Клопа
Re: Клопа
Жабо ако причаш о Ричарду(дебилног ли имена) у надалеко чувеном блоку 11, моји утисци су скроз другачији. Велики гирос од 390 кинти је отприлике дупло већи од рецимо Солунца који је пет метара поред а кошта мање више исто. И они Кебаб преваранти (исто пет метара поред ал на другу страну) ваљају онај свој донер/гирос од типа 70 грама меса за 300 кинти кад ти наплате прилоге што је оружана пљачка у поређењу с овима. Ко је неких иоле нормалних габарита, нема шансе да му велики гирос не буде онако таман довољан. Јесте да би однос меса/прилога могао да превагне и на прву страну али јбг тешко ћеш то данас наћи игде а да није нека ‘керетина’ од меса.
Re: Клопа
Тај Донер је озбиљна превара, прескупо а квалитет упитан. Ричард је некада био одличан, не знам каква је ситуација сада. Тркачица је некада правила нереално добре тортиље за сасвим пристојну цифру. Мада све ово нисам дуго наручивао јер се више не ради из канцеларије, али сам скоро открио Милки палачинке, жена и ја се навукли. Јесу можда мало веће цене, али су заиста квалитетне и обилне порције.
Re: Клопа
trigger wrote:Жабо ако причаш о Ричарду(дебилног ли имена) у надалеко чувеном блоку 11, моји утисци су скроз другачији. Велики гирос од 390 кинти је отприлике дупло већи од рецимо Солунца који је пет метара поред а кошта мање више исто. И они Кебаб преваранти (исто пет метара поред ал на другу страну) ваљају онај свој донер/гирос од типа 70 грама меса за 300 кинти кад ти наплате прилоге што је оружана пљачка у поређењу с овима. Ко је неких иоле нормалних габарита, нема шансе да му велики гирос не буде онако таман довољан. Јесте да би однос меса/прилога могао да превагне и на прву страну али јбг тешко ћеш то данас наћи игде а да није нека ‘керетина’ од меса.
Да, о том причам. Додуше, друга локација је у питању, али стојим иза свега што сам написао. Да ми неко наплаћује 70 гр меса и 8 помфрита 350 динара, па јбм ли га, може ако је месо од једнорога једино. Буцко код Земунског парка ми је био репер, чак је и код Борка обилнија порција, а оба су сасвим задовољавајућег квалитета меса и зачина. Не мора да ми стави сад пола киле меса, није у томе ствар, ал баш 70 гр и 8 помрфита, па стварно је мало. Нисам пробао, пробаћу кад прође пост, јер ми жена рече да је баш укусан, па ћу и тад написати своје импресије, за сада стоји све написано, за те паре курчина.
Да, тркачица је изувала тортиље, нисам ни Ја дуго клопао, ако неко јесте нек баци извештај, баш ме занима каква је ситуација сад тамо.
Re: Клопа
Vrlo korektan giros kod Dače u Vrtlarskoj, pored je i Bucko. Kod dače su tortilje bolje, ima više priloga - tipa tirokafteri itd.. Samo i dalje nas giros nema veze sa grčkim, sta mu fali od zacina nemam pojma.
Ko je gladan pečenja - Mali hrast u Aranđelovcu, možda najbolje pečenje u Srbiji. Obavezna rezervacija.
Za pečenu teletinu predlog je UR Brana na izlazu iz Čačka ka klisuri ( ne kafana kod Brane). Služe samo teletinu i neke salatice, biće vam jasno zašto
Ko se zatekne u Jošaničkoj banji nek obavezno posjeti kafanu Velež - sav roštilj i riba su veoma dobri.
Ako vas put nanese u selo Štubik u blizini Majdanpeka, opet je lokal kod Brane - samo ovdje je u pitanju roštilj od ovčetine. Drugačije, a vrlo ukusno.
U Valjevu postoji kafana Usput. Kafana je bukvalno u kući, prima malo gostiju i atmosfera je baš domaćinska (odmorite u dnevnoj, posluže vas u trpezariji, dezert na terasi...). Imaju dnevni meni od 3-4 jela. Uzmite uvjek sve, nećete se pokajati. Zbog korone nisu dugo radili, valja pozvati.
Na Dunavu u Tekiji radi Joca krofna, somovina na roštilju i pečeni sir. Fantazija, a dosta jeftino za riblje specijalitete.
Ako već idete kod Vuka u Tršić, šumskim putem se stiže do konaka Milica. Imaju i smještaj, a hrana je vrlo korektna. Usluga solidna, zna da bude gužva kad je toplije.
Dosta za sad, ima još predloga
Ko je gladan pečenja - Mali hrast u Aranđelovcu, možda najbolje pečenje u Srbiji. Obavezna rezervacija.
Za pečenu teletinu predlog je UR Brana na izlazu iz Čačka ka klisuri ( ne kafana kod Brane). Služe samo teletinu i neke salatice, biće vam jasno zašto
Ko se zatekne u Jošaničkoj banji nek obavezno posjeti kafanu Velež - sav roštilj i riba su veoma dobri.
Ako vas put nanese u selo Štubik u blizini Majdanpeka, opet je lokal kod Brane - samo ovdje je u pitanju roštilj od ovčetine. Drugačije, a vrlo ukusno.
U Valjevu postoji kafana Usput. Kafana je bukvalno u kući, prima malo gostiju i atmosfera je baš domaćinska (odmorite u dnevnoj, posluže vas u trpezariji, dezert na terasi...). Imaju dnevni meni od 3-4 jela. Uzmite uvjek sve, nećete se pokajati. Zbog korone nisu dugo radili, valja pozvati.
Na Dunavu u Tekiji radi Joca krofna, somovina na roštilju i pečeni sir. Fantazija, a dosta jeftino za riblje specijalitete.
