Душевна болница
- pustinjska lisica
Re: Душевна болница
Од домаћег репа само ову господу признајем
У реверу носим марамицу белу ја,
свака мене фрајла, свако ме девојче зна,
кад год ја сретнем лепе цурице целу им дадем,
а оне викну дај дуплирај душице.
марамица маркизет, мене воли цео свет
свака мене фрајла, свако ме девојче зна,
кад год ја сретнем лепе цурице целу им дадем,
а оне викну дај дуплирај душице.
- јахач магле
Мислим да није, ови мајстори су из Куршумлије:
...Сијају звезде као очи конобарице...
-
Занемарујем тактику wrote:Rođaci wrote:domaći "rep" treba zabraniti
Реп треба забранити.
Само серете а појма немате нити слушате о чему људи причају. Ко каже да само православље мора да буде тема? Поштујем метал и све те правце и увек ме је смарало то ниподаштавање металa према репу и обрнуто. Клинци нам слушају ђубре што рече неко некад негде а ми се подјебавамо. Преслушај ово ако имаш слуха и могу до прекосутра да качим колико има одличног домаћег репа.
Sve to stoji sto vi pricate nema sta,ali da kazes da im je muzika sranje,nije i cao. 
A sto se repa tice,Smoke Mardeljano,Prti,Bad Copy na vrhu...Ima jos dobrih iz unutrasnjosti,Stereo Banana npr i Sinovac je ok.

A sto se repa tice,Smoke Mardeljano,Prti,Bad Copy na vrhu...Ima jos dobrih iz unutrasnjosti,Stereo Banana npr i Sinovac je ok.
Космет је Србија wrote:
uvek mi je bio zanimljiv taj da kazem lokal patriotizam, ljubav prema kraju, ne vezano za klubove... ono je mozda najizrazenija kod zemunaca, dorcol... mada i blokovi su poceli vec odavno da se bude

04 X 1945
jedno osam puta se čuje "brate" u prvom minutu te prve trake
i ove ostale su klasično loženje - brača ortaci, kraj, blok, familija...
kad mi se sluša takva ložana, ide ovako nešto

