proizvoljnim tumacenjima. Stavise, mislim da je pitanje Zvezda DIVA FMP Covic, VUcic, jedno od onih koje je imalo najtemeljniju analizu.

misliš? :mrgreen:

Мићара

Postby Мићара » Fri Apr 14, 2017 5:09 pm

riper

[i]"Nama je u poslednjih 10 godina stradalo 25.000 motociklista. .[/quote]

Danas svaka susa vozi motor. Mnogi od njih nisu nikada sjeli za nesto vece od skutera a posle 49cc sjedne na 1000cc razlika je abnormalna sto i sama brojka govori. Pricam zato sto nisam ni prohodao sjeo sam na 2 tocka. Druga stvar mnogi od njih se smekerisu po gradu bez kacige sa majiicom i prolaze pored kafica sa 150 200kmh da bi on bio vidjen i posle 200m ga saceka smrt tipa zakucavanja u auto. To su klasicni degenerici. Plus ljudi koji ne znaju da voze brzinu niti da cisto razmisljaju kada su u tom trenutku. Ja dok sam imao r1 nikada ga nisam stiskao po gradu niti na periferiji gdje je jos gore. Kada vise ne mogu da trpim adrenalin zapucam se do ns ili do bg i 300 auto put... to te ohladi za narednih 5 dana.
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...

Return to “Само опуштено”