Душевна болница

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Tilt

Re: Душевна болница

Postby Tilt » Fri Mar 22, 2019 4:38 pm

Pričao sam već kako to izgleda u redakciji tih tabloida. Bukvalno lik stoji kao dirigent ispred svih i deli zadatke. Nekome je dopalo da izmišlja za Šabana :)

Cuks

Postby Cuks » Wed Mar 27, 2019 8:46 am

Ozdravljenje scene.

https://ibb.co/wgmrvGQ

fuck_off

Postby fuck_off » Wed Mar 27, 2019 11:09 am

Жена која превари је курва, а мушкарац који вара је подлегао чарима курве

Црвена Звезда

mungos

Postby mungos » Wed Mar 27, 2019 5:24 pm

Puno se ocekuje od coveka koji bas nikada nikog nije trenirao.

Bruno Sulak

Postby Bruno Sulak » Wed Mar 27, 2019 5:30 pm

Imali smo mi u Klementea, Advokata, Mihajlovica pa je opet bilo kurac. Takav nam je sistem jednostavno, takva drzava.

fuck_off

Postby fuck_off » Sat Apr 06, 2019 3:07 pm

http://mondo.rs/a1177793/Foto/Info/Zaovine-jezero-Tara-fotografije.html

Treba da nas nema, realno. Kad ce bre vise taj smak sveta.
Жена која превари је курва, а мушкарац који вара је подлегао чарима курве

Црвена Звезда

Zalgiris

Postby Zalgiris » Sat Apr 06, 2019 10:19 pm

Nema dalje od ovoga...sta mi sve dopustamo, to je zabrinjavajuce. Kao da smo u south park-u. Bukvalno smo parodija na drzavu i drustvo. A najtuznije od svega je sto pola ljudi brani sve sto uradi ova vlast, jer tripuje da su svi drugi neke demokrate i "zuti". U kakvoj nadrealnoj situaciji mi zivimo, krv ti jebem. Crkli majci i zuti i sns i srs i ldp i svi ostali...a i svi ostali koji se i dalje loze i brane bilo koga od njih.

ultrastito

Postby ultrastito » Sat Apr 06, 2019 10:34 pm

Bio sam bas u Mandicima, pre 2ili 3 godine i tad je vec bio vodostaj za 10m nizi od normalnog. Uglavnom, ko nas jebe. Sve nam se ovo desava sa razlogom, sad jebi ga sto sam/smo u manjini...losa tura.
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле

idemoo

Postby idemoo » Sat Apr 06, 2019 11:22 pm

Није да сам адвокат некоме али мислим да је ово језеро акумулационо и вештачко направљено са циљем да допуњује хидроцентралу

Bolesni^od^ljubavi

Postby Bolesni^od^ljubavi » Sat Apr 06, 2019 11:49 pm

Kopirao sam post od lika koji u toj temi, tako da si u pravu Idemo.

Neverovatno mi je koliko je lako ljude naterati na paniku i ludilo. Danima vec kruze slike zaovinskog jezera sa komentarima tipa "strasno" ili "unistena priroda".

Koja priroda? Zaovinsko jezero je vestacko akumulaciono jezero. Prazni se ovako nekoliko puta godisnje kad god zafali vode za Perucac. Shvatio sam da niko bre ne proverava nista. Takodje zbot toga sto se stalno prazni jezero je mrtvo. Pecao sam tamo i upecao NISTA. Nema cak ni vegetacije jer se stalno menja nivo vode.

Kako ti ljudi koji su postovali ove slike nisu videli ogromnu branu koja je odgovorna za postojanje jezera? I cemu da prenerazenost? Ja 2 puta bio kad je bilo ispusteno. Super provod i odlicna atmosfera za fotkanje. Onda ga napune pa ne moze.

Ono sto je meni zapravo interesantno je cinjenica da je zaovinsko jezero povezano sa perucackom hidroelektranom 900m nize. Ogromne cevu (kolko su mi rekli 10m u precniku) idu skroz do dole i takodje postoji opcija da se voda VRATI u jezero. E to je ludilo. Aj nekako na dole. Ali vracati nazad? Lebac mu kakve su to sulude pumpe? Mitsubishi pravio kolko sam razumeo. Vala japanci alal vam sushi!

