Izbori decembar 2023

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
ElPadrino

Re: Izbori decembar 2023

Postby ElPadrino » Sat Mar 01, 2025 11:44 am

Nije isto ima navijača po ulici i kada grupe poput Paokara, Arisa, izađu u korteu sa transom ispred. To je kada grupe osjećaju i žive uz svoj narod i briga ih za 1000 i 1 laž, priču ili možda i istinu koju servira vlast, oni su jednostavno tamo gdje je njihov narod.

Razumio sam da grupe ne žele da se valjaju po blatu 1 od 5 miliona, ovog sumnjivog slučaja Srbija protiv nasilja, iako i tu ima materijala da se stane uz narod, ali okej mogao bi da razumijem. Ali jedan Rio Tinto, a pogotovo ova zaista hrišćanska, prava srpska pobuna, da se na to prećuti to je stvarno poražavajuće. Čak su i za Rio Tinto grupe više podigle parola i slično, pri tome ne mislim samo na 2 najveće grupe.

Studenti koji ispred kolone su sa ikonama i slikama Karađorđa, Svetog Save, Belog Anđela, desetine zastava Nema Predaje, pravoslavne vojske, horsko pjevanje himne Svetom Savi, studenti koji prije odlaska prvo odlaze u Crkvu na Liturgiji, lomljene slavskog kolača na protestu.. Ako to nije trenutak da se saberemo, onda ne znam kad je. A sjećamo se ovde onog čuvenog argumenta znamo već svi od koga "Gledamo u Crkvu i sta će Crkva da uradi" .. Pa ako ovo nije dovoljno blizu Crkvi onda ne znam šta je.

I ne bih rekao da nismo toliko Pravoslavan narod samo zato što ne idemo u Crkvu. Nije samo Crkva Pravoslavlje, nego i ono da ne radiš nešto oko kuće ako je Crveno slovo, da pomogneš nekom bez povoda a on ti kaže "Bog ti dao", da proslaviš slavu pa kako god, da postiš eto makar Veliki Petak i Badnji dan, gledajući situaciju u ostatku svijeta, nije za očekivati da i mi budemo oni Pravoslavci i Srbi recimo npr. iz 1905. Godine, takvo je vrijeme, po meni i ovo je sasvim zadovoljavajući nivo.

A to što smo rusofili, čini mi se da nije samo zbog Rusije nego i zbog toga što su Rusi i Rusija sve ono što bi mi htjeli biti, a nažalost nismo, a to je velika Pravoslavna zemlja koja ima stav, suverenitet i samostalnost.. Uz to si predvodnik Pravoslavlja sa Svetim Đorđem sto ubija aždaju na grbu države. Mislim da smo zbog toga toliki rusofili.. Ta naša opčinjenost drugim narodom i spremnost da ih tako bezrazložno branimo mislim da nema nigdje u svijetu. Nisu ni približno zaslužili ali tako je kako je. Mislim da nema Srbina koji ne osjeti neku jezu, ponos i osjećaj časti kada čuje Kaljinku.

lukabrasi

Postby lukabrasi » Sat Mar 01, 2025 7:50 pm

Neki izvestaj iz Nisa?

rodney

Postby rodney » Sun Mar 02, 2025 1:09 pm

lukabrasi wrote:Neki izvestaj iz Nisa?

Vise ljudi nego u Kragujevcu, sto je negde i ocekivano zbog velicine grada. Pominjem Kragujevac jedino, jer sam tamo prvi put video da skoro svaki peti covek/zena nosi sajkacu na ovim okupljanjima sto me je jako prijatno iznenadilo s obzirom da to nisam vidjao na protestima u Beogradu i Novom Sadu.

Masa je dosta heterogena, ali opet je vecina obican srpski narod, pa ces u masi naici na neku zastavu Jugoslavije s petokrakom, medjutim to su uvek neki marginalni likovi koji ili izrazavaju svoj neki licni stav ili unajgorem slucaju neka ekipa od petoro izgubljenih klinaca.

Atmosfera i energija medju ljudima su ipak najlepsa stvar koju mozes da osetis na ovim protestima. Ekipe iz razlicitih gradova se spontano sastaju, razmenjuju misljenja, zale se na lokalne serife, medjusobno ohrabruju i skandiraju. Ljudi nasmejani na svakom koraku, utrkuju se maltene da pomognu jedni drugima, sve ono sto bi ja mislim svako od nas voleo da dozivi sa svojim narodom.

Utisak posle je opet mala zebnja u vidu onog sto dolazi za 2 nedelje, energija je tu i siguran sam da nece opadati osim ako se nesto drasticno ne desi. Medjutim i mene isto malo plasi bas ono sto si i ti ovde pisao, sto taj 15.03. deluje kao odlucujuci datum, i ako se tad ne uradi/ ne desi nesto plasim se da ce energija na dalje opadati. Ovo je otprilike skraceno, kako sam ja doziveo ovo u Nisu.

lukabrasi

Postby lukabrasi » Mon Mar 03, 2025 11:51 am

Nisu rekli jos uvek gde ce biti, ali nesto sam nacuo kod SIVa i mislim da bi to bio oooozbiljan promasaj.

rodney

Postby rodney » Mon Mar 03, 2025 9:08 pm

lukabrasi wrote:Nisu rekli jos uvek gde ce biti, ali nesto sam nacuo kod SIVa i mislim da bi to bio oooozbiljan promasaj.

Ja sam nacuo da ce biti na vise lokacija, sto je po meni jednako promasaj

Evo jedne iz Nis :mrgreen:
https://ibb.co/ynsTV6rf

ElPadrino

Postby ElPadrino » Tue Mar 04, 2025 8:29 am

Ovo sinoć u selu Miločaj pored Kraljeva, nestvarne scene. Da li ima neko od braće forumaša iz Kraljeva, da nam potvrdi da je ono zaista jedna seljačka buna, skup pravih ljudi sa sela, a ne neka ubačeno-opoziciono-iscenirana situacija?

Jer ako je stvarno ustalo selo Miločaj i ako je narod do te mjere odlučan da u jednom selu se staje protiv kordona policije, batinaša i pri tome se još jajima gađa gradonačelnik jednog malog grada kakvo je Kraljevo, onda je to to, onda sam siguran da mu je došao kraj.
Sjetite se kad sam davno pisao da su litije u Crnoj Gori jedna od naših najvećih pobjeda uopšteno u istoriji i da, dokle god svaki gradić i selo ne stane protiv tiranije nije moguće pobjediti tiranina, ovo je taj trenutak.. Ovo su litije Srbije, samo na malo izmjenjen način.
Takođe slika kada na kapiji Niške tvrđave se vijori barjak Nema predaje, zastava države, a u sredini Ikona, to su te Biblijske scene.

lukabrasi

Postby lukabrasi » Wed Mar 05, 2025 8:39 pm

Za 15.03 se nista jos ne zna...

хајка

Postby хајка » Thu Mar 06, 2025 3:42 am

ElPadrino wrote:Da li ima neko od braće forumaša iz Kraljeva, da nam potvrdi da je ono zaista jedna seljačka buna, skup pravih ljudi sa sela, a ne neka ubačeno-opoziciono-iscenirana situacija?

Nisam iz tih krajeva ali po snimcima koje su te legende same snimile vidis da su to normala likovi, posten svet, seljaci i narod kome je prekipelo.

Ljudi previse benefita daju kurcevoj opoziciji, oni vise nemaju nikakav uticaj a kamoli da dizu iz senke neki narod i neke akcije, to ne postoji. Narod ne voli opoziciju, na protestima ih ili iznapusavaju ili iz pristojnosti iskuliraju jer ipak mahom dolazi pristojan svet.

Vlast bi najvise volela da je iza svega ovoga neka opozicija i neke strasne NVO grupe koji su izmanipulisali studente i narod ali nema nista od toga, u pitanju je cista narodna pobuna i ustanak.

Posten srpski narod je ustao, olos je u gardu i bore se za svoje racune i kombinacije.

lukabrasi

Postby lukabrasi » Sun Mar 09, 2025 6:05 pm

Kako su podigli temperaturu sa ovim u Pionirskom parku...au

No al calcio moderno

Postby No al calcio moderno » Sun Mar 09, 2025 6:21 pm

Šta li sprema to je veliko pitanje, a spreman je na sve, a ovi lazni studenti iz parka su posebna prica, posebno ona mala gnjida iz RS.

lukabrasi

Postby lukabrasi » Sun Mar 09, 2025 8:45 pm

Pa sve mirise da ce nesto da se desi...narod je naelektrisan, lojalisti su u centru, policija ce biti takodje i eto recepta za ko zna sta...

хајка

Postby хајка » Sun Mar 09, 2025 10:55 pm

Koliko je zvalavi bolestan i poremecen covek, zivi u nekom svom univerzumu i svi smo zrtve njegovog poremecenog uma.

