Душевна болница

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
друг члан

Re: Душевна болница

Postby друг члан » Sun May 27, 2018 10:09 pm

фикрета wrote:
Brdja wrote:Jel trenira neko od vas u helankama? Koji je fazon sa tim jbt, sve više muškaraca nosi to sranje.

Nema bolje stvari za trening
Posebno kad se rade noge,probaj videces

aj obrazlozi ako ti nije muka
Choose Life

fuck_off

Postby fuck_off » Sun May 27, 2018 11:35 pm

Image

која комедија леб те...
Жена која превари је курва, а мушкарац који вара је подлегао чарима курве

Црвена Звезда

Пери

Postby Пери » Mon May 28, 2018 1:06 am

друг члан wrote:
фикрета wrote:
Brdja wrote:Jel trenira neko od vas u helankama? Koji je fazon sa tim jbt, sve više muškaraca nosi to sranje.

Nema bolje stvari za trening
Posebno kad se rade noge,probaj videces

aj obrazlozi ako ti nije muka

Brze se zagrejes + ako kupis prave one stezu taman koliko treba. Cuvas kolena na iskoracima, potkolenice na mrtvom, kitu na lusevima... :mrgreen:

друг члан

Postby друг члан » Mon May 28, 2018 5:32 am

A bas ce ti helanke pomoći da ti ne iskoči koleno. Nemam pojma, samo šorts ili trenerka
Choose Life

фикрета

Postby фикрета » Mon May 28, 2018 6:29 am

samo jedan primer,kad radis cucanj,pravi duboki sorts trenerka ti se zategnu kod butine
i smetaju,tako sam 10tak bokserica pocepao,toga kod helanki nema,na mrtvom isto...
ne nose ih dzabe profesionalni sportisti,od atleticara do vozaca boba
e sad sto pojedinici glume sasu vidica teretane i ocenjuju stajling to je vec nesto drugo
po meni je uopste upitno sto gledas sta nose drugi muskarci po teretani

a kad smo vec kod trening stajlinga
to sto profesionalni bilderi vezbaju u pocepanim odrpanim stvarima nije do mode
vec cista psiha,kad nosis stare pocepane stvari manje se gledas ne gubis vreme medju serijama vec treniras

Пери

Postby Пери » Mon May 28, 2018 1:10 pm

друг члан wrote:A bas ce ti helanke pomoći da ti ne iskoči koleno. Nemam pojma, samo šorts ili trenerka

Pa nece, ali kazem ti, pomazu da ne grebes noge, recimo kad se penjes uz konopac (tj spustas) ili kad skaces na kutiju.
Moguce da je to samo trip u mojoj glavi, ali imam utisak da sam mnogo manje umoran posle.

SAO_Zeljin

Postby SAO_Zeljin » Mon May 28, 2018 1:36 pm

Penjanje uz konopac, stari dobri old school :mrgreen:

a onda vidis da lik koji se penje ima helanke :cry:

друг члан

Postby друг члан » Mon May 28, 2018 3:57 pm

Ne znam,ne mogu ni da se zamislim u tome.Sorc ili tresa,ko na fudbalici ili basketu.Isto i u teretani,malo cimnem gore ako me negde zateze i to je to
Choose Life

riper

Postby riper » Tue Jun 05, 2018 2:27 pm

Nedavno sam imao priliku da budem u drustvu nekog lika koji trenira aikido i to kod nekog naseg bivseg ortaka koji ima neke silne crne pojaseve i one titule koje im slede. Sad, da napravim kratak uvod, taj nas bivsi ortak je poceo da trenira aikido kod Ljube Vracarevica, pa mu je jedno vreme bio pomocnik, pa je nakon nekog vremena sam otvorio svoju skolu.

Taj nas drugar je do sada nekoliko puta dobio opasne batine od obicnih likova koji niti su u nekom svetu borilackih vestina niti su u nekom fazonu misica, vec obicni ljudi koji su se pokacili sa ovim mentolom. Jedan od tih koji je isprebijao tog naseg drugara aikido majstora je drugi nas drugar, koji ga je isto vece tri puta patosirao. Ovaj ne da nije uspeo da napravi neke poluge, cuda/muda, vec se tukao kao ulicar, zamahujuci siroko bacajuci udarce kakve se deca biju u osnovnoj skoli. Dobio je batine jos nekoliko puta, jer osim sto ne zna da se bije je i debil. I danas taj debil nekoliko desetina polaznika uci kao necemu.

