Вечити ривали - вести и дискусија
Re: Вечити ривали - вести и дискусија
Tako je,derbi na marakani.necu da budem advokat grobarima,ali mi se cini da nismo dovoljno sacekali da jug stane sa pesmom,i da se konsoliduju,pa da mogu da uzvrate, a mozda ih je boleo kurac.kad smo krenuli cale ti... svakako je bilo kasno.uostalom neka oni kazu kako je izgledalo iz njihove perspektive
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu
Posle istoka i zapada culi su nas oni na okretnici pedesetice a ne ovi na jugu. No dobro i da nisu imali su milion sansi a ne da cekaju da mecka zaigra i pred njihovom kucom.
Ista varijanta kao za meceve kada je Uskrs. Bojkotujemo osim kada je derbi i kada se odlucuje o tituli i kada eto nesto nam nije dan. Mislim to je to generalno.
Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka
Ista varijanta kao za meceve kada je Uskrs. Bojkotujemo osim kada je derbi i kada se odlucuje o tituli i kada eto nesto nam nije dan. Mislim to je to generalno.
o cemu vi ovde pricate, solidarsnost ? kodeksi ? pravoslavlje ? !!! ajde molim vas
danas je jos jedan 19 u mesecu, pa da stanemo sa ovom pricom
Д . Ј . 1999 - 2017
danas je jos jedan 19 u mesecu, pa da stanemo sa ovom pricom
Д . Ј . 1999 - 2017
04 X 1945
(Street Force / Curva Orientale)
-
Ljudi moji koliko je samo mladih zivota izgubljeno zarad necijih interesa. Apelujem na sve mlade Srbe da se okanu glupih prica i mrznje zarad dva komunisticka ili bilo kog kluba na svetu. Vecina tih vodja su murijaski cinkarosi i podmecu klince da bi izvukli svoje guzice kad je gusto a kuci kad dodju broje kesovinu zaradjenu opet od tih istih klinaca. Savetujem vam ne udarajte Srbin na Srbina kad smo okruzeni neprijateljima oko Srbije pa i u samoj Srbiji.
- ultrastito
Zamolio bih vas da ostavite mrtve na miru da pocivaju i da ih ne koristite u svrhe dnevnog prepucavanja, nije u redu. Sve i jedan zivot koji je ugasen zbog toga za koga navija je tragedija, a ne ovoliki broj. Nisu ti ljudi zasluzili da ih ovde ili bilo gde, bilo ko koristi da dokaze ovo ili ono. Moje misljenje, ne mora da znaci da sam u pravu. To ne znaci da ih treba zaboraviti, naprotiv! Meni to koriscenje imena pokojnika u svrhe ovakvih rasprava lici na ove portale pred derbi, pa pored toga ko je koliko imao pobeda u derbiju, stoji obavezno i clanak koliko je mrtvih na jednoj i drugoj strani. Malo je bolesno to...
I jos jedna stvar, koja onako malo bocka oci...ne znam ko je ko ovde i ko je koliko ucestvovao u akcijanjima, ali imam utiska da dosta ljudi ovde svojata akcijanja tribine na koju ide (aktivno ili pasivno). Malo je i to onako...bezveze, ako ni zbog cega drugog onda zbog tih ljudi koji su zaista akcijali i stavljali slobodu i zivot (nazalost) u torbu i to sve na ovom delu foruma gde se treba da se pickaramo na sportskom nivou, a ne da se po ko zna koji put ulazi u analize tribina. Opet, moje misljenje i ne mora da znaci da sam u pravu.
I jos jedna stvar, koja onako malo bocka oci...ne znam ko je ko ovde i ko je koliko ucestvovao u akcijanjima, ali imam utiska da dosta ljudi ovde svojata akcijanja tribine na koju ide (aktivno ili pasivno). Malo je i to onako...bezveze, ako ni zbog cega drugog onda zbog tih ljudi koji su zaista akcijali i stavljali slobodu i zivot (nazalost) u torbu i to sve na ovom delu foruma gde se treba da se pickaramo na sportskom nivou, a ne da se po ko zna koji put ulazi u analize tribina. Opet, moje misljenje i ne mora da znaci da sam u pravu.
