Српска навијачка сцена - дискусија

OLE!

Re: Српска навијачка сцена - дискусија

Postby OLE! » Mon Feb 11, 2019 9:24 pm

Odan wrote:Zasto da se grupa ugasi, je li pala udarna zastava? Eno Đavolima pala glavna zastava na svojoj tribini usred utakmice pa i dalje navijaju i idu na utakmice, a i zasto ne bi isli

Poredis svoju grupu sa grupom koja nema obraz da kaci zastavu nakon svog blama i pojavljuje se na utakmicama bez zastave. Svaka im cast na tome!

Ako ti nije jasna razlika izmedju obraza Djavola i Firme, stvarno nisi za ovu temu.

A ovi ostali komentari ko je napadnut kad je slabiji... Deco napadajte druge grupe!

Banda Descontrolada

Postby Banda Descontrolada » Mon Feb 11, 2019 9:49 pm

Evo da obrazlozim: znaci,nije problem u napadanju,govorim samo o tome sto je cinjenica,a to je da je izivljavanje vasih grupa iz unutrasnjosti nad lokalnim grupama iz gradova Srbije pocelo kada su lokalne grupe bas bas oslabile,a koliko je vasa unutrasnjost ubica srpske navijacke scene dovoljno govori i to da su vasi Rs cz(isti oni sto su ubili decka kod Bijeljine) razmatrali da ono sto je uradjeno u Subotici,NS i Kg bude uradjeno i u Banja luci sto je van svake pameti,ali jbg,boli raznorazne mladice iz Gradiske,Teslica,Bijeljine,Brckog sto u Rs ima tako jaka grupa koja ne dozvoljava cigansko sepurenje u svom gradu.
Vecchie maniere!

друг члан

Postby друг члан » Mon Feb 11, 2019 9:56 pm

Гробари су "најбољи познаваоци" прилика на северној трибини. Буквално све знају. Да макар 10% од тога познају своју не би били нон стоп у неким поделама,сукобима итд. Човек зна и која екипа је разматрала коју да нападне. Значи није напала,па попасла, па да је он то сазно,него зна шта су се договарали између себе. Досије Х
Choose Life

нема лека

Postby нема лека » Tue Feb 12, 2019 1:30 am

Banda Descontrolada wrote:Evo da obrazlozim: znaci,nije problem u napadanju,govorim samo o tome sto je cinjenica,a to je da je izivljavanje vasih grupa iz unutrasnjosti nad lokalnim grupama iz gradova Srbije pocelo kada su lokalne grupe bas bas oslabile,a koliko je vasa unutrasnjost ubica srpske navijacke scene dovoljno govori i to da su vasi Rs cz(isti oni sto su ubili decka kod Bijeljine) razmatrali da ono sto je uradjeno u Subotici,NS i Kg bude uradjeno i u Banja luci sto je van svake pameti,ali jbg,boli raznorazne mladice iz Gradiske,Teslica,Bijeljine,Brckog sto u Rs ima tako jaka grupa koja ne dozvoljava cigansko sepurenje u svom gradu.

Пишеш као дете од 15 година. Ти знаш шта су цигани разматрали? Много боли цигане из РС веома јака група из Бања Луке, баш их боли. Као што их боли оно кул сте момци? Дај бре са тим глупим причама, као деца. Јел разлика да ли су људи из Теслића или Бањалуке? Ветерника или Грбавице? Видим и данас пишеш сељаци из Ветерника и сад набрајаш ове градове у том неком контексту.

Групе из унутрашњости су саме себе ослабиле и довеле у данашњу ситуацију, као уосталом и лешинари. Било је лепо свим тим групама кад су шиљили патку и сад кад се кита више не диже, сад приче о злим циганима секташима. Како је ко радио, тако му се вратило, карма

Врховна команда

Postby Врховна команда » Tue Feb 12, 2019 10:41 am

Banda Descontrolada wrote:Evo da obrazlozim: znaci,nije problem u napadanju,govorim samo o tome sto je cinjenica,a to je da je izivljavanje vasih grupa iz unutrasnjosti nad lokalnim grupama iz gradova Srbije pocelo kada su lokalne grupe bas bas oslabile,a koliko je vasa unutrasnjost ubica srpske navijacke scene dovoljno govori i to da su vasi Rs cz(isti oni sto su ubili decka kod Bijeljine) razmatrali da ono sto je uradjeno u Subotici,NS i Kg bude uradjeno i u Banja luci sto je van svake pameti,ali jbg,boli raznorazne mladice iz Gradiske,Teslica,Bijeljine,Brckog sto u Rs ima tako jaka grupa koja ne dozvoljava cigansko sepurenje u svom gradu.