Uglavnom taj lik koga sam upoznao a koji je prodavao neku pricu da je on neki ludi aikidista (sto trenira kod tog naseg bivseg druga aikido velemajstora, cara, boga), preziveo je to vece teror, jer smo se svi sprdali sa njim. Posebno je propao kada je hteo da nam pokaze neke poluge koje navodno funkcionisu na ulici u realnim uslovima. Ajde sto meni nije uspeo da napravi polugu, sto imam ruku ko panj debelu, ali bre nije uspeo ni jednom klincu koji ima nezne rucice kao d a je preziveo logor. Dovoljno je bilo bukvalno da povuces ruku i sjebes mu citav trud.

Nakon te neuspele demonstracije prodavao je neku filozofiju kako je sam aikido neka filozofija zivota, neka sranja i slicno. Mi smo ga gledali, bas nam je onako legao za sprdacinu. Budala inace misli da bi ta njegova tehnika radila na ulici, a nije svesan da bi mogao da popase ozbiljne batine ako se glupira. Sva sreca nije nasilan niti kurcevit, vise je u onom hipster fazonu, a i izgleda rahiticno tako da ga verovatno niko nece uzeti za ozbiljno.

Uglavnom nakon toga sam malo pregledavao video klipove i video da postoji veliki hejt prema aikido, nazivajuci ga “bullshido”. Podrzavam misljenje da je aikido neprimenjiv na ulici odnosno u nekoj realnoj borbi iz raznih razloga, ali je nekim cudom i dalje veoma popularan. Evo samo jedan od tih smesnih klipova, a kasnije koga interesuje imaju ljudi koji pljuju aikido a da su vise od 10 godina trenirali tu vestinu.

https://www.youtube.com/watch?v=TFdhoi3wRII&t=16s

Da se zna kada sam imao 14 godina nekoliko meseci sam trenirao aikido. To su bile 90te godine i film “Niko” sa Stivenom Sigalom je imao kultni status (ko se seca filma zna o cemu pricam). Tamo gde sam trenirao, lik je bivsi specijalac i bio je prilicno prizeman i normalan lik. On je govorio da je aikido neprimenjiv bez najmanje deset godina intezivnog treniranja. Kao napaljeni klinac ja ssam u glavi kalkulisao, do svoje 24te godine, ja cu se najebavati majke onima koji me napadju kao Stiven Sigal.

Ali trener je da ponovim, bio realan, on nas je terao da ostajemo na treninzima karatea i dzudoa (bili su pre i posle naseg treninga a imali smo parvo da trenirano sa njima za istu cenu), jer je smatrao da moramo da naucimo sto vise razlicitih vestina i pokreta. Inace, tek kada sam trenirao rvanje sam izvalio koliko su mi aikido trenizi bili lagani, maltene bez znojenja.

Sada kako gledam klipove, ljudi se bukvalno sprdaju sa aikidom, dok neki majstori ove vestine, koji su prihvatili neke izazove, dobijaju zestoke batine cak i MMA boraca pocetnika.

Кудрави Гаучос

Postby Кудрави Гаучос » Tue Jun 05, 2018 8:33 pm

Имао сам шарм милионера и гестове правог каваљера!

Rođaci

Postby Rođaci » Tue Jun 05, 2018 8:42 pm

202 mi je od 2000. do 2003. godine bila ozbiljan izvor muzike, nisam je gasio. Tad je glasanje radnim danima i nedeljom za hit dana, a subotom za hit nedelje, bilo pretrpano pozivima. Imali su dva fiksna broja, a svi mi takođe gotovo listom zvali sa fiksnih telefona, nije bilo SMS glasanja, kliktanja lajkova itd. Dešavalo se da petkom, kad je veče starih hitova, rezultat glasanja na kraju prvog dela emisije bude tipa 140:135 za nekoga, a i ostali su imali stotine i desetine glasova.

Razne poklone i nagrade sam uspeo da dobijem od njih - majice, knjige i diskove, a delili su i karte za koncerte, dugo radili jednu emisiju nedeljno uživo iz svih mogućih gradova i sela po Srbiji tako što je u emisiji išlo glasanje, a Olga Kepčija i Vlada Džet se javljali sa 202 koncerata na kojima je sviralo brdo bendova...

Najbolja radio stanica u to vreme i ranije, a sigurno i nakon tog vremena kada sam je svakodnevno slušao.

Propao Radio B92, ubili Indeks (tj. prodali ga Radiju S, što mu dođe na isto), sad će i 202 da osakate.

