Занимљиве слике и клипови

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
ElPadrino

Re: Занимљиве слике и клипови

Postby ElPadrino » Thu Sep 26, 2019 6:01 pm

Rođaci wrote:ne bih mogao da živim u zemljama koje vekovima maltretiraju moju, a i mnoge druge, tj. da se preselim u neku Englesku, Nemačku, Austriju itd, države koje su jako uticale na to da mi budemo ovde gde smo

Zajebavas da ti je ovo glavni razlog zbog cega ne ides nigdje ?

Inace, ja sam nakon poslednjih izbora donio cvrstu odluku da ne citam ova govna od novina i raznoraznih portala koji pune glavu sa svakakvim glupostima i sranjiam, gdje su uglavnom prve stranice ubijen, ubio, silovao, dilovao, politicar 1,2,3,..17.
Totalno sam odustao od politike ( osim kad su u pitanju neke bune :) , ne gledam dnevnik i slicna sranja, sve u svemu odmaknuo sam se od svih tih gluposti i mogu reci da daleko bolje i ljepse zivim.

Moze se reci da sam iste takve likove odjebo iz svog zivota i da kucnem u drvo nikada mi nije bilo ljepse, moja profesija mi omogucava da i ovde zivim lijepo ali

Nije vise pitanje para, barem ne u mom slucaju, a i u vecini slucajeva koje poznajem da su otisli vani. Odavde ljudi idu tolikom brzinom da sada posla ima na svakom cosku, ali gotovo je sada.
Hocu reci, druge su problematike .. Ja licno ne mogu da gledam vise ovo srozavanje nacije i ovu degenericnost naseg naroda. Jedina razlika izmedju recimo 1932 i danas je sto su se nekada pitali pametni ljudi, a danas su glavni olosi papci i jajare. Hajde sve to, ali kako se osloniti na ovaj nas sistem ?
Kako normalno zivjeti ( a da nisi slihtara po strankama ) a da nemas vezu, da nemas nekog od nekog sto je od nekog ?! Kako vjerovati policiji, sudstvu, zdravstvu, da ne pricam o nekim dubljim i sirim poslovima.

Lako je kad je guzica u fotelji, lagano radis neki poslic i boli te uvo. Ali sta onda kada problem zakuca na vrata ?
Vjerujem ovde je vecina normalnih ljudi, sta kada sutra sin nekog guzonje pocne maltretirati vasu cerkicu ? Zar da zivim u zemlji gdje ce vam dijete silovati u skoli, a jedino sto vi mozete je uzeti pistolj i pucati u roditelje koji su napravili takvog monstruma ? Zar da zivim u zemlji gdje da bi izlijecio nekog bliznjeg moram podmazati jedno 10 doktora i pizdi materina ?

Nije vise toliko problem u parama, problem je kako sve ovo funkcionise. Kako su sefovi postali oni kretencici sto su samarani po osnovnim i srednjim skolama, a sad lijece komplekse na normalnim ljudima. Kako gledas neke likove koji se bukvalno zajebavaju sa inteligencijom a imas masu nerealno jos glupljih ljudi koji sve to prate i hvale..
Kako da reagujes kad ti, sto se desilo mom prijatelju, lik udari auto a policija ti prijeti jer "znas ti ko je on".

U mom gradu i u mom okruzenju redom ljudi koji idu su dobri ljudi, a ostaju oni drugi. Ja bih volio ovde ostati, ali ne vidim vise neku buducnost. Ovakav nacin vodjenja drzave ne vodi nikud, jedino sto se ovde moze desiti je propast drzave / kolonizacija ili rat. Treceg nema, propast je iza ugla, a toliko je razloga da odes, a samo jedan da ostanes ... A to je ljubav prema svojoj zemlji.

Nije nigdje ruzicasto i daleko od one idealne slike koju nasi gastarbajteri stvaraju, ali makar mozes da se oslonis na drzavu. Mozes vjerovati da ce ti drzava dati neka osnovna prava, neke osnovne stvari, da ce ti dati 2-3 putovanja godisnje, ne samo meni, nego svakom, mozes vjerovati da niko nece biti ostecen, da kad ti neko proda neki proizvod kojem je istekao rok da ce ta radnja i taj prodavac biti kaznjen, da neces morati imati 17 ociju da gledas oce li te lik sto ti prodaje plocice (istinita scena) pokusati podvaliti par m2 manje itd itd..

