Историјске заблуде + идеолошко препуцавање

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
andro saner

Re: Историјске заблуде + идеолошко препуцавање

Postby andro saner » Mon Jan 28, 2019 10:24 pm

vinjakboy wrote:
fedayn wrote:Znaci okacen je 2010 godine jel ti to nesto govori?Majke mi ne znam da su Djuku sutirali u dupe,mozda ga je i Zelja sutirao,ali ovaj Vladimir Djukanovic ipak odlucio na zvanicnom forumu grupe da ga ispostuje.Ajde malo da se iskuliramo svi na ovoj temi moze?

'Ајде мало да се не искулирамо. Него да ти лепо одјебеш у рупу из које си испузао, може? Мислим, доста је више, пола века су твоји дебили провели на власти, урнисали Србе горе него Турци и Немци заједно, сви сте у комплету амнестирани за почињене злочине, а многи су се овајдили за станове и друге бенефиције које ће наследити њихови дегенерисани потомци. И након свега тога ти би опет да се питаш о нечему у овој земљи? Па да није мало превише?

Добра ствар у целој причи је што је и ова моја порука сувишна, јер се твоја идеологија више никад неће вратити, у то сам макар сигуран. Него воњаш чак и преко интернета, па рекох да те приупитам да смањиш емисију штетних гасова...

Ja u ovo gore pomenuto uopste nisam siguran! Sve ih je vise i sto je nacrnje bas su agresivni!

vinjakboy

Postby vinjakboy » Mon Jan 28, 2019 10:25 pm

fedayn wrote:Hocete nacionalno pomirenje? Nema problema,uradite ono sto je uradio Putin u Rusiji.Pomirio je crvenoarmejce i belogardejce,evo cak i medju navijacima je doslo do pomirenja,forumas 1914 sto kaci tekstove na temi Rusija ce vam potvrditi da su navijaci Zenita imali koreografiju gde crvenoarmejac puca na belogardejca i obrnuto,a parola je nesto u stilu "dosta bratoubilackih ratova".Jel uradila neka tribina to u Srbiji?

I jel moze da dodje do pomirenja?

Нема потребе за помирењем, пошто твоја куга свакако нестаје.

vinjakboy

Postby vinjakboy » Mon Jan 28, 2019 10:28 pm

andro saner wrote:Ja u ovo gore pomenuto uopste nisam siguran! Sve ih je vise i sto je nacrnje bas su agresivni!

Они су само бучни, исто као што неки лик одврне сам на гајби звучнике до даске, а комшије помисле да овај прави журку. Али агресивни јесу, у стилу рањених звери, јасно им је да за њих нема будућности, па да загорчају садашњост колико год могу...

јахач магле

Postby јахач магле » Mon Jan 28, 2019 11:12 pm

Ђавола изумиру, сви који су на власти од 90их су деца оних који нас јебу од 45е. Прво били Југословени па сад европејци, а Срби никад нису били нити су волели Србију.
...Сијају звезде као очи конобарице...

Nexon

Postby Nexon » Tue Jan 29, 2019 6:43 am

fedayn wrote:
I jos nesto,ispratili ste dolazak Putina u Srbiju.Videli ste da je posetio spomenik palim Oslobodiocima beograda,crvenoarmejcima.I TO JE JOS ON INSISTIRAO DA TO BUDE DEO PROTOKOLA!Zamislite koliko je neodgovorna ova nasa vlast,kad su hteli protokolarno negde drugde da ga vode,a Putin im jasno stavi do znanja koliko je Drugi Svetski Rat njima vazan.Mnogima u Srbiji nije,znate i sami da se u delu javnosti ovde vise obelezavaju pobede u Prvom nego u Drugom Sv.Ratu, i da se na ono sto se desilo posle '45 gleda kao na okupaciju.Neki istoricari u Srbiji cak vode otvorenu propagandu kako su crvenoarmejci zlocinci i silovatelji.Evo za one koji nisu ispratili Putina na groblju palim borcima Crvene Armije!

Не, док нема истине о томе колико је покрадено и док не видимо ко се све окористио и даље дрма Србијом од 1945 до данас.

Не може да се пореди Србија са Русијом у Другом светском рату.
Могу ја да те питам: а зашто Руси не славе никакве догађаје из Првог светског рата?
Па зато што су доживели катастрофу као Србија у Другом светском рату.