Inače, pre nekoliko godina sretnem jednog lika kojeg površno poznajem i koji se bavio nekim bendovima, festivalima itd. Pitam ga šta radi u životu, kaže: "Matori, ja sam šef internet tima SNS". Dalje mi reče da su mu dali mesto u upravnom odboru nekog pozorišta, ali da čeka mesto urednika na Radio Beogradu. Pre recimo 2-3 godine pustim 202, kad ono na kraju emisije čujem da je dotični urednik...
Last edited by Rođaci on Tue Jun 05, 2018 8:49 pm, edited 1 time in total.

Bunt

Postby Bunt » Tue Jun 05, 2018 8:42 pm

Dobra im je anketa. Ne postoji "ne menjajte nista" kao opcija.

ciganstura

Postby ciganstura » Tue Jun 05, 2018 9:05 pm

@riper od borilačkih sportova priznajem samo boks i kik-boks i to se nauči fino ko je redovan i iole ima smisla za pokret tek posle treće četvrte godine. Uslov svih uslova je trener koji ume da prenese znanje i veštinu i pravilno usmeri početnika. Gledao sam recimo treninge gde posle dva pojavljivanja početnici rade sparing i bacaju frljoke bez veze. Kažu profesionalci da je za jednu vrstu udarca potrebno oko dve hiljade ponavljanja kako bi mozak naučio motoriku i koordinaciju pokreta pravilno. Jednom sam gledao u Šumicama lik drži trening 45min rade svi sve, ne znaju ni tehniku udarca , ni pomeranje težišta , ni rad nogu, ne znaju ni osnovne blokove, al eto kao trenira se i loži se. Još mi je smehotresnije što se puno likova loži na MMA gde su opbjedinjeni džudo, boks, kikboks, džiudžica, rvanje, a ne umeju ni gard da drže, al svi istripuju da su MekGregor posle dva treninga. Onda dođe neki baja sa elementarnim znanjem boksa ili još gore kikboksa i padne takvo ponižavanje da neki izgube volju za dalje, što i nije tako loše. :mrgreen: Ne gradi se kuća od krova, prvo na boks nauči ručne tehnike, pa kikboks ubaciš noge i ruke, pa onda usavršavaj bacanja i poluge u parteru.
Isto tako današnji klinci sve svileni instagram hulligani, odradiš malo jači sparing i to je kuknjava, zapomaganje, odustajanje, ili druga krajnost što mi posebno ide na živce vezuju se silni zavoji , steznici jer se tako izgleda opasnije i zajebanije na internetu :-) Takođe posebna sorta su likovi koji dolaze recimo u neki boks ili kikboks klub da kao treniraju dok ne uzmu majice i dukseve a onda jebeš sparinge i redovan trening idemo mrštenje u gradu, opaki pogledi :-D Da sumiram ako vam se trenira, šorc i majica u ruke i idite i slušajte trenere koji su imali mečeve , koji imaju iskustvo i koji su posvećeni. Izbegavajte Tarzančiće koji nisu prošli pored sparinga a kamoli profi meča. Takođe, ne postoji borac koji nije dobio batine , to samo u filmovima može :mrgreen: krv, znoj i loj i uvek radite na svojim nedostacima što bi rekao veliki Emeljenko !
Сви ми дугујемо себе некој деци, будимо потомци, да би били преци!

riper

Postby riper » Tue Jun 05, 2018 9:51 pm

Ciganstura, u najvecem delu se slazem sa tobom. Ovo sam napisao ovde, jer lik koga smo zajebavali za aikido trenira kod naseg bivseg druga koji je neki kurcevi majstor aikida, a koji je dobio batine u svakoj tuci u kojoj se zadesio. Nije ga tukao ko nije hteo.

Jedan od mojih najboljih drugara ima nekoliko crnih pojaseva u raznim vestinama, ima iza sebe takmicenja i medalje i dosta je usao u srz raznih vestina. Kada sam razgovarao sta je od borilackih vestina najprimenljivije na ulici, on je rekao da je MMA dao odgovor na to. MMA je nesto najslicnije nekoj realnoj ulicnoj borbi, tacnije borba sa minimumom pravila. Kombinacija udarackih i bacackih vestina. U nekoj sustini MMA se sastoji od boksa, kik/boksa, karatea sa jedne i rvanja, dzudoa i dziudzice sa druge strane. Time, sa jos nekih par finesa pokrivaju se skoro sve situacije, od borbe u parteru (ili na zemlji kada se nadjes na ulici), do udaranja.