Ne znam da l smo prije bili takvi, da l je oduvijek tako ovde, ali ja kao da tek sa 20 i koju shvatam kakav smo i mi kao narod ustvari olos i koliko smo pokvareni.

Naravno ovde iznosim samo neke negativne strane, ali ioanko pozitvnih je sve manje. Pamet u glavu, mogu razumjeti ljude koji odlaze, ali da razumijem ove dupelizce sto se smjeskaju i klimaju glavom, to nikad.

lost&found

Postby lost&found » Thu Sep 26, 2019 6:03 pm

Nikodije wrote:Poslednjih godina je postao trend da se ide preko, bilo je toga i ranije ali zadnjih sta znam 10ak godina je bas zesca bezanija u Austriju, Nemacku, Svicu, Francusku i Ameriku. Najgore od svega sto se to dosta i marketinski podrzava od strane medija i drustvenih mreza i slicnih glasila. Nemam ja nista protiv niti mogu nekome da se mesam u privatni zivot i njegove odluke samo imam stav da je to jedno veliko sranje! Citam postove gore i sa nekima se slazem sa nekima naravno ne, sve se vrti oko toga sta je coveku prioritet u zivotu i koje su mu ambicije. Licno smatram da se u Srbiji moze ziveti jako dobro sa realno smesnim parama. Naravno problem je sto su te "smesne" pare kod nas za većinu misaona imenica. Realno u većini gradova Srbije sa 2000e moze da se zivi brutalno. U Minhenu, Bazelu, Parizu, San Dijegu, Kopenhagenu, Oslu... Sa tim parama si klosar. Znaci poenta price je kako u ovoj Srbiji zaraditi cifru od 1500 do 2000e mesecno (naravno ne mislim da jedan clan porodice toliko zaradjuje nego muz i zena ili momak i devojka)? Odgovor jedino privatan biznis. Mislim da svako od nas mora da izadje iz sablona srednja, fax solidna plata preko veze i robija u vidu kredita! Mora covek da se muci, snalazi, kopa, snjuva, raspituje i ulaze u sebe i uz malo srece i prepoznavanja prilke mislim da vecina ljudi moze da uspe u tome.

Fora je sto, osim ako nisi programer, mnogo lakse ces obezbediti vecu platu od toga u pobrojanim gradovima sveta, nego u Srbiji.
A ne moze svako da bude programer (niti treba, na kraju krajeva). Plus sto jedan deo programera drzi da ne zapale preko zaostavstina komunizma, tj. pausalno oporezivanje, koje mislim da je nefer prema ostalim strukama.

trigger wrote:Ti ako zapalis preko prosto moras da se pomiris sa cinjenicom da si svojoj deci uskratio priliku da odrastaju u Srbiji i da ce se oni gotovo izvesno osecati mnogo vise kao Nemci, Australijanci ili sta god nego kao Srbi sto je na kraju krajeva i normalno jer su odrasli u takvom okruzenju.

To se zove vaganje, i sta ti je u zivotu bitno. Da li ti je bitnije:
1) ako ti se dete ne daj Boze razboli, znas da zivis u zemlji koja ima odlican zdravstveni sistem ili u zemlji gde ces morati da se prijavljujes u hum. org. poput "Budi Human" i da molis Boga da dovoljno ljudi posalje SMS poruke.
2) kojim jezikom i kako ti se oseca tvoje rodjeno dete
Naravno da nije lako odgajati dete koje je suprotnog mentaliteta od tebe, ali zivot je nepredvidiv, i osim ako nisi bas bogatas, stavka 1) moze biti prilicno gadna ako zivis u zemlji poput Srbije. To je naravno samo jedan od primera, ali ajde da kazem jebes more, fensi patike, nadrkan komp, itd, slozicemo se valjda da je zdravlje deteta ipak roditelju najvaznija stvar.
Last edited by lost&found on Thu Sep 26, 2019 6:10 pm, edited 1 time in total.

Nikodije

Postby Nikodije » Thu Sep 26, 2019 6:09 pm

pertla wrote:Zasto je bolje muciti se,snalaziti,kopati i snjuvati(???), nego raditi normalno svoj posao i lepo ziveti od toga?

