Политика, избори и вести о политици

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
njasvi

Re: Политика, избори и вести о политици

Postby njasvi » Fri Mar 01, 2019 5:45 pm

to cuveno "manje zlo" nas je dovelo dovden
samo da skinemo slobu
samo da skinemo zute
samo da skinemo vucica...
04 X 1945

ultrastito

Postby ultrastito » Fri Mar 01, 2019 7:46 pm

жабац wrote:Извини Никола Којо, нисмо те препознали!

Hvala na komplimentu, ali moram da te razočaram sad... nisam Nikola Kojo. Jebi ga, izvini _____________ (upiši se ko si) nisam ni ja tebe prepoznao. Molim te nemoj da ti padne ovo teško sad. Okačiću kasnije Nikolu, da ga pogledaš s vremena na vreme.

Pa ne znam ljudi šta da radimo onda? M? Da ostavljamo ovoga na vlasti?

Ne znam na koji načim obrađujete informacije, koje filtere koristite za obradu pročitanog teksta. Da, šetam jer mi nije dobro u ovoj državi. Ne, nisam ni za žute, ni za leve ni desne budale, a Boga mi ni za budale u centru koji koketiraju i sa levima i desnima. Ja sam za normalnu državu, ja sam za ono državno uređenje gde me niko me tera iz MOJE države u neku Evropu i slične baljezgarije. Pa sad... koja god to država bila.

I opet po ko zna koji put citiraću ekipu od koje mi se baca pegla, diže kosa na glavi i sere istovremeno:
"Ako vam je dobro, onda ništa."

Sportski pozdrav.
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле

навијај

Postby навијај » Fri Mar 01, 2019 8:03 pm

ultrastito

Postby ultrastito » Fri Mar 01, 2019 8:35 pm

Budaletina vazda bio. Imao je i u Pančevu neka proseravanja na račun Mladića...izbor govornika i šta govore je nešto na šta bi morala da se obrati pažnja.
преле

čompika

Postby čompika » Fri Mar 01, 2019 9:32 pm

ultrastito wrote:Mozemo da pricamo o zutima i Slobi, naveliko, nasiroko i ovako i onako, ali istina je da ovo sto ovi trenutno rade, da to niko nikad nije radio.

Poenta price je da nikom nije dobro u ovakvoj Srbiji, ni pederima ni strejterima, ni nacistima ni komunistima, ni lelemudima ni radnicima ili mene to samo moj utisak vara? Nadam se da ste svesni na sta ce da lici ova zemlja ako ovi protesti propadnu, ako utihnu.

pa nas ne bi spaslo da nadjemo zlato na pola sata kopanja po celoj Vojvodini.

A zemlja će za 10 godina biti manje više ista ko god bio na vlasti. Ne govorim u fazonu ko god dodje na vlast biće isti (mada naravno da je kvota 1.05 da hoće), već da nam spasa nema.

Omladina neće da čeka još 5-10-15 godina da imamo plate 500e kad moze da ode napolje gde god hoce i zaradjuje dosta više. Znači, nema sile da ti ovde nagovoriš više narod da ostane, većina koja ima priliku će otići. Idu stručni ljudi, idu zdravi i pravi. U zemlji u kojoj ionako vlada bela kuga, tebi kad bude otišlo još nekoliko stotina hiljada ljudi, il ajde milion koji bi se u normalnim okolnostima razmnozavali, skontaš da će nas za nekoliko decenija, biti šaka jada, znači kurac penzije, kurac zdravstveno, oni koji su slali pare iz inostranstva polako neće ni imati kome da šalju. Znači idemo motanje kabla za 250e jer nećeš imati nikoga sa kefalom ni da otvori neki biznis, niti će želeti ovde da otvori, već samo strance.

Svi se mi nadamo da nije sve izgubljeno, ali mi smo zemlja bolesna, smrtno bolesna. Ovo što vidite je umiranje, nema izlečenja.

Buraz, jednostavno neće niko ko ima priliku ostati ovde da ga jebe u zdrav mozak neki lokalni šerif, ili ovaj mahniti na tv-u.

prcko

Postby prcko » Fri Mar 01, 2019 9:59 pm

njasvi wrote:to cuveno "manje zlo" nas je dovelo dovden
samo da skinemo slobu
samo da skinemo zute
samo da skinemo vucica...
Dokle god skinuti ostaju samo bez funkcije, a zadrzavaju slobodu i imovinu, taj zacarani krug skidanja ce se ponavljati.