Ovde sada ne govorim o napaljenim klincima koji treniraju MMA, govorim o nekim ko je iole normalan u glavi. Kada sam malo poceo da kopam po tome sto kenjaju po aikidu, ima tu mnogo debelih zamerki od toga da je to vise ples i koreografija, preko toga da ne postoji pravi sparing protiv, kako se kaze "resisting opponent" odnosno nekoga ko pruza pravi otpor, vec se protivnik sam maltene baca, dalje, ne postoji neki ozbiljan fizicki i kondicioni trening koji prati, cak ni rastezanje, do toga da su sve te brojne poluge apsolutno neprimenjive u realnoj borbi. Posebna zamerka je ta sto je za aikido da bi bio iole primenjv, potrebno najmanje deset godina treniranja. I to sto bi se primenilo je jako malo. Za sve druge borilacke vestine dovoljno je i nekoliko meseci da bi mogao nesto da koristis.

Jos gore je sto postoji prepucavanje onih koji treniraju tradicionalni aikido i ovih sto treniraju realni aikido koji je nesto kao izmislio LJuba Vracarevic. Obe stvari su debele prevare, pa oni koji gledaju smeju se i jednima i drugima. Ovih dana sam pregledavao neke snimke kako pokojni LJuba Vracarevic resava kao neke realne konflikte na ulici. Neki napad nozem, pa onako te ne bi napao ni slepi invalid nozem kako su njega napadali. A stvar je opasna jer ce mozda neko utripovati da sa nekim znanjem moze da stane pred noz i tako ce poginuti.

Samo da prenesem sopstveno iskustvo. Kada sam trenirao aikido imao sam neki kimono koji nikad nisam oznojio. Trening je bio kao ples, mislim da bih se vise oznojio da sam u nekom KUD/u igrao folklor. Kada sam trenirao rvanje, nedeljama, da ne kazem mesecima sam se spremao za takmicenje gde sam povracao posle treniga od iscrpljenosti kako bih se spremio za 5 minuta borbe. I onda kada dodje borba posle drugog minuta boris se za dah koliko si energije spucao kako bi oborio ili bacio protivnika.

Napaljeni klinci sto tripuju da su buduce MMA zvezde se uklapaju u taj nas kurceviti karakter, mrstenje i kurcenje bez realne podloge. Snaga ipak samo u coporu. Ali iskreno mi jos vise idu na kurac ti sto se tripuju da ce aikidom bacati, praviti poluge, braniti se od noza i pistolja i slicno.

жабац

Postby жабац » Tue Jun 05, 2018 10:17 pm

Јбм ли га за 202, Ја је слушам у колима скоро стално, и нисам приметио да иду уз длаку режиму, шта виђе и прозивају их јако често.

МГП

Postby МГП » Tue Jun 05, 2018 10:31 pm

Да се надовежем на ово о чему су рипер и циганштура причали.
http://www.youtube.com/watch?v=QC_wTQHu76g

Rođaci

Postby Rođaci » Tue Jun 05, 2018 11:08 pm

жабац wrote:Јбм ли га за 202, Ја је слушам у колима скоро стално, и нисам приметио да иду уз длаку режиму, шта виђе и прозивају их јако често.

zato i hoće da je osakate

јахач магле

Postby јахач магле » Tue Jun 05, 2018 11:26 pm

На 202 на тим гласањима за хит дана једно време се стално јављао лик који је гласао за Napalm Death. :)
...Сијају звезде као очи конобарице...

Rođaci

Postby Rođaci » Tue Jun 05, 2018 11:35 pm

on, Slaviša iz Donje Rače i Šone iz Vračevog Gaja su legende tog glasanja :D

Slavišu su čak doveli da bude gost na dočeku 2005, pravili u SKC-u novogodišnju žurku

Etaoin

Postby Etaoin » Fri Jun 08, 2018 11:21 am

Као што каже брат Рипер, рвање је једна дивна дисциплина :) Аикидо је јако опасна вештина, али оп онога ко је учи, јер ће добити лажно уверење да могу да се одбране у опасним ситуацијама, а не могу. Фолклор је боља борилачка вештина, колико год то чудно звучало, јер у фолклору се учи одличан рад ногу и координација око-нога, све чега нема у аикиду. Избегавати аикидо и оне који га тренирају, у широком луку.

Return to “Само опуштено”