Putovanja... pitanja, saveti, iskustva...

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
несуна реса

Re: Putovanja... pitanja, saveti, iskustva...

Postby несуна реса » Wed Apr 03, 2019 6:50 pm

Најбитније сам заборавио , а надовезаћу се на клопу и офф :

Клопа им је фантастична , значи све што сам појео дал у ресторану , дал с'ногу сам се одушевио ... Свуда има нека јањетина у ћупу , па ево док пишем сада иде ми пена на уста колико је то било укусно :| , и наравно на сваком ћошку има она цедиљка и на лицу места ти направи цеђени сок од чега оћеш , од Нара сабија све препоруке :!:
Космет је Србија !

Bolesni^od^ljubavi

Postby Bolesni^od^ljubavi » Sun Apr 07, 2019 10:05 pm

Da li je bio neko u Rimu za vreme njihovog Uskrsa? Kontam tada da idem da bi izbegao guzvu, ali se bojim da sam sebi ne napravim sranje i upadnem u jos vecu guzvu nego inace.

друг члан

Postby друг члан » Mon Apr 08, 2019 10:10 am

Da li je pametno ici na rafting sredinom maja? Koji kamp bi preporucili?
Choose Life

pertla

Postby pertla » Mon Apr 08, 2019 10:23 am

ja sam isao pre nekoliko godina par dana posle prvog maja, tek se sneg otopio po okolnim vrhovima.sto se tice samog spusta, ubedljivo najbolji od svih koje sam imao prilike da iskusim.doduse i najopasniji, ali sto se tice samog adrenalina i dozivljaja-fantasticno.iskreno, smrzli smo se ko pizdurine, pogotovo mi koji smo sedeli napred, a nisam bas imao adekvatnu opremu.taru ne mozes prepoznati u odnosu na neki letnji period, promeni boju skroz i izgleda divlje.dopalo mi se i sto smo prakticno bili sami na reci, taj dan se mozda 4-5 camaca spustilo,a te godine pre nas oko 20.ko voli splavarenje, svakako treba da iskusi ovakav trip bar jednom.

za kamp nemam pojma, nikad nisam ucestvovao u odabiru kampa
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu

Kecman

Postby Kecman » Mon Apr 08, 2019 3:51 pm

Što se tiče kampa Drina-Tara je do jaja.

axkontra

Postby axkontra » Mon Apr 08, 2019 9:19 pm

друг члан wrote:Da li je pametno ici na rafting sredinom maja? Koji kamp bi preporucili?

Ja sam bio u septembru na kraju sezone kažu da je to smešno naspram maja,a opet je bilo ekstra.Isao sam u neki RT kamp, on je iznad hajlendera.RT Kamp je nov, vlasnik je neki govedarica iz ns koji drži agenciju oktopus pa možeš tamo da se raspitaš, šema dolazak petak veče,večera,doručak splavaranje ručak, večera i nedelja doručak je 89 evra sa našim prevozom.Hajlender je stariji kamp, ima kao neke vigvame u koje ne možeš verovati da stanu 4 čoveka.RT ima kupatilo u svakoj sobi a u hajlenderu je zajednički vc i kupaonica.Klopa je bila fenomenalna,a kada dođeš sa raftinga jagnjetina pod sačom.Hoću da idem krajem maja da vidim kako izgleda kada je vrh talasa kada kipi na sve strane, recimo pokazali su nam stenu veličine kuće za koju kažu da u maju jedva viri, znači razlika je drastična.RT kamp je u bosni 20 km od Foče, put od foče do kampa je blagi užas ne mogu verovati da tu turisti zasita dolaze a put je od sredine prošlog veka.Od ponude postoji odlazak u CG na zip lajn i to košta 20evra.

