Da li ćete da mi se smejete, ili ćete da me banujete ne znam, ali mislim da topik ima potencijala
Na temi Klopa pišemo o restoranima, kafanama, roštiljnicama, pekarama, a ovde možemo kao neke tetke da delimo svoje kuhinjske čarolije .
Imam dosta staža samostalnog života posle menze, što se odrazilo i na to da sam se dosta ispraksao u kuhinji. Vrhunskim dostignućem smatram to što umem od nekih ostataka da izmislim sasvim pristojno jelo i uglavnom trošim sve iz frižidera. A od profi kuvara, očekujem neke dobre savete. Ima vas sigurno.
Evo jedan recept što sam danas za ručak spremao.
Mladi krompir se opere i malo očisti. Ne seče se ništa. Samo se naulji malo, začini (so, biber, ako ima ruzmarin, bosiljak...) stavi u pleh (na papir za pečenje ako ima) i u rernu na nekih 35-40min (180-200°). Pred kraj po krompiru pobacati malo naseckane pršute ili slanine i zaliti sa mešavinom jogurta, pavlake i majoneza (ako ima beli luk ili paprika još bolje). Posle plafon 10 minuta, vaditi to i navaliti da se jede.
Aj pozz
Tribina Kuvar
Re: Tribina Kuvar
Sto se mene tice super tema. (Je l to znaci da smo mi previse gej za tribina forum ? )
Zanima me kod ovog tvog recepta da li pod 'malo ocistiti' mislis oguliti krompir ? Ili recimo samo one rupe ili slicna sranja (ne znam kako bih drugacije definisao) da se isciste ?
Probacu kad uhvatim vremena.
Evo jedan skoro brzinski recept, sto sam cak nasao na netu ( ima sad brda tih bakuta i zena sto se snimaju po jutjubu i instagramu ), ovde cu napisati koga mrzi da gleda video i da prati bakutu -> onako laicki za 2je ljude ako ces samo to praviti treba ti
300g sampinjona ( jedno pakovanje )
2 glavice crvenog luka
2 sargarepe
Pavlake ocnom metodom, ali ako ti je bezveze tako, onda mozes recimo u casici onoj plasticnoj (kao sto je i na klipu ispod)
Znaci isjeckas luk kao sto se inace sjecka, onako na male komade i sargarepu na kolutice. Ubacis to dvoje u tavu i stavis na sporet ( kod mene je na 4, a ide od 1 - 6 ) malko da se krca nekih 5 minuta cisto da malo puste vodu. Nakon 5 minuta dodati isjeckane sampinjone ( ko ne zna kako isjeci sampinjone znaci vodoravno se sjeku, proizvoljna debljina - moze se vidjeti i na klipu) i pustiti sve to da se krcka.
Nakon nekog vremena, kada vec sampinjoni poprime onako tamnu boju, moze se lagano ubacivati zacini, sta ko voli, vegeta so, moze persun, moze i bijeli luk (ja nisam zena preporucuje) i kada sve to pomjesate skloniti sa strane i u to ubaciti pavlako i promjesati.
Onako nista zahtjevno kulinarski, a fin rucak + lagan je, ko voli malo laganiju hranu.
Evo ga i video ko zeli pogledati ima pored ovog i hrpa nekih jela objasnjeno kako se pravi.
https://youtu.be/4k7C4bsWVnE?list=LL22XPn_VA0etnHzY2GI-M-Q
Zanima me kod ovog tvog recepta da li pod 'malo ocistiti' mislis oguliti krompir ? Ili recimo samo one rupe ili slicna sranja (ne znam kako bih drugacije definisao) da se isciste ?
Probacu kad uhvatim vremena.
Evo jedan skoro brzinski recept, sto sam cak nasao na netu ( ima sad brda tih bakuta i zena sto se snimaju po jutjubu i instagramu ), ovde cu napisati koga mrzi da gleda video i da prati bakutu -> onako laicki za 2je ljude ako ces samo to praviti treba ti
300g sampinjona ( jedno pakovanje )
2 glavice crvenog luka
2 sargarepe
Pavlake ocnom metodom, ali ako ti je bezveze tako, onda mozes recimo u casici onoj plasticnoj (kao sto je i na klipu ispod)
Znaci isjeckas luk kao sto se inace sjecka, onako na male komade i sargarepu na kolutice. Ubacis to dvoje u tavu i stavis na sporet ( kod mene je na 4, a ide od 1 - 6 ) malko da se krca nekih 5 minuta cisto da malo puste vodu. Nakon 5 minuta dodati isjeckane sampinjone ( ko ne zna kako isjeci sampinjone znaci vodoravno se sjeku, proizvoljna debljina - moze se vidjeti i na klipu) i pustiti sve to da se krcka.
Nakon nekog vremena, kada vec sampinjoni poprime onako tamnu boju, moze se lagano ubacivati zacini, sta ko voli, vegeta so, moze persun, moze i bijeli luk (ja nisam zena preporucuje) i kada sve to pomjesate skloniti sa strane i u to ubaciti pavlako i promjesati.
Onako nista zahtjevno kulinarski, a fin rucak + lagan je, ko voli malo laganiju hranu.
Evo ga i video ko zeli pogledati ima pored ovog i hrpa nekih jela objasnjeno kako se pravi.
https://youtu.be/4k7C4bsWVnE?list=LL22XPn_VA0etnHzY2GI-M-Q
Re: Tribina Kuvar
Sto ste banovali momke?
