Putovanja... pitanja, saveti, iskustva...
Re: Putovanja... pitanja, saveti, iskustva...
Momci dal’ znate kakva je situacija sa putovanjem iz Madjarske I Rumunije u Srbiju? Da li su granice otvorene ? Ja hocu da palim nazad iz UK za Srbiju pre nego sto postane ozbiljno ovde.
ex-Pop Djujic
Znam da Madjari trpaju u karantin odmah. Ko stigne do Srbije ima obavezu da bude u izolaciji 14 dana. Policija dolazi uvece da proveri da li si kuci a preko dana zovu telefonom. Tako je bilo juce, ne znam da li su u medjuvremenu uvedene dodatne mere.
drugaru dolazili i sinoć i danas na vrata, preksinoć se vratio iz Mađarske
Hvala momci.
Pokusavam da bukiram let za bg sad iz Londona , ima preko wizz aira za 17 funti. Da li znate da li zadrzavaju na nasem aerodromu?
Pokusavam da bukiram let za bg sad iz Londona , ima preko wizz aira za 17 funti. Da li znate da li zadrzavaju na nasem aerodromu?
ex-Pop Djujic
- lost&found
Ne bi trebalo, ali ti daju neki listic sa instrukcijama za 14-todnevnu samoizolaciju. I valjda proveravaju to dolazenjem na gajbu, zvanjem na telefon itd. Tako da budi spreman kako ces zivot da organizujes narednih 14 dana
Smeš da odeš do prodavnice, ako nema ko da ti donese klopu. Može da se desi 28 dana karantin jedino, moji poznanici dobiše toliko.
-
Bolje da ne dolazis, bice ozbiljno i ovde
Aj ako možeš objasni ti meni svrhu ovog karantina ako se može u prodavnicu. Ili bilo ko da mi objasni...савабјан wrote:Smeš da odeš do prodavnice, ako nema ko da ti donese klopu. Može da se desi 28 dana karantin jedino, moji poznanici dobiše toliko.
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
eto sto vas narod prezire.
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
Погрешио је савабјан, није карантин него самоизолација.
Поента је да се човек ограничи максимално и да не шета градом да види ортаке и родбину, него да седи кући и да минимизује ширење ако је позитиван. Вирус се шири капљичним путем, па су стога маске потребне. Што мање пипања хлеба у радњи, узмеш само шта ти треба, на касу и кући.
Gastosi koji ne jebu dva posto samoizolaciju će sjebati sve.

Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
čompika wrote:Gastosi koji ne jebu dva posto samoizolaciju će sjebati sve.
Лагано бих ставио забрану уласка за све који немају посебан разлог да уђу у земљу (типа транспорт робе и сл). Нема да долазиш из Швице овде и да блејиш по граду.
- lost&found
Clan moje familije se vratio iz (daleke) inostrane posete ovih dana (dakle zivi u Srbiji), uspeli smo nekako da ga ubedimo da ostane u iznajmljenom stanu specijalno za ovu priliku (vlasnicima otvoreno rekli da ce stan sluziti kao samoizolacija), namirnice kupljene i cekaju ga u stanu. Sad jos ostaje da ubedimo drugog clana porodice koji ima postojece zdravstvene probleme da je tako najbolje za sve. U sustini ima resenja, ali je najteze pobediti ljudsku tvrdoglavost.
idemoo wrote:čompika wrote:Gastosi koji ne jebu dva posto samoizolaciju će sjebati sve.
Лагано бих ставио забрану уласка за све који немају посебан разлог да уђу у земљу (типа транспорт робе и сл). Нема да долазиш из Швице овде и да блејиш по граду.
Ne znam sto su nagrnuli ko mutavi svi sad kad je tamo bolje, sigurnije, ceni se covekov rad, odgovornost na nivou, sistem funkcionise besprekorno.
Ko zna mozda ce kraj sveta pa da vide rodni kraj.
Често одем до на село
1958 wrote:idemoo wrote:čompika wrote:Gastosi koji ne jebu dva posto samoizolaciju će sjebati sve.
Ne znam sto su nagrnuli ko mutavi svi sad kad je tamo bolje, sigurnije, ceni se covekov rad, odgovornost na nivou, sistem funkcionise besprekorno.
Jeste ovde bolje I organiZovanije I ceni se rad I placa se dobro Ali keva mi nije ovde I hocu da budem kuci da joj pomognem . Zasto je to problem?
ex-Pop Djujic
Taman posla. Kako ces da pomognes kad ne mozes 2/4 nedelje da izadjes iz kuce?
I da su svi koji su dolazili od preko ispostovali bilo sta od tih izolacionih stvari umesto sto su bili smekeri pa se pravili mutavi kad su ulazili u Srbiji ne bi bilo potrebe da pomazes kevi.
I da su svi koji su dolazili od preko ispostovali bilo sta od tih izolacionih stvari umesto sto su bili smekeri pa se pravili mutavi kad su ulazili u Srbiji ne bi bilo potrebe da pomazes kevi.
Често одем до на село
Aj za sunarodnike mogu da razumem da većinu gastosa boli kurac, ali što ih kući čekaju i stari roditelji ili babe i dede, a ti dolaziš i kao ćao ćaoo.
Ne znam, jebiga, možda nisam u pravu, ali 45 hiljada ljudi da se vrati, pa nek samo 1 posto od tih ne poštuje, i nek 1 posto od tih što ne poštuje samoizolaciju je zaražen, moze da udupla trenutnu brojku zarazenih.
A da ne pričam da je pitanje kako će se samoizolovati u stanu ili kući, a da ne budeš u kontaktu sa ukućanima. Dosta teško.
Ne znam, jebiga, možda nisam u pravu, ali 45 hiljada ljudi da se vrati, pa nek samo 1 posto od tih ne poštuje, i nek 1 posto od tih što ne poštuje samoizolaciju je zaražen, moze da udupla trenutnu brojku zarazenih.
A da ne pričam da je pitanje kako će se samoizolovati u stanu ili kući, a da ne budeš u kontaktu sa ukućanima. Dosta teško.
Zato sto su tamo na crno...1958 wrote:idemoo wrote:čompika wrote:Gastosi koji ne jebu dva posto samoizolaciju će sjebati sve.
Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
-
Ili sto tamo lecenje vise kosta
Cuvajte se i cuvatje svoje, ima milion clanova SNS i ko zna koliko gastrabajtera, pa se zapitajte da li cete da dodjete na red za lecenje
Cuvajte se i cuvatje svoje, ima milion clanova SNS i ko zna koliko gastrabajtera, pa se zapitajte da li cete da dodjete na red za lecenje