Српска навијачка сцена - дискусија

Odan

Re: Српска навијачка сцена - дискусија

Postby Odan » Tue Apr 09, 2019 2:01 pm

1958 wrote:Gde ti zivis...

Stojim pri ranije datoj izjavi :) ili bar bih zeleo da je tako (iako mozda nije).

Odan

Postby Odan » Tue Apr 09, 2019 2:25 pm

Srbi su u drugom svetskom ratu imali dva antifasisticka pokreta. Jugoslovenska kraljevska vojska (Ravnogorski pokret - Dražini Četnici) i Partizane (vojska Komunisticke partije). Ovi drugi kad su iz međusobnog građanskog rata izasli kao pobednici su proterali i pobili grdan narod koji je bio u prvima ili im mirisao na njih. Dakle, samim tim su i osnivali svoje sportske klubove a nekima promenili naziv. E sad, drago mi je sto i oni koje su osnovali pobednici (njihovi navijaci) ne velicaju njih nego bastine tradiciju predratne Srbije i tradiciju srpstva od Karađorđa pa na ovamo. E sad svi ostali klubovi i njihove pristalice sem CZV I PAR. stalno mogu da vas podsecaju na to da ste osnovani 1945. iako naravno vi niste takvi kao sto su vam bili ideolozi. Mislim da je potpuno drugaciji pogled sve dobilo kada je pocelo organizovano navijanje na ovim prostorima krajem osamdesetih godina (u pozitivnom smislu).

casual fcv

Postby casual fcv » Tue Apr 09, 2019 5:11 pm

Niko me ništa nije zajebao, napišeš ja o ovome ništa ne znam, pa pitaš starije, da li je istina da se dešavalo to i to, e ako kažu nije onda dođeš i pišeš da me je neko zajebao...kad se igrao fajnal for u Novom Sadu među navijačima Vojvodine je bila okačena zastava Novi Sad koja je išla ja zvezdu, prvi puti ste to "Mađarima" prebacili u NS što idu sa nama na utakmice, na utakmici na severu kad ste gostovali, i zbog toga je izbila tuča, posle toga ako se ne varam na utakmici sa Ksamaksom u Beogradu ste ih napali da im uzmete zastavu i oni su je odbranili, većina tih NS cigana je prestala da ide, i mrze vas Beograđane isto kao i mi, vole zvezdu, al' vas mrze, u životu im nije palo na pamet da sa vama udaraju na nas i da ruše naše grafite, često kažu šteta što svi mi i cigani i grobari tog vremena nismo bili Firma, pa da vidimo kakva smo ekipa mi Novosađani u odnosu na sve ostale...
У НОВОСАДСКИМ ОЧИМА ТВОЈА ПЛАВА ЗВЕЗДА С'ЈА!

Sevastopole

Postby Sevastopole » Tue Apr 09, 2019 8:08 pm

casual fcv wrote:Niko me ništa nije zajebao, napišeš ja o ovome ništa ne znam, pa pitaš starije, da li je istina da se dešavalo to i to, e ako kažu nije onda dođeš i pišeš da me je neko zajebao...kad se igrao fajnal for u Novom Sadu među navijačima Vojvodine je bila okačena zastava Novi Sad koja je išla ja zvezdu, prvi puti ste to "Mađarima" prebacili u NS što idu sa nama na utakmice, na utakmici na severu kad ste gostovali, i zbog toga je izbila tuča, posle toga ako se ne varam na utakmici sa Ksamaksom u Beogradu ste ih napali da im uzmete zastavu i oni su je odbranili, većina tih NS cigana je prestala da ide, i mrze vas Beograđane isto kao i mi, vole zvezdu, al' vas mrze, u životu im nije palo na pamet da sa vama udaraju na nas i da ruše naše grafite, često kažu šteta što svi mi i cigani i grobari tog vremena nismo bili Firma, pa da vidimo kakva smo ekipa mi Novosađani u odnosu na sve ostale...

