Српска навијачка сцена - дискусија
-
Re: Српска навијачка сцена - дискусија
a ne vredi, sta ti njima da objsnjavas, znaju da postave 100 pitanja na koja gledas da im odgovoris, a ti njima jedno kad postavis oni nemaju odgovor. Evo najjednostavniji primer najveceg trovaca od svih ovde, No al calcio, koliko je puta pitan koga predstavlja, na koju tribinu ide, skriva odgovor ko zmija noge, a peni kad treba da se opljuje po "blizancima" tacnije po severu najvise.
Ali izgleda svi cemo se praviti ludi, pa i administracija koja dopusta ove rasprave nepotrebne i glupe pa posle se brisu upisi i zakljucavaju se teme, samo zato sto se dopusta ljudima kao sto je ovaj za koga ne znas ko je, ciji a pise i proziva druge, a tamo jasno stoji napisano ko nece da se izjasni a oce da proziva da ce biti sankcionisan.
Evo, neka pisu i takvi, slobodno, ali samo bezveze se dopusta trovacima kao sto je ovaj da prave bezpotrebnu svadju ovde, a cim se s nase strane samo malo pruzi jezik i kaze se nesto vise, izgleda da se neke granice peedju i tad se brise i zakljucava. Od 10 pokrenutih diskusija 8 je prozivanje jedne tribine. Jadno da jadnije ne moze.
Ali izgleda svi cemo se praviti ludi, pa i administracija koja dopusta ove rasprave nepotrebne i glupe pa posle se brisu upisi i zakljucavaju se teme, samo zato sto se dopusta ljudima kao sto je ovaj za koga ne znas ko je, ciji a pise i proziva druge, a tamo jasno stoji napisano ko nece da se izjasni a oce da proziva da ce biti sankcionisan.
Evo, neka pisu i takvi, slobodno, ali samo bezveze se dopusta trovacima kao sto je ovaj da prave bezpotrebnu svadju ovde, a cim se s nase strane samo malo pruzi jezik i kaze se nesto vise, izgleda da se neke granice peedju i tad se brise i zakljucava. Od 10 pokrenutih diskusija 8 je prozivanje jedne tribine. Jadno da jadnije ne moze.
Zalgiris wrote:Evo Rodni ne ume da napise nista novo, izmili svaki put kad ga n1, blic ili nova naloze. Tako da je bespredmetno sa njim i razgovarati. Navijac je koliko i moja tasta, koja je u to vreme isla na marakanu, kad se skupljalo 40.000 ljudi na istoj,ili komsija Mile koji inace navija za vozdovac, ali je isao tih godina kad je i kurta i murta i Rodni isao.
I ti no al calcio moderno...nemoguce da posle toliko vremena i toliko price ti i dalje jedva cekas ove price i da vrtimo jednu te istu pricu o ciganima. Glupo je da ti pisem sad izlizane price na koje nikad niko ne odgovori, da ne znam za koga navijas i da sam siguran da ni ti ni tvoj grupa prstom niste mrdnuli i da je samim tim neumesno da upires prstom u nekog drugog. Onda ti meni kazes kako cekate "najjacu grupu na svim meridijanima, cuvare srpstva, pravoslavne zilote..."da oni naprave prvi korak i da ce onda sve grupe slediti krcunove pulene. Razumeo bih da tvoja grupa i tvoj stadion odzvanja od prozivki na racun vlasti, da svaku tekmu grmite protiv vlasti, da ste uvek i svuda, ili bar ponekad na ulici....ali niste brate.
Da zajebemo politiku, sve je vec receno, mislim da i ti shvatas, ali se ne miris sa tim stavovima, sto je skroz u redu. Sad tebi nije jasno zasto nas ima koliko nas ima i zasto mi molimo ljude da dodju na stadion. Jel mislis kad bismo sutra poceli da vicemo protiv vucica da bi nam to vratilo 30-40.000 na stadion. Evo odmah da ti kazem NE BI. Sve i da N1, nova i radar iz sve snage pocnu da pisu kako je marakna opet slobodna, kako svi putevi vode na marakanu da se horski peva cuvena opozicionarska krilatica "vucicu pederu"...navukli bi 40.000 Rodnija i njemu slicnih i vec sledecu tekmu bi bilo 20.000, pa 10.000 i onda bi opet rodniji nasli neki drugi razlog zasto da ne idu.