Definisi mi normalan posao?!
Idealna situacija, kada u svojoj zemlji od svoga znanja i postenog rada zivis lepo. Ali ljudi u Srbiji hoce da zavrse fax i da imaju platu soma evra jer boze moj polozoli su nekih 50ak ispita na nekom faxu. A sto nista ne znaju da rade to nema veze. Ne mislim da treba da se bavi neko kriminalom i slicnim stvarima samo ponavljam bez "mucenja", orbe i snalazenja tesko je doci do nekih zarada koje ponavljam su oko 2000e za odlican zivot u svojoj zemlji. A te price kriminal i korupcija pricaju oni koji nisu bili u Nemackoj, Danskoj, Austriji,Francuskoj,Americi. Srbija je smesna sto se tice kriminala u poredjenju sa ovim zemljama.

Nikodije

Postby Nikodije » Thu Sep 26, 2019 6:14 pm

Fora je sto, osim ako nisi programer, mnogo lakse ces obezbediti vecu platu od toga u pobrojanim gradovima sveta, nego u Srbiji.

Fora je sto sa 2 soma evra u Minhenu si kao ovde sa 200e,isto tako fora je sto nasi ljudi nikada ili vrlo retko zive taj dobar i lagodan zivot koji zivi autohtono stanovnistvo npr Nemacke ili Austrije. Ne jedu u najboljim restoranima, ne kupuju u najboljim buticima, ne zive ni priblizno dobro kao domacini tih zemalja, vec mnogo, mnogo losije. Samo to niko nece da prizna!

mungos

Postby mungos » Thu Sep 26, 2019 6:22 pm

Zlato tone - govno pluta.

lost&found

Postby lost&found » Thu Sep 26, 2019 6:28 pm

Nikodije wrote:
pertla wrote:Zasto je bolje muciti se,snalaziti,kopati i snjuvati(???), nego raditi normalno svoj posao i lepo ziveti od toga?

Definisi mi normalan posao?!
Idealna situacija, kada u svojoj zemlji od svoga znanja i postenog rada zivis lepo. Ali ljudi u Srbiji hoce da zavrse fax i da imaju platu soma evra jer boze moj polozoli su nekih 50ak ispita na nekom faxu.

Pa upravo zato ljudi i napustaju, jer postoje zemlje gde zapravo mozes imati odlicnu platu nakon zavrsenog faksa i dobre, ozbiljne i placene prakse. Licno se uverio u to kad sam bio preko bare.

Nikodije wrote:A sto nista ne znaju da rade to nema veze.

Ovo je najamnje problem studenata. Zastareo i ocajan skolski sistem. Opet kad odes i studiras negde na zapadu, vidis koliko toga moze da se nauci na faksu a da nije suvoparna teorija. I odmah te bacaju u vatru na prvom poslu. Al zato je to kompenzovano uglavnom i sasvim dobrom platom za to doba zivota.

Nikodije wrote:Srbija je smesna sto se tice kriminala u poredjenju sa ovim zemljama.

Ziveo u dve zapadne zemlje. Kriminal koji se tamo desava te, ako si pametan, nece doticati ni malo. Jer nije upleten u aspekte zivota koji su tebi od sustinskog znacaja - odlazak u bolnicu, primanje plate, itd. Korupcija je generalno jako niska - daleko od toga da ne posotji, ali opet na nekim visi nivoima koji ce tesko tebe doticati. U Srbiji moras da podmazes doktora da bi se lecio, da primas pare na crno da bi ti ostalo vise kinte, itd.

Nikodije wrote:Fora je sto sa 2 soma evra u Minhenu si kao ovde sa 200e

Netacno. Imaces bolje zdravstvo i socijalne benefite. Uzgred, netacno ti je i poredjenje 200e - 2000e, al aj da kazemo i da je tacno, svakako ces lakse duplirati tih 2000e u Minhenu, nego ovih 200e u Srbiji (ako pricamo o istom poslu, napredovanju, itd. ili o prilikama o usavrsavanju za neki potpuno drugi ili slican posao koji bi ti doneo vise para).

Nikodije wrote:,isto tako fora je sto nasi ljudi nikada ili vrlo retko zive taj dobar i lagodan zivot koji zivi autohtono stanovnistvo npr Nemacke ili Austrije. Ne jedu u najboljim restoranima, ne kupuju u najboljim buticima, ne zive ni priblizno dobro kao domacini tih zemalja, vec mnogo, mnogo losije. Samo to niko nece da prizna!

