Смех младића wrote:čompika wrote:Navedi slobode i prava koja su ti ukinuta u zadnjih 20-30 godina ili koliko si na ovoj kugli?
Ео што се тиче актуелне ситуације,ако не носиш маску не можеш да уђеш нигде,ако се не вакцинишеш нећеш моћи да путујеш,ако не вакцинишеш дете оно неће моћи да иде у школу (заразиће вакцинисану децу?) Пицоусти је јасно и гласно рекао да ће 2 милиона људи МОРАТИ да прими вакцину.Не знам за тебе али мени је очигледно да је све ово део процеса и постепено укидање слобода,уценивање.
Ok, ajde ovako. Koju slobodu ti narušava maska? Slažem se da ne štite, kao što piše na njihovim kutijama, ali ako ti i ja nosimo, pa nek makar 10 posto ti smanji šansu za infekciju, dobro je. A stanje je takvo da kada nemamo drugih opcija, distanca i maska su nam jedine, pa se zato insistira.
Vakcinacija deteta - postoje deca koja ne mogu da se vakcinišu zbog svojih hroničnih stanja, postoje odrasli koji nisu preležali naprimer te boginje. Suludo mi je diskutovati kao da je vakcinacija žig zveri.
Oko vakcine za koronu, taj deo se mogu složiti s tobom, ali ne mislim da je u pitanju neki "proces". Vakcina koja se razvije za par meseci, može naneti više štete nego koristi na duže staze. Biće to očajnički potez jer nemaju drugog rešenja. Rizik po meni postoji.
Mićara - da ti odgovorim na ovaj tvoj skrinšot koji šaljete jedni drugima u nekom magnovenju. JMBG, broj lične karte, pasoša i otisak prsta - pa ako ne živimo u džungli, a ne živimo još, šta bi ti? Krštenica i dovoljno, piči? Posle tih stavki ne bih komentarisao, niko te ne tera da koristiš internet, svaku sloboda ne može da ti se uzme, možeš samo da je predaš.
Ovome sistemu, u kom svi živimo na kugli zemaljskoj, (mada to meni nije organizovan sistem, već pravila džungle gde jači ker jebe), ide na ruku da se ljudi bakću sa 5g, maskama, i ravnom zemljom. Ko god ne razume da je na ovom svetu novac moć, smrtniku moć da olakša život i preuzme kontrolu nad delovima svog života, a onom milijarderu sredstvo kojim će da pritiska smrtnike kroz zakone, lobiranja, diktiranja uslova rada i života, taj maši poentu.
Dok ti fabrike ucenjuju zemlju da im daš što bolje uslove za stvaranje što većeg viška, ili će otići na neko drugo mesto, dokle god poslušno pratiš uputstva stranih čelnika, ambasadora i sličnih zato što te drže za muda ekonomski, na razne načine ti otimaju zemljište koje eto nama nije isplativo a njima jeste vidi čuda, dokle god drže medije i jedina istina je njihov narativ, i ti ne možeš apsolutno ništa, njemu je odlično da ti je glavna potraga za pravim neprijateljem završena sa 5g, kemtrejlsom i sličnim.