Ти знаш ко је шта разматрао? Не верујем шта читам :lol:

Odan

Postby Odan » Tue Feb 12, 2019 2:53 pm

OLE! wrote:
Odan wrote:Zasto da se grupa ugasi, je li pala udarna zastava? Eno Đavolima pala glavna zastava na svojoj tribini usred utakmice pa i dalje navijaju i idu na utakmice, a i zasto ne bi isli

Poredis svoju grupu sa grupom koja nema obraz da kaci zastavu nakon svog blama i pojavljuje se na utakmicama bez zastave. Svaka im cast na tome!

Ako ti nije jasna razlika izmedju obraza Djavola i Firme, stvarno nisi za ovu temu.

A ovi ostali komentari ko je napadnut kad je slabiji... Deco napadajte druge grupe!

Prvo, uzeo si jednu recenicu iz moga upisa cime obesmisljavas ono sto sam napisao.

Drugo, gorepomenute nisam poredio ni sa kim vec uzeo kao primer.

Trece, ovde ima dobrih upisa koji mogu ako nista drugo navesti do zdravijeg razmisljanja i drugacijeg pogleda na neke stvari bez obzira kojoj grupi pripadali i koji klub voleli. Recimo da svrha pisanja po internetu ne treba da se svodi na prepucavanja ko je jaci, luđi, brojniji vec da dovede kroz argumentovanu i objektivnu raspravu do zdravije scene ili bar zdravijeg pogleda na tu scenu. Do cega moze dovesti prepucavanje po forumima?

Pogledajte svi neke primere od pre desetak godina kako su zavrsili i ko je stradao zbog necega sto se piskaralo po internetu. Mislim da ce vecina znati o kojem primeru govorim. Ja licno bi se najvise obradovao nekakvom navijackom solidarisanju između svih grupa kao npr. ono iz 2007.(ili koje vec godine) u vezi zabrane kacenja zastava ili one setnje zabranjenih, stop ubijanju vratimo zdravo rivalstvo o cemu sam vec pisao pa su me pojedini upisi ovde ubedili da nema sta da se vraca kad zapravo nikada nije ni bilo zdravo rivalstvo.

Znaci, treba iznova nesto novo preduzeti povodom toga ali mislim da do toga nece doci, bar ne u neko skorije vreme. Ne mogu i ne trebaju zastave i zidovi biti razlog da se gine! Navijacki je dobiti batine u tuci i izgubiti zastavu. Bojim se da je ovo pogresno sto radi najbrojnija i najveca nasa grupa. Zastave u neki sef i pod kljuc i nikako da padne nijedna u suprotnom katastrofa.

Npr. Grobari otmu (nekako, zamislimo) delijama udarnu zastavu Delije Sever. Sta treba da bude dalje? Da neko pogine (najcesce najebe neko sporedan) zbog platna ili da se grupa ugasi zaboravljajuci na sve ono sto je bilo u proteklih koliko vec, trideset godina.

Mislim da su ipak Đavoli najispravniji primer. Necu da se svađam na forumu pa ako ne mozes nesto smisleno napisati nemoj ni odgovarati na ovo. I koju mi to navijacku scenu imamo, sve sto se moze nazvati scenom su 2 (1:3) grupe koje cemo videti u kupu Koraca u kosarci.

P. S. Bolje koristiti izraz upis nego post, a jos malo ce post pa postite :)

МГП

Postby МГП » Tue Feb 12, 2019 4:32 pm

Odan bez uvrede ali nisi u pravu kad kažeš da nemamo scenu ili da se svodi samo na 2 grupe. I ostali se cimaju, svaki vikend su ili na matičnoj tribini ili na gostovanju, nebitno u kojoj brojci. Krenuti samo od nižih liga i viditi šta sve rade Despoti, Vukovi, Divlja Telad..., da ne izdvajam više nikog. I sve grupe koje su doživile razne udarce u posljednje vrijeme a i dalje su tu, dolaze na utakmice, cimaju se za ostale stvari. To je za svaku pohvalu šta god ko mislio o njima bilo uopšteno ili pojedinačno. Još jednom Odan bez uvrede, niti ovim upisom oću raspravu, prepucavanje niti išta slično.

нема лека

Postby нема лека » Tue Feb 12, 2019 5:30 pm

Ево имамо заједничку акцију скоро свих група око мајица за Косово и Метохију, али фирма и ђаволи нису пристали на то. Кажу људи неће ништа заједничко са циганима. Ако можемо ми да радимо нешто са јужном трибином, ако они могу са забрањенима и партизановцима, ја искрено не видим ни један једини разлог да неко неће да уради мајице за КиМ са било којом групом, а притом паре од мајица иду за праву ствар.

Али ајде, њихов став, њихово мишљење. Мржња према локалним циганима или гробарима им неће ништа добро донети, то јест неће никоме ништа добро донети. Колико је год тешко људима да схвате, цигани и гробари су најбројније групе и најтеже нам је да контролишемо све људе и градове и да утичемо на све.