Cinjenica je da su evropljani nacionalisti, neki vise neki manje. Medjutim, i to se debelo menja jer je sve manje procentualno "autohtonog" stanovistva, samim tim se i mentalitet lagano menja. Amerika, Kanada i Australija, su dobri primeri gde vise imas rasizma izmedju domaceg stanovnistva, nego sto ce neko osecati ksenofobiju prema tebi kao kvalitetnom imigrantu (kvalitetnom u smislu da nisi osudjivan za neka teska dela tamo kao imigrant). Uostalom, ja sam pricao engleski bolje od nemalog broja ljudi koji imaju pasos Amerike.

Brdja

Postby Brdja » Thu Sep 26, 2019 6:51 pm

Lost&found je odgovorio sve ono što bih ja. Samo bih dodao da se ne vrti sve oko para. Ja sam npr u Srbiji ostavio kuću, stan auto, sve na svoje ime... Posao sa super zaradom... Ali nije sve u tome. Bitan je i kvalitet života. Spomenuo je Nikodije čini mi se da treba grebati, juriti, cimati. A što bi ljudi to radili? Tu se slažem sa Pertlom. Što da nam ceo život bude borba za nešto? I nije istina da se u Minhenu živi sa 2000e kao u Srbiji sa 200e. Nije Minhen cela Nemačka. Uzeo si za primer jedan od najskupljih gradova ali opet se sa tim parama može sasvim normalno živeti. I to ne jedna osoba nego 2. Da vidim da u Srbiji 2 osobe žive za 200e. Znači neki vozač, medicinska sestra ili prodavac u prodavnici može sa tim parama da živi sasvim lepo a da ne pričamo da u porodici gde dvoje rade mogu jednu platu sa strane da stave u štek. A taj isti vozač ili med sestra će u Srbiji preživljavati. Što se tiče kriminala, ima ga svugde u svetu ali je razlika što se u Srbiji ne sprovodi zakon i onaj ko bi trebao da ga sprovodi je u dilu sa tim koji ga krši. Ako bi ipak sveli na pare, reći ću i još ovo da u Srbiji moraš dobro da se pomučiš da bi živeo iole normalno a u Nemačkoj živiš normalno ako si zaposlen.
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
eto sto vas narod prezire.

Nexon

Postby Nexon » Thu Sep 26, 2019 7:12 pm

Мени само није јасно како ти Брђо од толиког рада у Немачкој стижеш да се јављаш на форум у 9 ујутро(када би требало да почињеш са радом), па онда у 14.30 када би исто требао да радиш, па онда у 15.30 када би исто требало да радиш. Није ни чудо што Немачка пропада.

Rođaci

Postby Rođaci » Thu Sep 26, 2019 7:16 pm

ElPadrino wrote:
Rođaci wrote:ne bih mogao da živim u zemljama koje vekovima maltretiraju moju, a i mnoge druge, tj. da se preselim u neku Englesku, Nemačku, Austriju itd, države koje su jako uticale na to da mi budemo ovde gde smo

Zajebavas da ti je ovo glavni razlog zbog cega ne ides nigdje ?

jedan od

btw napominjem da bih želeo da idem u USA, ako bih išao negde
tamo je almighty dollar vladar i sve što su nama napravili je samo zbog toga, za razliku od ovih iz Zapadne Evrope

poznajem ljude koji su živeli i po državama Zapadne Evrope i Americi, listom svi kažu da je odnos domaćih neuporedivo bolji u Americi i Kanadi

lost&found

Postby lost&found » Thu Sep 26, 2019 7:19 pm

Rođaci wrote:poznajem ljude koji su živeli i po državama Zapadne Evrope i Americi, listom svi kažu da je odnos domaćih neuporedivo bolji u Americi i Kanadi

To i ne treba da cudi. Imigrantske zemlje, bez nekog jakog identiteta (daleko od toga da patriotizam ne posotji). Odes u China Town, a dva bloka dalje Little Italy, a izmedju Koreatown. Ti i da si beli amer n-ta generacija, imigrant si u tim delovima grada :lol:

Nikodije

Postby Nikodije » Thu Sep 26, 2019 7:32 pm

Jako teska tema kojoj pre svega nije mesto na ovoj temi na forumu ali ajde kada se vec raspisalo da zavrsim svoje misljenje. Prosecan Srbin koji ode npr u Nemacku radi uglavnom kao sljaker(gradjevina, instalacije, moleraj, ciscenje, keramika, struja, voda i slicno) ili kao vozac. Zene uglavnom kao cistacice, sobarice po hotelima, bebisiterke, negovateljice i medicinske sestre.
Slazem se da nije sve u parama, ali kako onda objasniti potrebu da ides u tudju zemlju da budes sljaker a zena cistacica ili ti vozac kamiona ili busa a ona medicinska sestra nego zaslepljenoscu za nekim evrom koji je realno smesan za tu zemlju. Ti si druze u Nemackoj sa te dve plate krvavo zaradjene poslednji sloj u toj zemlji. Isto slozicemo se nemamo svi ambiciji da budemo sljakeri ili vozaci u tudjini. Ima valjda nas kojih u ovom zivotu hocemo nesto da budemo i nesto da ostvarimo a ne da vozim svabi kamion ili kombi za jebene evre. Gde je nestala ambicija? Isto tako veliko pitanje je za koga radis i kako si prijavljen, sta ti pokriva zdravstveno osiguranje, sto kazu gastosi ne daj boze da se razbolis ode mesecna plata lagano. A kada zub zaboli pali mecku ili golfa i pravac Srbija jer za 2 plombe neces da das 1000 i koji evric. Gde ces decu da skolujes i u kakvom okruzenju ce da odrasta? U kakvom stanu ces da zivis i u kom delu grada? Turci, Arapi, Albanci, Siptari, Migranti ce ti biti 90% okruzenja. Nemca mozes da vidis jedino na tv ili u prolazu ali retko. Jos ako si sljaker pa velike sanse su da ti neko od gore nabrojanih bude sef! Ti vozis kamion, zena radi u smenama a dete ispred zgrade sa migrantima? Ili ide u vrtic ali opet ice u vrtic 3 kategorije nece imati dodira sa npr nemackom decom, ovo potpisujem. To oko plata i stekanja jedne plate sa strane je moguce ali opet zavisi sta covek smatra kvalitetnim zivotom. Pun frizider, krov nad glavom nije dobar zivot, mada ako je neko u Srbiji bio gladan i potuco se po raznim sobama i stanovima onda ovo ce mu biti diznilend. Naravno ima izuzetaka i mnogo lepsih primera hde nasi ljudi u svojoj struci rade i zive jako dobro. Samo ja sam pisao za vecinu nasih ljudi. Koliko se placa stan od npr 60ak ili 80ak kvadrata sto je minimum za cetvoroclanu porodicu ili troclanu? Mnogo. Onda ljudi zaboravljaju po meni bitne stvari, barem meni za zivot su vreme i hrana, ovo pogotovo vazno za druge kontinente, mada i skandinavija je veoma jebena za zivot sto se tice vremena i hrane! Da ne duzim dalje, ko hoce da ide neka ide ko nece neka se bori ovde i to je to.

Rođaci

Postby Rođaci » Thu Sep 26, 2019 7:45 pm

aj pitaj medicinske sestre koje odlaze odavde kako su živele sa domaćom platom u Srbiji, a kako žive sa tamošnjom u Nemačkoj, pa će ti biti jasno

i drugo, tamo ti država pomaže da napreduješ, da se usavršavaš, dodatno se obrazuješ, tako da nećeš celog života ostati medicinska sestra ako želiš nešto više
ovde ti traže da ideš na jebene mitinge i kucaš komentare na portalima

kocka

Postby kocka » Thu Sep 26, 2019 7:51 pm

Nikodije wrote:

Fora je sto sa 2 soma evra u Minhenu si kao ovde sa 200e,isto tako fora je sto nasi ljudi nikada ili vrlo retko zive taj dobar i lagodan zivot koji zivi autohtono stanovnistvo npr Nemacke ili Austrije. Ne jedu u najboljim restoranima, ne kupuju u najboljim buticima, ne zive ni priblizno dobro kao domacini tih zemalja, vec mnogo, mnogo losije. Samo to niko nece da prizna!

You would need around 892.14€ (104,864.67Дин) in Belgrade to maintain the same standard of life that you can have with 2,000.00€ in Munich (assuming you rent in both cities).