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле
преле
ultrastito wrote:I jos jedna stvar, koja onako malo bocka oci...ne znam ko je ko ovde i ko je koliko ucestvovao u akcijanjima, ali imam utiska da dosta ljudi ovde svojata akcijanja tribine na koju ide (aktivno ili pasivno). Malo je i to onako...
Bravo !
Da dodam samo, da nema potrebe ovi stariji forumasi( i po godinama i po stazu na forumu) da upadaju odmah u vatru i da se prepiru sa mladjima koji pisu stvari koje pisu. U vecini slucajeva se po nacinu pisanja primecuje ko ima koliko godina, da li i koliko pripada nekoj tribini i odakle crpi informacije(dal sa fejsbuk stranica i kometara na b92 i blicu ili se krece u krugu ljudi koji se stvarno bave tim stvarima). Jeste ovo forum za razonodu, al i dalje je tribina forum. Stalno ce se pojavljivati momci koji sad tek upadaju u tu pricu i zapocinjace ovako besmislene price, koje su ispricane 7 milijardi puta.
Ovo se samo zove TRIBINA. Nista vise duzi niz godina.
нема лека wrote:Зато што сте били тако јаки тада, зато данас остали само дугмићи. Нећете се никад опоравити. Ево имаћете од следећег кола и нову фракцију. Толико сте били јаки да сте морали ћутите човеку за кога сте сами причали да је више гробара избо него што их је познавао. Толико јаки да човек који је био наш, па офковац вам буде у топ 5 људи групе. Толико јаки да вам најјаче екипе за улицу скупљају у деловима по топчидеру. Толико јаки да падну бубњеви пропабли д стронгест груп он балканс. Толико јаки да 15 наших тада млађих добије тучу на благајни против много више ваших из свих група...Овако могу до сутра, једина ваша победа тада је корса случај и на томе базирате причу да сте били најјачи.
Zlatiborac, nije uredu da ne odgovoris argumentovano na teme koje si sam uvalio ovde. Decko ti je napisao samo delic desavanja prethodnih godina (cak me je preduhitrio sa onim "probably strongest on balkans"), a ti nikako da obrazlozis neosporive cinjenice, vec dodajes ko je gde smeo da se seta.
Zavrsi pricu koju si zapoceo, ali nemoj na nacin "moja prica na ovu temu je zavrsena", nego izvoli i obrazlozi sve to sto si zapoceo jer je stvarno hrabro bilo.
-
Pod forum "samo opusteno", a ono je sve samo ne opusteno. Problem glavni u ovim pricama je sto medju Grobarima nema ni jednog, ali ni jednog coveka koji je tu u kontinuitetu 15-20 godina i da je u prici. Kod njih se na svakih recimo 5 godina menja citava struktura ljudi koji vode tribinu, pa cak i u unutar pod grupa se menjaju ljudi i dolaze novi. U takvim okolnostima sta oni mogu da znaju o nekoj istoriji ili ovi danasnji sta se desavalo pre 10 godina? Neko zna sta se desavalo mozda pre 10 godina, ali ne zna pre 15 sta se desavalo ili sad, neko zna pre 15 ali ne zna sta se desavalo pre 10 itd. U glavnom, oni svoje dogadjaje slusaju od ljudi koji su za njih najelokventniji, a to bas i nisu ljudi od koji bi trebalo slusati price. Dok na Severu imas nekoliko desetina ljudi koji bi znali da ti ispricaju sve od danas pa do pre 20 godina, neki mozda i vise. I tu je glavni i osnovni problem kada pricaju Grobari i Cigani o desavanjima od ranije. Nekome ko je bio akter vremena koje se pominju ovde je smesno kada zna kako su stvari tada stajale. Da ne kazem identicno kao danas sve. Na ulici gde se sretnu grupa na grupu u 90% slucajeva je isto kao i danas, a takodje, tada, kao i danas, Grobari su se oslanjali na tu neku imaginarnu silu koja nema veze sa navijanjem. Da ne bi ulazio u dubinu i pricao sada stvari, u glavnom tesko da je Jug bio ispred Severa poslednjih 20 godina. Mozda se priblizio u jednom trenutku na najmanje rastojanje, ali to je trajalo mozda godinu dana, najvise dve, sve ostalo je budalastina da se prica. "Stotka i motka" i tako te stvari, su izmislili ljudi koji ne znaju istoriju svoje tribine i sta im se sve desavalo u proslosti.
