Историјске заблуде + идеолошко препуцавање
Re: Историјске заблуде + идеолошко препуцавање
Jes da ti kažem koja je poenta života pa da raspričaš (poenta života je smrt)...
Nego des ti bio 2007. kad smo igrali protiv Poljaka?
Šta, pao sneg pa nisi mogo doći il te zavejalo u Bijeljini?
Ovo neće na dobro da izađe...
Поента живота смрт, поента смрти? Живот?
Мислим да би требао да прозиваш своје Београђане гдје су били тада...

Мислим да би требао да прозиваш своје Београђане гдје су били тада...
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...
Не Београђане, само ове са Видиковца.
Panzram wrote:Ako bi me taj čovek ili životinja napali ja imam puno pravo da ih izbodem u borbi za opstanak. Aj reci da ti ne bi uradio to isto, no bi se prepustio da te životinja izujeda a čovek osakati. Nemojmo se zajebavati jbga. U cilju opstanka sve je dozoljeno, npr. kad te napadne njih 5-10 sa štanglama, i te kako je poželjno izvaditi nož ne bi li te jajare utekle. Jasno ko dan.
Ја сам брате једног и одробијао јер ме је напао малтене из чиста мира, али нисам то поентирао. Као што сам написао горе, мислио сам без икаквог напада на тебе, већ из чиста мира да избодеш другог. Да нема концепта добра и зла, такав поступак покушавања лишавања живота би свако могао да протумачи по свом нахођењу, за неког добро, за другог зло... Али опет, као што написах, рођени смо са тим осећајем да би такав поступак био сматран злим.
Ako ćeš da sve to radiš samo da bi osećao zadovoljstvo, onda si u gadnom kanalu. Ja ne pomaže ljudima jer je to moralno ili nemoralno, ja kad pomažem ja to radim zato što se meni tako hoće, a isto tako mnogo se puta desi da ne pomognem, jer nisam ja izviđač pa da moram da pomažem bakicama dok prelaze ulicu, ja gledam svoja posla, a ako mogu da pomognem uvek sam tu, al ne iz razloga da bi osetio taj fleš zadovoljstva, nego jer tim ljudima zaista treba pomoć, dakle instiktivno, životinjski.
Побркао си ствари. Ни ја сигурно не дежурам на пешачком чекајући оне којима треба помоћ око преласка преко улице. Другом се помаже превасхдно због оног ко је у невољи, а на другом месту као последица долази то задовољство које осетиш када неком помогнеш, заправо мозак те ''награди'' активношћу неуротрансмитера и хормона допамина и отуда тај позитиван осећај и добро расположење, али то је већ биохемија мозга, да не дужим о томе. Углавном, природа је то врло лепо удесила.
Kada već pominješ svog kera treba da znaš da on nije životinja u pravom smislu te reči, no ukalupljeno, sputano biće gde mu je čovek i gospodar i bogotac. Životina može biti samo divlja, slobodna životinja. Ali slažem se da čovek definitivno bez koncepta dobra i zla postaje ta životinja, al ne kao domaći ps, no kao vuk, ili još bolje kao kojot, jer kojot je najsvenije biće koje hoda planetom, baš iz razloga što je 24/7 u paranoji, i kojot živi u SADAŠNJOSaTI, SADA, SADA, SADA, te za njega ne postoji ni iluzija budućnosti ni iluzija prošlosti kako je mi ljudi tripujemo, znači na mnogo višem je stupnju od patetičnog ljudskog nakota. Uostalom što smo mi po tebi bolji od životinja? Zato što uništavamo planetu na kojoj živimo, ili zato što uništavamo sve oko sebe pa i bližnje svoje, zbog parčeta teritorije ili kojekakve religije?
Не брате, животиња може бити и питома, не мора бити искључиво дивља. Е сад, што баш псима, од свих животињских врста ове планете, највише прија да буду поред човека, то је опет дело природе и нека друга тема. Да ли смо бољи од животиња, ово се може тумачити на више начина, па не могу да ти одговорим са да/не. Што се тиче уништавања планете и сукоба око територије или религије, у глобалу је истина то што кажеш, али ето, коме приписати заслуге за то него - злу, које је никад присутније, много је људских душа затрованих злом који ходају земљом. Ђаво и њему потчињене људске душе на овом свету раде своје, са друге стране добри људи уз Божију помоћ исто чуда чине. То је та непрестана борба између добра и зла која је ту одувек, а на свакоме је да одабере страну. Има ту један парадокс, који је проблематика друге врсте, али је интересантан - нико неће рећи за себе да је лош/зао човек, а сложићемо се, има их на претек.
Panzram wrote:Jes da ti kažem koja je poenta života pa da raspričaš (poenta života je smrt)...
А, ти си био на тој утакмици, конкретно на југу, где је било прозивања са пољацима?
S tobom ne razgovaram na ovom forumu, prizivao si me ovde, prizivao mesecima, i kad sam došao praviš se lud, ne odgovaraš na privatnu. Ćao, zdravo.
Lider i ja sat vremena budžili ovu parolu, i još 3 sata čekali da se osuši po onom kijametu, smrzli se ko pičke. Molim lepo, hvala lepo. Vidimo se u Bambilendu.