Koliko ljudi dodje na reprezentaciju? Jel i tamo ne idu zbog vucica? Koliko ljudi ima na karadjordju? Na jna? Na cairu? Ne umem da objasnim taj fenomen da je 2010tih godina bilo brdo ljubitelja fudbala, navijaca i simpatiera sirom Srbije, da je bilo petoduplo vise ljudi i u Su i Ni i Kg i Ja i Ks, a da danas nema 100 ljudi u subotici ili cacku ili gde god hoces. Dakle navijanje u srba zadnjih deceniju +- nije u modi. Nekada kada smo igrali evrope u rukometima i odbojkama su nam hale bile premale da prime sve koji zele da dodju da gledaju, a sad kurac. Da nema smrdljive Evrolige, na koju vecinski dolaze gore pomenuti Rodniji, hale i stadioni bi nam zvrljali prazniji nego ikad.
Malo si omasio ovaj put, kako u opisu mene tako i vremenu mog javljanja, jer ako pogledas moj upis je bio pre nego sto je utakmica pocela uopste. Pa kad je vec takva situacija, zasto se onda generalstab upinje na forumu vec mesec dana da pozove sto vise rodnija na stadion?
Polako vec to izlazi na videlo, 10 +- godina pljuje svoje ljude sto na delije.net-u sto ovde, kad god se javi neko ko misli drugacije i onda kaze " pa gde su nam ljudi?". Ne znam sta tu nije jasno, satro "ultras no politics" a ovamo politicke stavove uvek spremni da iskazu prema n1 i njihovim medijima (sto postujem) ali nikako neki politicki stav protiv informera, alo-a koji itekako pominju delije kad im to zatreba, da ne pricam o emisiji na K1 gde lik prica " Jel treba ja sad da zovem mog druga Saviju, i da mu kazem da idemo da razbijamo blokade".
Svaki put kad krene ova rasprava a svedoci smo obojica da je pokretana dosta puta svuda po forumima odjednom se sa severa zauzima identican stav kao iz sns-a, pa cak i ova "fora" kalasnjikova" da se umijem ( ladnom vodom?) je prekopirana izjava zvalavog. E
-
evo rodni ja nisam zaista znao da je to izmislio taj zvalavi, nisam imao pojma da niko nikad pre njega to nije izjavio i rekao nekom. a za tvoju informaciju niti ga gledam niti ga slusam niti imam predstavu gde on to rekao i mnogo mi piste jaja za njega, a ti ovde samo dokazujes ovim da i na ovako glup da ne moze gluplji primer biti zelis da na svaki nacin okarakterises odgovor i pisanja kao da licno ljudi iz sns pisu, u prevodu ili si nas ili si njihov, a ti ocigledno svim silama zelis da dokazes da smo sns pa cak i ovim abnormalno glupim primerom. A sad se ozbiljno umi hladnom vodom i odmori malo, posto ocigledno nisi to uradio prvi put.
калашњиков wrote:evo rodni ja nisam zaista znao da je to izmislio taj zvalavi, nisam imao pojma da niko nikad pre njega to nije izjavio i rekao nekom. a za tvoju informaciju niti ga gledam niti ga slusam niti imam predstavu gde on to rekao i mnogo mi piste jaja za njega, a ti ovde samo dokazujes ovim da i na ovako glup da ne moze gluplji primer biti zelis da na svaki nacin okarakterises odgovor i pisanja kao da licno ljudi iz sns pisu, u prevodu ili si nas ili si njihov, a ti ocigledno svim silama zelis da dokazes da smo sns pa cak i ovim abnormalno glupim primerom. A sad se ozbiljno umi hladnom vodom i odmori malo, posto ocigledno nisi to uradio prvi put.
Tebi sam samo odgovorio na to sto pricas da se umijem, ne znam sto te to vredja jer eto slucajno je i zvalavi to rekao pre koji dan. I jeste, u pravu si, izvlacim paralele jer ih ocigledno ima. U trenutku kad zvalavi prica o "hibridnom ratu protiv Srbije" (jer je on Srbija), mozes i datume da proveris sad, dan kasnije ide generalstabov upis o komentarima ispod vesti, na youtube-u, svuda po drustvenim mrezama i takodje o nekom vidu "hibridnog rata i upumpanim parama da se sever dobro izblati" koji cudno nekako isto pominju sve vreme na informeru, alo, telegraf itd. Sto je najjace ti/vi se uopste ne raspravljate samo sa mnom oko istih ovih stvari nego svuda po internetu, i ti stvarno mislis da ti ljudi ne postoje,placeni su ili ne znam ni ja sta, umesto da skapiras da postoje ljudi koji drugacije misle od tebe.