Pajdo

Postby Pajdo » Mon Apr 08, 2019 9:34 pm

U koje doba je najbolje ici za Antaliju ?Dobio sam putovanje za dz biram kad hocu pa pitam :D

pertla

Postby pertla » Mon Apr 08, 2019 10:52 pm

Po meni za splavarenje najbolja varijanta je da sam cimas kampove bez agencije,i ako je moguce uzeti dan vise,odnosno krenuti u cetvrtak ujutro pa u nedelju posle dorucka lagano nazad.dugacak je put i naporan,taj jedan dan dosta znaci,a razlika u ceni nije toliko strasna.onda imas vremena za dva spusta,a sa razlicitim skiperima bude skroz drugaciji trip.
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu

друг члан

Postby друг члан » Tue Apr 09, 2019 7:37 am

Problem su slobodni dani svima, to je ekipa s faksa, vecina gradjevinci pa im je i subota radni dan. Tako da petak-nedelja
Choose Life

ElPadrino

Postby ElPadrino » Tue Apr 09, 2019 9:03 am

Bolesni^od^ljubavi wrote:Da li je bio neko u Rimu za vreme njihovog Uskrsa? Kontam tada da idem da bi izbegao guzvu, ali se bojim da sam sebi ne napravim sranje i upadnem u jos vecu guzvu nego inace.

Nek' odgovori covjeku neko ko je bio u Rimu.. :mrgreen:

Ono sto ja znam, moji drugari su otisli na blef u Amsterdam za njihov Uskrs I bukvalno nisu imali gdje prespavati. Tumarali ulicama citavu noc I to ih je jos usrala kisa I prestrasan vjetar...

Tako da neka moja licna procjena je da je u Rimu tih dana jos veci haos I zbog Vatikana I svega, a I na kraju za ove tzv.ateiste to samo slobodni dani.

Ako ti nije frka ispisi neke informacije u vezi smjestaja, koliko para kontas da ti treba I sl. posto sam I ja u nekom narednom periodu planirao Rim.

Bolesni^od^ljubavi

Postby Bolesni^od^ljubavi » Sun Apr 14, 2019 8:22 pm

Batalio sam Rim, gomila ljudi mi kaze da ne treba ici dok im je Uskrs. Vrsljajuci po ovoj temi sam naisao na gomilu preporuka za Istanbul, pa odoh tamo, njima nije Uskrs. U Rim cu nekom drugom prilikom.

ElPadrino

Postby ElPadrino » Thu Apr 18, 2019 11:42 am

Bolesni^od^ljubavi wrote:Batalio sam Rim, gomila ljudi mi kaze da ne treba ici dok im je Uskrs. Vrsljajuci po ovoj temi sam naisao na gomilu preporuka za Istanbul, pa odoh tamo, njima nije Uskrs. U Rim cu nekom drugom prilikom.

Ako imas nekih pitanja vezanih za Istanbul da izdetaljisemo, moze i ovde moze i na pp, vjerujem da ce se i Трипко i несуна реса ukljuciti u pricu.

Bolesni^od^ljubavi

Postby Bolesni^od^ljubavi » Thu Apr 18, 2019 1:39 pm

U sustini sam procitao sve sto ste pisali na poslednih nekoliko strana, ali vidim da ste napisali da treba bar nedelju dana da se sve obidje a ja idem samo na 3-4 dana, pa mi mozete reci sta je najbolje da obidjem za to vreme.

Bolesni^od^ljubavi

Postby Bolesni^od^ljubavi » Thu Apr 18, 2019 5:38 pm

Jebi ga dupliram post sad, nema edita.
Ja preko agencije imam prvi dan slobodan, i najvise mi treba informacija za taj dan sta mogu obici a da nije mnogo daleko od hotela, hotel je 10 min od Kapali Carsije.
Drugi dan idemo u Aja Sofiju, Sulejmanovu dzamiju, Topkapi palatu i ne znam da li je harem uracunat u to. Tu mu dodje cena 50 evra.
Treci dan krstarenje Bosforom je 25 evra.

Ja koliko sam razumeo ovo su cene sa vodicem. Da li mi je bolje da idem sam na svoju ruku bez vodica? Jebem li ga, ja kontam da su mi i te informacije od vodica bitne isto koliko i razgledanje samih gradjevina, jer nemam nikakvu predstavu o njihovoj istoriji.
Gde se nalazi Galata Kula i Taksim Trg, da li je to u evropskom ili azijskom delu, koliko je daleko od Kapali carsije?

