Rođaci wrote:ne bih mogao da živim u zemljama koje vekovima maltretiraju moju, a i mnoge druge, tj. da se preselim u neku Englesku, Nemačku, Austriju itd, države koje su jako uticale na to da mi budemo ovde gde smo
Zajebavas da ti je ovo glavni razlog zbog cega ne ides nigdje ?
Inace, ja sam nakon poslednjih izbora donio cvrstu odluku da ne citam ova govna od novina i raznoraznih portala koji pune glavu sa svakakvim glupostima i sranjiam, gdje su uglavnom prve stranice ubijen, ubio, silovao, dilovao, politicar 1,2,3,..17.
Totalno sam odustao od politike ( osim kad su u pitanju neke bune , ne gledam dnevnik i slicna sranja, sve u svemu odmaknuo sam se od svih tih gluposti i mogu reci da daleko bolje i ljepse zivim.
Moze se reci da sam iste takve likove odjebo iz svog zivota i da kucnem u drvo nikada mi nije bilo ljepse, moja profesija mi omogucava da i ovde zivim lijepo ali
Nije vise pitanje para, barem ne u mom slucaju, a i u vecini slucajeva koje poznajem da su otisli vani. Odavde ljudi idu tolikom brzinom da sada posla ima na svakom cosku, ali gotovo je sada.
Hocu reci, druge su problematike .. Ja licno ne mogu da gledam vise ovo srozavanje nacije i ovu degenericnost naseg naroda. Jedina razlika izmedju recimo 1932 i danas je sto su se nekada pitali pametni ljudi, a danas su glavni olosi papci i jajare. Hajde sve to, ali kako se osloniti na ovaj nas sistem ?
Kako normalno zivjeti ( a da nisi slihtara po strankama ) a da nemas vezu, da nemas nekog od nekog sto je od nekog ?! Kako vjerovati policiji, sudstvu, zdravstvu, da ne pricam o nekim dubljim i sirim poslovima.
Lako je kad je guzica u fotelji, lagano radis neki poslic i boli te uvo. Ali sta onda kada problem zakuca na vrata ?
Vjerujem ovde je vecina normalnih ljudi, sta kada sutra sin nekog guzonje pocne maltretirati vasu cerkicu ? Zar da zivim u zemlji gdje ce vam dijete silovati u skoli, a jedino sto vi mozete je uzeti pistolj i pucati u roditelje koji su napravili takvog monstruma ? Zar da zivim u zemlji gdje da bi izlijecio nekog bliznjeg moram podmazati jedno 10 doktora i pizdi materina ?
Nije vise toliko problem u parama, problem je kako sve ovo funkcionise. Kako su sefovi postali oni kretencici sto su samarani po osnovnim i srednjim skolama, a sad lijece komplekse na normalnim ljudima. Kako gledas neke likove koji se bukvalno zajebavaju sa inteligencijom a imas masu nerealno jos glupljih ljudi koji sve to prate i hvale..
Kako da reagujes kad ti, sto se desilo mom prijatelju, lik udari auto a policija ti prijeti jer "znas ti ko je on".
U mom gradu i u mom okruzenju redom ljudi koji idu su dobri ljudi, a ostaju oni drugi. Ja bih volio ovde ostati, ali ne vidim vise neku buducnost. Ovakav nacin vodjenja drzave ne vodi nikud, jedino sto se ovde moze desiti je propast drzave / kolonizacija ili rat. Treceg nema, propast je iza ugla, a toliko je razloga da odes, a samo jedan da ostanes ... A to je ljubav prema svojoj zemlji.
Nije nigdje ruzicasto i daleko od one idealne slike koju nasi gastarbajteri stvaraju, ali makar mozes da se oslonis na drzavu. Mozes vjerovati da ce ti drzava dati neka osnovna prava, neke osnovne stvari, da ce ti dati 2-3 putovanja godisnje, ne samo meni, nego svakom, mozes vjerovati da niko nece biti ostecen, da kad ti neko proda neki proizvod kojem je istekao rok da ce ta radnja i taj prodavac biti kaznjen, da neces morati imati 17 ociju da gledas oce li te lik sto ti prodaje plocice (istinita scena) pokusati podvaliti par m2 manje itd itd..
Ne znam da l smo prije bili takvi, da l je oduvijek tako ovde, ali ja kao da tek sa 20 i koju shvatam kakav smo i mi kao narod ustvari olos i koliko smo pokvareni.
Naravno ovde iznosim samo neke negativne strane, ali ioanko pozitvnih je sve manje. Pamet u glavu, mogu razumjeti ljude koji odlaze, ali da razumijem ove dupelizce sto se smjeskaju i klimaju glavom, to nikad.