Da pratis, gledas i imas predstavu gde ko sta i kad kaze si pisao vec na temi izbori, tako da taj stav "ultras no politics" kad tebi samo odgovara mozes da prodajes tamo gde se brisu i izbacuju likovi sa foruma koji pitaju sto se ne oglasava o nekim stvarima. Pricas o nekim odgovorima i da se 100 puta odgovaralo, i svaki put na te odgovore su vam ljudi pricali da spinujete na isti nacin ko i on- "a sta su zuti" , " hapsili su navijace", i dolazili smo do shvatanja da niti cu ja tebi promeniti misljenje niti ti meni i da je rasprava besmislena. Samo sto sad postaju jasnije neke stvari, i da odgovorim i zalgirisu ovde, postaje jasnije i da sport, navijanje i uopste cela kultura oko tih stvari nije zamrla sama od sebe, nego je on sistematski nastavio da je urusava kao i zuti, samo se njima itekako suprotsavilo pa su nam tad i stadioni bili puni a sad se cuti.
-
ma druze naporan si sta ti nije jasno? Javis se samo kad treba da blatis sever, i ti i jos neki. Kazes i sam da nece niko nikom promeniti misljenje, pa sta pokusavas onda? Sta pokusavas ovime? Palis vatre nepotrebne. Jel treba da kaze neko od nas, bravo, raskrinkario si nas, svaka cast? Ne razumem poentu vasih upisa? Samo se javite kad treba da opljunete, kao da nista u zivotu drugo ne znate osim toga. Jesmo li za vas prodana tribina? Jesmo jel? Dobro, i? sta sad tacno pokusavate ovim? I ti i svi ostali.
Izadjite na ulicu i resavajte sta ste hteli, povedite i druge tribine koje nisam vidjao na toj ulici, koje nisam cuo da spominju tog zvalavog, ali ocigledno sever je problem. Jel neko sprecava nekom pojedincu da bude na toj ulici ili ocigledno ljudi razmisljaju mozgom i nema potrebe da mu neko poput vas otvara oci kada vec ima svoje? Jel neko drzi nekom pistolje na glavi? Ako neko misli da treba da bude negde, neka ide, ali u nasoj kuci da se onakve stvari kace i rade sta hoce, nece. Sta tu nije jasno?
Ne pratim ocigledno kao ti i ostali sve te stvari ali vidim, ne moguce je da ne vidim kad su na svakom cosku, ali eto vidis nemam predstavu da je to rekao i zabole me sta je rekao. Sta ja sad ne smem vise nikad u zivotu to da kazem da me neko ne bi osudjivao da sam njegov? Sta nije u redu s tobom? Sjasite s grbace vise i ucinite nesto, nemoj da na ovakav nacin nas uvlacite u to. Mozda ovde ima ljudi koji se ne informisu samo preko tvitera, informera, aloa, komentara, vec vide malo siru sliku i mozda znaju malo vise, pa se nece dopustiti da nas ljudi koji masu zastavama eu i sto kace one crvene sake uvuku u svoje kolo. Sjasite.
Izadjite na ulicu i resavajte sta ste hteli, povedite i druge tribine koje nisam vidjao na toj ulici, koje nisam cuo da spominju tog zvalavog, ali ocigledno sever je problem. Jel neko sprecava nekom pojedincu da bude na toj ulici ili ocigledno ljudi razmisljaju mozgom i nema potrebe da mu neko poput vas otvara oci kada vec ima svoje? Jel neko drzi nekom pistolje na glavi? Ako neko misli da treba da bude negde, neka ide, ali u nasoj kuci da se onakve stvari kace i rade sta hoce, nece. Sta tu nije jasno?