Sve u svemu mnogo mi je smesno kad se trigeruju ti zastitnici prirode koji verovatno nisu ni teli da izadju iz kola da ne ugaze u blato.

ultrastito

Postby ultrastito » Sun Apr 07, 2019 1:10 am

Ma i to sto kazete, jebo ti to jezero kad nije prirodno.
преле

lost&found

Postby lost&found » Sun Apr 07, 2019 3:00 am

Po slikama koje sam video, veliko kliziste se napravilo, kuce i zemlja popucali, pukotine svugde. Ako se to desava svaki put kad se Zaovine prazni, i svi ljudi koji tamo zive su ok s tim, onda se slazem da ni mi ostali ne moramo da se tangiramo.

revolucija

Postby revolucija » Sun Apr 07, 2019 6:59 am

kao i sve sto pise fuck_off je u fazonu uuuuaaaa mamicu vam unistavate nam spomenike, prirodu, drva i kao sve ostalo do sad krajnje klinacki i bez ikakvih provera. pa zar nije unistenje prirode sto akumulacije i posotoje? da zanemarimo sto u susnim godinama daju vodu ili sto brane odredjene delove od poplava ali biljni i zivotinjski svet je unisten akumulacijom a ne praznjenjem. a na stranu sto svaka akumlulaciji i treba da se prazni na odredjeni broj godina iz milion razloga, da su praznili u Uzicu mozda ne bi imali probleme sa onim algama i slicno. kapiram ja da se nikom ne svidja ova vlast ali bas da me neki idioti prave budalom raznim neistinama laznim vestima i slicno je mnogo.

riper

Postby riper » Sun Apr 07, 2019 9:59 am

Nisam se ovde oglasavao da sada ne bih bio shvacen pogresno, ali akumulaciona jezera su stvarano za proizvodnju elektricne energije, gde se voda iz jezera koristi kao sirovina. Naravno da jezera takve povrsine stvaraju odredjeni eko/sistem i neki postaju prirodna stanista. Ali to im ne menja osnovnu ulogu, proizvodnja elektricne energije.

Za klizista i slicna sranja, ja ne znam, ali ako su to stare kuce koje su tu pre izgradnje brane i punjenja jezera, onda se neko debelo zajebao u proracunima. Kuce koje su tako ugrozene, odnosno vlasnici imaju pravo da traze popravku stete, ali pre svega iseljenje o trosku drzave.

Ali plasim se da je u pitanju nesto drugo, da su pojedine kuce gradjene bez gradjevinske dozvole, kako bi vlasnici uzivali u lepotama jezera. Ne znam da li je to ovde slucaj, ali to je bio slucaj na jednom drugom jezeru gde se slicna stvar dogodila. Dakle nelegalni objekti gradjeni tamo gde ne bi smelo da bude gradnje. Ako je to slucaj, da li je opet drzava kriva? Ili bolje pitanje gde pocinje odgovornost pojedinca.

Kod nas u Srbiji imamo citava nelegalna naselja nastala u koritima reka i potoka. Maltene zid kuce, odnosno temelj izrgradjen uz korito. I to je super decenijama ti recica protice, izvedes kanalizaciju iz gajbe da se sliva, komsije nizvodno neka brigaju brigu, bacas svakakva sranja jer ti je pred nosom, a onda se dogodi jedna sezona gde su nenormalno velike padavine i propast. Kunes vlast i opoziciju, prisecas se kako je za vreme Tita bilo drugacije, svi ti krivi osim tebe.

1958

Postby 1958 » Sun Apr 07, 2019 12:10 pm

Da li ce onaj retard kalinic dobiti krivicnu za nasilje na sportskim priredbama, ili je vec dobio 30 dana istrage... A da to je rezervisano za huligane.
Често одем до на село

ultrastito

Postby ultrastito » Sun Apr 07, 2019 1:32 pm

Ako misliš na Kalinića, slažem se... mada bih ja dodao tu još par meseci, ako ni zbog čega drugog onda zbog lošeg humora :mrgreen:
преле

lost&found

Postby lost&found » Sun Apr 07, 2019 1:46 pm

ultrastito wrote:Ako misliš na Kalinića, slažem se... mada bih ja dodao tu još par meseci, ako ni zbog čega drugog onda zbog lošeg humora :mrgreen:

Obicno kad neko napise "Kalinic" misli na Kalinica :mrgreen:

ultrastito

Postby ultrastito » Sun Apr 07, 2019 2:01 pm

hahahha pa jebem mu, ladno sam prevideo :lol:
преле

Swallow

Postby Swallow » Mon Apr 08, 2019 2:32 am

Bolesni^od^ljubavi wrote:Kopirao sam post od lika koji u toj temi, tako da si u pravu Idemo.
Neverovatno mi je koliko je lako ljude naterati na paniku i ludilo. Danima vec kruze slike zaovinskog jezera sa komentarima tipa "strasno" ili "unistena priroda".

Koja priroda? Zaovinsko jezero je vestacko akumulaciono jezero. Prazni se ovako nekoliko puta godisnje kad god zafali vode za Perucac. Shvatio sam da niko bre ne proverava nista. Takodje zbot toga sto se stalno prazni jezero je mrtvo. Pecao sam tamo i upecao NISTA. Nema cak ni vegetacije jer se stalno menja nivo vode.

Kako ti ljudi koji su postovali ove slike nisu videli ogromnu branu koja je odgovorna za postojanje jezera? I cemu da prenerazenost? Ja 2 puta bio kad je bilo ispusteno. Super provod i odlicna atmosfera za fotkanje. Onda ga napune pa ne moze.

Ono sto je meni zapravo interesantno je cinjenica da je zaovinsko jezero povezano sa perucackom hidroelektranom 900m nize. Ogromne cevu (kolko su mi rekli 10m u precniku) idu skroz do dole i takodje postoji opcija da se voda VRATI u jezero. E to je ludilo. Aj nekako na dole. Ali vracati nazad? Lebac mu kakve su to sulude pumpe? Mitsubishi pravio kolko sam razumeo. Vala japanci alal vam sushi!

Sve u svemu mnogo mi je smesno kad se trigeruju ti zastitnici prirode koji verovatno nisu ni teli da izadju iz kola da ne ugaze u blato.

Kao neko kome je ćale išao gore na kamp i pecanje pre nastanka jezera, znači pre 50godina gotovo, kao neko ko je nastavio tu tradiciju na kom imam 20+ godina staža, godišnje provedem bezbroj dana na Zaovinama i na Perućcu i kao neko ko poznaje svaki kamen na tom jezeru moram reći da je ovo jedna velika istina. Zaovine nikada nisu predviđene da budu u to što ih danas narod tj lokalci forsiraju, ambijent i lepota zaista ukazuju da je to pravo rešenje, ali nažalost namena Zaovina je totalno drugačija i to je opravdano.

Zaovine su napravljene kao akumulaciono jezero, gde su japanci vanserijski odradili te cevi to je jedno remek delo, postoje dve ogromne cevčine od Perućca do gore koje imaju svrhu da upumpavaju odnosno ispumpavaju vodu u slučaju velikog nadolaženja Drine i rasta vodostaja na Peruđi da se izbegne katastrrofa jer Zaovine iako nisu veliko jezero površinski i te kako je duboko lično sam pronalazio procepe tj rupetine gde sam merio dubinu 130metara, otprilike zgrada od 40+ spratova slikovitije gotovo dve beograđanke da se nanižu jedna na drugu tek bi izašle na površinu pa sad otprilike zamislite to u glavama, Perućac je tek šou za sebe ima mesta u desnom delu bliže strani RS kuda je nekada Drina tekla pre izgradnje elektrane i tu imaju rukavi gde dubina premašuje 140m.

E sad da ne davim više o tome nije to toliko ni važno u ovoj priči, koliko je suludo i retrardirano videti komentare tih retadiranih fazonaša koji su iz auta fotkali slike jer naravno gospoda neće da gazi belim giljama od dve glave evra po blatu i istih onih koji me redovno startuju gore sa pitanjem "el ima ovde neka URBANA sredina" :lol: i isti oni koji ostavljaju strvolj kesa, flaša, plastike, za sobom kad dođu da lade jaja i istih onih zbog kojih je izgorelo milijardu hektara tare do sada zbog nepažnje, kurcobolje i nemanja osnovne svesti i predstave ponašanja u divljini, e takvi retardi sada morališu i pišu "katastrofa" "uništiše sve, nema nas" itd...