За Србију је Први светски рат врхунац моћи у 20 веку који је настао из великог страдања. Када је српска војска, не југословенска, дошла до Клагенфурта и Алпа.
То је Други светски рат за Русе, постали су суперсила из свог великог страдања.

Други светки рат за Србе је катастрофа из које су никли комунисти који су разорили Србију до краја 20. века.
Гледај на шта личимо-све оне огромне жртве од 1912-1918 су поништене. Национално смо разбуцани без икаквог осећаја за државу.
Цинизам нас убија а то је последица деведесетих кроз које су нас водили комунистички кадрови, спс-јул је наследник савеза комуниста, а и касније јер је гомила тзв. другосрбијанаца пореклом из црвеног табора. Као што је био случај са Ђиниђићем, који је био дете ЈНА официра на школовању по Немачкој.
Тадића, синa Носиоца партизанске споменице са огромним везама у комунистичкој бирократији.
Итд.

Сада морају неке ствари да се расчисте да би се могло напред са овога дна. Иначе идемо још ниже.

А Броз јесте популарани из неколико разлоа, а ја ћу навести 3:
1. Како човек постаје старији он све лепше гледа на своју младост
2. Утицај медија где су црвени и њихови биолошки наследници и даље невероватно јаки. Понављам на РТС и дан данас се редовно пуштају партизнаске серије и филмови у ударним темринима. А пробајте да ударите да комунизам па ћете видети шта ће се десити. Јако је мало медијског преиспитивања било комунистичке власти у последњих 20ак година а када смо рушили Слобу баш то смо очекивали јер смо викали-"бандо црвена" док смо га рушили. Знам за пар документараца, типа "Црвени терор" или о Голом отоку. Али популарне уметности, што се много масовније гледа, јако мало.
3. Остале су и даље неки митови али то је последица друге тачке.

Nexon

Postby Nexon » Tue Jan 29, 2019 7:08 am

fedayn wrote:Nema problema odgovoricu ti.Kao sto i sam znas,podela kod nas Srba evo i do dan danas svodi se na Cetnike i Partizane,bilo je i pre podela neke druge vrste,ali ova je i dalje aktuelna.Sad ja ne znam koja je tvoja porodicna tradicija,ali moja je partizanska.I ne bih bas rekao da je taj vas cetnicki pokret skroz pozitivan,a ovaj moj partizanski negativan,a pogotovo ne bih bas tako olako tvrdio kako ste vi navodno vecina...Mozda ste vecina na forumu,mozda na navijackim tribinama,ali medju Srbima ne bih bas rekao.

Било је више покрета међу Србима осим четника и партизана(ови и нису били српски покрет, мада су и четници фурали у називу југословенски али су тамо 90% били Срби).
Говорим о хиљадама људи попут СДК и Српске страже који су сматрали да треба да се сарађује са Немцима и да се тако спасе Србија.
Што је све само по себи трагедија Срба у Другом светском рату.
СДК је био озбиљнија војна формација од четника иако су били малобројни због немачких квота. То комунисти најбоље знају.

А, Бога ми, знају и четници када су им спасавали дупета 1944 од партизана пошто су четници разбежали код Ваљева у јесен 1944.
Попут извлачења Драже, Калабића и целог врховног штава ЈВуО са Равне горе јер су четници разбежали пред малобројним партизанима.
Па онда црвени ставе Дражу у окружење а Дража очајнички зове команданта СДК Косту Мушицког да га извуку, што је СДК успела, пробила је партизански обруч и извукла ГШ ЈВуО али је зато Ваљево пало комунистима. А годину дана раније Дража одбије да разговара са СДК.
Већа дисциплина, ред и мотивација у СДК него ли код четника, где се није знало ко пије а ко плаћа.

Да не говорим да је тзв. ЗБОР-ашка имиграција била много озбиљнија од четничке.
Збораши су спасили Хиландар након 1945 да не постане грчки јер су југословенски комунисти забрањивали да се иде у монахе на Свету гору, као један пример.

Bunt

Postby Bunt » Tue Jan 29, 2019 9:24 am

Voimjaoca, dva vezana krštena posta od Nexona, bez njuz/tarzanija/vukajlija elemenata... Nek postavi neko ono dete što se krsti, sad nam je najpotrebnije!

vinjakboy

Postby vinjakboy » Tue Jan 29, 2019 10:58 am

Nexon wrote:СДК је био озбиљнија војна формација од четника иако су били малобројни због немачких квота. То комунисти најбоље знају.

А, Бога ми, знају и четници када су им спасавали дупета 1944 од партизана пошто су четници разбежали код Ваљева у јесен 1944.

Зависи како где и од непријатеља са којим су се суочавали. Рецимо, Ђујићеви четници су били прилично озбиљна војна формација, можда и најбоља четничка, слично као и Кесеровићев Расински корпус. Доста људи зна причу о ослобођењу Крушевца, али мање њих о акцијама које су Немци предузимали против Кесеровићевих четника '42 и '43 године. Прва борбена акција по злу чувене СС дивизије "Принц Еуген" била је управо против Расинског четничког корпуса, и била је неуспешна...

1958

Postby 1958 » Tue Jan 29, 2019 12:13 pm

Djujic je krajisnik kao i svi njegovi saborci, naravno da ce da bude ozbiljniji od ovih po srbiji. To su ljudi drugacijeg mentaliteta.
Често одем до на село

vinjakboy

Postby vinjakboy » Tue Jan 29, 2019 12:39 pm

1958 wrote:Djujic je krajisnik kao i svi njegovi saborci, naravno da ce da bude ozbiljniji od ovih po srbiji. To su ljudi drugacijeg mentaliteta.

Па и то је тачно, мада је тако по свим крајинама, односно рубним деловима српског народа, пошто су ти делови увек први били на удару разних непријатеља, па су и генерално спремнији. Са друге стране, Крајишници преко Саве су били релативно поштеђени разарања у претходном рату, док је баш ова данашња Србија изгинула као нико...

нема лека

Postby нема лека » Tue Jan 29, 2019 2:39 pm

Nexon wrote:
fedayn wrote:
I jos nesto,ispratili ste dolazak Putina u Srbiju.Videli ste da je posetio spomenik palim Oslobodiocima beograda,crvenoarmejcima.I TO JE JOS ON INSISTIRAO DA TO BUDE DEO PROTOKOLA!Zamislite koliko je neodgovorna ova nasa vlast,kad su hteli protokolarno negde drugde da ga vode,a Putin im jasno stavi do znanja koliko je Drugi Svetski Rat njima vazan.Mnogima u Srbiji nije,znate i sami da se u delu javnosti ovde vise obelezavaju pobede u Prvom nego u Drugom Sv.Ratu, i da se na ono sto se desilo posle '45 gleda kao na okupaciju.Neki istoricari u Srbiji cak vode otvorenu propagandu kako su crvenoarmejci zlocinci i silovatelji.Evo za one koji nisu ispratili Putina na groblju palim borcima Crvene Armije!

Не, док нема истине о томе колико је покрадено и док не видимо ко се све окористио и даље дрма Србијом од 1945 до данас.

Не може да се пореди Србија са Русијом у Другом светском рату.
Могу ја да те питам: а зашто Руси не славе никакве догађаје из Првог светског рата?
Па зато што су доживели катастрофу као Србија у Другом светском рату.

За Србију је Први светски рат врхунац моћи у 20 веку који је настао из великог страдања. Када је српска војска, не југословенска, дошла до Клагенфурта и Алпа.
То је Други светски рат за Русе, постали су суперсила из свог великог страдања.

Други светки рат за Србе је катастрофа из које су никли комунисти који су разорили Србију до краја 20. века.
Гледај на шта личимо-све оне огромне жртве од 1912-1918 су поништене. Национално смо разбуцани без икаквог осећаја за државу.
Цинизам нас убија а то је последица деведесетих кроз које су нас водили комунистички кадрови, спс-јул је наследник савеза комуниста, а и касније јер је гомила тзв. другосрбијанаца пореклом из црвеног табора. Као што је био случај са Ђиниђићем, који је био дете ЈНА официра на школовању по Немачкој.
Тадића, синa Носиоца партизанске споменице са огромним везама у комунистичкој бирократији.
Итд.

Сада морају неке ствари да се расчисте да би се могло напред са овога дна. Иначе идемо још ниже.