Ne pratim ocigledno kao ti i ostali sve te stvari ali vidim, ne moguce je da ne vidim kad su na svakom cosku, ali eto vidis nemam predstavu da je to rekao i zabole me sta je rekao. Sta ja sad ne smem vise nikad u zivotu to da kazem da me neko ne bi osudjivao da sam njegov? Sta nije u redu s tobom? Sjasite s grbace vise i ucinite nesto, nemoj da na ovakav nacin nas uvlacite u to. Mozda ovde ima ljudi koji se ne informisu samo preko tvitera, informera, aloa, komentara, vec vide malo siru sliku i mozda znaju malo vise, pa se nece dopustiti da nas ljudi koji masu zastavama eu i sto kace one crvene sake uvuku u svoje kolo. Sjasite.
Ja pisem da ostane zapisano bar negde, ti mi samo odgovaras. Glavni argument u svim ovim raspravama je bio "gde je ko bio kad je trebalo", poenta mog upisa i jeste bila upravo to- sad ce generalstab da nam objasni zasto nije trebalo. Jer ako ti smatras da ovi nisu krivi za smrt 15 nevinih ljudi (cak i oni priznaju da jesu), i mislis da nije trebalo ista da se kaze ili uradi sve ok tvoje misljenje samo ga reci. Evo sad si ga rekao sve u redu.
Cisto da me ne mesate sa ovom situacijom od sinoc da kazem da mi se gadi i da je jajarski potez da se kaci tako nesto samoinicijativno, i ovo sam pisao pre nego sto ja ta utakmica pocela.
Cisto da me ne mesate sa ovom situacijom od sinoc da kazem da mi se gadi i da je jajarski potez da se kaci tako nesto samoinicijativno, i ovo sam pisao pre nego sto ja ta utakmica pocela.
-
Ja smatram da nisu krivi? Ti nisi citav. Ja smatram da je ovo ispolitizovano i iskoristen nesrecni slucaj kao sto se isto i ranije desavalo. Samo ocigledno manje smeta vatromet na pojedinim tribinama i slavlje za vreme zalosti, nego to sto mi ne kacimo ove sake i slicno. Rekao si svoje, ostalo je zapisano, jesi li zadovoljan sada? Da se ne nastavljamo dalje, a ima se sta za reci i sa druge strane, no mi ne pada napamet da se vrtim s vama u krug kao svaki put. Ocigledno je da je vasa namera da se ova tribina pokaze kao sns i da vam niko nece misljenje promeniti oko toga. Ne vidim dalju poentu pisanja.
Znaci ti smatras da su krivi ( sns- politicka stranka- politicari), ali smatras i da je ispolitizovano i da je iskoriscen "nesrecni slucaj" za koji opet smatras da su krivi politicari ali je nesrecan slucaj.
Dobro je da ja imam glup nacin da nesto objasnim.
Dobro je da ja imam glup nacin da nesto objasnim.
-
Sta predstavlja ona saka crvena, znas li gde se sve koristila? Odakle vuce? Sta predstavljaju eu barjaci na skupovima? To nije ispolitizovano?
Necu da trosim papir i olovku da ti crtam neke stvari jer sam vec rekao da ti hoces nas da pokazes kao sns i vatas se za svaku slamku mogucu, evo ostalo je zapisano ovde, jesi li zadovoljan? Da zavrsimo s apsolutno nepotrebnom raspravom.
Necu da trosim papir i olovku da ti crtam neke stvari jer sam vec rekao da ti hoces nas da pokazes kao sns i vatas se za svaku slamku mogucu, evo ostalo je zapisano ovde, jesi li zadovoljan? Da zavrsimo s apsolutno nepotrebnom raspravom.
Sve to stoji, i rekao sam da je jajarski potez ono sinoc u areni. Ne treba da trosis papir, samo odakle vuce onda kad nam siptarski vojnici setaju po zemlji i gase polako sve nase dole to je isto ispolitizovano, dok zvalavi sedi u lozi. Jasna mi je ta analogija
-
pa evo reci ti meni gde taj narod za to kosovo da kaze nesto gde nam rade sta rade? gde nam tuku i muce narod? gde nam pucaju na decu za badnji dan? cekaj, ajde reci mi gde narod brate tu? Sta ja sad treba da uzmem pusku i da idem dole da pucam? Malo li je sto smo izgubili dole ljude pre godinu dana, i to upravo jednog s nase tribine? opet smo kosovo izdali, srbiju, narod? jel nam treba neki scenario kao u ukrajni sada da se desi, da se zapuca u najgorem mogucem momentu ili da ako vec treba da dodje do toga treba da se saceka malo bolja geopoliticka situacija? Jel ne moze nista ovaj narod bez severa da ucini?