Tuce na Ksamaksu veze nemaju sa bilo kime iz Novog Sada. Opet ti kazem to su budalastine. Dal je neko prebacio nekome sto ide na utakmice sa drugim timom? Pa meni to deluje logicno iako ne znam toliko bas. Ne bi me ni cudilo da su ih tadasnji ljudi sa Severa poistovecivali sa vama kojima smo pevali da ste "Madjarske picke" itd. Nije to dzabe pevano, bas kao sto se danas to ne peva se Severa.

casarino

Postby casarino » Wed Apr 10, 2019 10:51 am

Nisam vise aktivan u navijackom svetu ili bar u onom sto je ostalo od toga, ali ovo sto ti pises i u sta nas sve ovde ubedjujes se granici sa zdravim razumom pa n mogu da ti precutim.

Firma se odvojila od REd Firm-a 1996 i presla na drugu tribinu, tadasnji veliki jug do kucice koja je bila na nasem stadionu. Reci mi od tada pa na ovamo kada to Firma nije bila nacionalno svesna grupa? Ovo sto pokusavas da provuces ovog malog Cankovog kao Firmasa, i sam znas da on nikada nije bio Firma. To bi bilo kako kada bi ja tebi prebacivao za vreme kada se na vasem severu sirila zastava SHARP koju vam je nosio Bugarin iz Djenove. Jel ste tada kao grupa bili levicari?

Inace mozes da trujes ove mladje generacije, ali svko stariji zna sta ste sve prljavo vi Delije pokrenule na ovoja nasoj sceni, svako zna kakvi stei sta ste. A zanimljivo je da si jedan od glavnih krivaca za sve to upravo ti. Ti si taj koji je sirio zlu krv i huskao i ucestvovao u kreiranju ovakve "navijacke" scene kakva je danas.

Pozdrav od "Madjara" iz Novog Sada

Чомбе

Postby Чомбе » Wed Apr 10, 2019 2:06 pm

casual fcv wrote:Niko me ništa nije zajebao, napišeš ja o ovome ništa ne znam, pa pitaš starije, da li je istina da se dešavalo to i to, e ako kažu nije onda dođeš i pišeš da me je neko zajebao...kad se igrao fajnal for u Novom Sadu među navijačima Vojvodine je bila okačena zastava Novi Sad koja je išla ja zvezdu, prvi puti ste to "Mađarima" prebacili u NS što idu sa nama na utakmice, na utakmici na severu kad ste gostovali, i zbog toga je izbila tuča, posle toga ako se ne varam na utakmici sa Ksamaksom u Beogradu ste ih napali da im uzmete zastavu i oni su je odbranili, većina tih NS cigana je prestala da ide, i mrze vas Beograđane isto kao i mi, vole zvezdu, al' vas mrze, u životu im nije palo na pamet da sa vama udaraju na nas i da ruše naše grafite, često kažu šteta što svi mi i cigani i grobari tog vremena nismo bili Firma, pa da vidimo kakva smo ekipa mi Novosađani u odnosu na sve ostale...

Полу истина. :) тачно застава Нови Сад била на одбојци Војводина-Сисли и због тога је на следећој фудбалској утакмици на северу избила туча. Да ли неко од њих мрзи Београд и Београђане стварно не знам пре бих рекао да је то твоја фикција пошто учесници туче нису престали ни тада, а ни због тога да иду на Звездине утакмице. Временом је неке од њих појео лепак, неке хероин...претпостављам да знаш те људе ако не лично онда бар из приче.

Иначе у то време је то све за Нови Сад било потпуно нормално, кад игра Звезда пола југа су вам били локални гробари, кад игра партизан пола југа су били локални цигани. Људи су се међусобно знали и дружили, није чак било ни сукоба између цигана и гробара. Па кад вам гостује Рад и једни и други су блејали са вама на трибини.

Здравије време, здравија прича. Генерално у друштву не само у навијачком свету. Без ножева, пиштоља, душманисања и сакаћења противника.
А реално кад погледаш из данашње перспективе која је логика да циганска застава буде на утакмици Војводине?

И која је логика да ви уопште пустите ту заставу на своју трибину? Јебига тад је било тако, данас је овако.

ladovina

Postby ladovina » Wed Apr 10, 2019 2:24 pm

casarino wrote:Nisam vise aktivan u navijackom svetu ili bar u onom sto je ostalo od toga, ali ovo sto ti pises i u sta nas sve ovde ubedjujes se granici sa zdravim razumom pa n mogu da ti precutim.