А Броз јесте популарани из неколико разлоа, а ја ћу навести 3:
1. Како човек постаје старији он све лепше гледа на своју младост
2. Утицај медија где су црвени и њихови биолошки наследници и даље невероватно јаки. Понављам на РТС и дан данас се редовно пуштају партизнаске серије и филмови у ударним темринима. А пробајте да ударите да комунизам па ћете видети шта ће се десити. Јако је мало медијског преиспитивања било комунистичке власти у последњих 20ак година а када смо рушили Слобу баш то смо очекивали јер смо викали-"бандо црвена" док смо га рушили. Знам за пар документараца, типа "Црвени терор" или о Голом отоку. Али популарне уметности, што се много масовније гледа, јако мало.
3. Остале су и даље неки митови али то је последица друге тачке.

На ово болдовано додај и овог данас од ћалета удбаша

Мићара

Postby Мићара » Tue Jan 29, 2019 11:56 pm

fedayn имаш ли ти ђеце мићо мој?
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...

fedayn

Postby fedayn » Thu Jan 31, 2019 12:50 pm

А што се тиче Добровољаца, од 1943 СДК, они су спашавали дупета четницима пред крај рата јер су се показали једини као довољно дисциплиновани и спремни на борбу када се видело да комунисти добијају. Тако су спасили Дражу, Калабића и цео врховни штаб четника на Равној гори 1944 када су их партизани окружили јер су се четници распали код Ваљева. Бољем да не говорим шта су четници тада радили.
СДК је остао да се бори против Црвене армије и партизана у Србији и даје одступницу онима који су се повлачили преко БиХ према Словенији. Зато су их Немци ценили.

Da odgovorim Buntu vezano za onu fotografiju Cetnika u kamionima Hrvatske Drzavne Zeljeznice da me covek ne kune i to ni manje ni vise nego kroz ovaj iznad Nexonov citat iznad.Vidi Bunt,nisam ja fotografiju skidao ni sa kakvog web sajta,vec facebook starnice marksizam-lenjinizam gde je autor imao seriju fotografija o saradnji Cetnika i Ustasa.Nexon je ovom porukom najbolje objasnio o cemu se radi,a ja cu te uputiti da jos jednom procitas ono sto sam pisao za Blajburg.To krvoprolice koje su komunisti napravili ukljucivalo je Ustase,Cetnike,Ljoticevce i Nedicevce...itd koji su hteli da zbrisu preko granice,ali na njihovu veliku zalost stigla ih je ruka pravde - pobijeno ih je oko 23 000.Prema tome, koliko sam ja shvatio,fotografija jeste iz toga nekog perioda.Libo mene racku da li su ujedinjene desne snage bezale vozom,kamionom,konjskom zapregom ili nekim drugim prevoznim sredstvom.

Не знам што се љутиш на припаднике ЗБОР-а па они су ти били главни касније у сарадњи са Америма против комуниста.
Распитај се о "Искри" и њиховом деловању у Минхену.

Nexone ne znam dal si ispratio moje pisanje prosle godine gde sam naveo da je moj otac kao trener AK Crvena zvezda vodio atleticate na pripreme u Minhen?Zamalo je izbegao kidnapovanje Ustasa i njihove emigracije,uspeo da zavali pesnicom jednog od njih i pobegao.Ceo klub je alarmiran,a onda je UDBA stupila u akciju.Drago mi je sto sve ovo iznosis,jer ljudi misle da sam jeo bunike.
Za ovo svi u klubu znaju.E sad moze da se forumas Nema leka ljuti koliko hoce,Bunt,Drug clan...mene jeza uhvati sta rade na delije.net,kako falsifikuju istoriju.Voleo bih da ovo stoji negde zapisano pa makar i ovako,jer u suprotnom oni tamo gibanicari u svojim casopisima ima da napisu clanak pod naslovom:

EVO KAKO SU SE SRPSKI CETNICI CLANOVI SD CRVENA ZVEZDA OBRACUNAVALI SA USTASAMA

"Hrabri trener AK Crvena zvezda (pa onda ime prezime mog caleta) i ostala reakcinarna cetnicka omladina medju atleticarima,pokazala je zube mrskim ustasama...itd...itd..."