Mazemo govnima sever godinama godinama i sad kao kukamo sto sever ne stane uz iste te sto ga mazu govnima na svakom cosku? Sedeo je u lozi i? Sta sad treba da izigravam neku politicku partiju, da mu pevam celu tekmu, da ga gadjam kamenjem, ne kontam? kad bi se bavili tim stvarima najmanje bi vremena navijanju svom klubu posvetili, a jel mozemo nekad u miru da navijamo za svoj klub a da nas neko ovako ne razvlaci i da nam ne sere nesto. I evo koje je ovo vec pitanje na koje se odgovara, kao sto rekoh ranije, samo se pitanja gomilaju, a neko od nas kad pita, tada nista. Neka kazu ljudi, boli nas kita za kosovo.
Da znamo na cemu smo, a ne ovako. Oce ljudi da nesto ruse i menjaju zvizdanjem i stajanjem bez malo krvi prolivene i muke ili se ceka sever da se gurne u prvi red i zrtvuje i iskoristi??? Sever ima kicmu, ima stav, sigurno da ovakvi pokusaji nece slomiti grupu. Pa slobodno neka svi nastave sa lajanjem i pljuvanjem. A tebe sramota da bude sto poredis kosovo sa ostalim stvarima. sto toliko paznje pridodajemo kosovu, a ne necem drugom???jasno je koliko je tebi stalo do tog naroda dole i te zemlje. sve si rekao.
Mazemo govnima sever godinama godinama i sad kao kukamo sto sever ne stane uz iste te sto ga mazu govnima na svakom cosku? Sedeo je u lozi i? Sta sad treba da izigravam neku politicku partiju, da mu pevam celu tekmu, da ga gadjam kamenjem, ne kontam? kad bi se bavili tim stvarima najmanje bi vremena navijanju svom klubu posvetili, a jel mozemo nekad u miru da navijamo za svoj klub a da nas neko ovako ne razvlaci i da nam ne sere nesto. I evo koje je ovo vec pitanje na koje se odgovara, kao sto rekoh ranije, samo se pitanja gomilaju, a neko od nas kad pita, tada nista. Neka kazu ljudi, boli nas kita za kosovo.
Da znamo na cemu smo, a ne ovako. Oce ljudi da nesto ruse i menjaju zvizdanjem i stajanjem bez malo krvi prolivene i muke ili se ceka sever da se gurne u prvi red i zrtvuje i iskoristi??? Sever ima kicmu, ima stav, sigurno da ovakvi pokusaji nece slomiti grupu. Pa slobodno neka svi nastave sa lajanjem i pljuvanjem. A tebe sramota da bude sto poredis kosovo sa ostalim stvarima. sto toliko paznje pridodajemo kosovu, a ne necem drugom???jasno je koliko je tebi stalo do tog naroda dole i te zemlje. sve si rekao.
Kakav sad narod, rekao sam samo da razumem da je i pitanje Kosova ispolitizovano i da se zbog toga ne peva. Ne znam zasto si zapenio ovako, mozda bi trebalo da se umijes. Ne treba da mu pevas celu tekmu, nije se ni tadicu pevalo celu tekmu niti se tad izigravala politicka partija koliko se secam.
Evo ljudi nesto menjaju, neki su i uhapseni (ne mislim na one nvo aktiviste), i sever ima stav povodom toga. Sve je jasno. Nema cega da me bude sramota, jer sam bio svaki put tamo gde je i po tvojim a jos bitnije i po mojim merilima trebalo.
Evo ljudi nesto menjaju, neki su i uhapseni (ne mislim na one nvo aktiviste), i sever ima stav povodom toga. Sve je jasno. Nema cega da me bude sramota, jer sam bio svaki put tamo gde je i po tvojim a jos bitnije i po mojim merilima trebalo.
-
ne penim ja, vec ti provociras i palis vatre. A to za pevanje treba upitati sve ostale, a ne nas.
Ono što je malo čudno u ovom slučaju, kao i u nekim slučajevima prije (litijum itd.) jeste što Sever nema potrebu da ukaže na neke anomalije i probleme u društvu, da bude narodni.