Inace mozes da trujes ove mladje generacije, ali svko stariji zna sta ste sve prljavo vi Delije pokrenule na ovoja nasoj sceni, svako zna kakvi stei sta ste. A zanimljivo je da si jedan od glavnih krivaca za sve to upravo ti. Ti si taj koji je sirio zlu krv i huskao i ucestvovao u kreiranju ovakve "navijacke" scene kakva je danas.

Можеш да као неко ко није навијач, не иде на утакмице и нигде се за ништа не пита, без одговорности да трујеш преко интернета, оптужујеш овде појединце и групу Делије. Да прозиваш, истресаш се и пишеш разноразним бабетинама са телеграфа, новинарима, фејсбук и инстаграм дегенима. Али тамо где озбиљни људи разговарају, где постоји здрава комуникација, где се зна ко је ко и кога представља, где људи могу да се погледају у очи и разговарају, тамо и ти можеш и мораш прво да погледаш у очи те о којима пишеш овако па пред њима ове кретенарије изнесеш. Док то не урадиш ово твоје је само још једно у низу оштећених истресања, кмечања, кукњава и прича за таблоиде и дегене са фејсбука која пролази управо код такве структуре људи, али не и тамо где треба јер онда знаш са каквим људима и у каквом друштву разговараш и какву тежину има то што причаш.

Све српске навијачке групе односно прецизније већина њих, имају контакт са Делијама и прича се колико толико где треба и свача им част на томе што постоји макар зрно разума код већине да се ствари доведу у ред. Од оних најмањих група до оних највећих. У сваком моменту могу да се контактирају Делије, да се пита све што некоме није јасно и да добије одговор поготово оне одговоре који су битни за унапређење односа. Ова овде писања су искључиво фрустрације појединаца који нису део приче, не знају шта се дешава. Не знају да људи покушавају и причају међусобно малтене на дневном нивоу када затреба, нису свесни тога шта се дешава око њих па покушавају овако да се истресају док их бабетине са телеграфа, фејсбука, 29и и дегени из петнаестог реда са интернета читају.

Sevastopole

Postby Sevastopole » Wed Apr 10, 2019 3:14 pm

casarino wrote:Nisam vise aktivan u navijackom svetu ili bar u onom sto je ostalo od toga, ali ovo sto ti pises i u sta nas sve ovde ubedjujes se granici sa zdravim razumom pa n mogu da ti precutim.

Firma se odvojila od REd Firm-a 1996 i presla na drugu tribinu, tadasnji veliki jug do kucice koja je bila na nasem stadionu. Reci mi od tada pa na ovamo kada to Firma nije bila nacionalno svesna grupa? Ovo sto pokusavas da provuces ovog malog Cankovog kao Firmasa, i sam znas da on nikada nije bio Firma. To bi bilo kako kada bi ja tebi prebacivao za vreme kada se na vasem severu sirila zastava SHARP koju vam je nosio Bugarin iz Djenove. Jel ste tada kao grupa bili levicari?

Tebi izgleda svuda se prividjaju isti ljudi, ali nema veze jos bolje. Koja crna Firma i Red Firm, pobrojao sam desavanja od pocetka 90 ih do kraja 90 ih, i sta je Sever radio za to vreme. Daj neku parolu, neku akciju, bilo sta da je Firma bila deo toga a tice se ove teme.

Ne pricam ja ovo napamet, kod Grobara koji su bili kakvi su bili, mozes da izvadis stvari i kazes to i to, kod Radovaca isto, kod jos nekih grupa, ali kod vas nikada nista nije pokusano da bude uradjeno. Po cemu ste vi od odvajanja od Red Firma postali nacionalno svesni? u cemu se to ogledalo?

Mozes ti da pricas o Bugarinu iz Djenove ali jedno je ispad koji se nije vise ponavljao i neznanje, dok je tribina i dalje imala svoj pravac i dan danas ga ima, dok je skroz drugo ovo sto ti sad pokusavas ovde da proturis da je Firma bila nacionalno opredeljena jos 1996. godine.