Београд сам по себи има дешавања нон стоп, а онда ти људи требају да воде рачуна и о унутрашњости. Сваки проблем може да се реши на нормалан начин, само треба наћи прави начин. Хвала Богу, у задње време има таквих ситуација и то је пут којим треба да се иде, али није лак пут и захтева много рада и цимања.

Што се тиче застава, делимично си у праву, али то је последица тога што је у неком периоду пре пар година неко изигравао дивљи запад по Србији, па нападали једна кола са свим и свачим итд. Уосталом неко је заставе држао под кључем и довозио их аудијима на стадион много пре цигана. Где фирма држи заставе, где су им одузете?

А да је неко има могућности да циганима проба да узме заставу, веруј ми да би опет нашао начин, макар да покуша. Толико утакмица у другим спортовима које прате само локалне екипе, толико гостовања итд.

Генерално се слажем са тим да свака екипа треба да носи своју заставу, али знајући каква је атмосфера била, веруј ми да је овакво ношење застава свих трибина, сачувало неки живот.

OLE!

Postby OLE! » Tue Feb 12, 2019 9:11 pm

Odan wrote:Prvo, uzeo si jednu recenicu iz moga upisa cime obesmisljavas ono sto sam napisao.

Uzeo sam ti besmisleno poredjenje postupka dve grupe prema blamazi, ali da to bude vece, u pitanju su udarne krpe.

Mi smo sad slabiji pa nas ne dirajte, a mi cemo vas ipak prozivati po tekmama i pljuvati ovde po tribininom forumu i velicati svoju grupu kako je ustvari jaka samo vi to ne znate, ali evo mi smo tu da napisemo.

Prozivaju se zemunci sto su izasli na postenu tucu na ruke! Dakle ljudi se javljaju da pljuju po radu na ozdavljenju scene!

Da ne nabrajam dalje koje mentolske UPISE citam, a za ovo ostalo sto si napisao se slazem uglavnom.

Odan

Postby Odan » Tue Feb 12, 2019 9:21 pm

Nazalost, sve ostale grupe su jako malobrojne pa se stice utisak da su neprimetne i kao da ne postoje iako su kao sto kaze МГП aktivne i cimaju se.

Po mom misljenju neke od njih ne koriste prednosti interneta nimalo ili jako malo a mislim da se na taj nacin mogu privuci neke nove generacije.

Rođaci, pa klinci rođeni 2005. imaju 13,14 godina. ;) Dolazice postepeno do smene generacija a ovi od 2000. pa nadalje kao da su rođeni u kompjuteru, :mrgreen: jbg. tako je vreme. Ja pamtim neke casopise u kojima sam citao o navijackoj subkulturi i sl. koji naravno vise ne izlaze, rts koji je prenosio domaću ligu i ultrase koji su neretko bili velika vecina na stadionu i culi su se fino na tim prenosima pa se i na taj nacin zainteresovah za navijanje.

Onda su dosle jebene drustvene mreze, kurcevi fb, instagram i sl. a sa druge strane kao da se ne zeli iskoristiti potencijal svega toga i tako privuci neke nove klince. Kako da pocnu navijati za Vojvodinu, OFK BGD, Radnicki, Spartak... ?

1958

Postby 1958 » Fri Feb 15, 2019 2:04 am

Npr. Grobari otmu (nekako, zamislimo) delijama udarnu zastavu Delije Sever. Sta treba da bude dalje? Da neko pogine (najcesce najebe neko sporedan) zbog platna ili da se grupa ugasi zaboravljajuci na sve ono sto je bilo u proteklih koliko vec, trideset godina.

Image
Често одем до на село

Sevastopole

Postby Sevastopole » Fri Feb 15, 2019 1:00 pm

Image

Onda ti njima lepo uzmes isto udarni transparent Grobari, i vratis za taj, a onda pod grupa kojoj je pala zastava uzme 10 njihovih i vrati za svoju palu.

Image

Odan

Postby Odan » Fri Feb 15, 2019 7:45 pm

Mislim da je taj trans grobari jug sa pit bulom ukraden, a znam da su i oni ukrali delijama neke zastave sto svakako ne moze da se stavi u isti kos sa palom zastavom na bilo koji drugi navijacki nacin. Sad kako su pale ove sto je postavio 1958, najbolje da napise neko upuceniji...

UltraAM

Postby UltraAM » Fri Feb 15, 2019 8:09 pm

Ovde neki ljudi pišu o tome kako ciganske grupe po unutrašnjosti terorišu lokalne grupe. To me malo podseća na ono kad balije počnu da prosipaju priču kako su oni pobedili Srbe i kako su ih amerikanci zaustavili pred Banja Lukom. A zapravo su ih amerikanci i doveli pred tu Banja Luku.