Israli bi se za medalju,a meni cale prica znaci...ides Minhenom,u jednoj ulici naseljeno Ustasama i njihovom emigracijom,iza ljoticevci,a dve ulice gore cetnicka emigracija.Svake subote,jagnjetina kod Ustasa,dok je nedeljom prasetina kod kod ovih "nasih"...A u picku materinu...

Нема потребе за помирењем, пошто твоја куга свакако нестаје.

Pa dobro ako nema potrebe za pomirenjem,da mi krenemo da se nadahnjujemo revolucionarnim pesmama,kao nekad...moramo biti u pripravnosti:

CRVENA

Crvena je krvca što kipi u nama;
Crvena je munja što oblak prolama,
Crveno je nebo kad se zorom smije,
Crven nam je barjak, što se gordo vije,
Crvena je mržnja u našim grudima,
Pa i gnev je crven što nas obuzima.
O, TIRANI CUJTE - NE TREBA VAM KRITI -
I OSVETA NASA CRVENA CE BITI!

Stihovi Kosta Abrasevic

1894.

1958

Postby 1958 » Thu Jan 31, 2019 12:58 pm

Често одем до на село

fedayn

Postby fedayn » Thu Jan 31, 2019 3:05 pm

Hahahahahahahahahah...... :lol: E zaboravih ovo da vam napomenem sto se desilo krajem 2018 u Splitu.Pa mi bre komunisti i mrtvi zadajemo glavobolje.Komunisticki spomenici uzvracaju udarac!

Muškarac srušio spomenik Radi Končaru, koji mu je pao na nogu i ozlijedio ga

Image

https://www.prvi.hr/muskarac-srusio-spomenik-radi-koncaru-koji-mu-je-pao-na-nogu-i-ozlijedio-ga/

"Muškarac, koji je, prema prvim informacijama, bio u alkoholoziranom stanju, iz ležišta je izbacio postolje s bistom. Spomenik mu je pao na nogu i ozlijedio ga. U bolnici mu se pruža liječnička pomoć, a policijski službenici provode kriminalističko istraživanje vezano za ovaj događaj”, rekla je Lolić.

Aaaaaaaaaaaa umri Ustaso! :mrgreen:

Мићара

Postby Мићара » Thu Jan 31, 2019 6:16 pm

fedayn wrote:Israli bi se za medalju,a meni cale prica znaci...ides Minhenom,u jednoj ulici naseljeno Ustasama i njihovom emigracijom,iza ljoticevci,a dve ulice gore cetnicka emigracija.Svake subote,jagnjetina kod Ustasa,dok je nedeljom prasetina kod kod ovih "nasih"...A u picku materinu...

Благоје Јововић, нешто не знам да је Господин Тито слао обавјештајце да хватају Анте Павелића?
А да он је слао УДБУ, искључиво намјењена за Србе, које је и после рата дуго малтретирала власт комуниситчка чак и све њихове породице, одузимана имовина коју су наледили од својих предака који су газили преко Албаније и крвљу исртали границе, али ипак дођу изроди попут твоје породице, и дижу Јосипа. Да је Краљевина СРБИЈА остала данас би имао много много већу државу, не би постојала ни Хрватска ни БиХ, јер би исправили оно што је погрешно урађено са Краљевином Југославијом и вјештачки створеном атмосфером.

Не него сте ви комуњаре и после толиког покоља Српских цивила жена деце и стараца, хтјели државу са Усташама, због вас смо опет морали да гинемо 90 и да бранимо Српство...

Image
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...

vinjakboy

Postby vinjakboy » Thu Jan 31, 2019 6:47 pm

fedayn wrote:
Pa dobro ako nema potrebe za pomirenjem,da mi krenemo da se nadahnjujemo revolucionarnim pesmama,kao nekad...moramo biti u pripravnosti

А који то "ви"? Живиш у блоку који не могу да пронађу на мапи ни они који тамо станују, припадник си рахметли навијачке групе, а "нација" и "држава" ти угинули. Сјајна перспектива, нема шта, а још немаш ни деце...

fedayn

Postby fedayn » Thu Jan 31, 2019 7:11 pm

нешто не знам да је Господин Тито слао обавјештајце да хватају Анте Павелића?
А да он је слао УДБУ, искључиво намјењена за Србе

Josip Broz o Anti Pavelicu,Jasenovcu i Ustasama:

Nisi ti Micarice za politicke rasprave.Jel ti lepo rekao suburban rebel da ne postavljas ovde falsifikate?! Ako ti je lepo rekao,sta ti imas da komentarises kako je UDBA funkcionisala?Cuj ti to...UDBA ubijala samo Srbe...hahahah...UDBA je bila ozbiljna mreza za koju su mnogi radili,i cestiti ljudi i ljudi sa one strane zakona.Egzekucije su se neretko izvodile po nacionalnom kljucu Srbin na Srbina,Hrvat na Hrvata...I tako dalje...

