Душевна болница

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
1748

Re: Душевна болница

Postby 1748 » Wed Mar 06, 2019 10:54 am

Šta je to? lista gde će se održavati te vojne obuke?
Igrao sa drugom PES. Izgubio.
Dzojstik mu nije odgovarao.

Rođaci

Postby Rođaci » Wed Mar 06, 2019 10:56 am

pozivaće po oko 600 ljudi godišnje, ako sam dobro video
rasporediće te ljude prema ovim centrima, pa će npr. određeni broj ljdi iz Leskovca, Zaječara, Požarevca i Smedereva da ide na vežbu od 11. marta do 25. marta itd

Tilt

Postby Tilt » Wed Mar 06, 2019 10:58 am

To su termini za Nature break - 24 hours Fit & Strong ultimate trening. Prijave u inbox - šer lajk sbskrajb :mrgreen:

1748

Postby 1748 » Wed Mar 06, 2019 11:00 am

Ovih dana mi se kockice na poslovnom planu slažu gotovo savršeno. Upao u odličnu igru i ako zbog ovih kretena budem morao da batalim taj posao obesiću se.
Igrao sa drugom PES. Izgubio.
Dzojstik mu nije odgovarao.

Desnoruki levak

Postby Desnoruki levak » Wed Mar 06, 2019 11:35 am

Smisli neko medicinsko opravdanje, nek ti sredi neko...nisi lud valjda da zbog te budalaštine propuštaš dobru poslovnu priliku.

ultrastito

Postby ultrastito » Wed Mar 06, 2019 11:39 am

i dalje mi nije jasno sta znace ovi datumi :D
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле

riper

Postby riper » Wed Mar 06, 2019 11:41 am

Cekajte braco, pa jel tako patriotski. Racunam prvo da se ovo ne odnosi na nas, jer racunam da smo svi sluzili vojsku sa oruzjem (dok je vojska postojala), odnosno da se nismo pozivali na "prigovor savesti". Jebiga, valjda smo patriote, najmanje sto mouzemo je da sluzimo tih godinu dana (kasnije oko osam i po meseci) pa da budemo tu kada pritreba za povratak u Prizren.

Dakle ovi pozivi za vojne vezbe su za one koji su se pozivali bas na "prigovor savesti" i sluzili civilno, ne na nas koji smo sluzili sa oruzjem. A ako je neko u tom trenuntku i imao prigovor savesti, ovde ce valjda nauciti jedan do dva potrebna skila ako se, u stvari ne "ako se", nego kada se zapuca, kada krenemo u juris na Kosmet. Cemu to kukanje, ovo bi trebalo da se slavi.

Ne bi bilo posteno da kada krenemo u oslobadjanje Kosmeta nekom ratni raspored bude dole, nasa sveta srpska zemlja, a nekom Narodno pozoriste ili Institut za kozne i venericne bolesti (gde su sluzili u civilstvu).

pertla

Postby pertla » Wed Mar 06, 2019 11:46 am

a sta cemo mi koji nismo sluzili ni civilno ni redovno? :)
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu

prcko

Postby prcko » Wed Mar 06, 2019 11:50 am

pertla wrote:a sta cemo mi koji nismo sluzili ni civilno ni redovno? :)

Automatski smo prevedeni u rezervni sastav. Ako sam dobro razumeo, ovi sad pozivi se bas odnose na nas. :mrgreen:

Rođaci

Postby Rođaci » Wed Mar 06, 2019 11:55 am

tako je, nas iz generacija koje nisu išle obavezno u vojsku, a nismo išli doborovljno, su preveli u rezervni sastav i pozivaće nas na te vežbe koje valjda traju 15 dana

ultrastito

Postby ultrastito » Wed Mar 06, 2019 11:58 am

Rodjo, sta znace oni dani? :D

Da nije mozda to za UPIS regruta generalno?
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле

riper

Postby riper » Wed Mar 06, 2019 12:08 pm

Svi vi koji niste ni tamo ni vamo, direktno na Istocni front :D .

Desnoruki levak

Postby Desnoruki levak » Wed Mar 06, 2019 12:09 pm

U 2019oj godini, u geopolitičkoj situaciji u kojoj se mi nalazimo i sa stanjem u vojsci koje trenutno vlada, zvati nasumice 600 ljudi koji nisu služili vojsku, 30 do 35 godina, od kojih većina ima poslove i porodice koje od njih zavise na neku 'obuku' od 15 dana koja će verovatno da se svede na čišćenje lišća iz kruga kasarne ili u najboljem slučaju sklapanja i rasklapanja rashodovane i dotrajale opreme je do te mere besmisleno da počinjem da sumnjam da govnari nisu celu ovu priču pokrenuli da malo napune budžet kaznama zbog neodazivanja.

kocka

Postby kocka » Wed Mar 06, 2019 12:17 pm

Хоће ли Ђовак да служи са рекетом или без ?

pertla

Postby pertla » Wed Mar 06, 2019 12:23 pm

"trazili me al' me nisu nasli na imanju"
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu

Brdja

Postby Brdja » Wed Mar 06, 2019 12:23 pm

A hoće li da zovu i nas koji smo po bauštelama u inozemstvu? Ili će nama da organizuju neko okupljanje u srcu Evrope? Ja biram Lihtenštajn ako bude
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
eto sto vas narod prezire.