Average Monthly Net Salary (After Tax) 2,680.16 €

ово су подаци за Минхен.

Ово причамо само о парама. А где су социјални, пензиони, здравствени, школски систем, железница, аутопутеви итд.

Дајте људи да се не зајебавамо.

Brdja

Postby Brdja » Thu Sep 26, 2019 8:14 pm

Nikodije, otprilike sve što si rekao je pogrešno. Pričaš o ovim stvarima napamet. Postoje delovi grada koji su puni stranaca ali postoje delovi grada koji nisu. Imaš naše ljude koji vole da žive u kraju sa Arapima a imaš i naše ljude koji vole suprotno. Sve je do osobe šta hoće i šta očekuje. Nemac će te prihvatiti ako si došao da budeš normalan. Ništa više od toga ne traže. To da naša deca idu u trećerazredne vrtiće ili škole je čista glupost. Nemac ne sme ni da pomisli na rasizam. Svaki naš čovek koji potpisuje ugovor za posao mora da ima stavku u kojoj piše da se njegova plata neće razlikovati od plate nemačkog državljanina za tu poziciju. Oni koji bi u Srbiji bili šljakeri kako kažeš su i u Nemačkoj to isto ali imaju šansu da napreduju ako se potrude a u Srbiji nemaju tu šansu. Med sestre su u obe zemlje med sestre. Vozači su vozači a električari električari. Opet u obe zemlje. Neće sigurno da dođe jedan inžinjer i da bude vozač ili da radi na građevini. Što se tiče plata... Hrana i odeća su u Berlinu kao u Bg, nešto je skuplje, nešto jeftinije ali sve u svemu neka sredina je kao u Bg. Ja kad pričam da čovek sa prosečnom platom može lepo da živi ne mislim na preživljavanje. Lepo znači da priušti sebi odmore, da kupi sebi šta hoće da jede, da pije, da se obuče, da izađe kad poželi negde. I da ne razmišlja koliko će potrošiti i da li će imati sutra za hleb. A to je samo od prosečne plate. Da vidim da u Bg neko tako živi sa prosečnom platom.
Edit: to za 2 plombe 1000e je glupost takođe. Zdravstveno osiguranje postoji i funkcioniše a sad ako neko ode da radi na crno pored svih mogućnosti da nađe posao na belo, takav čovek se ne može uzimati kao primer. Stanovi skupi? A koliko je onih koji žive kao podstanari u Srbiji? Jel se pitaš kako oni plaćaju stan sa 300e platom?
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,

reziser

Re: слике и клипови

Postby reziser » Thu Sep 26, 2019 8:22 pm

Овај текст не гађа човека који је отишао трбухом за крухом.Он не замагљује ствари,и не даје лажну наду.Он приказује ситуацију онаквом каква јесте,тешка ,лоша,неизвесна(зар је икада и била другачија). Он поставља питање,лажне несхваћене елите која је тобоже несхваћена,за коју мртва,крезуба Србија(по њима) нема резумевања.Њима је исти и онај који иде и онај који остаје.Сваки је јадан,бедан,далеко од њихове несхваћене генијалности,далеко од њихових тзв визија,идеја.Њих не интересује кривица,да је имају,признали би да су делимично и сами криви за своју ситуацију и ситуацију друштва у целини,гро њих је био уз жуте/дос и екипу.Тада није било "Србија мртва,крезуба"ко задњи оде нек упали светло,да живимо ко сав нормалан свет и ти фазони.Ево данас,још један кука,а човек од 2000-2012 био 3 пута директор има гајбу на Старом Граду од 100 квадрата,и њему лоше,није га испоштовала Србија,није му тобоже дата шанса??!!.кОГА лажете??Све вам је дато,него сте бесни,незасити,није вам никад доста,црно испод нокта би отели од државе и народа.Па палите коначно да вас бар ја не гледам,а рекао би и маса других који докурчи ваша "мука"и "средина која гуши".

пс-Погледајте насловну Недељника.Случајно?Добро знају да се из Србије мање иде него рецимо из БиХ,или РХ,али плански,сад гурају тему до изнемоглости.Само ми није јасно,ко је иза приче?Домаћи или међународни "доброчинитељи"?

UltrasDoras

Postby UltrasDoras » Thu Sep 26, 2019 9:10 pm

Brdja wrote:Nikodije, otprilike sve što si rekao je pogrešno. Pričaš o ovim stvarima napamet.

