Уопште ти нисам писао да не би бодрио клуб ако испадне не знам зашто то убацујеш кад није тема, а ако је стварно као што си написао, односно да није проблем да се испадне, онда можемо да причамо о повлачењу утакмица последњих кола из понуда кладионице, утакмице која утиче на опстанак вашег клуба, утакмице чини ми се против Спартака за коју је свако ко мало озбиљније прати наш фудбал знао да је намештена.
Чекај бре синовац, ти мени овде износиш ''чињенице'', а свака друга реч исправи ме ако грешим и чини ми се!? Не, теби се привиђају ствари синовац.
Ајде реци за почетак која је то утакмица против Спартака (чини ти се) па да видимо шта се ту дешава?
Повучена из Моцарта који је ако се не варам у том тренутку био ваш спонзор, ако грешим исправи ме.
Вараш се дечаче млади, Моцарт нам није био спонзор, задњих пар спонзора су били Рубикон (шипинг компанија) и МТС, имали смо на дресовима рекламу хуманитарне организације Срби за Србе, још увек имамо банере на оградама стадиона.
Нешто слично као ономад кад сте скупљали динар за звезду само што је овде промовисана помоћ за децу Србије. Пре тога је био и Опел, Ваљевско пиво, Винк, било је брда сезона без икаквог спонзора али то можемо да дискутујемо на спортским темама пошто видим да те баш занима, па да следећи пут не мораш да убацујеш: чини ми се, ако грешим итд већ да бараташ чињеницама.
Иначе иди на сајт твог клуба па погледај коме је Моцарт спонзор.
Није требало ви у последње две године да испаднете већ одавно али сте копали на прљаве начине да опстанете, можемо да кренемо од оног сузавца на брду па да анализирамо до дана данашњег.
Ако смо ми требали да испаднемо одавно, вас је требала да задеси судбина Ренџерса. Ајде да кренемо од сузавца: одиграли смо 0:0 у Милановцу и водили у Београду 1:0 кад је убачен сузавац. Сузавац креће, само играчи Металца падају у несвест, иду на ВМА на прегледе (где им је установљено да немају никакве тегобе) и траже да се Рад избаци и да они уђу у Супер лигу. Ајде реци ти мени коју корист овде може да донесе сузавац Фк Рад-у?
Крени од свог дворишта па онда кад можеш да кажеш ми смо чисти, играмо добар фудбал, омладинске екипе су нам добре
Ево рећи ћу кад већ тражиш: добар фудбал смо задњи пут играли кад је тренер био Марко Николић а у тиму били Милан Борјан, Никола Лековић, Милан Митровић, Лука Миливојевић, Немања Којић, Владимир Јованчић, Радомир Коковић, Милош Димитријевић, Јагош Вуковић, Немања Пејчиновић, Андрија Калуђеровић, Урош Витас, Бранислав Јовановић, Филип Малбашић, Дамир Кахриман, па и миљеник публике Предраг Лука. То је био период од 2009 до 2011, уживање за гледати право да ти кажем. После тога је било танко, пар солидних сезона али углавном танко.
Што се тиче Омладинских лига, оне нису почеле пре 2-3 сезоне кад су цигански медији почели да потенцирају то такмичење због Омладинске Лиге шампиона. Омладинци Рада играју добро у својој лиги, освојили су Омладинску лигу 2015-те године и први представљали Србију у Лиги шампиона за младе.
Играло се у Словенији и у Шведској, ако те нешто интересује у вези тога питај, имаћеш инфо из прве руке.
О томе какве су нам омладинске екипе показаћу ти кроз пример играча који су прошли омладинску школу ''Млађа Митровић'' у задњих пар година, показали јак потенцијал а неки и направили каријеру:
Никола Мараш
Филип Баиновић
Борис Радуновић
Немања Михајловић
Слободан Урошевић
Његош Петровић
Андрија Луковић
Богдан Младеновић
Александар Лутовац
Ђорђе Денић
Могу да ти набрајам и момке који су у корона сезони ушли у први тим као што су Петар Стојановић и Марко Добријевић или голман Душан Марковић који је бранио у Омладинској Лиги шампиона а први голман је већ пар сезона али капирам да ти ни за ове горе ниси чуо, пошто је твоје познавање фудбала на нивоу Моцарт спорта.
