Српска навијачка сцена - дискусија

Sevastopole

Re: Српска навијачка сцена - дискусија

Postby Sevastopole » Thu Feb 21, 2019 12:42 pm

Sto je najgore to smisljaju mozgovi koji nisu klinci, ali su devijantni i imaju problem u glavi, a prenose mrznju koja nikome nece nista dobro doneti sa ovakvim stvarima. Kao kad bi mi njima sad pisali stalno gde ste Hrvati, Ustase, ne bitno a gomila im ljudi pobegla od istih tih da spase glave, nesto sto nema veze sa njima a potenciramo stalno na tome.

Пађене

Postby Пађене » Thu Feb 21, 2019 1:49 pm

Bezidejnost je reč koja opisuje Firmu trenutno,

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

i tako dalje i tako dalje.

Ove slike ne zavise od broja ljudi da se razumemo u pitanju je pravac razmisljanja.

МГП

Postby МГП » Thu Feb 21, 2019 10:56 pm

Пађене како се слика кореографије за дешавања у Јагодини уклапа у овај низ безидејности фирме како си га назвао?

Пађене

Postby Пађене » Fri Feb 22, 2019 7:59 am

Nismo se razumeli, mozda nisam bio jasan dovoljno. Ove slike su Firma kakva je nekad bila bar u tom vizuelnom smislu. Ono sto danas gledamo su crveno-belo-sive ograde sa nekim tekstom skoro uvek slicnim, pa tako i parole uvek iste ili slicne bezidejne.

друг члан

Postby друг члан » Fri Feb 22, 2019 8:33 am

Овај графит што си поставио је мени лично најјачи графит неке домаће групе
додатак: ваљда је човек сликама хтео да покаже како су одлично изгледали раније,барем сам ја то тако схватио
Choose Life

МГП

Postby МГП » Fri Feb 22, 2019 10:25 am

Ја сам сконтао да су слике примјер тога о чему је Пађене писао, зато ме је збунило. Разумио сам сад шта је хтио да каже.

1958

Postby 1958 » Fri Feb 22, 2019 2:05 pm

To je bio taj neki period gde su sve grupe isle uzlaznom putanjom, pa cak i grobari sa svojom podelom, osecala se na svakom koraku pozitivna energija, masovna gostovanja, dobro popunjene tribine na domacim tekmama, rivalitet, energija, pa cak i repstacija. Gej parada, protesti non stop... A onda je na red dosla politika, sve sto se stvaralo tih godina je ubrzo pregazeno. Sad se stvara na drugi nacin u kombini sa drugim ljudima. Da li ce biti ponovo isto? Sumnjam, mozda kad politika ne bude imala interes u navijackim grupama. Ako se to ikada dogodi.
Често одем до на село

Sevastopole

Postby Sevastopole » Fri Feb 22, 2019 4:58 pm

Kako nije bilo politike pa nama Grobari pisali da smo DS, vi isto, itd pa smo imali po 10000 ljudi na tribini, konstantno po 6000/7000. Svako vremen nosi svoje nego ti je ostalo samo ono lepo iz tog vremena pa si zaboravio malo na stvari kakve su bile. A i kada prodje ovo zlo vreme isto ce se moci videti dobro sa neke vremenske distance ko je kakav bio. Kao sto sada vidis da tada nije bilo politike na nacin na koji je apostrofirano, iako je nabijano ljudima bez ikakve osnove da su deo necega sto nisu. Sigurno je da je ovo vreme mnogo zamrsenije po tom pitanju, ali ko ima mozga okanuce se cega treba i raditi na sebi. Bilo da je to politika, ili saradnja sa kime ne treba ili da budes deo bilo cega, cega ne treba da budes. Kako bude shvatao, ponovo ce se kopovi povecavati, rasce energija kod ljudi, rasce nove generacije. Zasrali smo svi kolektivno u nekom trenutku, sad je vreme da se popravlja to. Ako si zdrav znas gde gresis i menjaces to. Ako nisi, dzabe svaka prica.