Da se malo resetujemo i vratimo na temu. Ako se ne varam u subotu polifinale, kosarkaski derbi. Kakve su prognoze. Ja mogu da kazem da smo mi na pocetku sezone delovali mocno i neunistivo, ali nesto nam se desilo da smo podbacili pre svega u Evrokupu, a onda i u ovom domacem kupu. U medjuvremenu Partizan nije ista ekipa sa pocetka sezone i koliko god ne bih voleo da priznam, Trinkijeri je doneo neku promenu, makar na mentalnom nivou da igraju sa vise samopouzdanja.
To sto smo mi zavrsili ligu sa samo jednim porazom sada nista ne znaci. Nama je nekako igra propala da je u drugom delu sezone zavisila cesto samo od suta za 3 poena koji smo besomucno forisirali. Na pocetku sezone igrali smo sa velikim brojem asistencija, ali to se nekako smanjilo. Brat Cirbes na pocetku sezone rapsodija, sada raspad. Opet, mislim da imamo blagu prednost nad Partizanom.
Druga je prica kako je klub nad kojim se vrsi ovakav nezapamceni aparthejd uopste dosao u situaciju da ponovo pojacanja kupuje na kilu zajedno sa jednim atraktivnim evroligaskim trenerom. Ali to cemo ostaviti za naredni krug napusavanja.
Uglavnom da ste me tamo u novembru pitali, kurac bih stavio na panj da lagano dobijamo ovo prvenstvo. Sada situacija nije takva iako smom realno favoriti.
To sto smo mi zavrsili ligu sa samo jednim porazom sada nista ne znaci. Nama je nekako igra propala da je u drugom delu sezone zavisila cesto samo od suta za 3 poena koji smo besomucno forisirali. Na pocetku sezone igrali smo sa velikim brojem asistencija, ali to se nekako smanjilo. Brat Cirbes na pocetku sezone rapsodija, sada raspad. Opet, mislim da imamo blagu prednost nad Partizanom.
Druga je prica kako je klub nad kojim se vrsi ovakav nezapamceni aparthejd uopste dosao u situaciju da ponovo pojacanja kupuje na kilu zajedno sa jednim atraktivnim evroligaskim trenerom. Ali to cemo ostaviti za naredni krug napusavanja.
Uglavnom da ste me tamo u novembru pitali, kurac bih stavio na panj da lagano dobijamo ovo prvenstvo. Sada situacija nije takva iako smom realno favoriti.
Meni se cini da su sanse 50/50,mozda nama 5 posto prednosti zbog prednosti domaceg terena.
Cirbes i kuzmic da odvoje od plate i posalju stefanu jovicu sto je "napravio" igrace od njih,uzeli su ogromnu lovu u makabiju i realu,dok je radonja slomio jovica zadnjih 4-5 godina, ne moze covek tri utakmice zdrav da poveze
Cirbes i kuzmic da odvoje od plate i posalju stefanu jovicu sto je "napravio" igrace od njih,uzeli su ogromnu lovu u makabiju i realu,dok je radonja slomio jovica zadnjih 4-5 godina, ne moze covek tri utakmice zdrav da poveze
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu
- ultrastito
60-40 na njihovoj strani.
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле
преле
2-0 lagano. Kurac nas boli
-
Пери wrote:2-0 lagano. Kurac nas boli
2:0 Je najopasniji rezultat zapamtite
Objektivno je Zvezda jaca, kup nije bas najcistije merilo bilo zbog stranaca... Ali cesto ta objektivnost pada u vodu u ovakvim utakmicama, i cinjenica je da je Trinkijeri doneo ogromnu promenu kod nas, i napravio ekipu sposobnu da iznenadi. Nesto mi govori da ce se ici u majstoricu
-
2:1 за нас, у финалу 3:0 против кога год будемо играли!
- Zlatiborac
Evo da zavrsim moj deo, tj. moj ugao gledanja.
Pre svega da napišem da sam kroz konverzaciju primetio da se bez veze trudim da pišem koliko-toliko duže postove jer je nenormalno da na zajedničkom delu foruma gde smo i mi i vi uopšte pisati objektivno. A i sami nismo objektivni čim navijamo za svoj klub. Pohvalio bih člana Ultrasito koji, iako je ciganin, piše na veoma dobar način u smislu da iskaže svoje mišljenje a pri tom to ne bude neka glupa forica kao glodar, partizai, komunjare itd.
