4. sezona je krenula slabo, sa tom idejom vadjenja Djenara iz kriminala, legalna kinta ovo ono. Malo mi je nerealna prica oko aerodroma, mnogo je to ozbiljna prica cak i za nekog tako ozbiljnog igraca kao sto je njegovo ime i familija. Sveopsti utisak o karakterima:
1. Viking ekipa iz centra (Forcela)- pickice, drukare u crnim mantilima i skuterima. Neozbiljni za bilo sta, sto se i pokazalo, pogotovo Enco. Ne znam da li je njegov lik bas tako slab trebao da bude, ali dobro...neko ko je bio vodja, mislim da je morao da ima malo jace osobine ili je to samo plivalo dok je Cira bio ziv.
2. Diplomat ekipa iz one pripizdine - pojavili se kao preozbiljna ekipa o kojoj nije bilo ni A u prethodnim sezonama, pa mi je to onako vise bilo u fazonu da je scenarista ostao bez ideja i da su oni tek tako ubaceni. Na isti nacin na koji su bili ubaceni, na isti nacin su ih se i resili, bar glave porodice. Ostala su braca, koju ce verovatno da raskurcaju u nastavku serije (bilo to 5. sezona ili jos neka epizoda 4. sezone)
3. Patricija - pa...ako je poenta bila da zena ne moze da bude vodja neke ozbiljne price kao sto je upravljanje jednom cetvrti grada, onda da, ok. Dok je bila solo, bila je kucka, od kako se skontala sa Mikelandjelom, pa jos zatrudnela, pa jos zavrsila u zatvoru...sve je to isplivalo na povrsinu. Ukratko imali su cime da je ucenjuju i vlast i mafija.
4. Luidji i Mario (ne zovu se tako) - ona dva brata. Potpuno nejasna ekipa. Nit' 'vamo, nit' 'namo. Po meni cist visak u seriji, al dobro...bar su se resili jednog.
5. Savastanovi - Djenarova Azura, los pokusaj glume generalno, a onda i losa kopija Pjetrove zene (zaboravih joj ime). Djenaro, lik mu ima ok tok, malo gore, malo dole. Malo porodica, malo mafijanje, da bi na kraju valjda skontao da mu je u krvi ono sto jeste i sto se provlacilo kroz celu sezonu, da je Savastano i da mu je sudjeno da bude kapo di tuti kapo.
Lik koji mi najvise nedostaje u celoj prici je Ciro. Imao je tu neku dozu lika iz kraja koji je grizao na sve strane da bude to sto je na trenutak postao i mislim da je bas glupo nestao iz serije. Ubistvo na jahti je bas bilo besmisleno, pogotovo kad se uzme u obzir totalno rasulo ekipe iz Forcele.
Nemam pojma, prirastao mi je srcu kraj Sekondiljano, La Vella, Skampia i misljenja sam da bi to u nekim daljim epizodama morala da bude okosnica price kao sto je bilo u pocetku.
Eto