1958

Postby 1958 » Sat Feb 23, 2019 9:55 am

Naravno da je bila politika i pre. Klicalo se vuku draskovicu, slobi, otpor, posle su se dodeljivale baklje 5og oktobra, ministar je obijao trafike, djenova, vojvoda seselj, mirna gej parada, itd itd... Ja sam pisao o vremenu gde je postojao da kazemo medju period jer su me ove slike slaninara podsetile na to i da to mi budi jako lepa secanja, kojem je pocetak kraja bio spasi srbiju i ubi se, zatim djenova, a kulminacija 2014, cini mi se da je bila gej parada, niko nije izasao na ulice... Uvek je ovde bila politika medju navijacima samo zavisi dal su bili u milosti ili nemilosti vlasti. A moze se reci da za vreme tadica navijaci su bili u neprijateljskim odnosima sa strukturama drzave, dok se menjanjem vlasti menjao i taj odnos. Ne za sve, ali se promenio. Onome ko u navijackom svetu ima najvecu moc, njemu se promenio i te kako.
Често одем до на село

Sevastopole

Postby Sevastopole » Sat Feb 23, 2019 11:35 am

1958 wrote: a kulminacija 2014, cini mi se da je bila gej parada, niko nije izasao na ulice...

Mnogo olako pricas neke stvari a izgleda da ne znas. Ne znam ko je na ovom snimku, znam da su neke Delije hapsene za ovo i isle u istragu. Sta je dalje bilo stvarno ne znam, ali nemoj da pricas da niko nije izasao! Niko drugi nije izasao niti mu je palo na pamet da izadje, zasto je to tako, neka se ti ljudi dobro zapitaju! A vec sledece godine, pa niko nije lud da sam sebe unisti kada vidi da je bukvalno sam samcijat na ulici, mada su i tad neka imena hapsena po ulici u okolini parade i to samo sa jedne tribine. Tako da, na pogresna vrata kucas, pogledaj prvo svoje i tudja dvorista. Kad moram vec da crtam stvari koje bi trebalo svaki covek da zna. Ko god da su ovi sa snimka, a gde su ostali??? Koliko ti je tacno ovo kvotirano toliko je i ostatak posta. Zato i kazem, vreme ce da kaze svoje nakon nekog perioda.

1958

Postby 1958 » Sat Feb 23, 2019 12:09 pm

Ja sam pricao o gej pradi, ne o napadu bakljama na zgradu b92 od 6 spratova na dan gej parade. Gej parada je bila u centru beograda, zgrada b92 je na novom beogradu. Pritom, taj isti b92 se tada vec polako gasio i nije bio ni deo one masinerije koja je izdasno pomagala, a kasnije i prenosila dodelu baklji 5og oktobra zasluznim gradjanima.

Kad vec postavljas pitanje zasto drugi nisu isli? Jednostavno, zato sto tribina kojoj ti pripadas i koja jedina moze da izvede brojku koja moze nesto uciniti i animirati sve ostale nije izasla na ulice. Sve ostale grupe u bgu (iskljucujuci grobare) ne mogu da izvedu 10% ljudstva koje moze grupa kojoj ti pripadas. Zasto je to tako to su vec stvari nekih drugih stvari i o tome je glupo raspravljati.

Realnost je takva da grupa sa severa najveceg srpskog stadiona ima vodjstvo, masu, reputaciju itd... takvu da ima uticaja na neki nacin u sferama politickog, drustvenog, sportskog i ostalog zivota u srbiji koji koristi na nacin kakav smatra da treba.

Mi ostali mozemo da se bavimo svojim klubovima i navijanjem, dalje od toga ne ide, i nebi ni trebalo da ide jer smo svi na neki nacin svedoci na svojim tribinama sta se moze dogoditi ako se predje ta linija, a nemas podlogu za tako nesto.
Често одем до на село

нема лека

Postby нема лека » Sat Feb 23, 2019 12:39 pm

Причаш о стварима у које ниси упућен баш најбоље, много лако додељујеш неке епитете и судиш о дешавањима у које ниси упућен. Шта се дешавало тог дана и шта је та група која је на крају дана отишла до б92 није за писање на оваквом месту, али много грешиш. Ниједна друга група тај дан није покушала баш ништа, ни да се скупи у неком крају, осим колико се сећам Таурунума који су запалили гуме и контејнере у Земуну. Група ова која је отишла код б92 је само део људи који су се тог дана скупили, неке је полиција растерала на некој другој локацији, неки су приведени.
Зашто никога другога није било нигде, ни једне навијачке групе, ни једне "патриотске" организације, то је питање за њих

1958

Postby 1958 » Sat Feb 23, 2019 12:50 pm

Koje epitete dodeljujem? Jedini argument cigana na ovom forumu (jos uvek nejasno kako pisu kad im je zabranjeno) je nisi upucen. Samo postoji jedna strana i njihova istina.

