Zasto onda ti ne navijas za neki klub sa Novog Beograda?
Камен темељац изградње Новог Београда постављен је 1948.Наше породице,које су пореклом са разних страна,тзв 'деца комунизма',или су биле везане за војску или за полицију.Или су једноставно били обични радници.Ствар је у томе да на самом почетку,након Другог светског рата,овде на Новом Београду и није било спортских колектива,наше породице као део револуционарне омладине опредељивале су се за Црвена звезду или Партизан.Мој отац је добио позив од ОФД Црвена звезда и кренуо је ту да ради.Тако да је и логично што сам изабрао баш Црвену звезду.
Јесте,тачно је да овде постоје и Раднички НБГ,ИМТ,Бродарац,Бежанија,ФК Нови Београд...нећу да лажем многи одавде
који су иначе изворно навијачи 'београдских вечитих' су ишли да прате и те клубове,али су ти клубови настајали касније.Иако смо их симпатисали,за нас је то била добра зајебанција.Сви се сећају екипе 'Ultra Kosa',навијача Црвене звезде са Бежанијске Косе који су правили групу и бодрили Раднички НБГ,или 'Клошаре' из Павиљона од којих су многи били изворно Гробари.Или нпр кад је мене ортак из 'Јужног Фронта',који живи у 38 блоку звао на утакмице ФК Нови Београд,каже окупљају се тамо итд,а ја му у шали кажем "како ћу бре кад сам прошле недеље блејао на Радничком НБГ са локалним циганима,пре тога на ИМТ,а браћа М* ме зову на Бежанију следећи викенд"...
Сви су то радили и да вам не причам које све главе са севера и југа.
Дакле логично је што смо ми кроз неку породичну традицију бирали од '45 Црвену звезду и Партизан,јер овде није било ничег сем песка.Говорим у своје име,а могао бих и у име других...
Нек се нпр јаве 'Кењај' и 'Хијене' из 21.блока па нек кажу да стамбене куле у њиховом крају носе назив 'Шест каплара',зато што су станове искључиво добијала тадашња лица ЈНА.Нека кажу ко им је био ћале,а ко деда.Зато сам ја и попиздео онда када се овде причало о неким 'четницима' и 'реакцији'.Можеш мислити...
И онда дође Севастопољ и тера ме као "иди комуњаро навијај за Ливорно" Не брате,ја навијам за комунистички клуб Црвена звезда,а за кога ти навијаш немам појма.
* * *
Најбољи међу намаНикада и ни по коју цену не смемо да заборавимо наше претке,револуционаре и патриоте који су основали СД Црвена звезда!Не смемо да заборавимо да је идеја настала од стране Уједињеног савеза антифашистичке омладине Србије (УСАОС),нимало случајно у просторијама градског комитета СКОЈ-а,ул.Краља Милутина бр.2!Као ни то да је клуб устројен по совјетском (фискултурном) спортском моделу!
Она је наш понос,наш симбол из кога црпимо снагу...
ЦРВЕНА ПЕТОКРАКА!
СИМБОЛ СЛОБОДЕ!