Da se razumemo slika jeste tužna i sablasna, mene kao iskonskog ljubitelja prirode a posebno ribolovca duša boli koliko tu strada riblji fond, npr sada se mresti dosta ribe i sva ikra ostaje u pogodnim džepovima na max 2-3m dubine i sad zamislite kad se ceo mrest završi a jezero samo paaaaaaaaf nestene preko noći, to je genocid čist, ali opet se vraćam na početak priče a to je namena jezera, prosto svrha mu ne dozvoljava takve stvari i sa tim se teška srca treba pomiriti i prihvatiti tu činjenicu.

E, uvek za kraj ostaje ono ALI...E to ali je i najveći problem ovde, jezero ima svoj standard opadanja i to znaju svi koji gore dolaze redovno, jezero NIKADA nije ovoliko opalo, ja znam svaki kamen i brežuljak po kojem pamtim nivo i baš sam listao neke slike iz albuma kući kad sam bio klinac sa matorim gore sredina 90tih i kad je milošević ispumpavao lovu što iz Perućca što odozgo, ali ni u najekstremnijim slučajeviima a msm da je 93 gore bio takođe nezapamćeni šou, ali nije bilo ovako, jer ima tu jedna stena na centrali koja se nikada ovako nije videla, što mi je danas ( bio sam gore ) potvrdio jedan deda, komšija, meštatin koji ima 9 banki sada, tako da se neko debelo i opasno igra sa vrha, to je ozbiljna love i velike su pare tu i istina je da se neko debelo ovajdio i zato mu želim polaku, sporu ali dugačku smrt kao i svim njegovim pokolenjima.

Što se tiče kuća tj vikendica što su stradale sve će biti regularno naplaćeno jer koliko sam danas video strale su i kuće starosedeoca kao i vikendice ljudi koji imaju papire i koji su tu legalni 1/1, mislim da je to samo nepredviđeni faktor onome ko je napravio ovu smicalicu da zgrne lovu, ali sve će se to zataškati sa po par hiljada evra po kući, mada ne bi me čudilo da narod i za to izduva, ali nadam se da neće, jer bi bilo zaista mnogo. E ovo sve je priča za male Zaovine, sad zamislite Perućac koji je veći 100 puta, koje je milošević prao tu pare i nikom ništa, jer je isto tako devedesetih kasapio jezero, a nastavili su njegovi naslednici nakon 2000-e i drndali su ga tako sve do 2003-2004, od tada je Perućac stabilan Bogu hvala!

Ispreskakao sam se dosta, ali sam besan na sve to i na njih i na narod koji kenja samo bez osnova u prazno pa sam sve ovo sklepao ali bar imate informaciju i istinu iz prve ruke.

Rođaci

Postby Rođaci » Mon Apr 08, 2019 1:17 pm

prekujuče sam gledao intervju sa izvesnim Mikajilom Zlojutrom (mnogo jako prezime), koji je neki direktor u elektrani povezanoj sa jezerom
naravno, pobacao je standardne fraze, ali je na jedno pitanje odgovorio rečima: "nisam ovlašćen da vam odgovorim, to je pitanje za sektor trgovine"

dakle, očigledno je da se bave prodajom struje i da im je hitno trebalo nešto, pa su zato naglo ispustili ovoliku količinu vode

kapiram da te kuće i vikendice ne treba da budu tu, ali takve stvari se rešavaju u normalnim postupcima i ne postoji nikakvo opravdanje za to što su uništene na ovakav način
uostalom, pitanje odgovornosti za štetu ne može da se svede samo na to da li su objekti legalno sagrađeni ili ne

EPS im uredno isporučivao struju (vide se bandere na snimcima), a onda uradio ovako nešto i još da se provuče bez plaćanja štete
neće to ići tako lako

Return to “Само опуштено”