Mi znamo da to nisu studenti vec omladina njegove stranke i ostali koji su placeni, oni tamo znaju da nisu studenti vec da su tamo na stranackoj akciji, on isto zna da je sve laz ali valjda farsa mora da traje zbog podrske maloumnih babe i deda koji sede ispred informer TV-a i gutaju pricu.

To je kao kad bi platio kurvu da je jebes pa da ti ona prica posle kakav si smeker, tako i on radi sa podrskom.

Potom kopiraju sve scene koje su iskreno potekle iz naroda, gde ljudi donose hranu, grle se, placu.

Oni nemaju sramote a ti ljudi su najopasniji.

Lepo je veliki Jovan Ducic rekao "nema veceg demona od coveka bez stida".

ili Patrijarh Pavle ""Kad covek izgubi stid, on vise nema kocnice, postaje sposoban za svako zlo."

To je to. Mi imamo sa druge strane pravo zlo, odseceno od svake ljudskosti.

No al calcio moderno

Postby No al calcio moderno » Mon Mar 10, 2025 8:50 am

Mene samo plaši ako on ovo sve uništi i izadje kao pobednik iz ovoga, to će da bude kraj Srbije i bukvalno će u Srbiji ostati samo ćaci,njegovi kriminalci, kurve i poltroni koji su uz njega.
Ovo sve što vredi će tek onda da ode, a i onako je otišla većina onog što vredi.
P. S. Ako ko ne bude znao šta će, nek se javi za posao u Nemačkoj, možete da birate između struje i firme za čišćenje, to mogu da vam ponudim. :D

lukabrasi

Postby lukabrasi » Mon Mar 10, 2025 12:31 pm

Moje misljenje, a vreme ce pokazati, mnogi su uzeli da je subota dan D, a nista se nece krucijalno desiti. Ovo sto se krije mesto i sadrzaj protesta mi je sumnjivo, a ima indicija da ce stvarno biti vam centra grada i to je onda kraj.

rodney

Postby rodney » Mon Mar 10, 2025 1:16 pm

lukabrasi wrote:Moje misljenje, a vreme ce pokazati, mnogi su uzeli da je subota dan D, a nista se nece krucijalno desiti. Ovo sto se krije mesto i sadrzaj protesta mi je sumnjivo, a ima indicija da ce stvarno biti vam centra grada i to je onda kraj.

Preko drugara ciji je brat na tom plenumima sam cuo da ce biti okupljanja na vise mesta i u 16h onda skup kod skupstine. Doduse to je bilo pre nego sto je poceo da dovodi ove placenike u pionirski park.

Inace Crvena Zvezda 16.03. oblaci zute dresove, sevastopolj na aparatima :mrgreen:

хајка

Postby хајка » Mon Mar 10, 2025 2:29 pm

lukabrasi wrote:Moje misljenje, a vreme ce pokazati, mnogi su uzeli da je subota dan D, a nista se nece krucijalno desiti. Ovo sto se krije mesto i sadrzaj protesta mi je sumnjivo, a ima indicija da ce stvarno biti vam centra grada i to je onda kraj.

Pa Sloba je bio covek za ovog demona.

Sloba kad je video da je ustao narod, da mu pale skupstinu, da policija prelazi na stranu naroda, rekao je: To je to, povlacim se, narod je pobedio.

Ovaj kad vidi da mu pale skupstinu, da je pola miliona ljudi na ulicama, kad bude murija presla na stranu naroda, on ce reci: izaslo vas je par hiljada nasilnika, protesti vam padaju, provalio sam vam obojenu revoluciju, ne idem nigde i pojacavam tiraniju.

Imamo posla sa ludakom, kao nemci sa Hitlerom pred kraj.