ElPadrino

Postby ElPadrino » Thu Apr 18, 2019 11:58 pm

Sigurno si onda smjesten u tom dijelu gdje je hrpa hotela, stari evropski dio.
U svakom slucaju u tvojoj blizini su Seherzadina dzamija, zgrada opstine Istanbul ( tacnije neke metropolske oblasti, tako mislim pise kod njih na zgradi) i stari Vijadukt.

Neko moje orjentisanje je bilo Seherzadina dzamija, jer je ona na toj nekoj glavnoj ulici. Oko hotela ce vjerovatno biti hrpa malih ulica, e kad izadjes na tu glavnu ulicu gdje je i ta dzamija ( koja je ogromna i tesko je promasiti ) vidjeces i ostatke starog Vijadukta .

Seherzadina dzamija - https://im.haberturk.com/2016/06/07/ver1465297653/1250422_d6edc20cbcde392e6f12f28a6f81456b.jpg

Zgrada opstine Istanbul - https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/15/%C4%B0stanbul_B%C3%BCy%C3%BCk%C5%9Fehir_Belediyesi_Bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1.jpg/800px-%C4%B0stanbul_B%C3%BCy%C3%BCk%C5%9Fehir_Belediyesi_Bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1.jpg

Vijadukt - https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/99/Valens_aquaduct_Istanbul_01.JPG

E sad vec kad izadjes na tu glavu ulicu i prodjes kroz ove 'kapije' Vijadukta, odatle vec vidis u daljini i Zlatni rog(more) i novi evropski dio, sa Galata kulom.
Otprilike ovako https://previews.123rf.com/images/ardi351515/ardi3515151407/ardi351515140700021/30474171-galata-bridge-and-galata-tower-in-istanbul-turkey.jpg

Tako da do Galata mosta i Galata kule mozes i pjesaka. E sad odatle mislim da se moze i do Taksim trga ( koji je neka vrsta centra Istanbula), ali nadam se da ce da se javi Tripko i te stvari detaljnije objasni.

Takodje u blizini tih hotela je i Instanbulski univerzitet tako da se i po njemu mozes dosta orjentisati.

Naravno laksa opcija ti je da ides taksijem, relativno je jeftin, u odnosu na neke gradove na zapadu prejeftin. Tako da ti je to da se ne zamaras, mada stariji turci malo slabije znaju engleski. Na fazon su zutih taksija tako da ne mozes promasiti.
Kapali carsiju ili Grand bazar preporucujem, ja sam vec pisao ovde, bukvalno sam 3 dana se vracao tamo. Ludilo mozga.

Ako ti nesto nije jasno, ili ako sam lose objasnio, pisi pa cu pokusati detaljnije. :)

жабац

Postby жабац » Fri Apr 19, 2019 11:09 am

Dolazim danas u Beograd, nemam mnogo vremena baš, pa ako može savet šta da obiđem, tu po centru.Hvala :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Brdja

Postby Brdja » Fri Apr 19, 2019 12:22 pm

Obavezno Kanarevo brdo i Kaluđericu. Pitaj tamo, reći će ti neko gde je i šta da vidiš. Samo pitaj za muzeje na Kanarevom brdu i spomenike kulture i srpskim vojskovođama u Kaluđerici. I vozi se taksijem, izaći će te povoljnije
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
eto sto vas narod prezire.

ElPadrino

Postby ElPadrino » Fri Apr 19, 2019 12:50 pm

Eto sta se desi kad hoces nekom pomoci.. Zbog takvih kao vas dvojica je Srbija tu gdje jeste. :mrgreen:

Ispravka samo posto nema edita, nama je ovaj vodic jer su oni nesto izmedju Srba i Turaka rekao Vijadukt. Ili sam samo ja istripovao. :mrgreen:

Uglavnom AKVADUKT je u pitanju.

1958

Postby 1958 » Fri Apr 19, 2019 1:23 pm

Akvadukt je u sremcici, vijadukt je na makisu
Често одем до на село

Vinz

Postby Vinz » Fri Apr 19, 2019 2:33 pm

Је л био неко у овој курчевој Алањи на летовању?

Return to “Само опуштено”