Postby ultrastito » Tue Sep 01, 2020 2:54 pm
@El Padrino
Poredjenje sta je dobro ili ne, po mom misljenju moze da se uradi unutar istog zanra muzike.
Znaci ne moze se porediti Rada Manojlovic i Miles Davis, jer apsolutno nemaju dodirnih tacaka, ali zato mozes da uporedis Radu Manojlovic sa recimo Lepom Lukic (ako se ova prva vodi kao pevacica narodne muzike) i onda kazes...vidi ova druga traje 50 godina i svake zime puni Sava Centar i slicne stvari.
Kazem, mislim da na kraju oko pitanja sta je dobro ili ne, samo vreme moze da sudi. Ono u sta sam siguran je da ne moze da se o bilo kojoj umetnosti prica iz rovova, gde niko ne odstupa ni milimetar od svog stava. Ovo mi deluje kao da se svako ukopao i gadjamo jednog drugog "ekv valja", "ekv ne valja" i tako u nedogled.
Kapiram da trenutna muzika moze da boli mozak, pogotovo ako si ucen muzicar, zavrsio akademiju recimo i onda kao jebo te...ja ciguljigam violinu, usrao se da budem prva violina u nekom orkestru i zaradjujem 500e mesecno, a Sandra Afrika dobije baksis od 30000e za jedno vece.
Brdo stvari treba da se uzme u obzir kada se prica o umetnosti, zato mi je ona i toliko zanimljivima iako je moj zivotni poziv susta suprotnost, gde su poprilicno striktna pravila igre i gde se svi mi inzenjeri krecemo u nekim okvirima. Umetnost je tu da provocira, da podstice na kriticku misao, da se o tome prica. Opet, to je samo moje misljenje samo.
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле