Серије

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Druidid

Re: Серије

Postby Druidid » Mon May 13, 2019 8:15 pm

Spoiler:
Okej, ovo je pre svega samo moje misljenje, mozda sam i imao prevelika ocekivanja jer bas volim epsku fantastiku i mnogo sam stvari iz tog zanra i procitao i odgledao, serija je generalno dobra, mogla je da bude vrhunska ali nije, ovako je samo iznad proseka zbog budzeta, glumaca koji su izneli likove i odlicne produkcije.

Serija gubi mnogo na kvalitetu cim su se udaljili od Martinovih knjiga, tj kad im je nestalo materijala na osnovu koga ce da pisu scenario i kad su krenuli sami da izmisljaju pricu. Konkretno sta ne valja u zadnje dve sezone, bilo je dobrih trenutaka, ne kazem da nije ali su ovi nedostaci jednostavno katastrofa, po mom misljenju, ukusi su razliciti, jebi ga.
Idemo redom prvo smrt Maloprstica, jednostavno nisu znali sta da rade sa tim likom i resili su ga se u jednoj epizodi. Covek koji je sve zakuvao i od koga je krenula cela igra prestola, krenuo sa najnize lestvice drustva, postao jedan od najmocnijih ljudi u Vesterosu, spasio dzonu i sansi guzicu od Remzija je zavrsio tako sto ga je arja zaklala kao jedan, dva. Cela avantura male druzine preko zida da se uhvati mrtvak i odnese sersei, totalno nebulozna.

Bren/trooka vrana, totalno beskoristan, otvorio toliko pitanja ni na jedno nismo dobili odgovor, gde je Bren tu je najt king, tu tek ne znam odakle da pocnem. Jebena zima dolazi 7 sezona, pravis misteriju oko najt kinga, ko je, sta je, zasto je pravio pauzu od 5000 godina pa se sad pojavio, sta hoce, crtas spirale u pet epizoda, u prvoj epizodi serije prva scena ti je povratak vajt volkera, Sem krade zabranjene knjige iz citadele, vuce ih na zid, izgleda samo zato sto covek voli da cita. Toliko pitanja oko Vajt volkera i nije odgovoreno ni na jedno, dal su to ostavili za spinofe koje planiraju nemam pojma. Najt king je uveden kao lik samo iz razloga da cela armija mrtvih moze da se zbrise u roku od 5 sekundi. Najkratkovidiji likovi koji ne vide pretnju koja je predstavljena tokom cele serije kao najveca i iznad svake borbe za presto, ispadaju najpametniji na kraju. Sama bitka u trecoj epizodi, ne da ne moze da se poredi sa helmovim ponorom, nego joj nije ni do kolena. Dotraci izjahali onako rekreativno na 150000 mrtvaka, ovi ih masakrirali, dojahalo nazad sto ljudi, za dve epizode eto ih opet jasu i kolju redom u skoro punom sastavu. Valjci sa bodezima na zidovima izgleda stoje samo kao ukras. Zapalis vatru oko zamka, stanu mrtvaci ispred, ok hajdemo samo da blenemo u njih dok se nesto ne desi,... Smrt najt kinga, covek mator 8000 godina, najmocniji lik na celom svetu, satre ih sve u svakom mogucem smislu i dodje Arja, tiha kao potok, hitra kao srna i ubije ga na foru prebacivanja bodeza iz jedne ruke u drugu, daj nemoj me zajebavati.

Dalje, prorocanstva, covece epska fantastika, to ti je glavna stvar jebote, ma jok, to sto Sersei treba da ubije burazer po predskazanju, ko ga jebe, nek umre pod rusevinama, azor ahai, ne postoji, cao dovidjenja.

Deneris, donekle i da razumem celu pricu i da progutam totalni zaokret lika za 3 epizode koji je gradjen 7 sezona i samo blago nagovestavan, ali brate imas sve reseno svi se predali mozes da usetas u tvrdjavu uzmes sersei i kompaniju i da ih posluzis drogonu za veceru sa jabukom u ustima, neeeee aj da masakriram sve sto mrda u gradu i to samo zbog tog nekog sokantnog momenta kod publike, kao nismo to ocekivali, vau. Ta bitka takodje, samostreli skinu regala ko glinenog goluba, dolazi drogon sutradan, iz pravca sunca, u jeeeee, rastavi celu flotu i sve odbrane grada na proste cinioce. Zlatna kompanija, 20000 ljudi?! Elitni odred vojske placenika, izmarsirali ispred i nestali u oblaku dima za 15 sekundi.
Ima jos toliko toga da se pise ovo je samo ono sto mi je prvo palo na pamet.

Opet kazem Martine pisi knjigu i popravljaj ovo sranje.

Bolesni^od^ljubavi

Postby Bolesni^od^ljubavi » Mon May 13, 2019 8:53 pm

Spoiler:
Sa dosta stvari mogu da se slozim vezano za trecu epizodu a posebno u vezi sa Brenom, ali ne mozes po celoj seriji ili sezoni da se popisas ako ti se nije svidela jedna epizoda. Mada meni nije ni ta epizoda losa, iako su mogli neke stvari da promene, jebi ga ne moze biti sve kako mi zelimo. Meni je ova epizoda odlicna, ne znam sta je cudno sto je Deneris spalila sve. Videlo se da joj kuva u glavi kroz ovih nekoliko epizoda i nije iznenadjenje sto je sve spalila, mada nisam bas mogao da predpostavim da ce se to desiti.

pertla

Postby pertla » Mon May 13, 2019 9:10 pm

Ispunila caletov san :)

Kontam da ljudima u seriji smeta brdo stvari zbog knjiga, koje ja jos uvek nisam procitao, i serija mi je odlicna i nemam nekih krupnijih zamerki,iako se slazem sa vecinom stvari koje je druidid napisao.

Posebno mi se svidja sto su glavne likove izneli glumci koji su pre serije bili prakticno anonimni,osim par izuzetaka,kao i sam razvoj tih likova kroz sezone.

Takodje je produkcija fantasticna,koja je rasla iz sezone u sezonu,kao sto je rasla popularnost i citav hajp oko serije.

Jos jedna stvar mi bode oci vec mesecima,delimicno vezana i za seriju.sve sto je popularno,ili se pojavljuje u vestima,ili je na bilo koji nacin poznato globalno,podleze takvoj pljuvacini dezurnih kriticara i hejtera da je to zapanjujuce.nebitno da li je nesto dobro,solidno ili lose,uvek ce biti popljuvano.imam utisak da se pojavi novi isus,tesla,ajnstajn...kogod,da bi ga usrali za nedelju dana.srecom u moru raznih komentara ima jako puno onih duhovitih pa se lakse to proguta
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu

Brdja

Postby Brdja » Mon May 13, 2019 10:11 pm

Spoiler:
Bilo je par neocekivanih stvari u seriji, nije bila dosadna ali opet kao da je nesto falilo, sta znam... Jbt uzmi zmaja, zaleti se na tu kulu, spali kurvu i gotovo... Mada, sto rekoste vec, vidi se da je pocela da se sprema da napravi sranje. I ja sam isto komentarisao da je otac sad ponosan, opravdala je gene. Nije predvidivo, bar ne toliko ... Mozda i mi previse ocekujemo jer su nas, dok su isli po knjizi, bas navikli na lude stvari. I nesto se razmisljam, sledeca bitka izmedju DeGeneris i Dzona? Ali i dalje ne mogu a da se ne setim pretprosle epizode, da toliko dugo najavljuju sranje sa ovim mrtvacima i onda se resi tako sto ga ova klinka ubije kao da je neki padobranac
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
eto sto vas narod prezire.

pertla

Postby pertla » Mon May 13, 2019 10:25 pm

Spoiler:
Image
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu

ultra mentalitet

Postby ultra mentalitet » Mon May 13, 2019 11:16 pm

Spoiler:
Ja kontam da Deneris ubija midzeta u sledecoj epizodi, jer je oslobodio tebru Dzejmija. Kontam da ce na kraju tron uzeti ili Dzon ili Bren. Bren mi je onako iz X-2 ceka rasplet borbe i onda biva izglasan za presto, jer ce se masa poubijati izmedju sebe u zadnjoj epizodi. Sansa prezivljava sve, totalno nebitan lik

Swallow

Postby Swallow » Mon May 13, 2019 11:39 pm

Jel neko gledao ovu našu novu seriju Državni službenik ? Keva me satira danima bukvalno me sektaši da počnem da gledam, nekako ne znam ne mogu da svratim ove naše krimi serije agenti, cia, kurci palci nekako me podseća na bledu kopiju američke propagande, nekako nismo mi za to, ne znam možda samo nije moj ukus a možda samo gajbim glupave predrasude jer nisam dao sebi oduška da pogledam bar jednu epizodu pa da donesem sud, do duše to je zbog toga što sam video da se emituje na shit-u.

ultrastito

Postby ultrastito » Tue May 14, 2019 12:19 am

Hoce li vise ova druga epizoda Cernobila, sve ih jebalo! Cekam je na HBOgo vec tri dana. Ovo je poslednji put da gledam seriju cekajuci novu epizodu da izadje. Sacekam lepo da izadje na gomilu i to je to.
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле

Etaoin

Postby Etaoin » Tue May 14, 2019 2:55 am

Swallow wrote:Jel neko gledao ovu našu novu seriju Državni službenik ? Keva me satira danima bukvalno me sektaši da počnem da gledam, nekako ne znam ne mogu da svratim ove naše krimi serije agenti, cia, kurci palci nekako me podseća na bledu kopiju američke propagande, nekako nismo mi za to, ne znam možda samo nije moj ukus a možda samo gajbim glupave predrasude jer nisam dao sebi oduška da pogledam bar jednu epizodu pa da donesem sud, do duše to je zbog toga što sam video da se emituje na shit-u.

Одлична, бар за сада. Види се да је озбиљна лова уложена у то, глума одлична такође. Кратко сам гледао Милана Марића у Немањићима, али овде је феноменалан, као и још пар споредних глумаца. Е сад, што се тиче приче, Војнов је сценариста, ценим да она нема везе са реалношћу, али оно што сам приметио за сада је да су ликови приказани са доста мана, слично као у Гомори, али ипак не толико негативно што је разумљиво гледајући шта је прича серије.

fuck_off

Postby fuck_off » Tue May 14, 2019 5:43 am

Chernobyl.S01E02.iNTERNAL.1080p.WEB.H264-MEMENTO[rartv]

https://rarbg2019.org/torrent/67dkca8
Жена која превари је курва, а мушкарац који вара је подлегао чарима курве

Црвена Звезда

Џими Заказака

Postby Џими Заказака » Tue May 14, 2019 7:19 am

Spoiler:
Nisam pročitao knjige pa bi bilo malo bezveze upoređujem kvalitet scenarija do i od momenta praćenja knjiga. Ali da mi ova poslednja sezona nikako ne leži i da mi nije uverljiva, to stoji. Sa većinom stvari koje je Druidid napisao se slažem, dodao bih da je moj najjači utisak to što je veliki broj likova nekako "potrošen" na brzinu. Tirion koji je kroz čitavu seriju građen kao inteligentan, pronicljiv, lukav, ispade najveći glupan koji vuče jedan pogrešni potez za drugim. Ta priča oko Deneris "Mad Queen" je isto isilovana po meni, jeste da u najmanju ruku ne navijam za nju i da mi ide na kurac celu seriju, ali ovakav zaokret u jednoj epizodi...Deluje mi kao da su ušli sa previše "A list" likova u finalni rasplet i da moraju nekako da ih sjebu a da ne znaju baš šta će s njima. Ono što mi se dopalo u poslednjoj epizodi jeste atmosfera, boje, muzika, izbor vremenskih uslova za snimanje (oblačno je miriše na kišu nema više nikog u Drnišu)... baš mu daje neku težinu, teskobu, napetost. Dakle scenski spektakl, ali narativno meni malo pretanko i na silu.

Desnoruki levak

Postby Desnoruki levak » Tue May 14, 2019 8:02 am

Spoiler:
Ono što ljudi ne žele da prihvate je da ekipa koja stvara ovu seriju ima određeni broj epizoda i određeni broj minuta u okviru tih epizoda da zaokruže priču na najbolji način koji mogu. U idealnom svetu, i sa neograničenim budžetom, voleo bih i ja da smo videli nešto više od Golden Company, da malo podrobnije pokažu planove za napad, odbranu, da uđu u detalje kako se Aria prišunjala Night Kingu, nešto više objašnjenja od Brana i bezbroj drugih stvari...ali sa limitima koji postoje, neke stvari jednostavno moraju da ostave gledaocima na maštu.
Što se tiče Deneris, ovo je potpuno prirodna progresija i ne mogu da verujem da neko smatra da njeni postupci nemaju smisla. Ako se sećate ona je htela i one robovlasničke gradove u Esosu da sravni sa zemljom pre nego što je Tirion uspeo da je odgovori. A tada je još imala ljude koje voli oko sebe. U međuvremenu, svi oni do kojih joj je stalo su je ili izdali ili zaginuli i ostala je potpuno sama i izolovana. Kap koja je prelila čašu je bio Džon kad je iskulirao u ovoj epizodi i kad je shvatila da nikad neće biti voljena od strane ljudi Vesterosa. Pošto se sad oseća još dodatno ugrožena od strane onih koji hoće Džona da stave na presto, verovatno je odlučila ako ja ne mogu da sedim na prestolu neće niko i to je to.
Jedina stvar koja mi se nije svidela u ovoj epizodi je bila smrt Eurona, ta scena je bila potpuno glupa isforsirana i teatralna.

ultra mentalitet

Postby ultra mentalitet » Tue May 14, 2019 8:26 am

Spoiler:
Au da, totalno glupa scena, Grejdzoj izbode Dzejmija dva puta, ovaj ziv, kao da mu nije nista, ubode ovog jednom i ovaj umre. Isto mi je nejasno kako zmaj u ovoj epizodi sljaka, zapali covek pola Dubrovnika, a u prosloj nista. Isto i kod bitke za Vinterfel, zmaj 0 bodova

Bolesni^od^ljubavi

Postby Bolesni^od^ljubavi » Tue May 14, 2019 11:40 am

Spoiler:
Ta scena sa Juronom je i po meni bila nepotrebna, ali od pocetka su od Jurona napravili lika koji je zajasio Dzejmija i koji je resen da ga sjebe. Tako da ni to im ne zameram previse. Najveca moja zamerka u celoj ovoj sezoni je sto su u trecoj epizodi ubijeni svi dotraci, neokaljeni i severnjaci i posle toga se ispostavi da je od svake armije polovina ziva. Ajde sto su takticki to mogli drugacije da isplaniraju, ali se vidi na kraju trece epizode tih ljudi jednostavno nema nigde, vide se preziveli samo glavni likovi.

dennycrane

Postby dennycrane » Tue May 14, 2019 3:21 pm

Spoiler:
nista, evo, nije lose, ide nekako...

Tilt

Postby Tilt » Tue May 14, 2019 4:51 pm

Bolesni^od^ljubavi wrote:
Spoiler:
Ta scena sa Juronom je i po meni bila nepotrebna, ali od pocetka su od Jurona napravili lika koji je zajasio Dzejmija i koji je resen da ga sjebe. Tako da ni to im ne zameram previse. Najveca moja zamerka u celoj ovoj sezoni je sto su u trecoj epizodi ubijeni svi dotraci, neokaljeni i severnjaci i posle toga se ispostavi da je od svake armije polovina ziva. Ajde sto su takticki to mogli drugacije da isplaniraju, ali se vidi na kraju trece epizode tih ljudi jednostavno nema nigde, vide se preziveli samo glavni likovi.

Spoiler:
Pa nije svu svoju vojsku dovela u Vinterfel. Nešto je ostalo i sa druge strane mora.

Ja podržavam ovu teleportaciju likova i sve zbrzano u ove poslednje dve sezone. Mora se to nekako završiti, pa daj spektakl, krljanje, ono glavno. Jbg, tuga je kako su se dobro neki likovi gradili postepeno, da bi sad ovako sve bilo nekako kontradiktorno i sirovo, ali ne može drugačije. Tačnije može, ali raspleteš dve sezone još bez akcije i onda staviš ende pre bitke kod Vinterfela i ostaviš sve u besu i suzama.

Sve je ovo bilo manje više u planu. Prva sezona počinje plavim očima i strahom od belih hodača, a završava se euforično rođenjem zmaja. One sekvence Brenovog flešbeka, su nagoveštavale ovo. Samo smo bili zavarani da je to zima stigla u Kraljevu Luku, međutim to je pepeo padao, a ne sneg.

Serije ozbiljno uzimaju primat u šou biznisu. Očekujem uskoro zaključan budžet za neki top projekat, koji će biti unapred zaokružen. To će biti brutalno.

Denny, lepo me nasmeja na ovu tugu od vremena :mrgreen:

čompika

Postby čompika » Tue May 14, 2019 10:38 pm

Dobra je i druga epizoda Černobilja, sviđa mi se.
Ne znam da li još nekome prolazi kroz glavu, kako se kroz ove dve epizode ignoriše struka u odsudnim trenucima, dok birokrate "drže sve pod kontrolom", malo jebiga poznat osećaj. Fala bogu pa nemamo nuklearnu elektranu

друг члан

Postby друг члан » Wed May 15, 2019 7:53 am

Malo je poznato da je nuklearna elektrana Krško bila prvobitno planirana na teritori opština Bačka Palanka i Bač, pa tito nije dao zbog lovišta i posle je odlučeno da bude u Sloveniji
Choose Life

Nexon

Postby Nexon » Wed May 15, 2019 10:38 am

Још је мање познато да је Србија имала оперативну НЕ да би била много мања вероватноћа да буде бомбардована.
Срећом, Броз нас је по зна који пут спасио.
Узгред, НЕ имате у Бугарској, Румунији и Мађарској.

А што се тиче Чернобиља, акцидент се десио управо због струке која је експериментисала на реактору нешто што није смела.
За разлику од Фукушиме.
Узгред у САД је исто постојао акцидент попут случаја Three Mile Island.

prcko

Postby prcko » Wed May 15, 2019 11:04 am

Jebena stvar taj akcident

Return to “Само опуштено”