Postby Tilt » Wed Sep 11, 2019 4:18 pm
Ja sam pogledao danas na miru prvo poluvreme sa Argentinom.
Utisak koji sam ja stekao je da su momci definitivno imali želju. Kad vidiš kako je himna otpevana, da se naježiš. Bodrenje, dizali su se oni, nema govora o nekom razdoru tu. Izgubili smo na odbrani. Priča se da Jokiću treba četvorka koja će da koriguje, a realnost je da našoj četvorci treba spoljni igrač koji će da koriguje i tu smo pucali skroz. Dek je uništio Belog. Njemu nije imao ko pomoći. Pogotovo su nas punili kad je bio u paru sa Gudurićem. Pakao šta su nam dva tri napada uradili. Tu je bio nedostatak Milosavljevića i Kalinića. Oni su to krpili.
U drugoj četvrtini na naše prilagođavanje oni menjaju postavku i kreću da nas pune spolja. Dve trojke su bile otvorene, ali ostalo su sipali na divljinu. Nestvaran procenat, ali što je najjače mi odgovaramo! Jović, Simonović i Bogdanović uzvraćaju. U momentima kad treba da pravimo razliku, mi idemo u minus. Posle tehničke Jokić i Gudurić nesporazum, Bogdanu ispada lopta iz ruke, Simonović posle promašenog slobodnog pravi faul na skoku i šalje ih na slobodno. Ali rola Marjanovića na početku druge. Ono je kriminal. Faul u napadu, nesportska, faul u napadu. One greške i ta njegova sekvenca su +10 razlike u poenima. Što se tiče Jokića, zaista ne stoje kritike. Bar za ovo prvo poluvreme što sam gledao. U napadu dobar, u odbrani solidan. Ne znam zaista šta očekujete od momka. Budite realni.
Moram pogledati i drugo poluveme. Nama je nedostajala odbrana, iz koje bi došli laki poeni, ali i samopouzdanje. Neki igrači su izgledali kao da su izgubili moći. Utisak je isto da u napadu nismo imali nekih sigurnih akcija. A Argentinci maksimalno odradili posao. Uh kakva igra, ispoštovan trener, ispoštovala ih i sreća (prve poene na utakmici daje lik sa kapice od tablu). Dešava se to, nije tragedija, ali imali smo materijala za bolje.