Sve te lokalne ciganske grupe su bile u ozbiljnom problemu i praktično nisu postojale sve dok nije odlučeno da im se pomogne po svaku cenu. Pa su onda kaznene ekspedicije išle po celoj Srbiji da pomažu braći u nevolji. A da ne pričam o tome što su se cigani i grobari lizali po unutrašnjosti kao da su braća rođena.

Sevastopole

Postby Sevastopole » Sat Feb 16, 2019 12:36 am

Odan wrote:Mislim da je taj trans grobari jug sa pit bulom ukraden, a znam da su i oni ukrali delijama neke zastave sto svakako ne moze da se stavi u isti kos sa palom zastavom na bilo koji drugi navijacki nacin. Sad kako su pale ove sto je postavio 1958, najbolje da napise neko upuceniji...

Nemoj da mislis nista, molim te, niti da pitas nekog sa druge tribine kako su pale zastave sa trece, ima ko da ti odgovori.Transparent im je uzet sa ograde njihove nakon utakmice jer su prasci u to vreme koji su vodili Jug otisli da krkaju u restoran a zastave ostavili na ogradi da stoje da ih skinu valjda kad se najedu dobro. Delije Sever se i dan danas ne zna kako je pala jer je na jednom derbiju skinuta pred kraj utakmice i stavljena je na stazu. U tom trenutku Zvezda postize gol i krece opste slavlje jer je gol bio za izjednacenje u 90 om minutu. Nakon toga skupljanje zastava gde se videlo da fali ovaj transparent koji je prvi skinut jos pred kraj utakmice. Ko ga je i kako uzeo, ostaje misterija, ali je uzet. Dakle i jedan i drugi su pali na ispravne nacine. Uzeti sa stadiona bez obijanja icega.

chevanton

Postby chevanton » Sat Feb 16, 2019 12:55 am

Cigani i grobari se lizali po unutrasnjosti?!Sta izjavi covek....

svuda.prisutan

Postby svuda.prisutan » Sat Feb 16, 2019 1:11 am

Mozda u njegovom gradu jesu, otkud ti znas?

Врховна команда

Postby Врховна команда » Sat Feb 16, 2019 8:21 am

UltraAM wrote:Ovde neki ljudi pišu o tome kako ciganske grupe po unutrašnjosti terorišu lokalne grupe. To me malo podseća na ono kad balije počnu da prosipaju priču kako su oni pobedili Srbe i kako su ih amerikanci zaustavili pred Banja Lukom. A zapravo su ih amerikanci i doveli pred tu Banja Luku.

Sve te lokalne ciganske grupe su bile u ozbiljnom problemu i praktično nisu postojale sve dok nije odlučeno da im se pomogne po svaku cenu. Pa su onda kaznene ekspedicije išle po celoj Srbiji da pomažu braći u nevolji. A da ne pričam o tome što su se cigani i grobari lizali po unutrašnjosti kao da su braća rođena.

Ово ми испричај, јако ме занима пошто још за то нисам чуо.

UltraAM

Postby UltraAM » Sat Feb 16, 2019 9:01 am

To ti nisu pricali kada su dolazili da kukaju kako ih sacekuju 10 na 1 ispred gajbi. Kad pricam o lizanju ne mislim da su oni zajedno akcijali mislim pre svega na to da se nisu napadali i da su zajedno prdeli o tome kako su lokalne grupe nezdrave i kako su oni jadni i napadaju ih 10 na 1.

Ne moras nista ni da mi odgovaras ne znam ni sto sam ista pisao, ali zapitaj se koliko su puta lokalne ciganske i grobarske grupe imale sukobe dok su lokal patriotske grupe bile u naletu? Koliko puta ste dolazili u Cacak, Kragujevac, Uzice, Novi Sad, Suboticu da se akcijate sa grobarima a koliko puta da se akcijate sa lokalnim ekipama?

Koliko puta si od lokalnih cigana i grobara slusao apsolutno istu jebenu pricu o tome kako su svi oni komsije a kako lokalne ekipe napadaju nebitne likove i ostala sranja.

Nikad to nije bila realna borba, svima je bilo jasno da ce na kraju da se zavrsi ovako kako se zavrsilo sa Djavolima. Ipak sa jedne strane imas vojsku a sa druge strane 20 ljudi koji se cimaju.

Swallow

Postby Swallow » Sat Feb 16, 2019 7:36 pm

Najbolja potvrda svemu tome je stanje na zidovima, u većini gradova uvek će se, daleko pre videti prekriženi tagovi lokalne grupe od strane cigana i grobara, bilo je i slučajeva gde su prelepljivane nalepnice manastira i teksta Kosovo je Srbija samo zato su u bojama lokalne grupe, što je zaista fascinantno dokle ljudski debilizam seže. I to je istina 1/1

Return to “Србија”