Задњи филм који сам погледао
Re: Задњи филм који сам погледао
Ne naravno, nemam vremena da ispisem 3 recenice o 10 filmova u 10 dana, a kamo li da gledam 10 filmova. Krenuo sam redom da gledam po imdb top 250 listi kad je pocelo ovo sranje, sad sam na 105. filmu, dosta njih sam gledao ranije, tako da je odprilike 50-60 filmova na period od 9 meseci. Npr Gladijatora sam gledao pre vise od 10 godina.
Pisem ovo iz razloga sto su svi ti filmovi vrhunski, nebitno sta ja mislio o njima, inace ne bi ni bili na listi. Ako ovo sto pisem utice na nekoga da odgleda bilo koji film, ekstra, ako ne, jebiga svakao je bolje nego da se ne pise nista kao na vecini tema na forumu.
Pisem ovo iz razloga sto su svi ti filmovi vrhunski, nebitno sta ja mislio o njima, inace ne bi ni bili na listi. Ako ovo sto pisem utice na nekoga da odgleda bilo koji film, ekstra, ako ne, jebiga svakao je bolje nego da se ne pise nista kao na vecini tema na forumu.
Ма само рокај Друид, ал роде ово су филмови које је сигурно 90 % људи на овом форуму већ гледало, мада нема ни везе, оживео си тему у сваком случају па што се мене тиче само настави, и свака част на ентузијазму.
- lost&found
Poceo sam i ja da gledam klasike pre jedno mesec, mesec ipo dana, malo me sad mrzi da pisem o njima detaljno, pogotovu sto uglavnom delim misljenje sa Druididovim opisima, ali eto npr. ja nisam do prekjuce gledao Gladijatora, iako znam da je klasik, nije se prosto nikad poklopilo. Girl With The Dragon Tattoo (engleska verzija) takodje prvi put gledao pre par nedelja, odličan naravno. Prvi put gledao i 21 Grams, mada taj mi nije nesto legao, tj prica mi je onako, plus nacin na koji je reziran (scene isprekidane i pomesane), doduse glumci su pokidali (Benicio del Toro, Šon Pen, Naomi Vots). Ova poslednja 2 doduse nisu bas klasici, al aj kad vec pisem.
Inace sam jos pogledao OPET Shawshank Redemption, Shutter Island, Memento, Catch me if you can, The Town (ne smatram klasikom). Odlicni svi...
Inace sam jos pogledao OPET Shawshank Redemption, Shutter Island, Memento, Catch me if you can, The Town (ne smatram klasikom). Odlicni svi...
Za Memento sam mislio da sam uvek kontao kraj, kad ispada da postoji gomila teorija o kraju, i da nem pojma ko je u pravu.
- lost&found
čompika wrote:Za Memento sam mislio da sam uvek kontao kraj, kad ispada da postoji gomila teorija o kraju, i da nem pojma ko je u pravu.
Isto... bio sam ubedjen, pre nego sto sam seo drugi put nakon mnogo godina da ga odgledam, da razumem kraj, ali sada mislim da
Spoiler:
I cak nemam ni dilemu da je to jedini racionalan zakljucak. Videcemo posle nekog sledeceg gledanja
Ali i Nolan je dao dosta hintova, sto u filmu sto u ovom objasnjenju:
Spoiler:
filmovi koje uvek mogu da gledam
papillon-original iz 70tih
bekstvo iz sosenka pre bekstva iz sosenka
platoon sa carli sinom
bullet sa miki rurkom
the good the bad and the ugly.remek delo
cela ta trilogija dolar je vrhunska, once upon a time in the west
specijalno vaspitanje,da je snimljen na engeskom govornom podruciju danas bi imao 2-3 rimejka
papillon-original iz 70tih
bekstvo iz sosenka pre bekstva iz sosenka
platoon sa carli sinom
bullet sa miki rurkom
the good the bad and the ugly.remek delo
cela ta trilogija dolar je vrhunska, once upon a time in the west
specijalno vaspitanje,da je snimljen na engeskom govornom podruciju danas bi imao 2-3 rimejka
-
Фелон , гледао га давно филм је из 2008 . Препоруке ко није гледао нека га погледа .
Космет је Србија !
- CamoSurprise
Kad smo već kod filmova koje smo propustili, evo jednog koji odgledah tek sinoć i to slučajno uhvatih na TV-u.
https://www.imdb.com/title/tt3460252/
Vestern, period nešto posle građanskog rata...Skoro tri sata...skup likova sa svojim mračnim životnim pričama, dobrih dijaloga i dosta krvi kao i u drugim Tarantinovim filmovima.