I ako je tako, mnogo ste to zadrzali za sebe, stvarno ste sacuvali da niko drugi to ne zna. Opet kazem, mozes da lazes druge ali ne i one koji su bili i tada i danas aktivni. Tu tesko moze da prodje. Veruj mi da kod nas ima malo vise ljudi od jednog koji nisu tu od juce, zacudio bi se ko sve moze da pise. o zloj krvi, ha, aj bolje da cutim.

casual fcv

Postby casual fcv » Wed Apr 10, 2019 3:54 pm

99' nam cela Srbija ko god dođe u NS pevala gde su vam mostovi i skeledžijo, skeledžijo, znači te godine je cela scena bila antisrpska...ne mogu da vijam koje godine ste imali onaj koreo, autoput i 78km civilizacija, posle te koreo niko normalan iz NS nikad više neće kročiti kod vas na tribinu, tad niste krili šta mislite o Novosađanima, bez obzira za koga navijaju, postali ste gori od političara, a kao ja umislio da ste cigane iz NS zvali Mađari, i mani se Čombe poluistina, taj na heroinu mi je to sve prepričao, njih troje je nastavilo da ide a na Ksamaksu ih je bilo 50, opet da ponovim da svaki Novosađanin koji pomisli da ide sa bilo kojom Beogradskom grupom nađe sliku te koreografije i da se lepo nadgleda, pa tek onda kod vas da se posere sebi u usta, a i vi sa ovim lažima od svojih usta dupe pravite.

јахач магле

Postby јахач магле » Wed Apr 10, 2019 4:06 pm

Фирма је '96е године на Маракани избацила паролу "Срећан празник Београде". Утакмица се играла 6ог априла или дан, два горе доле.
...Сијају звезде као очи конобарице...

casual fcv

Postby casual fcv » Wed Apr 10, 2019 4:16 pm

Jeste, imala je parolu, i onda ste vi 2001 kao odmazdu napravili koreo u kojem ste pišali po NS, a taj koreo su 80% držali Novosađani i okolina, ala ste ih namagarčili, jebali su vam majku svima kad su saznali, a kontam da takvima nije puno trebalo da pređu kod nas...

Sevastopole

Postby Sevastopole » Wed Apr 10, 2019 5:05 pm

Ti poredis te dve stvari? Eto otprilike ste tako bili i Srbende pre 2007. godine. Identicno ovom primeru. Mnoogo ste zatrovani uopste ne vidite do koje mere idete.

Uopste nisam imao nameru nesto da zalazim u Firmu, jer stvarno niste ni 10 a tacka u bilo cijem mozgu, ali nemoj da mislite da moze tek tako da prodje pisanje koje nema osnova i lovacke price.

casual fcv

Postby casual fcv » Wed Apr 10, 2019 6:42 pm

Pa šta ne može da prođe, ovo sve prolazi, šta ste vi sad ovde objasnili, da vam se ne može verovati, ustvari može dok vam ne padne mrak, pola vas piše jedno, pola drugo, da smo vam pisali za 6-ti april jesmo, i to možda čak 95-te, pa u to vreme ste pevali mi imamo mekdonalds gde je vama, to je patriotski veoma, tad se drugačije navijalo, al' ja ne znam ni jednu grupu u tom periodu da je bila u NS, a da nisu bili Srbende, isto i mi, ako nismo bili patriote daj da vidimo te dokaze gde mi kao grupa antisrpski delujemo...

ovde ste ustanovili da ste ipak napali NS cigane zato što im je zastava bila na Voši, tako ste mogli Ultrase da bijete isto i njihova je bila protiv Dinama ovde, a sa radovcima ako se ne varam 92', ili ste podgrupa forsa pa vam je to ok...

A za ovaj koreo sa autoputem se niko ne peca, ipak ste vi bili tad osvešćeni pa daj objašnjenje, šta ste hteli drugarima iz NS da poručite kad ste im je u ruke podelili?

losvolocos

Postby losvolocos » Wed Apr 10, 2019 7:14 pm

Хајде све овај- casual fcv- Пати за циганима из НС што нису фирмаши добро боже мој значи да поседују огроман квалитет. Него ми је јака прича тј потурање да је ЗВЕЗДА на грбу ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ петокрака а ова Плава Звезда није стварно лудило мозга. Мада човек је начуо понешто у задње време и то му одговара као истина у његовој глави ок у реду. Неће теби земљаче нико променити мишљење као ни ти неком другом.

Али ево ја ћу те замолити само да престанеш са својим теоријама завере па ће и други. Јер крајње је време да се ова дискусија завршава. Зато што ово читају они који ће се сутра срести на улуци са ваше а и наше стране па са каквим исходом очекујеш да се заврши тај сусрет,неће сигурно са размењивањем налепница.