Rođaci

Postby Rođaci » Wed Mar 06, 2019 12:31 pm

ultrastito wrote:Rodjo, sta znace oni dani? :D

Da nije mozda to za UPIS regruta generalno?

rekoh šta mislim da je to, ali sam tek sad obratio pažnju i negde je samo po tri dana, npr. od 02.04. do 04.04.
jebem li ga šta je onda

prcko

Postby prcko » Wed Mar 06, 2019 12:36 pm

Ti pozivi su poceli da stizu jos prosle godine. Totalna budalastina, nadam se masovnom bojkotu. Ko se cima kazne, moze da eskivira na zahtev poslodavca, plus jos par opcija.

@Brdja
Odredbom člana 12. Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi propisano je da se vojni obveznik kome je odobren boravak u inostranstvu ne poziva se na obuku u rezervnom sastavu do povratka u zemlju - jasni su u Ministarstvu odbrane.

riper

Postby riper » Wed Mar 06, 2019 12:50 pm

Jel moze jedno ozbiljno pitanje, odnosi se pre svega na one koji su imali famozni “prigovor savesti” i birali civilno sluzenje (medju njima su neki moji bliski prijatelji pa i moj kum). Ako se zapuca, odnosno kada se zapuca, kada krecemo ili u oslobodjenje ili u odbranu, kako sebe vide, gde im je mesto. Mislim, ratni raspored je tamo gde su sluzili (bolnica, pozoriste, biblioteka, bioskop...), kako doprinose. A na moju veliku zalost, mnoge zaklete patriote (ono otadzbina majica, vena na bicepsu i pojacano “Dogodine u Prizrenu) sluzilo je upravo civilno. Od mojih najblizih drugova tacno nas je polovina sluzila sa oruzjem, pola civilno. Sa njima sam imao ozbiljne svadje. Ovaj jedan je najagresiviji kako bismo mi trebali nekom da jebemo majku. Cekaj druze, otkud tolika hrabrost a kada je trebalo da sluzis sa puskom tada ti je “prigovarala savest”.

Ja kao otac malog deteta i podstanar treba da idem, a neko ne treba jer jebiga, nije drzao pusku. Ti navijaj a neko ce vec da puca. Secam se da sam pricao sa jednom koleginicom jos pre nekoliko godina. Zena ispravna 100 posto, patriota, ne gotivi ova gradjanska sranja. Ono “vojska je za muskarca”, da se vratimo na Kosmet, sami protiv svih. Ja iz zajebancije rekoh, u fazonu, taman sin kada ti poraste pa kada krenemo... Kao da sam joj samar udario. Sta njen sin, pa ima ko ce da ratuje, nece njen sin. Ozbiljno se sokirala cak i kada sam pomenuo to u zajebanciji (inace sin joj tada imao 4 godine be zajebavam se). To je valjda nase shvatanje patriotizma.

Isto sada, 15 dana neke kurceve obuke odmah svi najavljuju rovovi i prve borbene redove. Sta treba, jedni da ratuju a drugi kokice da naprave i gledaju na TV-u.

Takodje, obavezno sluzenje vojske jeste ukinuto, ali postoji dobrovoljno sluzenje. Ko zeli 6 meseci puska u ruke i cekicaj. Makar simbolicki ispunis tu neku patriotsku duznost uz zelju da ti to nikad ne zatreba.

друг члан

Postby друг члан » Wed Mar 06, 2019 1:05 pm

prcko wrote:
pertla wrote:a sta cemo mi koji nismo sluzili ni civilno ni redovno? :)

Automatski smo prevedeni u rezervni sastav. Ako sam dobro razumeo, ovi sad pozivi se bas odnose na nas. :mrgreen:

Ne pristajem. Drug član ne ulazi s klupe, ili igra i nosi desetku ili ne učestvuje u utakmici :mrgreen:
"Kako ćemo se u ratu raspoznavati?"
Odazvaću se rado i na ovu zajebanciju,samo da mi u firmi godišnji ne diraju.Jer i ovako je kratak
Choose Life

Return to “Само опуштено”