Imam osjećaj da je onaj Sever od 2000 pa do 2010 recimo imao taj narodni osjećaj, da kada recimo strada 15 ljudi da makar digne parolu "pronađite odgovorne za nesreću u Novom Sadu" ili nešto tipa grobarske parole "Ne dam Drinu ne dam Savu" ili recimo slučaj Deje Lonca, gdje si po parolama i akcijama (ćutanje 27 minuta) imao osjećaj da Sever ima taj neki predvodnički osjećaj i da prvi ukazuje na probleme. Znači ne nikakve političke parole, rušenje vlasti sa tribine i slične stvari, samo ukazivanje na evidentne probleme.
Ne znam kako te ljude sa Severa ne bole ovi batinaši, banditi koji udaraju kolima narod i koji kidišu na mlade ljude. I ne može niko da me uvjeri da je blokada 50 fakulteta širom Srbije obojena revolucija. Obojena revolucija je ono u Gruziji gdje imaš ove standardne ljevičarske momke u crnom, u ovom slučaju ne može mi niko reći da jedna srednjoškolska gimnazija može ići u blokadu jer je plaćena spolja.
I tu nastaje neki jaz između nas normalnih ljudi, bivših sadašnjih navijača, navijača drugih klubova itd. što nekako i kada reaguje Sever to izgleda mlako recimo preko barjaka "Političaru su govnari" i nekih skrivenih parola. Onda nakon toga ide pravdanje, kao nekog krivca koji se nalazi pred sudom i govori nisam ja nisam ja i sve to daje povoda da dosta ljudi misle to što misli o današnjem Severu.
Imam osjećaj da je onaj Sever od 2000 pa do 2010 recimo imao taj narodni osjećaj, da kada recimo strada 15 ljudi da makar digne parolu "pronađite odgovorne za nesreću u Novom Sadu" ili nešto tipa grobarske parole "Ne dam Drinu ne dam Savu" ili recimo slučaj Deje Lonca, gdje si po parolama i akcijama (ćutanje 27 minuta) imao osjećaj da Sever ima taj neki predvodnički osjećaj i da prvi ukazuje na probleme. Znači ne nikakve političke parole, rušenje vlasti sa tribine i slične stvari, samo ukazivanje na evidentne probleme.
Ne znam kako te ljude sa Severa ne bole ovi batinaši, banditi koji udaraju kolima narod i koji kidišu na mlade ljude. I ne može niko da me uvjeri da je blokada 50 fakulteta širom Srbije obojena revolucija. Obojena revolucija je ono u Gruziji gdje imaš ove standardne ljevičarske momke u crnom, u ovom slučaju ne može mi niko reći da jedna srednjoškolska gimnazija može ići u blokadu jer je plaćena spolja.
I tu nastaje neki jaz između nas normalnih ljudi, bivših sadašnjih navijača, navijača drugih klubova itd. što nekako i kada reaguje Sever to izgleda mlako recimo preko barjaka "Političaru su govnari" i nekih skrivenih parola. Onda nakon toga ide pravdanje, kao nekog krivca koji se nalazi pred sudom i govori nisam ja nisam ja i sve to daje povoda da dosta ljudi misle to što misli o današnjem Severu.
-
ja koliko znam sever je godinama "batinaski, rezimski"itd... barem tako svi pricaju godinama zar ne? i traze sad od tih "batinasa" da se pridruze njima? Sever ima oci, sever ima stav. Niko sigurno ne sedi skrstenih ruku i zmuri na ovo sve. Sever zna gde se opekao, gde se mozda zaletelo malo brze... Ali ovde ima ljudi koji su 20 godina aktivno tu, pa i 25/30 i vise.... prosle su se i te devedesete, taj period koji isto spominjes i niti je za poredjenje niti ista situacija u zemlji ali i u svetu itd itd... ali eto mnoge boli sto sever nije opozicija, sever nije vlast. Ako se odluci da se ide do kraja ice se. Zato neka se ljudi okanu severa posto nece postici zeljene rezultate koje su naumili. Ova tribina nosi ogroman teret i sigurno nece tek tako da leti pred rudu. Samo sto to ne mogu mnogi da razumeju. Ovo nije Jug jna.
