Citam malo kosarkaske forume i prosto je nerealno koliko oni (ustase) imaju nerealnu predstavu o kvalitetu sopstvene i nase reprezentacije. I to ne govorim sada, vec poslednje 3-4 godine. Ljudi su sami proglasili da imaju najbolju cetvorku u Evropi, da imaju neke nenormalne talente, kako je Hezonja ovo, Bogdanovic ono, mladi Arapovic neki vunderkid. Onda ispizde u fazonu "prosecna Srbija nas ponovo dobila". Ljudi zaista ne razumeju kosarku nimalo. Imaju sada foru da su Teo i Bjelica 70 odsto ekipe. Tripovali su se i kada su gledali prvo poluvreme da smo konacno ocajni.
Jedino ih je cudio Braduljica koji je silovao pod kosem. Kao u fazonu "taj drvoseca da tako dominira pod kosem". Jebem liga, da li sto je nas, ali Raduljica je jedan ozbiljan centar. Ima snagu ali i zna nesto. Stimara koji je ogranicen kao igrac sve to nadoknadjuje borbenoscu. O dimenziji Jokica necu ni da govorim. Nije im jasno kako je "panj" poput Jovica dao onakvu trojku. Za Nedovica nisu ni culi, a nas Bogdan od miloste nazvan "ustasa

" ne pominje se kao bilo sta.
Ja sam mislio da smo mi paljevine za neka velika takmicenja, ali oni su ovakvi i kada igraju fudbal. Mandza trazi pola evrope, Modrica cela evropa, Rakitu cetvrt evrope. Najbolja momcad rekao zet tetkine cerke Luja Van Gala. Onda dudlanje kurca od portugalskih sakupljaca sekundarnih sirovina i nacija na bromazepamu.
Odgledao sam ono sinoc i nijednog trenutka nisam dovodio u pitanje pobedu, bilo je samo pitanje kojih ce to biti par minuta kada ce da im izlomimo kicmu i dodjemo do pobede. Igrali smo promenjivo, nije sve bilo bajno, mislim da smo u prvom poluvremenu imali sut za tri poena 1/14 (kao nekad Zvezda). Onda kada je trebalo imali smo 6/7. Ono sto kenjaju po Raduljici, cisto da se zna covek je dao 17 poena a slobodna bacanja sutirao 11/11. Uz to Stimara, covek opusteno stane na liniju, pogodi oba slobodna ko da je na treningu.
Bez zajebancije ali sa pola snage smo pobedili. Sto je posebno vazno, skoro svi su usli u igri. Sa Djordjevicem mi imamo roster od 12 igraca od kojih svako moze da igra bez problema. Imamo dubinu. Djordjevic jos nije vrhunski trener, on je trener u nastajanju, ali i kao takav zna da vodi utakmicu bolje nego iskusni nekadasnji Srbin Aco Petrovic. I dalje ne mogu da se opasuljim da im mnoge stvari nisu jasne, ti ljudi jednostavno ne kapiraju kosarku uopste.