жабац wrote:Пишај по некучкарима.
I cargo-u

савабјан wrote:Od reci do reci se slazem sa riperom. Bukvalno se iskljucivo koristi u dnevnopoliticke svrhe to sranje.Nexon wrote:
А што се тиче уговора, аустријски министар унутрашњих послова који је то испричао је из ФПО, који су били на власти мислим од 2017 до 2019.„Tokom moje ministarske odgovornosti došlo je i do ugovora sa Srbijom, gde ljude koji su u Austriji dobili negativan odgovor (na zahtev za azil, prim. DW) i moraju da napuste zemlju – ali njihove države ne žele da ih prime nazad – šaljemo u jednu drugu zemlju, naime Srbiju, kako bi se uspostavila razlika da li neko ovde (u Austriji, prim. DW) može biti legalno ili ne.“
Дакле, током његовог министровања 2017-2019.
Zaboravio sam na ovo da ti odgovorim. Jovana Gligorijevic, koja je gostovala za Boskom u Utisku nedelje je na tu njegovu konstataciju iznela cinjenice, jer se jelte devojka bavi ozbiljno istrazivackim novinarstvom, da je ugovor potpisan 2002 godine cini mi se. I tu je poklopila samozvanog vrsnog strucnjaka za migrantsku krizu(tako se sam nazvao u emisiji) Boska Obradovica koji takodje iznosi polucinjenice o migrantskoj krizi. A Bosko je bio u tom momentu NO SOUND.
Дојче веле: Постоји уговор с Аустријом о враћању миграната!
Аустријско Министарство унутрашњих послова потврдило је да постоји радни споразум са Србијом о враћању одбијених тражилаца азила, сазнаје DW. Детаљи су означени као тајна, а нејасно је и како се споразум спроводи.
Мистериозни споразум је месецима изазивао буру у Србији, још откако је бивши аустријски министар унутрашњих послова Херберт Кикл прошлог септембра у једној телевизијској емисији тврдио да такав споразум постоји.
Аустрија, наводно, према том документу у Србију може да врати одбијене тражиоце азила уколико су ови раније прошли кроз Србију, а депортација у земље порекла није могућа.
На упит DW у јануару ове године Кикл, утицајни политичар десничарске Слободарске странке Аустрије, поручио је да је такав „радни споразум“ испреговаран, али није био сигуран да ли је и потписан и како се спроводи.
Сада је Министарство унутрашњих послова у Бечу коначно потврдило: „радни споразум“ постоји, потписан је 24. априла прошле године. То је Министарство написало у одговору на парламентарни упит аустријских Либерала, у који ДW има увид. Либерали су имали детаљна питања о случају, страхујући да Аустрија на мала врата и кршећи људска права шаље одбијене тражиоце азила у Србију.
На конкретнија питања, рецимо шта Србија добија за узврат, одговор Министарства гласи: „О међусобним правима и обавезама које дефинише радни споразум је договорена обострана ћутња.“
Users browsing this forum: No registered users and 31 guests