Превише овде се трују људи са оваквим писањем лако је теби ти си вероватно анонимус и на својој трибини па нећеш ти страдати сутра на улици него неко ко брани част своје трибине а ти само долеваш ватру са својим уписима не кажем да није ни моја страна ту такође претерала али неко мора да свира крај. Јер ово већ постаје бесмислено расправљати око оваквих ствари која ће се поента извући из тога никаква само ће мржња постати мало већа.

casual fcv

Postby casual fcv » Wed Apr 10, 2019 8:03 pm

Naprotiv napisao sam da posle vaše koreografije sa autoputem moraš biti bilde da se furaš na NS i na vašu tribinu...da bi voleo da ceo grad navija za Vojvodinu, naravno da bih, isto tako i KŠ za Napredak, SD za Smederevo, BG da ste podeljeni tako da su svi kopovi puni i sl.

Ovde je došlo do rasprave o poverenju i ona je kako tako imala pravac i neki zaključak, al kad se ispostavilo da je Vojvodine Srpski klub čovek krenuo da okreće priču o nacionalnoj osvešćenosti 90-tih, kao džaba vam Srpski klub, vi niste bili pravi Srbi 90-neke, pa ko to da toleriše, pritom servirajući vašu tribinu kao tribinu koja je imala kontinuitet, a vaš sever pre 2005-te i ovaj sad pogotovo onaj od pre koju godinu su dva sveta, a recimo da sam bio na marakani 2001 kad vi kop niste imali na severu, a mi navijali 90-minuta i zato pišem da je navijanje nekad i sad bilo dva sveta, i da ste i vi kao i sve druge grupe u tom periodu imali loša izdanja...

A o zvezdi, plavoj koja je u grb ušla da bi formirala srpsku trobojku u grbu kluba i to u vreme kad komunisti na mapi nisu bili, i crvenoj koja je ušla 45' ću rado polemisati sa nacionalno osvešćenima...

A o zloj krvi u ovoj raspravi, piše se o simbolima kluba i o događajima koji su sad već skoro 20 pa i jače godina iza nas, ako će zbog toga klinci na ulici da se iskasape onda stvarno ne znam šta da ti kažem, imamo problem, ovo je naprotiv edukativno, kad bi sa vaše strane bio neko sme nešto da napiše i o vašim manama, a da ne dobije packu, pa sa njime može da se o svemu tome piše, o navijanju u kojem je na dan utakmice u NS bilo po 5-6 tuča, a mrtvih nigde...tražite ozdravljenje scene na pogrešan način, da bi ti neko verovao moraš da se otvoriš da isplivaju sve tvoje vrline i mane, da te ljudi vide onakvog kakav jesi...

losvolocos

Postby losvolocos » Wed Apr 10, 2019 11:08 pm

Наравно сваки коп има своје мане и лоша издања савршен и не постоји. И ја бих такође волео да гостујем У Смедереву,Ужицу,Чачку,Пироту,Крагујевцу,Зрењанину. Ти градови заслужују да играју у Супер лиги а не којекакви Пролетери са Слане баре, Бачке паланке и јавори,Инђије. Али за то нисмо ми навијачи криви зна се ко за то треба да одговара. И такође бих волео да све групе имају коп од 2-3,5 Хиљада људи у копу па да имамо навијачко надметање право какво Србија заслужује. А то се неће десити никад вероватно зато што је прича са локал патриотизмом започета давно на погрешан начин.

Хајде да мрзимо а не да волимо сбој клуб испред свега,ривалство треба да постоји али мржња не води ничему добром. Наравно Секције из других градова имају и други клубови сем Звезде и Партизана, и треба да имају. Али је проблем што више људи не знају да деле град,улицу,крај. Не може ни један град у Србији,Републици Српској,Црној Гори да буде 100% чист то је увек било тако и биће. Увек ће бити навијача Звезде и Партизана у сваком месту па у неким Војводине и осталих клубова да не набрајам сад.

Е сад за грб ок нисам толико упознат са вашом историјом оснивања нити ме толико занима али ок. Само ћу рећи ево мој лични пример Звезда јесте основана 45 али мој прадеда је почео да навија за Звезду негде 48-49 а био је четничком војводи јатак и у његовој служби цео рат служио у краљевој војсци а још притом није био из Београда него из Републике Српске (Тада Босне). И ја сам лично у 5ој години изабрао Црвену Звезду за свој клуб нико ме није натерао нити секташио једноставно ствар избора као и многих ствари у животу.

Sevastopole

Postby Sevastopole » Wed Apr 10, 2019 11:34 pm

Kako su se odledili neki koji ocigledno vec dugo nisu deo nicega u najbolju ruku kada im malo protreses osinjak. Ne, najbolje je da ce neko da ostavi ovde da pisete cinkarosi dokle vise, ili murija ili Ubda ili sta ti ja znam. I to niko ni manje ni vise nego vi. Ne znam dal ste imali jedan sukob sa Bg Ciganima da nije bio kako treba?

Kakvo vi to lose iskustvo imate sa ljudima odavde? Odakle vama ideja da pisete nesto ljudima koji vas najure u 5 puta manjem broju? Ili vam otmu zastave ispred vaseg stadiona itd. Ako ste videli ljude odavde kakvi su, a videli ste ih lepo, ne znam odakle vam ideja da neko takav huska nekog na nesto lose? Gde je tu logika?

Imali ste fer tucu sa ljudima iz grada, mislite da nije niko sugerisao da se to desi? Pisete nesto o nekim komunistima Titovim blizancima, kada vam se kaze da niste znali za Srbiju ni 10% koliko je Sever do neke 2005. 6.7 odmah krece djon. Pa nemaju svi kolektivnu amneziju pa da se prodaju price ovde.

Ako mislite da ce da se cuti na to, grdno se varate. I da, stvarate zlu krv, zlikovacki pisete, udarate na najgore osnove nekoga, sta mislite kakav to rezultat daje bez da vam ja ista napisem ovde? Ja upravo pokusavam da vas urazumim da ne pisete budalastine koje veze sa vezom nemaju jer to ne vredja, nego tera bes u ljude, pa vi udrite po tastaturi slobodno a sutra sedite kuci i igajte se sa svojom decom, dok se neka druga jure zbog stavova koje iznosite. Svasta moze da se napise i pisace se, u koliko vi ne prestanete da pisete gluposti ovde.

Sevastopole

Postby Sevastopole » Thu Apr 11, 2019 12:10 am

casual fcv wrote:99' nam cela Srbija ko god dođe u NS pevala gde su vam mostovi i skeledžijo, skeledžijo, znači te godine je cela scena bila antisrpska...ne mogu da vijam koje godine ste imali onaj koreo, autoput i 78km civilizacija, posle te koreo niko normalan iz NS nikad više neće kročiti kod vas na tribinu, tad niste krili šta mislite o Novosađanima, bez obzira za koga navijaju, postali ste gori od političara, a kao ja umislio da ste cigane iz NS zvali Mađari, i mani se Čombe poluistina, taj na heroinu mi je to sve prepričao, njih troje je nastavilo da ide a na Ksamaksu ih je bilo 50, opet da ponovim da svaki Novosađanin koji pomisli da ide sa bilo kojom Beogradskom grupom nađe sliku te koreografije i da se lepo nadgleda, pa tek onda kod vas da se posere sebi u usta, a i vi sa ovim lažima od svojih usta dupe pravite.

Ti opet ko da si bio na tribini Delija? Mani se covece prica babskih. Prvo, skroz drugacije vreme, ti si imao 150 ljudi pod krovom od kojih je bilo troje iz Novog Sada. Prema tim ljudima su svi imali postovanje uvek, kao i za one koji su dolazili iz Subotice, Uzica, ne bitno. Naravno da su ljude vredjali "evro navijaci", koji se pojave na nekoj utakmicu(a opet ti kazem veze sa Ksamaksom nema tuca na tribini sa ovom temom), u brojci od 50/100 pa hoce da isteruju pravdu neku.

Svako navijac koji je bio tu svaku utakmicu bio je brat, i kada su to shvatili a ne to sto ti uporno ovde izokreces, ljudi su prisli. Generacija kojoj ja pripadam je upravo ostvarila prvi pravi kontakt sa unutrasnjosti i pocela da ih gleda sebi ravnima. Zato nemoj da pises gluposti i budalastine ovde, kao ti znas neka imena, nase utakmice, ko je kad kacio gde zastavu. Mani se babskih prica.