"Srbi su narod koji nikada ne propusti sansu da propusti sansu", rece jednom jedan omrazen pokojnik.

Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka

svuda.prisutan

Postby svuda.prisutan » Fri Mar 01, 2019 10:02 pm

Svi idu negde, kao lanac neki. Ne bas svi, ali uglavnom svi. Pogledajte ostale drzave....da li ima jedna da je ostala normalna i "cista"? Uglavnom skandinavci. Hrvati mozda (oni samo odlaze, ne primaju nikoga). Svi idu negde, Sirijci u Srbiju, Bosnu, Makedoniju, a balkanci idu u Nemacku, italiju, Slovacku, Cesku. pa onda Nemci, Cesi, Poljaci, svi idu po skandinaviji da rade, jer je tamo bolji standard. Nazalost, sad je manje vise lako da se ode negde preko da se radi, i vecina odlazi. Ako se nastavi ovim tempom, ja ne znam sta ce biti sa nama. Mnogo ljudi koje poznajem ide u Nemcku kao medicinski radnici da rade, ali bas mnogo. Ostace samo onaj ko bas nema gde, i onaj koji je bas imucan. nema srednje klase, ili bogat ili siromasan. Tako ce ostati.

ultrastito

Postby ultrastito » Fri Mar 01, 2019 10:02 pm

Compika, sve si u pravu, sve od pocetka do kraja i apsolutno razumem. Jednostavno misljenja sam da dugujem precima i potomcima da se borim koliko mogu za bolje sutra u ovoj zemlji. Da mogu da kazem da sam ucinio sve sto je bilo do mene da kazem i da se cuje da je ovo sto se desava nenormalno i nemoralno. To je moj i iskljucivo moj trip i zato su mi presmesni ovi likovi koji me poistovecuju sa Kojama, zutima, komunistima i ostalim koji god da im padnu na pamet.

S' tim u vezi, obecah onom koga nisam prepoznao:
Image
преле

čompika

Postby čompika » Fri Mar 01, 2019 10:23 pm

ultrastito wrote:Compika, sve si u pravu, sve od pocetka do kraja i apsolutno razumem. Jednostavno misljenja sam da dugujem precima i potomcima da se borim koliko mogu za bolje sutra u ovoj zemlji. Da mogu da kazem da sam ucinio sve sto je bilo do mene da kazem i da se cuje da je ovo sto se desava nenormalno i nemoralno. To je moj i iskljucivo moj trip i zato su mi presmesni ovi likovi koji me poistovecuju sa Kojama, zutima, komunistima i ostalim koji god da im padnu na pamet.

S' tim u vezi, obecah onom koga nisam prepoznao:

Jasno mi je, samo što sam mišljenja da i to ima granice. Kada znati da si sve uradio? Ja sam mišljenja da pored toga što smo sami sebi mnogo odmogli, pošteno smo sjebani u globalnoj igrici. I sada je vrlo vrlo teško, da se išta može uraditi, nakon 5. oktobra je bila jedina šansa, a neko je to za debele pare ili svojom nestručnošću prokockao, i otišao pravcem sve rasprodaj ubiraćemo porez, a posle nas nek drugi razmišljaju. Sad na stranu šta ja mislio o Sergeju i onoj maloj što je guraju kao organizatora, iako mi je sve to dosta smrdljivo, kada gledam i da su sa najboljim namerama nemaju šansu da skinu ovog dok ga ne sklone stranci, a i kad ga skinu, šeme će i dalje ostati, ima tu dosta mutnih ljudi koji se ne diraju bez obzira ko je na vlasti.
Mislio sam ceo svoj zivot da ću ostati u Srbiji, ali u poslednjih par godina pored onoga što svi mi gledamo, imao sam prilike da čujem i vidim stvari, a odnose se prvenstveno na moj grad a svi znamo kome je data cela pokrajina kao nekom despotu i njegovim drugarima, koje mi učvrščuju odluku da ću da odem pre nego što napravim porodicu. Ja ću se nekako snaći u ovom haosu, ali da pakujem svoje dete za 20 godina da pali i ostavlja svoje drugare, grad, ribu i ostalo, neću.

