![Image](https://miro.medium.com/max/696/1*z9qolECuZ7VwnaBAnKegWQ.jpeg)
U njegovom oku plava zvezda sja
casual fcv wrote:I svađaš li se sa televizorom dok ide ta emisija, šta su sve izmislili, a ne znaju da su na maksimiru nerede napravili Prle i Tihi...ne pali tv kad bude emisija o crvenoj zvezdi, još će da kažu da su vas osnovali mladi komunisti i da Rajko Mitić nije bio disident, svet će ti se srušiti, možda vidiš i članove ozne među disidentima, a ti ih preselio kod komšija, ako vi progurate tu svoju priču komšijama ne preostaje ništa nego da sve te vaše proterane prime na jna, samo ne znam da li jna može da primi toliko ljudi...
Dobro si se setio te koreografije od pre 17 godina, šta kažete, znači da smo mi Novosađani mrzitelji Beograda zaostali za Beogradom, a vaši drugari cinkaroši iz predgrađa su urbana ekipa, mada realno možda i ima tako nekakvo značenje, jer kako da poručite njima kad su oni držali autoput pa ne vide šta ste izbacili, samo ko vidi na njega se odnosi, a ja se izlupetao...kao i za onu koreografiju kup je naš, šta mi imamo od ćirilice, vi ste i na latinici najveći Srbi tu nema zbora...
A spominješ Slobu, pevali ste protiv, a pevali ste i njemu, pa posle ste pevali Vuku pa Koštunici, pa ste pevali Đinđiću, a nekad davno ste klicali Titu, al ne gledaj emisije, još ćeš naleteti na snimak gde se sve to vidi i čuje, živ ćeš se pojesti kako li su sve to namontirali...kako li su vas namontirali na B92 da primate baklje, kako ste izašli po njih komšijin klinac mislio da ste dance trupa, kad ste otišli sa bine on se rasplakao što niste plesali malo kao braća Đogani...
To što ne mogu da prećutim vaše laži ne znači da vas mrzim, sad već vidim da je vama tako ispričano i šta ćete nego da verujete u rečeno, vi jednostavno nemate godina da bi pričali o vremenu kad je Arkan bio sa vama, o tome kako ste od cigana postali delije, i ko je sve bio za, a ko protiv i zašto se pristalo na to, i čija je reč prelomila da vi navijači prihvatite tu promenu, i koliko je ljudi odbilo da budu delije i nisu nikad prihvatili to ime...a dok ste bili cigani slavio se Đurđevdan, al' to mu dođe kao neka zabranjena istorija...
Odan wrote:Najbolji utisak ovog dokumentarca je ostavio lik na kraju a ne taj gorepomenuti. Ustanem kao Firma, ceo dan sam firma, zaspim kao firma, moji drugovi su firma, kuci su firma, sve oko mene je Firma.Pleonazam, ali sjajan!
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests