Историјске заблуде + идеолошко препуцавање
Re: Историјске заблуде + идеолошко препуцавање
treba vratiti Svaroga i Peruna na čelo, nema leba od Isusa
-
Rođaci wrote:treba vratiti Svaroga i Peruna na čelo, nema leba od Isusa
Isus Navin?Kod Srba se kaze Hrist a kod "komsija" Isus
@Nexon
Дакле Срби су бре Балкана живели овде :
А хаплогрупа коју носе мушки потомци "српских" викинга се данас налази овде :
И сада ћеш ти да ме питаш о неком Полабљу, а сам себи ускачеш у уста и демнатујеш сопствене приче
Иначе викинзи колико ја знам су били познати морепловци, а у твом случају су пичили од данашње Данске до Дурмитора, пешака
Нема шта добра прича.
Из целе твоје приче се примећује да покушаваш да докажеш да Срби нису као Хрвати. Срби су племе, а хрвати нису, за Хрвате ти кажеш
Волео бих да ми објасниш каква је разлика између словенског племена и скупа разних словена ?
И у опште кога брига шта су били Хрвати, шта су данас и тако даље, зашто тебе у опште занима нешто што се зове "хрватска историја" ?Могуће да си љубитељ историје генерално, али нисам приметио да пишеш о пољској историји на пример или грчкој. Ето ако би и то могао да ми објасниш.
Ето хрвати су добили име од Карпати и то говори шта ?
Дакле Срби су бре Балкана живели овде :
Nexon wrote:Ово су области које су насељавали Срби,
То је близу Балтику и самој Данској, где су касније били познати Викинзи. Штавише, било је сукоба са Полабским Словенима тзв. Вендима.
А хаплогрупа коју носе мушки потомци "српских" викинга се данас налази овде :
Nexon wrote:И1а је присутна широм тог наведеног простора који си навео.
P-109 Distribution in Europe
И сада ћеш ти да ме питаш о неком Полабљу, а сам себи ускачеш у уста и демнатујеш сопствене приче
Иначе викинзи колико ја знам су били познати морепловци, а у твом случају су пичили од данашње Данске до Дурмитора, пешака
Нема шта добра прича.
Из целе твоје приче се примећује да покушаваш да докажеш да Срби нису као Хрвати. Срби су племе, а хрвати нису, за Хрвате ти кажеш
Nexon wrote:Са друге стране за хрвате су тврди да уопште нису били посебно племе, него је то скуп разних Анта(источних Словена) који су се нашли на ободима Карпата под притиском што хуна, што авара и бугара касније. Онда су по имену за Карпате названи од других Карпати-Кроати,
Волео бих да ми објасниш каква је разлика између словенског племена и скупа разних словена ?
И у опште кога брига шта су били Хрвати, шта су данас и тако даље, зашто тебе у опште занима нешто што се зове "хрватска историја" ?Могуће да си љубитељ историје генерално, али нисам приметио да пишеш о пољској историји на пример или грчкој. Ето ако би и то могао да ми објасниш.
Смех младића wrote:Rođaci wrote:treba vratiti Svaroga i Peruna na čelo, nema leba od Isusa
Isus Navin?Kod Srba se kaze Hrist a kod "komsija" Isus
У то име, једна стара хрватска песма
Arkan stari ustaša
kocka wrote:
Због тебе их помињем. Видиш да се нервираш. А немаш потребе, то је тако како је. Нешто што се зове хрват је буквално био под аваром.
- Занемарујем тактику
Смех младића wrote:Kod Srba se kaze Hrist a kod "komsija" Isus
Ништа глупље у животу нисам прочитао. Ми не користимо Исус? Пиши Синоду да забране Исусову молитву Једина разлика је то што они користе Христ а ми и Христос и Христ.
...Гладан и крвав је народ мој.
А сјајна прошлост је лаж.
- нуклеарни удар
Занемарујем тактику wrote:Смех младића wrote:Kod Srba se kaze Hrist a kod "komsija" Isus
Ништа глупље у животу нисам прочитао. Ми не користимо Исус? Пиши Синоду да забране Исусову молитву Једина разлика је то што они користе Христ а ми и Христос и Христ.
Пре ће бити да тог наводног божјег посланика, сина, месију или самог бога како кад га у тој шизофренији виде, зову крист а не христ. Било како било, што пре се ратосиљамо те јеврејске подметачине зване хришћанство свануће нам боље сутра..
Нуклеарни, не лупај, 'леба ти...
- Занемарујем тактику
нуклеарни удар wrote:Пре ће бити да тог наводног божјег посланика, сина, месију или самог бога како кад га у тој шизофренији виде, зову крист а не христ. Било како било, што пре се ратосиљамо те јеврејске подметачине зване хришћанство свануће нам боље сутра..
Па ратосиљај се, нико ти не брани. Бог је свакоме дао слободу да верује или не верује у Њега, и хвала том истом Богу данас те ни држава ни Црква не присиљавају да верујеш.