Моје резоновање успеха омладинских екипа су играчи који су спремни за сениорски фудбал а не место на табели, али било је и тога као што сам горе навео. Баци поглед на тренере Графичара и омладинаца у Звезди одакле су дошли, па можемо и о томе да бацимо коју реч.
Ако би кренули да поредимо колико играча из своје омладинске школе имате ви у првом тиму а колико ми, сморио би се синовац.
Ево мало и међународног фудбала:
2013. године Европско првенство у Литванији које је Србија освојила:
- Слободан Урошевић
- Андрија Луковић
- Никола Антић (не могу потпуно да га рачунам јер је почео са децом Партизана али је прошао нашу омладинску школу)
- Урош Ђурђевић (није наш омладинац, већ играч првог тима).
Тренер: Легенда Рада Љубинко Друловић.
Јел знаш легендо колико сте ви играча имали у том тиму? Ја ћу да ти кажем: једног и то Огњена Ожеговића.
плате не касне
Кажеш ако плате не касне можемо да причамо? Не могу да кажем да сам сигуран 101% да плате у Раду не касне, али не могу ни да гарантујем да су на време. Вероватно је ситуација иста као и у 90% клубова Супер лиге што значи: дугује се. А ви? Мало мало па се појави неки полупани странац којег су ваши успешни руководиоци које толико волите пронашли у ђунгли са кукањем око дуговања или још боље, тужбом.
Опраштају се дуговања за чисте папире, а богами се и кола узимају у замену за чисте папире. Зар нисте ви лупали кола и убацивали шампон вашим играчима кад су рекли да им касне плате и да нема пара? Ћути и покри се ушима.
не мора да нас финансира мтс (кад већ помињеш да неког гура држава, а да је твој клуб запостављен) али ови вечити... Ма од њих не може да се игра фудбал. Тада ће то што ти пишеш имати смисла овако је тотално нерелевантно.
Ја нигде нисам поменуо да смо запостављени нити сам кукао то си измислио. Ми немамо сигурне изворе финансирања, није нам држава обезбедила Газпром нити се правила блесава на дуговања као нпр. вама за оних 50+ милиона евра због којих би сваки клуб у нормалној земљи био обрисан.
Мада то је као када би град Београд угасио ГСП јер дугује, не иде јбг. Финансирање у случају Рада би пре могло да се зове крпљење, таква је ситуација ја не бежим од тога, можда ће једног дана бити боље. Фудбал у Србији је као и свуда у свету: колико пара толико музике.
Што се тиче МТС-а и њиховог спонзорства, пошто пратиш-упознат си требао би да знаш да је МТС спонзор:
- Фк Црвена звезда
- Фк Партизан
- Фк Рад
- Фк Раднички Ниш
- Фк Радник Сурдулица
Ако сам заборавио још некога праштај. Само Звезди није лого на грудима јер је држава обезбедила јачег спонзора на чему треба и ви да захвалите прешједнику а не само Терзо. Једини сте клуб којег Газпром спонзорише а да није плаво-бели, гле чуда...
Који је интерес МТС-а то сигурно ти знаш па ми објасни ето ја не знам.
О породичној традицији из 45-те нећу да трошим речи, имаш расправу овде о томе на хиљаду страна, али ето кад си ти рекао за себе, рећи ћу и ја за себе: Мени нису убацивали у колевку црвено црна срања нити су ме замарали причама о две најсјајније (црвене) звезде, већ сам пуштен да сагледам све, а ја сам видео да осим црног и црвеног постоји и нешто друго,треће, пето, десето. За мене је то тегет-небо плаво, за некога зелено-жуто, плаво-бело... И не, никада нисам походио стадионе наша два најсветлија клуба, стадион Краља Петра је одувек било место које ме је чинило срећним ма како год и у којој год лиги мој Рад играо.
А то ко је релевантан, и чија писанија имају смисла то се види. Све најбоље!