Mozda sam ja lud, ali tog dana nisam video te grupe koje su se skupljale po gradu, a bio sam prisutan ceo dan u istom tom gradu. Mozda i nisam, mozda sam pogresio grad, no dobro.
Често одем до на село

BTS

Postby BTS » Sat Feb 23, 2019 1:17 pm

Ne znam cija istina samo postoji, ali jedina prava istina je da su cigani tog dana bili po gradu. Kad, gde, kako, nije ovo mesto na kom se trebaju takve stvari da se pricaju. Gde su drugi bili, sta su drugi radili, to vi sami najbolje znate.

1958

Postby 1958 » Sat Feb 23, 2019 2:15 pm

Bili po gradu? Pa onda su svi bili po gradu? Sto se nist nije desilo kad su vec bili po gradu? Nije im dozvolila murija? Kako je onda murija dozvolila 2010? Nekima nije bilo u interesu da se ponovi 2010 i 2001.

Lepo je sto ste toga uhvatili, bas me zanima istina o kalcopoliju, primirju, djenovi, dodeli baklji, toletu lopovu, kokezi mafijasu... Ili ovo nije mesto za te price, ta je najbolja.
Често одем до на село

Врховна команда

Postby Врховна команда » Sat Feb 23, 2019 2:40 pm

А где су твоји другари били 2014? Кад си већ толико упућен у нас, реци нам за своје где су били и шта су радили.

1958

Postby 1958 » Sat Feb 23, 2019 2:55 pm

Moji drugari? Ja imam drugare cigane, grobare, zemunce, meraklije pa ne znam tacno na koga mislis? Ako mislis na navijace kluba za koji navijam gde su oni bili, naucio sam jednu jako dobru stvar na ovom forumu, ovde nije mesto za te price.

Ne znam zasto ste se toliko uvredili, ja sam napisao da se niko nije pojavio na ulicama organizovano na dan gej parade, a 2010 je i te kako bilo ljudi na istim tim ulicama. A jedino sto se u tom periodu promenilo jeste vlast.

I rekao sam da su cigani jedina (nazalost) pokretacka snaga medju navijacima u Srbiji kada treba nesto da se uradi od interesa za zemlju, drustvo, sport itd... Videlo se kako je to korisceno u nekim situacijama.
Често одем до на село

Врховна команда

Postby Врховна команда » Sat Feb 23, 2019 3:02 pm

На другаре твоје са којима делиш трибину, на њих мислим. Где сте ви били? Зашто смо вам ми потребни као покретачи да бисте изашли на улице?

На шта мислиш последњом реченицом, у којим ситуацијама је то коришћено?

1958

Postby 1958 » Sat Feb 23, 2019 3:21 pm

Kazem ti nije mesto tome ovde...
Често одем до на село

нема лека

Postby нема лека » Sat Feb 23, 2019 3:28 pm

1958 wrote:Bili po gradu? Pa onda su svi bili po gradu? Sto se nist nije desilo kad su vec bili po gradu? Nije im dozvolila murija? Kako je onda murija dozvolila 2010? Nekima nije bilo u interesu da se ponovi 2010 i 2001.

Lepo je sto ste toga uhvatili, bas me zanima istina o kalcopoliju, primirju, djenovi, dodeli baklji, toletu lopovu, kokezi mafijasu... Ili ovo nije mesto za te price, ta je najbolja.

Да ли мислиш да може нешто да се уради са бројком која иде од 150 до 500 људи? Већ смо много на ту тему написали овде, детаљније објашњење стварно није за интернет и јавно мњење. Сигурно се људи нису скупили у центру и сигурно са тим бројем људи није било могуће ништа урадити, јер су једина таква група тај дан.
Лако је за свако срање пребацити циганима, јер смо ето ми најбројнији. Зар није твоја група најекстремнија? Па где је била та екстремна група тај дан?

Return to “Србија”