- нуклеарни удар
Ја јесам одавно али док већина народа верује у та срања нема напретка. знам да СПЦ ради и чинила је и током векова многе добре ствари за српство, ево данас само пример Црне горе и Космета, не треба никоме појашњавати, али мислим да нам треба нешто друго, и да се окупимо сви ко један у национално јединство, наравно прво треба уништити ватикан па тек онда расформирати православље, то је дуг процес и једна веома комплексна тема
нуклеарни удар wrote:Ја јесам одавно али док већина народа верује у та срања нема напретка. знам да СПЦ ради и чинила је и током векова многе добре ствари за српство, ево данас само пример Црне горе и Космета, не треба никоме појашњавати, али мислим да нам треба нешто друго, и да се окупимо сви ко један у национално јединство, наравно прво треба уништити ватикан па тек онда расформирати православље, то је дуг процес и једна веома комплексна тема
18 ti leta beše?
Уништити ватикан, расформирати православље?
Мићо мој одлична идеја идемо омма!
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...
-
Занемарујем тактику wrote:Смех младића wrote:Kod Srba se kaze Hrist a kod "komsija" Isus
Не користе они "Христ" већ "Исус".Ми смо Хришћани а не исусовци (језуити).Да си некад ишао на литургију (да ти преведем на теби ближи термин -мису) знао би како свештена лица и верни народ говоре.
- Занемарујем тактику
Смех младића wrote:Не користе они "Христ" већ "Исус".Ми смо Хришћани а не исусовци (језуити).Да си некад ишао на литургију (да ти преведем на теби ближи термин -мису) знао би како свештена лица и верни народ говоре.
Како се зове Христос кога по теби ми помињемо а није Исус? И да ли знаш шта значи Христос? И да му то није било презиме већ да тако кажем титула? Да ли си некад чуо за Исусову молитву? Господе ИСУСЕ Христе Сине Божији помилуј ме грешног. Да ли си некад обратио пажњу у току Литургије на Символ вере ...и у једнога Господа ИСУСА Христа који од оца исходи...? Ја не верујем шта овде треба да објашњавам људима који су шатро хришћани и бране чистоту православља. Ништа горе по хришћанство него покушај да исто затвориш у уске националне, политичке, партијске или било какве друге оквире. Свиђало се то теби или не Христос припада свим људима, и пролио је крв за све,људе, Србе, Хрвате, Албанце, Хаићане, Обалослоновчане...
- нуклеарни удар
Мићара wrote:Уништити ватикан, расформирати православље?
Зато рекох фа је дуг процес 100,200,500 година али је неминован, а можда дође крај том злу(католичкој секти) и раније него што мислимо, тако да онда ми можемо ту брану према сатанистима из Ватикана да укинемо и створимо нешто ново, кад човек још увек треба неке такве илузије, можда убудуће неки евоклуирани неће требати, бар не у таквом облику.
pa mi smo bili pod turcima 350-450 godina zavisi od krajeva u kom su Srbi bili, neki su bili pod au monarhijom.Nexon wrote:kocka wrote:
Због тебе их помињем. Видиш да се нервираш. А немаш потребе, то је тако како је. Нешто што се зове хрват је буквално био под аваром.
-
Занемарујем тактику wrote:Смех младића wrote:Не користе они "Христ" већ "Исус".Ми смо Хришћани а не исусовци (језуити).Да си некад ишао на литургију (да ти преведем на теби ближи термин -мису) знао би како свештена лица и верни народ говоре.
Како се зове Христос кога по теби ми помињемо а није Исус? И да ли знаш шта значи Христос? И да му то није било презиме већ да тако кажем титула? Да ли си некад чуо за Исусову молитву? Господе ИСУСЕ Христе Сине Божији помилуј ме грешног. Да ли си некад обратио пажњу у току Литургије на Символ вере ...и у једнога Господа ИСУСА Христа који од оца исходи...? Ја не верујем шта овде треба да објашњавам људима који су шатро хришћани и бране чистоту православља. Ништа горе по хришћанство него покушај да исто затвориш у уске националне, политичке, партијске или било какве друге оквире. Свиђало се то теби или не Христос припада свим људима, и пролио је крв за све,људе, Србе, Хрвате, Албанце, Хаићане, Обалослоновчане...
Не знам шта покушаваш..Јесте Исус Христ,само што курвати говоре Исус а Срби Христ или Христос.Све остало што си даље написао се ваљда подразумева и не треба доводити у питање,нити отварати тему беспотребно.
- нуклеарни удар
Смех младића wrote:Занемарујем тактику wrote:Смех младића wrote:Не користе они "Христ" већ "Исус".Ми смо Хришћани а не исусовци (језуити).Да си некад ишао на литургију (да ти преведем на теби ближи термин -мису) знао би како свештена лица и верни народ говоре.
Не знам шта покушаваш..Јесте Исус Христ,само што курвати говоре Исус а Срби Христ или Христос.Све остало што си даље написао се ваљда подразумева и не треба доводити у питање,нити отварати тему беспотребно.
Говоре исус Крист, јебо их папа
Ово као да је hrvatskatribina.com све неки стручњаци за хрвате
"Верни народ" у Србији нешто и не посећује цркве
али зато "верни народ" зна како се шта каже и увек је спреман да пронађе неког сумњивог "неверника"
"Верни народ" у Србији нешто и не посећује цркве
али зато "верни народ" зна како се шта каже и увек је спреман да пронађе неког сумњивог "неверника"