Српска навијачка сцена - дискусија

Odan

Re: Српска навијачка сцена - дискусија

Postby Odan » Mon Oct 03, 2016 12:09 pm

lider wrote:Кад су Ђаволи задњи пут гостовали Звезди то је питање и јесу тад напунили кавез али било је са њима доста пријатеља из Земуна. Лешинари били једном и напунили кавез с тим да је било и Фирме са њима, Мераклије никад нису напунили кавез а може неко од њих да постави слику кад их је било највише. А Форси од отприлике 99/00 па све до пред две сезоне су пунили мање више кавез. Значи најконстантнији, не једном него око 15 сезона. А први који су напунили кавез колико се сећам су били Деспоти, додуше са све симпатизерима али колико се ја сећам и идем на утакмице мислим да су они први баш напунили кавез.

Evo jos jedna slika meraklija iz sezone 2012/13. Te godine se Radnicki nakon dugo vremena vratio u super ligu...

Image

svuda.prisutan

Postby svuda.prisutan » Mon Oct 03, 2016 12:10 pm

Razloga je previse! A i pitanje je koliko bi ljudi bilo i kod grobara i delija da im ne dolaze ljudi iz unutrašnjosti. Cini mi se da su Marinci imali parolu, (g)delije sever bez provincije? Da su ljudi malo vece lokalpatriote, imali bismo mnogo bolju navijacku tribinu, i u mnogo vecem broju bi ljudi pratili reprezentaciju (kakva god da je).

Scum

Postby Scum » Mon Oct 03, 2016 12:28 pm

Napokon neka normalna tema da se pokrene.Nisu mi jasni ljudi koji samo seru i prozivaju,nikada da pohvale nesto nesto.Scena u kurcu kao nikad pre,a cigane boli sto su firmasi napunili kavez,oni bi najvise voleli da ih je 10 doslo...
There's blood on the streets and the streets are ours.

vinjakboy

Postby vinjakboy » Mon Oct 03, 2016 1:00 pm

lider wrote:Нису само Радови навијачи из Београда па само они пуне кавез не рачунајући Гробаре(земунци у нижим лигама и нису имали прилике да се покажу а пре тога нису пунили), а да су групе у Бг у повлашћенијем положају јесу само што им је ближе али не знам дал људи ван Београда имају представу колико је тешко анимирати неко дете, будућег навијача да крене на неку мању трибину кад имаш север и југ у истом граду. Колико ти будући навијачи имају мало цимања да гледају вечите и "успешне" клубове и колико је тешко довести их на неки други клуб и ту задржати. То је оно што локалне групе из градова ван Београда немају, и у чему су у предности.

Ни у унутрашњости уопште није лако анимирати људе да дођу на локалну трибину, уколико то желиш да урадиш на неким нормалним основама (спортским пре свега), које не подразумевају да поубијаш супротне стране. Клубови углавном играју просечно, једном у десет година имају неке веће амбиције, а са друге стране цигани и гробље увек нађу неку мотивацију, да ли једни другима да прекину доминацију или изложе масу на Европу, и тако сваке сезоне. Мада, никад ми није била јасна и та фасцинираност титулама код једних и других, имаш их двеста педесет и баш ти она следећа треба као 'леба...

Други проблем је репресија која је увек израженија у мањим градовима. Рецимо, "вечитима" може на једној утакмици да падне сто и кусур људи, они то неће ни осетити, али мањој групи нека падне десет њих и одмах се осети на трибини. Не знам каква је ситуација у другим градовима, али у Крушевцу конкретно пандури су класичне будале, ко је гостовао овде, зна то добро. А за нас све то траје још од краја осамдесетих и наставља се несмањеном жестином. Ја нисам могао да верујем кад су ми старији људи причали шта се све некад дешавало, на пример распада се СФРЈ, сви редом истичу своје националне симболе, а крушевачка мурија туче по целој трибини због окачених српских застава?! То је само једна слика шта све људи овде морају да трпе, а било је и биће још бизарнијих ствари. У таквим условима јако је тешко функционисати на најосновнијем нивоу, да не причам о неком даљем развијању.

SickOfItAll

Postby SickOfItAll » Mon Oct 03, 2016 1:27 pm

Земунци су имали ок бројку у кавезу против Бродарца, чини ми се да се неки куп играо на Маракани.

Casual 1989

Postby Casual 1989 » Mon Oct 03, 2016 2:02 pm

Hvala Lideru na odg, znam da vas je tad bilo bas brda.

SickOffitAll- tada su Tb napunili samo pola kaveza, imas snimak na yt.

Secam se 2006/07 godine, 5 buseva Firmasa za Zemun, 6 za JNA, u Kulu tih godina da ne pricam koliko nas ode... A sad ne racunajuci ovu poslednju utakmicu na Marakani, kad nas ode 3 busa i par auta to je kao ok brojka. Generalno delije, grobari, firma, radovci, svima je opala brojka. Cigani STOP

навијај

Postby навијај » Mon Oct 03, 2016 2:49 pm

Застава Националне Демократске Партије Немачке :D

Image

МГП

Postby МГП » Mon Oct 03, 2016 3:47 pm

lider wrote:А слаб сам са проценама где је УФ био у најбројнијем саставу, могуће у Железнику, мада било је доста и против Пазара кад се отварала јужна трибина...