Svako ima svoju predstavu o tome zašto je jedna grupa najbolja u nekom periodu i za to postavlja svoje kriterijume od kojih su neki neizostavni deo navijačkog sveta.
Tačnu snagu na ulici nisam znao u to vreme jer nisam deo toga. Grobar će reći jedno, delija drugo, a istina je negde između. Što se tiče brojke, to takođe nije bila brojka koja odstupa od suprotne tribine u bilo kom smeru. Što se tiče same organizacije, to je takođe pitanje za one koji su činili glavni deo tribine. Ja iz svog ugla vidim da su grobari bili jaka organizovana grupa sa jasnim ciljevima i prepoznatljivim stilom. Sa jako dobrim evropskim izdanjima, derbijima i malim utakmicama koje su bile pravo zezanje u to vreme. Kad se pogleda da je posle prvih podela, bojkota i povratka na jug postojala navijačka tribina koja je imala odličan napredak i koja bi sigurno bila daleko od svih da nije bilo glupih grešaka i udara države, meni je to značilo najbolju navijačku grupu.
Kasnije su došli lešinari i sve upropastili. A bilo je i grešaka ljudi koji su tu tribinu činili veoma jakom i ispostavilo se da su lošim razmišljanjem i nepromišljenim odlukama započeli propadanje juga.
Ovo je samo moje mišljenje, ne obazirem se na hejt komentare sa 3 reči.
Što se tiče play-off-a, nikad nisam bio sigurniji u Partizan u smislu organizacije igre još od poslednje titule. Šanse su po meni podjednake.
Послато са SP6.2 уз помоћ Тапатока
Pre svega da napišem da sam kroz konverzaciju primetio da se bez veze trudim da pišem koliko-toliko duže postove jer je nenormalno da na zajedničkom delu foruma gde smo i mi i vi uopšte pisati objektivno. A i sami nismo objektivni čim navijamo za svoj klub. Pohvalio bih člana Ultrasito koji, iako je ciganin, piše na veoma dobar način u smislu da iskaže svoje mišljenje a pri tom to ne bude neka glupa forica kao glodar, partizai, komunjare itd.
Svako ima svoju predstavu o tome zašto je jedna grupa najbolja u nekom periodu i za to postavlja svoje kriterijume od kojih su neki neizostavni deo navijačkog sveta.
Tačnu snagu na ulici nisam znao u to vreme jer nisam deo toga. Grobar će reći jedno, delija drugo, a istina je negde između. Što se tiče brojke, to takođe nije bila brojka koja odstupa od suprotne tribine u bilo kom smeru. Što se tiče same organizacije, to je takođe pitanje za one koji su činili glavni deo tribine. Ja iz svog ugla vidim da su grobari bili jaka organizovana grupa sa jasnim ciljevima i prepoznatljivim stilom. Sa jako dobrim evropskim izdanjima, derbijima i malim utakmicama koje su bile pravo zezanje u to vreme. Kad se pogleda da je posle prvih podela, bojkota i povratka na jug postojala navijačka tribina koja je imala odličan napredak i koja bi sigurno bila daleko od svih da nije bilo glupih grešaka i udara države, meni je to značilo najbolju navijačku grupu.
Kasnije su došli lešinari i sve upropastili. A bilo je i grešaka ljudi koji su tu tribinu činili veoma jakom i ispostavilo se da su lošim razmišljanjem i nepromišljenim odlukama započeli propadanje juga.
Ovo je samo moje mišljenje, ne obazirem se na hejt komentare sa 3 reči.
Što se tiče play-off-a, nikad nisam bio sigurniji u Partizan u smislu organizacije igre još od poslednje titule. Šanse su po meni podjednake.
Послато са SP6.2 уз помоћ Тапатока
Zlatiborac, vecina normalnih ljudi se slaze sa ovim tvojim zadnje napisanim... Ali to nema veze sa onim sto sam te pitao da odgovoris. Osim ako se odgovor ne svodi na to da je sve sto si rekao, tvoje licno misljenje, a ne neosporiva cinjanica.
Samo to da se resi i ide se dalje
Samo to da se resi i ide se dalje