Druidid

Postby Druidid » Mon Mar 10, 2025 4:00 pm

I ja mislim da subota nece biti dan D, jbg ovo je maraton nije sprint od 3 meseca. Epohalno se posle subote nece promeniti nista, ali ce se svakako jos malo povecati pritisak koji itekako daje rezultate. Desavaju se stvari koje su pre par meseci bile nezamislive. Menja se mentalitet ljudi, a to na duze staze neminovno vodi u pad ovog rezima. Sta god svi pricali, ja zaista mislim da sns jedino moze pasti na izborima, a to zna i sam vucic, pre mesec dana je "smenio" premijera i jedva cekao da raspise izbore, ali kad je malo pogledao oko sebe skontao je da mu to i nije bas najpametnije. Opozicija jeste totalno nesposobna i prilicno sam siguran da ih vecina suruje sa snsom, ali opet je i sam sns toliko katastrofalnih stvari uradio da ce ljudi sada glasati bukvalno za bilo koga samo da ih vise ne gledaju, pogotovo u manjim sredinama gde se digla i kuka i motika, a tu su mu bila najjaca uporista.
Elem i generalno ljudima dolazi malo iz dupeta u glavu, ne zele ljudi vise da daju pare derikozama iz delezea, pre ce prosetati 5 minuta do pijaca i ostaviti pare nasem coveku, pa makar i obicnom preprodavcu, nego milijarderima iz deleza, idee i ostalih lanaca. Ona govna iz Car goa sada voze sa gubitkom samo da sacuvaju ovo malo korisnika sto im je ostalo posto su vozili sendvic brigadu u sremsku mitrovicu. Rts kakav god bio, opet u dnevniku dva ima prilog od 10 minuta sa protesta, realno izvesti o hapsenju sarovica, itd. U drzavnim institucijama itekako ima i dobtih i strucnih ljudi koji se sa ovim pritiskom i pumpanjem oslobadjaju decenijskog straha i malo po malo govore nepismenim glavonjama iznad sebe, koga bre ti vise jebes. Da li ce se u subotu nesto promeniti, mislim da nece, ali ako se ovako nastavi, pad je u nekom trenutku neminovan.
Sad sto se tice lokacije protesta u subotu, mislim da skupstina nikako nije dobra ideja, jer je budala zauzela ceo pionirski park sa onim polusvetom i isli bi mecki na rupu. Veliki je Beograd, a i realno koga bre boli kurac za skupstinu i predsednistvo. Treba budali pokazivati iz dana u dan da je nebitan (sto po ustavu sustinski i jeste) jer egomanijake to upravo najvise i boli.

lukabrasi

Postby lukabrasi » Mon Mar 10, 2025 5:31 pm

Ali ogroman broj ljudi iz unutrasnjosti ce doci i ako protest potraje 4h sa nekim performansima i kao ajmo kuci, hvala vam i pumpaaaaj ima da se razocaraju.
P.S. taj spin da je AV nebitan je zezca glupost, svi znaju ko se pita za sve...

Druidid

Postby Druidid » Mon Mar 10, 2025 7:07 pm

Dobro jbg, isli su ljudi i u Novi Sad i u Kragujevac i u Nis, pa se nista nije desilo, ne znam sta neko ocekuje da se desi u subotu uopste. Nije ni vucic uspostavio diktaturu preko noci vec nas je polako kuvao kao zabu od 2012 pa nadalje. Naravno da se zna ko se pita za sve, ali ignorisati ga je nesto najpametnije sto se desilo do sada. On, iako tada toga nije bio svestan, je sam sebi odsekao noge kada je postao predsednik, jer se predsednik sustinski ne pita nista vec je samo ceremonijalna funkcija, i ono ako krene rat vrhovni komadant ili sta vec jebem li ga. I sad se on takav prvi poziva na neko pravo, rezulucije ujedinjenih nacija, zajednice srpskih opstina pred svetom, a sa druge sam krsi ustav svoje zemlje jer izlazi itekako iz svojih ustavnih ogranicenja. Dakle on ima moc samo zato sto mu ljudi daju na vaznosti, i to ne mislim na ove njegove teletabise, vec mu se daje i na vaznosti tako sto mu se skandira vucicu pederu, i svaki dan ga neko pominje kroz neki kontekst sto njemu itekako odgovara, da se fokus uvek vraca na njega. A ustvari, pravno i zakonski gledano, on je go kurac. Ne znam dal upste neko slusa sta on prica zadnjih dana, ja sam ga poslusao pre neki dan u smederevu. Lik prica kao malo dete, u fazonu oni kazu da sam ja nebitan, ali svaki dan prolaze pored mog radnog mesta kada protestuju, tako da sam im ipak jako bitan... Covek ima mnogo poremecaja licnosti, ali najvise ga radi taj narcisoidni poremecaj i takve ljude ignorisati je najjaci udarac koji mozes da im zadas.

lukabrasi

Postby lukabrasi » Mon Mar 10, 2025 7:41 pm

Dobro, ignorises ga i onda on kaze e sada cu da odem?

Return to “Само опуштено”