A kako su znali da iskoriste i same ex cetnike odnosno ex ustase da se obracunaju sa svojima i izdaju svoje,pa to je legendarno.Evo kako je smaknut Maks Luburic:

https://patriot.rs/ispovest-agenta-udba-e-kako-sam-ubio-ustaskog-zlikovca-maksa-luburica-video/

Image

OPERACIJA KOBRA:

"Ту му жена, син, ја, Жељко, а појавио се и пуковник Штеф Црнићки, који је дошао из Кливиленда. У то су стигле вести да је Удба убила Мила Рукавину, Тоља и Маричића, а мени Макс у поверењу каже: “ Чувај се куме, видиш што Удба ради! Отвори и очи и уши!“ – Видим, видим мој генерале! Мајку им комунистичку. Пазићу се не брините! И не бојте се ви, пазићу и вас !

......

Десет и двадесет и пет. Син му Тончи Лубурић донео новине и оде у цркву. Макс ми тражи да му скувам кафу. Кафа готова за три минуте. Прах који сам добио био је лош. Растопио се у кесици коју сам држао за појасом. Морао сам прстом да га мажем на шољу. Руке сам прао пет пута. Узмем чекић, који сам донео из собе, ставим га за појас и однесем генералу кафу. Двадесет и пет до једанаест. Макс пије кафу. Ја држим чекић у панталонама. Пије. Ништа. Попи све и ништа. Однесем шољу у кухињу. Извадим чекић и ставим га на судоперу. Хтео сам да одем у собу по штанглу. Јебем ти прашак! Штангла је најбољи лек, као за Хрвоја Урсу у Франкфурту. У десет до једанаест Макс ме зове: „Илија, мени је зло!“

Видим поцрнео као земља. Диже се и повраћа. Поведем га у кухињу на чесму. Он повраћа у судоперу, а ја му руком пљускам воду по лицу. У трен узмем чекић и лупим га по челу: „Туп!“ Макс паде као свећа. Мислио сам више се дићи неће. Кад ме он погледа као звер. Замахнем опет чекићем, а он диже руке да се заштити. Ја викнем: „Мајку ти јебем усташку. Овако си ти маљем убијао децу у Јасеновцу! Видиш што те чека!“

Погоди га чекић кроз прсте у чело. Пуче лубања. Извучем чекић из главе и окренем се. Одем до врата да проверим да ли сам их добро закључао. Кад се вратим у кухињу, Макс устао и дахће као животиња. Сто кила у њему. Узмем ону штанглу, па га распалим по челу. Пуче глава као лубеница. Крв се расу по кухињи. Макс тресну доле као да је пао са сто метара висине. Пукнем га још једном. Он се умири. Умотам га у деку. Макс отежао, једва га довучем под отоман. Фино сам га спаковао да га брзо не нађу.

reziser

Postby reziser » Thu Jan 31, 2019 8:10 pm

Кад крену приче о Удбином поштењу погледајте ову слику.Девет година,преко 50 убода ножем.У ноћи ликвидације мајицу са српским грбом носила!!Убили Благојевића инвалида без руке,остао без ње у борби против усташа,убили Васиљевића на Подроманији спасао 800 људи од усташа,убили море обичног света.

Читах некад нашу емигрантску штампу,јефтини пасквили,ништа више од 4-5 листова,набацаних полутекстова,и бомбастичних наслова Српски борац,Бели орлови итд.Довољно за чувену секиру у главу(удбин потпис)Са друге стране у време маспока пола хрватске емиграције шета по Загребу,и упада на Радушу.Седе по Сплиту по кафанама,ко што ови федајинови седеше 43-е у Загребу.Изгубиш сву фамилију у Крајини у рату,све ти побију усташе и Немци,једва главу спасеш.Одеш преко.Кренеш од нуле.Ринташ у Герију у челичани 14 сати дневно за бедну надницу.