Чомбе

Postby Чомбе » Thu Apr 11, 2019 11:18 am

casual fcv wrote:99' nam cela Srbija ko god dođe u NS pevala gde su vam mostovi i skeledžijo, skeledžijo, znači te godine je cela scena bila antisrpska...ne mogu da vijam koje godine ste imali onaj koreo, autoput i 78km civilizacija, posle te koreo niko normalan iz NS nikad više neće kročiti kod vas na tribinu, tad niste krili šta mislite o Novosađanima, bez obzira za koga navijaju, postali ste gori od političara, a kao ja umislio da ste cigane iz NS zvali Mađari, i mani se Čombe poluistina, taj na heroinu mi je to sve prepričao, njih troje je nastavilo da ide a na Ksamaksu ih je bilo 50, opet da ponovim da svaki Novosađanin koji pomisli da ide sa bilo kojom Beogradskom grupom nađe sliku te koreografije i da se lepo nadgleda, pa tek onda kod vas da se posere sebi u usta, a i vi sa ovim lažima od svojih usta dupe pravite.

Лажу те ако су ти уопште рекли да су престали да иду.

casual fcv

Postby casual fcv » Thu Apr 11, 2019 12:37 pm

Image

Ovako ste im iskazali poštovanje, evo držite ovaj koreo, malo se sprdamo sa vama i vašim gradom, ne znam da li ste u još nekom gradu ovako nešto priredili, al' ste ovde od tih koje poštujete dobre debile napravili, bilo ih je zanimljivo sretati tih dana, tad su sami govorili da su debili...

Priča o nama i o titovim blizancima su dve različite priče, jedna je o tome ko vas je osnovao i koje simbole imate na grbu, a druga je da li smo i koliko ispoljavali svoju nacionalnu pripadnost, ti ih spajaš, zašto samo ti znaš...

To što je tvoj deda počeo da navija za zvezdu 48-me nema veze ni sa imenom, ni sa petokrakom u vašem grbu, u vašoj istoriji piše da vas je osnovala komunistička omladina...da su u tom periodu u sve klubove ušli komunisti, jesu, kod nas je bio veliki problem jel su nam menjali ime i spojili nas sa Slavijom i Radničkim sa Detelinare, predlozi za ime su bili, traktor, kombajn, šrafciger, Sloga je na kraju bila još i dobro rešenje, a grb je ostao naš,plava zvezda i boje, al' ovde se ne priča ko je vodio klubove već o tome ko ih je osnovao, vas i crvene komunisti, a sad pišete o disidentima 45-te, tad ih nije bilo...

Ovo kako Sevastopole piše mi je neshvatljivo, eto nismo bili toliko kao vi nacionalno svesni, al smo bili, kad je izglasana zastava Vojvodine mi smo i tad imali stav jedna je naša zastava i Srpsku trobojku, to je bilo pre 2007- me..

A o teranju u pet puta manjem broju, ko to veruje, ja bratu mom ne verujem kad mi takve priče priča, a ne tebi niti bilo kome na ovom forumu, to se desi retko, pišete ovde takve stvari, posle će neki novi klinci naleteti na nas doći će do okršaja, ako ne budu išle stvari u njihovu korist neće birati sredstva, jer zamisli svi nas tukli a bilo ih po pet puta manje a sad da oni budu prvi koji će obrukati svoju tribinu...tim pričama koje ti pričaš se seje ne zla krv, već stavljaš pritisak na klince, pod pritiskom uradiće svašta da se dokažu starijima...

Posle će pod pritiskom da reaguju, u strahu od poraza biće spremni na sve...šta ćete ako nama sad ide generacija koja je jača od vaše, i sad narednih 10 godina treba da dobijate batine, kako ćete to da oprostite svojim klincima, da li ćete im reći, svaka čast stali ste, al su jači, nema veze stanite i sledeći put nek vide da se ne bojite batina, ili će se dići svi gradovi pa idemo nas 400 na njih 100 može nam se, e zbog takvog pristupa će se dešavati stvari kojih ćemo se stideti, a ne zbog ovde kako ti kažeš "zlikovačkog" pisanja...

Return to “Србија”