калашњиков wrote:ja koliko znam sever je godinama "batinaski, rezimski"itd... barem tako svi pricaju godinama zar ne? i traze sad od tih "batinasa" da se pridruze njima? Sever ima oci, sever ima stav. Niko sigurno ne sedi skrstenih ruku i zmuri na ovo sve. Sever zna gde se opekao, gde se mozda zaletelo malo brze... Ali ovde ima ljudi koji su 20 godina aktivno tu, pa i 25/30 i vise.... prosle su se i te devedesete, taj period koji isto spominjes i niti je za poredjenje niti ista situacija u zemlji ali i u svetu itd itd... ali eto mnoge boli sto sever nije opozicija, sever nije vlast. Ako se odluci da se ide do kraja ice se. Zato neka se ljudi okanu severa posto nece postici zeljene rezultate koje su naumili. Ova tribina nosi ogroman teret i sigurno nece tek tako da leti pred rudu. Samo sto to ne mogu mnogi da razumeju. Ovo nije Jug jna.
Sve bi to bilo u redu da eno generalstab ne izadje i mrtav ladan napise kako je ljudima (studentima) stalo do petnaestoro nastradalih na zeleznickoj stanici u Novom Sadu, kao do lanjskog snega.
Da se ne osvrce na svaki clanak n1 i njihovih satelita o delijama, a evo u ovoj emisiji (prorezimska tv) poimence pominju ljude sa severa od 6:20 pa na dalje https://youtu.be/9zvmKMD_8_s?si=KOLNKn-Y7tu2eCAu i u onom najgorem mogucem kontekstu. Takve stvari ne smetaju i uopste ne znace "uvlacenje" u ovom slucaju.
Svakako parole sever ne pise od juce, i znamo obojica da umesto tekstova saopstenja koji znaju biti i jako dugacki. U jednoj recenici na paroli ili bilo cemu se moze ograditi od opozicije i njihovih medija a da se istovremeno kaze nesto protiv zvalije, ili su se delije priklonili opoziciji te davne 2014. na koju se poziva da se pevalo protiv vucica
калашњиков wrote:ja koliko znam sever je godinama "batinaski, rezimski"itd... barem tako svi pricaju godinama zar ne? i traze sad od tih "batinasa" da se pridruze njima? Sever ima oci, sever ima stav. Niko sigurno ne sedi skrstenih ruku i zmuri na ovo sve. Sever zna gde se opekao, gde se mozda zaletelo malo brze... Ali ovde ima ljudi koji su 20 godina aktivno tu, pa i 25/30 i vise.... prosle su se i te devedesete, taj period koji isto spominjes i niti je za poredjenje niti ista situacija u zemlji ali i u svetu itd itd... ali eto mnoge boli sto sever nije opozicija, sever nije vlast. Ako se odluci da se ide do kraja ice se. Zato neka se ljudi okanu severa posto nece postici zeljene rezultate koje su naumili. Ova tribina nosi ogroman teret i sigurno nece tek tako da leti pred rudu. Samo sto to ne mogu mnogi da razumeju. Ovo nije Jug jna.
Nista nisi rekao, al vazno da si pljunuo jug na jna, time mora da si oprao sve sa sebe-delija... Kao i zvalavi isto, ne kaze nista ali obavezno pljune opoziciju cisto reda radi, isto kao sto sad pljuju profesore i nastavnike, pljuju studente i djake, pljuje se na sve zivo, samo da se ne prizna greska i ne preuzme odgovornost...
Nego jel Sever mozda cuti zato jer su njihovi ljudi gradili-renovirali na Z. Stanici, ili zato jer su dobili jos nekih poslova u buducnosti pa da ne izgube i to?!
"Војводина је на једној страни, сви остали на другој!" Вујадин Бошков
-
rodney wrote:Sve bi to bilo u redu da eno generalstab ne izadje i mrtav ladan napise kako je ljudima (studentima) stalo do petnaestoro nastradalih na zeleznickoj stanici u Novom Sadu, kao do lanjskog snega.
Da se ne osvrce na svaki clanak n1 i njihovih satelita o delijama, a evo u ovoj emisiji (prorezimska tv) poimence pominju ljude sa severa od 6:20 pa na dalje https://youtu.be/9zvmKMD_8_s?si=KOLNKn-Y7tu2eCAu i u onom najgorem mogucem kontekstu. Takve stvari ne smetaju i uopste ne znace "uvlacenje" u ovom slucaju.