Испод си црнца који.седи на задњем седишту буса.Ожениш се неком српском сиротињом.Кренеш нешто,петљаш,кафана,бутик,грађевински материјал.Успеш.Кад оно из чиста мира ти баце бомбу,убију те економски.Ко зна колико хиљада обичног мученог света су економски уништили.А шта су међусобно радили на Г.Отоку,имате књиге од 1500 страна Драгослава Михаиловоћа(кад су цветале тикве).Исповести.То је у рангу др Менгела,и Павелића.

Та мука,то психоуништење,та дехуманизација.Период 44-45-46-47 да не помињемо.Хиљаде гробова,зетретих фамилија,отетих имања,расељених људи.90-тих опет по свом народу.И дође човек пише о Удби.Иди бре.....

Image

fedayn

Postby fedayn » Thu Jan 31, 2019 9:49 pm

reziser wrote:Читах некад нашу емигрантску штампу

Je li reziser,a da nisi mozda citao u toj emigrantskoj stampi kako je ta emigracija (cetnicka,ustaska,ljoticevska,siptarska...) spremala diverzije po SFRJ? Jel ti stvarno mislis da ti ljudi tamo nisu vec okrvavili ruke i poubijali neciju decu jos za vreme rata,i to im jos bilo malo,pa pripremaju eksploziv,povezuju zice,nabavljaju oruzje i prave plan kako da se avionom zalete u odredjenu tacku...Sto nisu kao ostali cetnici ili domobrani koji nisu okrvavili ruke promenili stranu na kraju rata...OK ne moraju da pridju partizanima,neka predaju oruzje,i bas ako se ne slazu sa politikom Partije,neka se povuku,neka zive bez partijske knjizice kao mnogi apoliticni gradjani..a bilo ih je ne mali broj...
NE! Oni su znali da su debelo zasrali i da nije bilo sanse da ce dobiti amnestiju.Ubijanje dece ne podrzavam,ali to ti je tako u zivotu,zacaran krug,ljudi se ne kontrolisu..mrznja radja mrznju,nasilje radja nasilje...Jos ako je neko sam izgubuo dete u tom ratu,pa njega UDBA ne mora da zove,taj ce sam da se prijavi.Vi svi polazite od toga da su to tamo neki dobrocudni domacini koji koji su otisli da godisnji odmor preko bare...Banjica i Sajmiste...spasavali Srbe?!Ma zakuni se...spasavali "vase Srbe"... a sta je sa " nasim Srbima" ....aaaaaa da bre komunisti nisu Srbi jes jes bre!

E pazi sad koliko ste vi sledbenici cetnicke ideologije slepi kod ociju.U stanju ste da opravdate sve sto je cinio taj pokret,pa i da skrenete pogled od ovakvog ludila,a puna vam usta Jasenovca i srpskih stratista po Hrvatskoj....Bio jednom jedan vanserijski tip,zvao se Ivan Goran Kovacic,po nacionalnosti Hrvat,pesnik,pripovedac kriticar...I taj covek pristupi partizanima 1942 kao i mnogi Hrvati jer nije mogao da gleda kako Ustase kolju njegove komsije Srbe.I tu medju partizanima on napise poemy "Jama" :

Image

https://www.google.com/amp/s/slikepartizana.wordpress.com/2016/11/14/jama-ivan-goran-kovacic/amp/

inspirisan ustaskim zlocinima u okolini Livna kada je bacen veliki broj Srba u kraske jame oko Livanjskog polja.

I sta se desi sa njim...njega na identicno grozomoran nacin 1943...UBIJU CETNICI U SELU VRBNICA BLIZU FOCE?!?!? KOJA IRONIJA SUDBINE!!!!!

E bas zbog toga i samo zbog toga...posvecujem vam jednu pesmu iz njegovog opusa koja se zove MRZIMO VAS...

Image

Mrzimo vas!

Mrzimo vas, hulje,
Mrzimo, krvnici,
Vi, pljačkaške rulje!
U majčinoj klici
Kunu vašu djecu utrobe svih žena
Ispod doma našeg, bombom porušena.

Skotovi i gmazi,
Što psičete zrakom,
Na krvavoj stazi,
Za mračnim oblakom