Ne znam kako mi je do sad promakao, ali ko nije odgledao, svakako preporuka.
Vestern, period nešto posle građanskog rata...Skoro tri sata...skup likova sa svojim mračnim životnim pričama, dobrih dijaloga i dosta krvi kao i u drugim Tarantinovim filmovima.
Gilajdza RIP
После сваког гледања све бољи и бољи, слично као Било једном у Холивуду.
Мало си помешао теме, ал добро.
Na HBO go su pustili sve Bondove, stari su remasterizovani. Topla preporuka da se krene od početka, pa polako do nove godine se ispuca...
"Вјечна зубља вјечне помрчинe
нит догори нити свјетлост губи"
нит догори нити свјетлост губи"
Нема сиротиља ХБО го, ал кад год наватам неки Ђејмс Бонд на тевеу, обавезно пустим и одгледам, било да су ти старији, или ови са плавушом, буквално увекмогу да га одгледам. Скоро је дал Прва ил тако нека тв знала да пусти, не знам јел још увек то има, или су престали.
- lost&found
CamoSurprise wrote:Kad smo već kod filmova koje smo propustili, evo jednog koji odgledah tek sinoć i to slučajno uhvatih na TV-u.
Nisam gledao ovaj, ali pre neki dan odgledah Django Unchained po treci put, preporuka i za to ko nije odgledao. Sto kaze Etaoin, posle svakog gledanja mi je sve bolji
Sva tri filma su odlicna. Podlih osam se skoro ceo film odvija u jednoj prostoriji i ni jednog trenutka se ne ozracis. Bilo jednom u holivudu ide bar jednom nedeljno na hbo-u i svakim sledecim gledanjem je sve bolji. Kad smo vec kod Kventina, meni najjaci njegov film je death proof. Preporuka
- CamoSurprise
lost&found wrote:Nisam gledao ovaj, ali pre neki dan odgledah Django Unchained po treci put, preporuka i za to ko nije odgledao. Sto kaze Etaoin, posle svakog gledanja mi je sve bolji
Django je isto odličan, naravno.
Ako ti se svideo Django, odgledaj "Hateful eight", nema greške.
Od tih novijih vesterna još recimo "7 veličanstvenih".
https://www.imdb.com/title/tt2404435/
Dobra je i ova nova verzija, ali stara je klasik i vraća uspomene iz detinjstva kad su se gledali kaubojski i partizanski filmovi.
@cremoneze
Pogrešna tema, ali dobra preporuka.
Krenuh da gledam...sivilo i led Islanda...dobra za sada.
Gilajdza RIP
https://m.imdb.com/title/tt4600404/CamoSurprise wrote:lost&found wrote:Nisam gledao ovaj, ali pre neki dan odgledah Django Unchained po treci put, preporuka i za to ko nije odgledao. Sto kaze Etaoin, posle svakog gledanja mi je sve bolji
Django je isto odličan, naravno.
Ako ti se svideo Django, odgledaj "Hateful eight", nema greške.
Od tih novijih vesterna još recimo "7 veličanstvenih".
https://www.imdb.com/title/tt2404435/
Dobra je i ova nova verzija, ali stara je klasik i vraća uspomene iz detinjstva kad su se gledali kaubojski i partizanski filmovi.
@cremoneze
Pogrešna tema, ali dobra preporuka.
Krenuh da gledam...sivilo i led Islanda...dobra za sada.
Ево још једна одлична. Можда има посебна тема за серије али нисам видео Поздрав!
Не знам како сам пропустио овај римејк 7 величанствених, иде одмах на скидање и гледање, хвала за препоруку.
https://m.imdb.com/title/tt8134470/
Ево још нешто од мене изашло пре месец дана, одгледао га у један дан Ја се извињавам ако није за ову тему нек пребаци неко где треба плус шаљем са мобилни и не сналазим се баш најбоље Поздрав!
Ево још нешто од мене изашло пре месец дана, одгледао га у један дан Ја се извињавам ако није за ову тему нек пребаци неко где треба плус шаљем са мобилни и не сналазим се баш најбоље Поздрав!
-
https://www.imdb.com/title/tt2692904/
Čitava radnja filma je u kolima, što je Hardi izneo odlično.
Čitava radnja filma je u kolima, što je Hardi izneo odlično.