Душевна болница

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
zmijuga

Re: Душевна болница

Postby zmijuga » Wed May 20, 2026 8:37 pm

No al calcio moderno wrote:Upravo to, a i ne treba da se kritikuje ništa što se dešava u državi, nadam se da će ova vlast ostati jer ako se promeni izgubićemo mnogo toga. Srbija nikad nije bila uredjenija zemlja nego sada, to može svaki dan da se vidi iz nečeg novog što se desi.

A jesi vickast.

A vlast ćeš rušiti / braniti preko foruma na kome piše 10-ak ljudi?

Imaš raznih platformi koje mnogo više ljudi čita, napraviš tviter nalog, otvoriš neki blog, pa tamo pišeš, kritikuješ, razmjenjuješ mišljenje.

Postoje sad i one otvorene audio/video diskusije na tviteru na koje se uloguje 20-ak ljudi, i raspravljaju se, i ima ih svih uvjerenja i mišljenja.

Eto po tvojoj reakciji se vidi odmah da reaguješ naprasno i da imaš taj antipatični nastup gdje pokušavaš da budeš sarkastičan, i već bi me u drugoj poruci nazvao neosnovano sns ćacijem, jer sam ukazao na uzaludnost rasprave sa uvredama na ovom forumu.

No al calcio moderno

Postby No al calcio moderno » Wed May 20, 2026 8:59 pm

Znam, šalim se. Sve je to gubljenje vremena.

zmijuga

Postby zmijuga » Wed May 20, 2026 9:23 pm

Nije sve gubljenje vremena.

Nije gubljenje vremena aktivizam na mjenjanju stanja u društvu na nekom mjestu, da li na internetu ili van interneta, gdje možeš doprijeti do više ljudi, gdje ti više ljudi može čuti stavove, pa i gdje ćeš ih braniti pod svojim identitetom, pa ako treba i fizički.

Ovako ako se ti zadovoljavaš vickastim dosjetkama na virtualnom mjestu gdje ti je čitalačka publika par desetina ljudi koji uđu par puta sedmično na forum čisto iz navike da vide i nešto pročitaju na navijačkom podforumu i još kukaš što neko cenzuriše, to je druga stvar.

Bolesni^od^ljubavi

Postby Bolesni^od^ljubavi » Thu May 21, 2026 10:53 am

Daj onda gasi deo foruma samo opušteno i ćao, ionako ne pišemo na drugoj temi ili banuj te što vređaju a ostavi ostale neka raspravljaju. Gasi u stvari i navijački deo, kada već imamo na instagramu ultras tifo, balkanske navijače i ostale pičke materine, šta ima ovde admin da se maltretira i gubi energiju. Šta ima da pišemo ovde kako prvi čovek policije u Srbiji pali leš i sakriva ga posle, pa sad jadna mala murija ne može da ga nadje i Aca Srbin mora sad da donosi zakone da nevaljala policija ne sme više da sarađuje sa mafijom...

lost&found

Postby lost&found » Thu May 21, 2026 11:04 am

zmijuga wrote:Nije sve gubljenje vremena.

Nije gubljenje vremena aktivizam na mjenjanju stanja u društvu na nekom mjestu, da li na internetu ili van interneta, gdje možeš doprijeti do više ljudi, gdje ti više ljudi može čuti stavove, pa i gdje ćeš ih braniti pod svojim identitetom, pa ako treba i fizički.

Internet diskusije su postale nikad nepouzdanije, prevashodno zbog bot aktivnosti (sto sluzbe, sto botova generisanih vestackom inteligencijom, koja je toliko uznapredovala da ne moze vise da se prepozna tako lako, a ako je u pitanju samo tekstualna diskusija onda skoro nemoguce). Tako da postoji mogucnost da ti je dobar deo publike, neko kome je zadatak da sabotira bilo kakvu raspravu, a mozda cak nije ni prava osoba.

Arhaična mesta, poput ovog foruma, se verovatno drže jos kolko-tolko - ali samo zato sto su slabo posecena, i sustinski nebitna. U suprotnom bi se i ovde nakotilo brda naloga koji odjednom imaju mnogo upisa, a uclanili se na forum u prethodnih par godina.

Npr. Kad je poceo rat u Ukrajini, odjednom se registrovalo brdo profila na tviteru (feb/mart/april 2022), sa ciljem pljuvanja bilo cega vezanog za Rusiju.
Zanimljivo, nalog sa kojim "polemišeš" je registrovan bas u tom periodu, i imao je ovde brdo negativnih upisa vezano za Ruse u BG. Tako da postoji solidna sansa da polemises sa osobom iz recimo sluzbe neke od okolnih zemalja ;)

ElPadrino

Postby ElPadrino » Thu May 21, 2026 1:12 pm

Na kraju krajeva, Zmijuga, ako si već predstavnik administracije, zbog čega onda ne banujete ili ne upozorite tih par ljudi koji prave problem? Mislim, ovo baš i ima svoj šmek jer makar znaš da diskutuješ sa pravim ljudima i idalje je ostao kakav takav kodeks pisanja, razmišljanja i promišljanja. I opet, evo ja sa ove strane Drine, mogu makar da dobijem malo bolji uvid šta i kako se dešava. Ipak možeš saznati neke stvari, iz više uglova i generalno su ljudi laganiji nego u uživo komunikaciji, nemaju te neke kočnice koje bi uživo imali. Meni sve to daje draž ovom forumu i pisanju na njemu i rado bih vidio stare neke forumaše da se vrate tipa riper, tezvi itd. ali znam da je to nerealno. Daj da makar ostane ovo piskaranje nas 10ak, a ne da idemo u ovu totalnu cenzuru.

zmijuga

Postby zmijuga » Thu May 21, 2026 3:10 pm

Nemam ja nikakve veze sa administracijom. Niti šta sugerišem ikome, niti imam namjeru da se raspravljam. Samo sam dao mišljenje.

Ali evo pozivam i ja administratore, da svako vrijeđanje, botovanje, trolovanje na ovom podforumu sankcionišu, bez obzira koja strana bila da se nešto pametno može pročitati.

Ionako 95% poruka mi je na navijačkim temama. A mislim da tamo nikome nije zabranjeno da postavi jednom sedmično izvještaj svoje grupe, neki foto-izvještaj sa stranih tribina, zanimljiv oldskul tekst o nekoj stranoj tribini, skenirane časopise, neku konstruktivnu diskusiju pokrene.

Par ljudi poput 1914 to rade godinama, kao i Molossi prije. I užitak je to pratiti.

Postavljao bi ja i više starih slika, prevedenih navijačkih tekstova i intervjua sa inostranih scena, pa čak sam i prevodio naučne radove vezane za navijačku subkulturu od stranih autora. Poljaci u tome prednjače, jer su neki mlađi profesori i naučni radnici bili ili su i dalje aktivni navijači. Ali ne znam ima li interesovanja.

Return to “Само опуштено”