Svakako parole sever ne pise od juce, i znamo obojica da umesto tekstova saopstenja koji znaju biti i jako dugacki. U jednoj recenici na paroli ili bilo cemu se moze ograditi od opozicije i njihovih medija a da se istovremeno kaze nesto protiv zvalije, ili su se delije priklonili opoziciji te davne 2014. na koju se poziva da se pevalo protiv vucica
ma druze ti si bezobrazan, razocarani penzioner navijacki, sto si naporan toliko? Kao hijene ste, ocete da ispadnemo pro rezimski, prodani, pa to ti je. Znaci ovo je mesto postalo kao komentari po tim clancima i novinama i stranicama. Evo je prilika sad saspi sve po ciganima. Sta tebe penzionisanog navijaca sigurnno 10 godina vec interesuje sto se nesto radi ili ne radi?
Vrtim se s tobom u krug konstantno. Trosim vreme na ljude koji nemaju vise veze s tribinom a oce da komentarisu navijacku scenu, tacnije da pljuju sever. Tebi i takvima treba da se nesto pravdamo uporno? Vreme je najbolji pokazatelj, tako ce i sada da bude. Da li za mesec, godinu ili 10, sve ce se pokazati. Jebao vas zvalija zvalavi. Svi se satrase od prozivanja zvalavog samo sever cuti...
Ajde ne smaraj vise ovde, kada se ponovo aktiviras dodji pa komentarisi, a ne razocarani penzionisan navijac vec deceniju da mi sere o nekom postenju i sta treba grupa da radi ili da ne radi.
Ja sam aktivan i dalje, samo ne na severu. Da sam hijena kao sto kazes, verovatno bi sad bio neki menadzer kluba u prvoj ligi. Nego eto sam si sebe pitao "zasto gubis vreme?" , sve sto treba je da ne odgovoris. Sta te vuce da se pravdas ako ja pisem gluposti evo i ostali vide i znaju da pisem gluposti, zasto ti upljuvan moras svaki put da odgovaras na gluposti
-
1937 wrote:калашњиков wrote:ja koliko znam sever je godinama "batinaski, rezimski"itd... barem tako svi pricaju godinama zar ne? i traze sad od tih "batinasa" da se pridruze njima? Sever ima oci, sever ima stav. Niko sigurno ne sedi skrstenih ruku i zmuri na ovo sve. Sever zna gde se opekao, gde se mozda zaletelo malo brze... Ali ovde ima ljudi koji su 20 godina aktivno tu, pa i 25/30 i vise.... prosle su se i te devedesete, taj period koji isto spominjes i niti je za poredjenje niti ista situacija u zemlji ali i u svetu itd itd... ali eto mnoge boli sto sever nije opozicija, sever nije vlast. Ako se odluci da se ide do kraja ice se. Zato neka se ljudi okanu severa posto nece postici zeljene rezultate koje su naumili. Ova tribina nosi ogroman teret i sigurno nece tek tako da leti pred rudu. Samo sto to ne mogu mnogi da razumeju. Ovo nije Jug jna.
Nista nisi rekao, al vazno da si pljunuo jug na jna, time mora da si oprao sve sa sebe-delija... Kao i zvalavi isto, ne kaze nista ali obavezno pljune opoziciju cisto reda radi, isto kao sto sad pljuju profesore i nastavnike, pljuju studente i djake, pljuje se na sve zivo, samo da se ne prizna greska i ne preuzme odgovornost...
Nego jel Sever mozda cuti zato jer su njihovi ljudi gradili-renovirali na Z. Stanici, ili zato jer su dobili jos nekih poslova u buducnosti pa da ne izgube i to?!
Ma cuti sever jer ne moze da dodje od gromoglasne buke od tvoje grupe. Ne mozemo dodjemo do reci. Satraste se prozivanju istog. Najglasniji ste. Cuj ko mi se javlja... A nisam bezveze spomenuo Jug, opozicionare nase drage. Mozda ste u istom kosu pa je i tebe dirnulo. Jel? Gde bi nam scena bila kad bi svako gledao svoja posla, a manje srao drugima (severu) sta treba da rade... al ne vredi.... nadam se da si prekrecio do sada one antifa grafite po gradu sto ih imas na desetine, proslo je dosta vremena, moj antifasisto.