Ako već idete kod Vuka u Tršić, šumskim putem se stiže do konaka Milica. Imaju i smještaj, a hrana je vrlo korektna. Usluga solidna, zna da bude gužva kad je toplije.
Dosta za sad, ima još predloga
"Вјечна зубља вјечне помрчинe
нит догори нити свјетлост губи"
нит догори нити свјетлост губи"
Re: Клопа
"Usput" je sjajno mesto, prpeoruka i sa moje strane
konak Milica mi je jedno od omiljenih mesta u državi, najpre zbog imena a zatim i zbog pogleda, puta do konaka koji vodi kroz šumu, uzbrdo (nemojte ići kolima sa druge strane, bolje je ovako pored Vukove kuće)
konak Milica mi je jedno od omiljenih mesta u državi, najpre zbog imena a zatim i zbog pogleda, puta do konaka koji vodi kroz šumu, uzbrdo (nemojte ići kolima sa druge strane, bolje je ovako pored Vukove kuće)
-
- Posts: 347
- Joined: Sun Sep 18, 2016 10:17 pm
- Location: nella strada
Re: Клопа
Другар ми причао да је ишао прошле године на море и у Ваљеву је стао у неку кафану и јео живу пљескавицу , да се одушевио колико је добро .
Космет је Србија !
-
- Posts: 853
- Joined: Tue Feb 02, 2016 11:21 pm
Re: Клопа
Hahahaha Žabac kakav je kvalitet onog što si okačio?
-
- Posts: 347
- Joined: Sun Sep 18, 2016 10:17 pm
- Location: nella strada
Re: Клопа
жабац wrote:Јел то исти онај који је скинуо Мортал Комбат?
Јок , овај не лаже
Космет је Србија !
Re: Клопа
несуна реса wrote:Другар ми причао да је ишао прошле године на море и у Ваљеву је стао у неку кафану и јео живу пљескавицу , да се одушевио колико је добро .
to bi trebalo da je "kod bore" na izlazu iz valjeva prema bajinoj basti
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu
- lost&found
- Posts: 1111
- Joined: Wed Feb 03, 2016 10:40 pm
Re: Клопа
жабац wrote:Јел то исти онај који је скинуо Мортал Комбат?
-
- Posts: 347
- Joined: Sun Sep 18, 2016 10:17 pm
- Location: nella strada
Re: Клопа
pertla wrote:несуна реса wrote:Другар ми причао да је ишао прошле године на море и у Ваљеву је стао у неку кафану и јео живу пљескавицу , да се одушевио колико је добро .
to bi trebalo da je "kod bore" na izlazu iz valjeva prema bajinoj basti
Јесте то је то , данас ми рече кад смо причали.
Космет је Србија !
- CamoSurprise
- Posts: 321
- Joined: Mon Feb 01, 2016 9:29 pm
Re: Клопа
Lep je taj valjevski kraj, često ga posećujem, poslovno i privatno.
Tu "Kod Bore" je skretanje za vojno strelište Sedlari, a ako nastaviš dalje, možeš da posetiš manastire Ćelije (ženski manastir), a još malo dalje ti je manastir Lelić, gde su mošti Vladike Nikolaja Velimirovića i njegov muzej.Putevi do manastira su malo lošiji, ali lepo je posetiti.
Pre "Bore" je Valjevska pivara i uz nju restoran "Platani", pivo sa izvora.
Odmah preko puta, sa druge strane reke je Lovački restoran. Tu ima neko šetalište u brdu, tereni za sport i za klince.
Centar grada, Tešnjar, kaldrma i starogradska atmosfera u kafanama, a ako kreneš prema Petnici, bazenima i istraživačkoj stanici, imaš restorančić baš kod Petničke pećine.
Jednom su nas poslovno vodili i u neki restoran blizu groblja, zaboravih ime, ali smo jeli full.
Generalno, od svih navedenih mesta, sa klopom se nigde nisu obrukali, ali eto da izdvojim Lovački restoran.
Ima valjevaca na forumu, da ih ne reklamiram više.
P.S. Valjevski duvan čvarci pod obavezno!
Tu "Kod Bore" je skretanje za vojno strelište Sedlari, a ako nastaviš dalje, možeš da posetiš manastire Ćelije (ženski manastir), a još malo dalje ti je manastir Lelić, gde su mošti Vladike Nikolaja Velimirovića i njegov muzej.Putevi do manastira su malo lošiji, ali lepo je posetiti.
Pre "Bore" je Valjevska pivara i uz nju restoran "Platani", pivo sa izvora.
Odmah preko puta, sa druge strane reke je Lovački restoran. Tu ima neko šetalište u brdu, tereni za sport i za klince.
Centar grada, Tešnjar, kaldrma i starogradska atmosfera u kafanama, a ako kreneš prema Petnici, bazenima i istraživačkoj stanici, imaš restorančić baš kod Petničke pećine.
Jednom su nas poslovno vodili i u neki restoran blizu groblja, zaboravih ime, ali smo jeli full.
Generalno, od svih navedenih mesta, sa klopom se nigde nisu obrukali, ali eto da izdvojim Lovački restoran.
Ima valjevaca na forumu, da ih ne reklamiram više.
P.S. Valjevski duvan čvarci pod obavezno!
Gilajdza RIP
-
- Posts: 347
- Joined: Sun Sep 18, 2016 10:17 pm
- Location: nella strada
Re: Клопа
Био сам у том ресторану у склопу пиваре и пио то пиво директно из пиваре , много јако
Мене интересује тај Бора , и жива пљескавица како се то једе на шта то личи
Мене интересује тај Бора , и жива пљескавица како се то једе на шта то личи
Космет је Србија !
Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 22 guests