i ove ostale su klasično loženje - brača ortaci, kraj, blok, familija...
kad mi se sluša takva ložana, ide ovako nešto
-
njasvi wrote:uvek mi je bio zanimljiv taj da kazem lokal patriotizam, ljubav prema kraju, ne vezano za klubove... ono je mozda najizrazenija kod zemunaca, dorcol... mada i blokovi su poceli vec odavno da se bude
Јач и Ћофо су увек на прво место стављали кбло па све остало али веруј да ме то и није привукло баш толико код њих колико то што навијају за различите клубове а да се толико готиве. А поврх свега што су снимили за југ и север као неке песме па оно права кул чупри. А и оно боле их уво за паре наступе и хејтове снимају за себе и ортаке па ко схвати схвати.
Браћа ортаци фамилија и наравно највише реч брате је пре свега неки сленг у крају како би се представило заједништво. И не капирам зашто је сваки реп срање за тебе? Патриотски, генгста, овај да га назовем блејачки... слушај мјетал и уживај.
uvek mi je bio zanimljiv taj da kazem lokal patriotizam, ljubav prema kraju, ne vezano za klubove... ono je mozda najizrazenija kod zemunaca, dorcol... mada i blokovi su poceli vec odavno da se bude
Ako je ista povezano sa lokal patriotizmom onda je to Nbgd, ne znam samo kad treba da se bude. Zemun je druga prica, skoro kao grad za sebe, Dorcol odavno izlizana prica (siri centar grada plus sastav stanovnistva ako brat bratu ima 10% ljudi koji su se rodili tu). Blok je svaki za sebe, dakle prvo ide pripadnost bloku pa onda kraju grada, tako da ne znam de ces bolje (ili gore).
Често одем до на село
Офсајд слепче!
Bio sam sada za vikend u Kovačici, mesto 15min od Pančeva. Ja razumem da postoje pogranična mesta gde je neka nacionalna manjina u većini ali ovo nije pored granice. Toliki broj Slovaka, da ti ne čuješ srpski jezik baš nigde, ostao sam zgranut. Prodavnice, kafići, ulice, znakovi... Samo slovački jezik... Na spomenicima samo neki njihovi heroji. Vidim da znaju i srpski ali ne pričaju čisto. Mesto je lepo sređeno, veliki park, merač brzine na ulici zbog škole, kontejneri za odvajanje po vrsti smeća, ma uložila država samo tako. Ali jbt, u sred Srbije da postoji takvo mesto, šta znam, meni je zasmetalo. Gde bre oni idu u školu, jel imaju svoje? Osnovna, srednja...
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
eto sto vas narod prezire.
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
Imas gomilu mesta tako.Imas npr madjara sto dodju na faks u Su ne znaju srpski.Kako ljudi od 19godina ne zna jezik drzave u kojoj zivi.Slovackih mesta isto ima dosta,Selenča,Gložan,Pivnice su mesta sa pretežno slovačkim stanovništvom.Bački petrovac takodje.Nabrojana mesta su u opštini Bačka Palanka i susednim opštinama Bački Petrovac i Bač.Uče i u školama slovački ako se ne varam.ja kad sam polagao prijemni za srednju 2000. pitali ih dal ima neko da ne zna srpski da mu se pomogne.Banana republika šta ćeš
Choose Life
Da Glozane su tipicno Slovacko selo...
Ja sam se jendom bio zgrozio na Palicu,ok to je jbga krajnji sever,granica je tu,ali brate udjem u prodavnicu trazim neku glupost oni me gledaju belo,nisam skontao da li ne znaju jezik ili namerno kuliraju, a pritom ipak je Palic turisticko mesto..ono ako na nekom ostrvcetu na nekom moru nauce srpski ili bar da se pomalo sporazumevaju zato sto su im turisti Srbi,nejasno mi da u sred Srbije jedno takvo turisticko mesto postoji gde ljudi ne pricaju srpski.
Ja sam se jendom bio zgrozio na Palicu,ok to je jbga krajnji sever,granica je tu,ali brate udjem u prodavnicu trazim neku glupost oni me gledaju belo,nisam skontao da li ne znaju jezik ili namerno kuliraju, a pritom ipak je Palic turisticko mesto..ono ako na nekom ostrvcetu na nekom moru nauce srpski ili bar da se pomalo sporazumevaju zato sto su im turisti Srbi,nejasno mi da u sred Srbije jedno takvo turisticko mesto postoji gde ljudi ne pricaju srpski.
-
Ja sam u vojsci imao 2 Madjara koji nisu znali da beknu srpski, to je bio zivi cirkus, slusaju kao naredjenja i nemaju blage veze sta da rade. Opsta pometnja je bila u tom vodu. Jedan je na kraju sa mnom dobio prekomandu i taj je naucio uz nas da natuca srpski a sta je bilo sa drugim nemam pojma. U Senti sam doziveo da ni u jednoj pekari nisam dobio da jedem jer nisam znao madjarski dok na kraju nisam poceo da jebem mame i pretim, tek tada sam dobio klopu. Neverovatno je da se neko rodi u odredjenoj drzavi i ne zna taj jezik. Jebo bi im milu mamu da sam ja neki kurac na celu ove drzave. Ako ne znas jezik, nema studiranja, nema radnog mesta i u picku materinu, pa da vidim hoces nauciti.
-
Brdja wrote:Bio sam sada za vikend u Kovačici, mesto 15min od Pančeva. Ja razumem da postoje pogranična mesta gde je neka nacionalna manjina u većini ali ovo nije pored granice. Toliki broj Slovaka, da ti ne čuješ srpski jezik baš nigde, ostao sam zgranut. Prodavnice, kafići, ulice, znakovi... Samo slovački jezik... Na spomenicima samo neki njihovi heroji. Vidim da znaju i srpski ali ne pričaju čisto. Mesto je lepo sređeno, veliki park, merač brzine na ulici zbog škole, kontejneri za odvajanje po vrsti smeća, ma uložila država samo tako. Ali jbt, u sred Srbije da postoji takvo mesto, šta znam, meni je zasmetalo. Gde bre oni idu u školu, jel imaju svoje? Osnovna, srednja...
То што је место лепо сређено није до тога што је држава уложила,већ је то ствар културе која нама Србима недостаје.Погледајте свако словачко или мађарско село у војводини и видећете да је трава потшишана свуда,фасаде окречене у неке њихове шаре и сл.
Veliki deo tih sredjenih manjih mesta sa manjima je sto im pomazu i njihove matice. To sto Srbija ne brine o Srbima ni u Srbiji, a kamoli na otudjenim teritorijama ili inostranstvu, ne znaci nuzno da je to normalno.
To je to, mogli bi zajedno platinasti album da odrade 

Ma u principu nije problem što država ulaže, da je kako treba u svako mesto i grad bi se ulagalo. Ali da sedim u prepunom kafiću u sred Srbije i da niko ne priča srpski a sve omladina, e to je problem.
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,