:!:
bukvalno gomila gluposti
"Gde god da sam to nosim u sebi, živim za njega, on živi u meni..."
VIVA LAS DORAS

Nikodije

Postby Nikodije » Thu Sep 26, 2019 9:32 pm

A sta je onda problem? Idemo svi za Njemacku i gotovo bicemo srecni, bogati i ostvareni. Lako je za mene, sto ja lupam gluposti i pisem napamet nego sto vi imate potrebu da ostale ubeđujete kako je tamo med i mleko? Bice da nije bas sve tako sjajno. Bas me zanima koliko nasih ljudi radi legalno, mozda je situacija 50/50, spominjes ugovore gde stoji da ne smes da imas manju plate od svabe, nadji mi Srbina koji je to potpisao svaki 100ti mozda. Ti pricas iz svog ugla koji ako je tacan je idealan, plasim se da vecina koji rade sada po Nemackoj nemaju tako lepu pricu.Ziveo sam u Gelzenkirhenu najduze a bio sam u Minhenu, Ahenu, Kelnu. Ziveo pola godine u Becu i Cirihu. Za 8 godina lutanja stekao dosta iskustva da mogu da napisem po koju rec ovde ili od ovih novopecenih gastosa ne smem ni da pisem ovde

Brdja

Postby Brdja » Thu Sep 26, 2019 9:54 pm

Smeš da pišeš naravno, ali istinu. Ja ne znam s kakvim ljudima i kojih profesija si se ti susretao ali ako tvoje reči imaju legitimitet, reci mi ko plaća 1000e za 2 plombe? Ne znam kada si ti išao u Nemačku ali u poslednje 2 godine je Nemačka otvorila širom vrata za ljude sa Balkana da dođu i legalno rade. Ove cifre koje se spominju o broju otišlih su ljudi koji su legalno ovde. Tako da i tih 50:50 koje spominješ nije istina. Dalje, za ugovore. Da bi srpski radnik dobio vizu za rad mora da preda ugovor u ambasadi a ta ambasada šalje ugovor u instituciju koja proverava taj ugovor. Ako je satnica manja nego što je propisano za tu poziciju, ne dobija se radna dozvola a samim tim ni viza. To je satnica koju ima nemački radnik. Znači ne postoje kriterijumi za Nemca i za stranca. A video sam gomilu ugovora koji su naši potpisali sa raznim firmama i svi su sadržali deo gde je pisalo to da ne sme satnica odstupati od zakona tj da ne sme biti razlike između nemačkog radnika i radnika koji potpisuje taj ugovor. Ako hoćeš mogu naći neki od tih ugovora i slikati ti.
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,

Brdja

Postby Brdja » Thu Sep 26, 2019 9:57 pm

I nije nigde med i mleko. Svaka zemlja ima svoje probleme ali niko nigde nije ni napisao da je drugačije. Neću se ponavljati, napisao sam šta je sve bolje i koje su razlike. I to niko ne može osporiti. Niko nikog ne tera ni da ide ni da ostane ali neću da gledam kako pišete neke stvari koje nisu istinite.
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,

idemoo

Postby idemoo » Thu Sep 26, 2019 11:11 pm

Ај да се убацим са примером из прве руке, ортак који је овде безуспешно покушавао да добије било какав посао а да није чиста физикалија или мајсторисање, слао гомилу ЦВ, јављао се на конкурсе, и после пар година мучења скупио сву кинту коју је имао и запалио за Енглеску. Пријавио се на оглас да ради у казину као крупије (да дели карте и врти рулет), добио је одмах плаћену обуку. Буквално му је то прво јављање на оглас било, није још стигао ни да размотри остале понуде. Пар месеци касније се већ котира као неки сениор, добио је да ради само ноћну смену која је зајебанија због клијентеле. Није ни тамо мед и млеко што каже Брђа али ми је невероватно да је добио човек посао после можда недељу дана боравка тамо. Или га је баш укењало. И ништа га више не везује за Србију осим кеве и ако му посао добро крене не планира уопште повратак.

То је само један пример, то је један човек али свакодневно губимо стотине таквих младих који би радили овде али једноставно не могу да дођу до прилике а да није страначки посао.

Return to “Само опуштено”