Elem koliko vas ima druga, brata, papagaja , poznanika, krmelja ili tako nesto od humanoida a da ne zna vatru da zapali?!
Interesuje me recept za lovacke snicle hvala
Elem koliko vas ima druga, brata, papagaja , poznanika, krmelja ili tako nesto od humanoida a da ne zna vatru da zapali?!
Interesuje me recept za lovacke snicle hvala
Re: Tribina Kuvar
El Padrino,
Pa najbolje da se kupi onaj očišćeni (to sad u ovo moderno doba ima redovno), u suprotnom ja ih ubacim u posudu sa vodom pa nožićem istružem. A u ovom slučaju kažem malo, jer idu tako komplet u rernu. Ne mora se biti detaljan, neće ništa faliti. Inače mene opasno smara to čišćenje.
Što se tiče šnicli, to sam pravio sto puta i nikad nisam uspeo da napravim da budu kao kevine. Nešto najbolje što sam ja uspeo je po ovom receptu: https://youtu.be/jpK3fd2mJJo
Taj saft mi tako najbolje ispadne. Inače mi je on uvek bio problem.
Jedino jelo za koje sam siguran da bolje spremam od keve su ćufte. To ću sledeći put napisati kako pravim. Ne treba da budeš nikakav level pro da bi to spremao.
Inače, sprdao sam se u uvodnom postu. Nisam zamislio da tema bude kačenje recepata, nego malo ličnog iskustva što se tiče pripreme hrane, pa kao na temi klopa neko napiše šta je dobro jeo, šta odvaljuje. Može i da ne zna recept, nije bitno uopšte.
Mene oko kuhinje ništa keva direktno nije naučila. Inače imam tu sreću da sam odrastao na njenoj vrhunskoj kuhinji i stvarno se kvalitetno i raznovrsno jelo. Prva dva ozbiljnija jela sam naučio od drugara (kojeg je naučila baba ) i to su bili musaka i krompir paprikaš. Posle sam dosta naučio od devojke sa kojom sam živeo i kad sam provalio kako se šta sprema krenuo sam sam da izmišljam šta se može jesti za ručak.
Evo za kraj jedan kratak savet za sos uz meso. Uz prženu piletinu npr. ili klot šnicle, ekstra ide kad se pomeša dve-tri kašičice pavlake, odokativno majoneza i malo belog luka u prahu.
Pa najbolje da se kupi onaj očišćeni (to sad u ovo moderno doba ima redovno), u suprotnom ja ih ubacim u posudu sa vodom pa nožićem istružem. A u ovom slučaju kažem malo, jer idu tako komplet u rernu. Ne mora se biti detaljan, neće ništa faliti. Inače mene opasno smara to čišćenje.
Što se tiče šnicli, to sam pravio sto puta i nikad nisam uspeo da napravim da budu kao kevine. Nešto najbolje što sam ja uspeo je po ovom receptu: https://youtu.be/jpK3fd2mJJo
Taj saft mi tako najbolje ispadne. Inače mi je on uvek bio problem.
Jedino jelo za koje sam siguran da bolje spremam od keve su ćufte. To ću sledeći put napisati kako pravim. Ne treba da budeš nikakav level pro da bi to spremao.
Inače, sprdao sam se u uvodnom postu. Nisam zamislio da tema bude kačenje recepata, nego malo ličnog iskustva što se tiče pripreme hrane, pa kao na temi klopa neko napiše šta je dobro jeo, šta odvaljuje. Može i da ne zna recept, nije bitno uopšte.
Mene oko kuhinje ništa keva direktno nije naučila. Inače imam tu sreću da sam odrastao na njenoj vrhunskoj kuhinji i stvarno se kvalitetno i raznovrsno jelo. Prva dva ozbiljnija jela sam naučio od drugara (kojeg je naučila baba ) i to su bili musaka i krompir paprikaš. Posle sam dosta naučio od devojke sa kojom sam živeo i kad sam provalio kako se šta sprema krenuo sam sam da izmišljam šta se može jesti za ručak.
Evo za kraj jedan kratak savet za sos uz meso. Uz prženu piletinu npr. ili klot šnicle, ekstra ide kad se pomeša dve-tri kašičice pavlake, odokativno majoneza i malo belog luka u prahu.
Re: Tribina Kuvar
mungos wrote:Interesuje me recept za lovacke snicle hvala
Moras prvo da ih ulovis
Често одем до на село
Re: Tribina Kuvar
Nakon 20 godina amaterskog prčkanja po kuhinji najbitnija stvar koju sam shvatio je da se maneš slepog držanja recepata i jelo spremaš onako kako bi ti voleo da izgleda i ima ukus makar iskoristio po jednu stavku iz petnaest različitih recepata za jedno isto jelo. Ako poznaješ kako ti rade ringle (isto jako bitna stvar) ako malo prostudiraš upotrebu začina (pritom ne mislim na đubre kao začin C i vegeta, kineski luk u prahu), prirodne dodatke u cilju gustine, teksture, boje, ima da ih praviš kao da si rođen sa kutlačom u ruci.
Naravno ne pridržavanje recepta se nikako ne odnosi na torte i kolače, tu si u ozbiljnom zajebu ako kreneš da vrludaš.
Naravno ne pridržavanje recepta se nikako ne odnosi na torte i kolače, tu si u ozbiljnom zajebu ako kreneš da vrludaš.
Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 13 guests