fedayn wrote:"To je to momci (ili drugovi) ovo su oni sto su vam poklali vase roditelje,decu,komsije...ajde da im jebemo majku majcinu!".
Цитат Моше Пијаде, идеолога Kомунистичке партије Југославије, човека по коме се у Србији, Хрватској, БиХ, Македонији, Црној Гори, Словенији још називају и неке улице и тргови, па и културне и државне установе, који је на првом заседању АВНОЈ-а у децембру 1942. у Бихаћу рекао ово:
– “Потребно је зато створити толико много бескућника, да ови бескућници буду већина у држави. Стога ми морамо да палимо. Припуцаћемо па ћемо се повући. Немци нас неће наћи, али ће из освете да пале села. Онда ће нам сељаци, који тамо остану без крова, сами доћи и ми ћемо имати народ уза се па ћемо на тај начин постати господари ситуације.
Они који немају ни куће ни земље ни стоке, брзо ће се и сами прикључити нама, јер ћемо им обећати велику пљачку. Теже ће бити са онима који имају неки посед. Њих ћемо повезати уза се предавањима, позоришним представама и другом пропагандом. Тако ћемо постепено проћи кроз све покрајине. Сељак који поседује кућу, земљу и стоку, радник који прима плату и има хлеба, за нас ништа не вреди. Ми од њих морамо начинити бескућнике, пролетере.
Само несрећници постају комунисти, зато ми морамо несрећу створити, масе у очајање бацити, ми смо смртни непријатељи сваког благостања, реда и мира.”
(Документ се налази у Архиву Војноисторијског института у Београду фајлу Штаба врховне команде (ЈВУО) – Четничка архива, под ознаком K-12, 30/12.)
То слике су све сликане у сврху преговора, вероватно их има много више у комуњарском свету, само што није излаило у јавност.
http://www.nedeljnik.rs/nedeljnik/portalnews/milovan-dilas-zasto-smo-skrivali-da-pregovaramo-sa-nemcima/
Istoričar Kosta Nikolić pisao je da su Velebit i Đilas Nemcima poručili da "nemaju nikakvog razloga za ratovanje protiv nemačke vojske, niti za izazivanje štete nemačkim interesima u celoj državi, bilo da su vojne ili ekonomske prirode".
"Za to ne zahtevamo nikakvu protivuslugu. Treba samo da nam omogućite priliku da se borimo protiv četnika i mi ćemo ih likvidirati".
А сви добро знамо да су у четницима били Срби 90%, док је петкораку носио и муслиман и усташа....
Зато немој да скрнавиш историју о часној краљевској војсци, а посебно не са неким балијским снимцима.
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...