Ако мислиш уопште немој заборавити квалификације за ЛЕ против Олимпиакос Волоса на Врачару, на твом снимку на тубету ми се чини да је било преко 1 000 Форса.

!!!

Postby !!! » Mon Oct 03, 2016 3:52 pm

svuda.prisutan wrote:Cini mi se da su Marinci imali parolu, (g)delije sever bez provincije?

Где ли су Маринци?

Odan

Postby Odan » Mon Oct 03, 2016 4:20 pm

!!! wrote:
svuda.prisutan wrote:Cini mi se da su Marinci imali parolu, (g)delije sever bez provincije?

Где ли су Маринци?

Evo ih ;)

Image

Todor

Postby Todor » Mon Oct 03, 2016 4:22 pm

!!! wrote:

Где ли су Маринци?

У Суботици...А где ли си ти? Ако си испао из фабрике ултраса онда узалуд трошим тастатуру...

Gomorrah

Re: RE: Re: Српска навијачка сцена - дискусија

Postby Gomorrah » Mon Oct 03, 2016 4:25 pm

Scum wrote:Napokon neka normalna tema da se pokrene.Nisu mi jasni ljudi koji samo seru i prozivaju,nikada da pohvale nesto nesto.Scena u kurcu kao nikad pre,a cigane boli sto su firmasi napunili kavez,oni bi najvise voleli da ih je 10 doslo...

Cemu ove lazi, Delije su i na svom forumu i na drugim mestima pohvalili brojku i navijanje firme....

Mislim da ljudi nemaju pojma koliko je drugaciji utisak i ambijent kad sa severa vidis pun kavez pa jos i kad se cuje navijanje...

Kamo srece da je kavez na Marakani pun svaku utakmicu...

Todor

Postby Todor » Mon Oct 03, 2016 4:37 pm

Odan wrote:Image

Vidi se da su u zadnjih pola godine-godinu u nekom problemu ali ko nije?! Ne vidim sada razlog za posprdavanje jedne sasvim solidne grupe...Lako je pljucnuti sa Rajka na sve ostale ali ko ima i malo u glavi i malo svesti to nece nikada uraditi.

lider

Postby lider » Mon Oct 03, 2016 4:42 pm

Ма свако нормалан воли да види преко пута противничке навијаче е сад смор је ако их има више а ти си домаћин ал шта да се ради :mrgreen:

Заборавио сам ту Европу и издање на Врачару могуће да је ту било највише људи не иду ми те процене никако.
ТРАЖИМО ПРАВДУ, АЛИ И ОСВЕТА ЋЕ БИТИ ДОВОЉНА !

!!!

Postby !!! » Mon Oct 03, 2016 4:50 pm

Todor wrote:У Суботици...

А у Новом Саду (гостовање Бачкој), Крушевцу јок а?

Todor

Postby Todor » Mon Oct 03, 2016 5:05 pm

Ti bas pratis BM, ja ih ne pratim bas tako pomno kao ti...Znam da su zadnjih nekoliko godina bili prisutni svagde,cak sam video da su bili aktivni i u drugim sportovima, e sada za ovo nemam pojma moras nekog marinca da pitas ako ga ima na forumu. Nije mi jasno samo zasto si se njih uhvatio? Pa sve "manje" grupe imaju po nekoliko minusa iz ovog ili onog razloga.

црвениђаволи

Postby црвениђаволи » Mon Oct 03, 2016 5:40 pm

SAO_Zeljin wrote:Djavoli poslednji put nisu imali ni pola kaveza, ali se secam jedne tekme kada ih je sa zemuncima bila masa i bila je tad neka njihova tuca sa pandurima. Moze neko od njih i da okaci sliku. Nekako je meni u secanju ostalo da je to najveca brojka u kavezu mada mozda i gresim. Ne racunajuci tu tekmu radnickog nikad niko nije napunio kavez osim forsa. Jeste bilo dosta lesinara,jeste bilo dosta i firmasa par puta, jeste bilo dosta meraklija ali kavez nije bio pun. Preterao sam kada sam napisao 5 godina gore ali jbg tako mi se nesto ucinilo, trebalo je da napisem dve godine

Image

Image
Раднички Крагујевац

црвениђаволи

Postby црвениђаволи » Mon Oct 03, 2016 5:44 pm

lider wrote:Шта се дешава са Радничким из Крагујевца, видим да Ђаволи имају фина издања и да су се пребацили на исток.

Раднички наступа у трећој лиги, заједно са старим ривалом Смедеревом. Тренутно је на првом месту са бодом више од екипе Будућности Крушик из Ваљева. Ђаволи су на истоку,већ скоро 2 године и јаче.
Раднички Крагујевац

Kibiców

Re: RE: Re: Српска навијачка сцена - дискусија

Postby Kibiców » Mon Oct 03, 2016 7:28 pm

Bese Djavoli u ljubavi pored ovih iz Zemuna i sa ovima iz Kraljeva? Mislim da nigde nije da su dva grada tako blizu a da imaju "dobre" odnose, ili sam ja nestu tu sve pobrkao!?

1958

Postby 1958 » Mon Oct 03, 2016 9:28 pm

Sabac loznica su isto valjda prijatelji? A kasapi ne postoje vise
Често одем до на село

Return to “Србија”