Влада Паликућа

Postby Влада Паликућа » Fri Mar 01, 2019 10:57 pm

Патетични дефетизам.

čompika

Postby čompika » Fri Mar 01, 2019 11:05 pm

Moze se i tako nazvati, defetizam sigurno. Nemam ništa protiv da moj izbor tako nazivaš, svakako mislim da je odlazak iz zemlje svakome na nekom planu lični poraz, ali ja više ne vidim svrhu ostajanja, mislim da definitivno jeste sve izgubljeno, i da će ova zemlja voziti jos par decenija na rezervi, i to je to.

Влада Паликућа

Postby Влада Паликућа » Fri Mar 01, 2019 11:25 pm

Ако напушташ положај, није у реду да шириш малодушност онима који остају.
То се одради у тишини, помириш се да са изданцима трећег света постајеш батерија за одржавање запада и то је то.
Last edited by Влада Паликућа on Fri Mar 01, 2019 11:27 pm, edited 1 time in total.

Bruno Sulak

Postby Bruno Sulak » Fri Mar 01, 2019 11:27 pm

Nigde nije lepse nego u Srbiji.

Kit_Karson

Postby Kit_Karson » Fri Mar 01, 2019 11:35 pm

Па све док се размишља конформистички, боље и неће да буде. Уђи у странку или изађи из земље. Не могу да поверујем са својих 28 година да су сви становници ове земље уцењени. Шта би било кад би сви просветни радници устали и рекли да неће да улазе у странке и да ваде очи једни другима за 10% радне норме? Исто тако здравствени радници, па и остали из јавних предузећа? Али не, нас је конформизам, дефетизам, и оно "ћути, може и горе" дотерало до дувара. Ови протести и нису више протести за нас саме, ми смо своју младост добрано истрошили, ово схватам као својеврсну борбу за будуће генерације.

pertla

Postby pertla » Fri Mar 01, 2019 11:40 pm

Влада Паликућа wrote:То се одради у тишини, помириш се да са изданцима трећег света постајеш батерија за одржавање запада и то је то.

Umesto da ostanes ovde i budes baterija za odrzavanje biznisa kamarile na vlasti,ili trutova po drzavnim sluzbama...divan izbor,prelepo.

Ne vidim da ce mi biti lakse u zivotu sto me jebe neko "moj",nego stranac.

Inace,da ne bude zabune,99% sam siguran da cu ceo zivot ostati u srbiji
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu

Swallow

Postby Swallow » Fri Mar 01, 2019 11:47 pm

pertla wrote:Ne vidim da ce mi biti lakse u zivotu sto me jebe neko "moj",nego stranac.

Bar ga primaš na domaćem terenu, švaba je zajeban, nastran i bolestan.

Rođaci

Postby Rođaci » Fri Mar 01, 2019 11:49 pm

toliko ih jebu da se niko ne vraća

pertla

Postby pertla » Fri Mar 01, 2019 11:51 pm

Al je zato srbin dobar i posten.pa onda glavna sestra na onkologiji "prodaje" krevete pacijentima koji hoce da plate,a ovi sto nece nek crkavaju kuci polako.ko nas ne zna skupo bi nas platio,jebo nam pas mater
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu

kocka

Postby kocka » Fri Mar 01, 2019 11:55 pm

Влада Паликућа wrote:Ако напушташ положај, није у реду да шириш малодушност онима који остају.
То се одради у тишини, помириш се да са изданцима трећег света постајеш батерија за одржавање запада и то је то.

Ти одржаваш запад и ако радиш у Републици Србији и ако радиш на западу. И поменути просветни радници плате добијају из западних кредита.

A те приче о "нормалној" држави су као када би Немања Видић рекао нећу да идем у Спартак из Москве и Манчестер Јунајтед, хоћу да у Црвеној Звезди имам плату 100 хиљада фунти недељно.

Влада Паликућа

Postby Влада Паликућа » Sat Mar 02, 2019 12:06 am

Нема, спремни сте као запете пушке. Не може нихилистички наратив ништа да угрози.

Сви ћемо да помремо. Позз

Return to “Само опуштено”