Садашњост не постоји само бидући секунд и прошли којоте витезе...
Trol, aj' razguli ba.
Što ja da te smatram za normalnog sagovornika ako te već svi ostali gledaju ko trola. Dobio si svoju šansu, bezveze si je sjebo tim klinačkim glupiranjem i dodvoravanjem većini, i to ti je to. Aj i ti ćao, pa-pa, zdravo, pa pravac fino Bijeljina da ne ostaneš na Rači.
Što ja da te smatram za normalnog sagovornika ako te već svi ostali gledaju ko trola. Dobio si svoju šansu, bezveze si je sjebo tim klinačkim glupiranjem i dodvoravanjem većini, i to ti je to. Aj i ti ćao, pa-pa, zdravo, pa pravac fino Bijeljina da ne ostaneš na Rači.
Alister te šerovao, nema većeg online priznanja
https://www.facebook.com/hvalaalisteru/posts/1242736625738157

https://www.facebook.com/hvalaalisteru/posts/1242736625738157
Ma jok, to bre preko veze, jer znam Alistera još dok je živeo u Beogradu, pa sad surađujemo na dokazivanju teorije da je Krišna bio zapravo indijski El Komandante Srbinda, a da se Vrindavan nalazio na prostorima današnje Bosanske Krajine. 

Panzram wrote:Trol, aj' razguli ba.
Што то тако? Шта сам ти ја лоше рекао...
ZAŠTO MLADI POPOVI IDU U KONOBARE? Penzionisani sveštenici zbog 70.000 RSD neće iz crkvene službe?!
http://www.kurir.rs/zasto-mladi-popovi-idu-u-konobare-penzionisani-svestenici-zbog-70000-rsd-nece-iz-crkvene-sluzbe-clanak-2337187
http://www.kurir.rs/zasto-mladi-popovi-idu-u-konobare-penzionisani-svestenici-zbog-70000-rsd-nece-iz-crkvene-sluzbe-clanak-2337187
ТРАЖИМО ПРАВДУ, АЛИ И ОСВЕТА ЋЕ БИТИ ДОВОЉНА !
Опала добра кинта, каки курац економија, етф, медицина, уписујте децу на богословију. 

З В Е З Д А Л Е !
- Blackadder
Ф. М. Достојевски о Словенима (Србима)
ЈЕДНА ПОСЕБНА РЕЧЦА О СЛОВЕНИМА, КОЈУ САМ ДАВНО ХТЕО РЕЋИ
https://dijaspora.wordpress.com/2012/02/29/%D1%84-%D0%BC-%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%98%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BE-%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D1%98%D0%B5/
ЈЕДНА ПОСЕБНА РЕЧЦА О СЛОВЕНИМА, КОЈУ САМ ДАВНО ХТЕО РЕЋИ
https://dijaspora.wordpress.com/2012/02/29/%D1%84-%D0%BC-%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%98%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BE-%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D1%98%D0%B5/

Данас је 140 година од битке на Вучјем долу. Битка где су Црногорци и Херцеговци однели убедљиву победу над Турцима.
На данашњи дан 1914, у 11 сати ујуту, Аустрија je објавила рат Србији, чиме је започео Први светски рат и велика голгота Срба и Србије али и велико јунаштво и понос, тада смо стварали нешто велико што неспособна олош урушава до дана данашњег. Мало је рећи да се о овоме не прича у медијима јер смо сада "швапски" пријатељи.
Оргинални телеграм којим је Аустрија објавили рат Србији, чиме је почео Први светски рат.

29. јула 1914. почело је бомбардовање Београда од стране Аустрије.

Влада Аустро-угарске је у 11 часова 28. јула 1914. упутила влади Србије обичном поштом телеграм са садржајем: „Краљевска влада Србије није на задовољавајући начин одговорила на ноту датирану 23. јулом 1914. коју јој је предао аустроугарски посланик у Београду. Зато Царско-краљевска влада налази да је принуђена да се ослони на силу оружја ради очувања својих права и интереса. Аустроугарска сматра да се од овог тренутка налази у рату са Србијом.“
29. јула 1914. почело је бомбардовање Београда од стране Аустрије.
mani bilo zanimljivo...
http://www.politika.rs/scc/clanak/161429/Tiha-pomoc-za-bivse-naciste

На први поглед тешко је поверовати: у Немачкој, 65 година после окончања Другог светског рата, још постоји и делује организација која помаже бившим нацистима. Њено има је „Тиха помоћ“, њен најпознатији – и најзначајнији члан је Гудрун Бурвиц (1929). У данашњим неонацистичким круговима позната и слављена због девојачког презимена – Химлер.
http://www.politika.rs/scc/clanak/161429/Tiha-pomoc-za-bivse-naciste

04 X 1945
- Kit_Karson
http://ruskarec.ru/politics/2015/08/07/juris_mrtvaca_stogodisnjica_podviga_branilaca_tvrdjave_osovec_42433.html
Учесник одбране Осовеца Алексеј Лепјошкин сећао се: „Нисмо имали гас-маске, и зато су гасови наносили ужасне озледе и хемијске опекотине. Приликом дисања чуло се шкрипање и из плућа је на уста излазила крвава пена. На рукама и лицу су искочили пликови. Нису помагале крпе којима смо омотали лица. Међутим, руска артиљерија је почела да дејствује, испаљујући из зеленог облака хлора пројектил за пројектилом у правцу Пруса. Тада командир другог одељења одбране Осовеца Свечников, тресући се од језивог кашља, викну промуклим гласом: „Другови моји, нећемо ваљда да умремо као бубе од отрова! Него да им покажемо, па да памте за сва времена!”