Историјске заблуде + идеолошко препуцавање

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
suburban rebel

Re: Историјске заблуде + идеолошко препуцавање

Postby suburban rebel » Sun Jan 27, 2019 2:04 pm

Далтон wrote:Zar nije Tito 70tih pustio kozojebe da masovno nasele Kosmet? Odatle su i krenula sva sranja

Kakva glupost, sranja su krenula mnogo ranije. Prizrenska liga, Veliki albanski ustanak, kacaci, sukobi kolonista i Siptara, intelektualci kao Vasa Cubrilovic i Ivo Andric su predlagali etnickon ciscenje, pregovori sa Turskom o iseljavanju neslovena u KJ...

vinjakboy

Postby vinjakboy » Sun Jan 27, 2019 2:09 pm

fedayn wrote:Vazi,Jakuzo...Vinjakboy,na to sto si me nazvao "djubretom" necu ti odgovarati.Pricas sa nekim kome su dva strica oslobadjala Kosovo Metohiju u okviru partizanskih jedinicai to ni manje ni vise nego kao deo Metohijskog partizanskog narodno-oslobodilackog odreda.

Јао мицо, извини што сам ти повредио осећања. Ништа, следећи пут кад одеш на гробље да поздравиш стричеве (или када им се придружиш у паклу), питај их како то да је њихова борба протерала Србе одатле, а Шиптарима дала аутономију...

reziser

Postby reziser » Sun Jan 27, 2019 2:20 pm

Значи захваљујући револуцији (41-45)ми смо имали Косово у саставу Србије.?!...Ништа први светски рат,балкански,српски устанци 19 века,ништа буне и отпор Срба на КИМ отоманској империји,ништа српска рана,и средњовековна држава,ништа жртва и страдање 1389...Ах да,историја Срба почиње 41-е...Али она кумровачка....

друг члан

Postby друг члан » Sun Jan 27, 2019 2:57 pm

Друга ствар ми упада у очи. Мој деда је 1944.имао 15 година,а твоји стричиве су се борили у партизанским одредима. Требало би да су неку годину старији од деде. Што би неком логиком значило да ти имаш око рецимо 50 година минимум
Choose Life

fedayn

Postby fedayn » Sun Jan 27, 2019 4:02 pm

SickItAll,ma tako je bre matori.To mi se cini kao zanimljiva taktika u borbi protiv komunista "najvecih grobara" vaskolikog Srbstva.Znaci,ovde imamo forumase kao sto su Riper,Dalton,onaj iz Novog Sada...kako se zove sad mi stao mozak,koji su javno rekli da bi voleli da cuju i drugu stranu,da forum srpska tribina dobije svoj smisao zdrave diskusije,i onaj drugi deo forumasa koji odbija da se suoci sa istinom,malo vredja,malo pljuje,a boga mi i kad-kad pripreti i hoce da bije jebote!!!!Ali ja nemam problem sa tim jer kako kaze nas narod:

"Istina je kao voda,ona uvek nadje svoj put!"

Tako da sam ja sasvim zadovoljan sto ste mi bar to omogucili,da iznesem istorijske cinjenice i da ukazem argumentovano na neke stvari.Ko hoce da procita (najcesce ovi anonimni) procitace...pojedini registrovani clanovi ce preskociti i svi zadovoljni.U suprotnom,vidite da je srpska tribina kao dfustvena mreza uginula.Niko nista ne pise,pogotovo na navijackim temama...a mnogi od vas znaju da su 80% navijackih tekstova (Italija,Engleska,Spanija,Juzna Amerika...). sa svih portala mojih ruku,tj. deset prstiju delo.

To me sad podseti kad sam onomad kao nesto hteo da pisem na delije.net jedno vreme,i krenem da kacim tekstove i ljudi zaprate stvarno.A onda dodje matori lik Fabrizio i kaze:
"Ej bre dosta vise sa tim,ajde pisi o navijacima desnicarima"...
Na to se nadovezuje legendarni Generalstab:
" Nemam nista protiv tebe,ali ti vrlo dobro znas koja je ideologija severa"...
Posle se registroavase i par Radovaca,za koje ne znam koji ce bre kurac na ciganskom forumu sa sve psovkama i ultimatumima:
"Banujte djubre komunisticko"...
A poruka price je jednostavna...

Ja niti trpim pritiske,niti radim pod tim uslovima,niti cu da pisem o desnicarskim navijackim grupama,niti o Cetnickom pokretu jer mi niko nije bio u Cetnicima,niti o CRVENOJ ZVEZDI kao reakciji i cetnickom klubu,jer to veze sa vezom nema..pa vi ako ne mozete da nadjete nekog ko je iole pismen da vam pise navijacke tekstove i pamflete to je bre vas problem.Ja necu,niti mogu da obmanjujem ljude!Cale mi je bio deo SD Crvena Zvezda,druzio se sa SKOJ-evcima koji su osnovali Fiskulturno Drustvo Crvena Zvezda,brat mi je 70-ih isao na utakmice (pisao sam vec ovde skolski drugovi '65 godiste Milorad Ulemek Legija i ta druzina sa Novog Beograda),OS Zarko Zrenjanin..JA SAM CRVENA ZVEZDA! I boli me patka ko sta misli...

Pisu neki ljudi,znamo te mi...super...ima neki problem?!..Blok 11 Zvezdin kraj Novi Beograd,bejase nekad Bitange, posle Belgrade Boys...znamo se svi...Dosta mrstenja,pogleda ispod oka.Da me bijete,da pucate u mene...ajde vazi...bas sam za takve prilike uglavio Glok u sapajiz negde izmedju tegle sa ajvarom I kiselim krastavcicima,druga polica gore.Jer to je deo naseg srpskog folklora,gde ces da drzis oruzje ako ne medju zimnicom u spajzu.Juuu kud ovo rekoh...samo da ne cita Rija,padoh zbog dugackog jezika ... :)
Salu na stranu...da se vratimo ozbiljnim temama...

Јесте, 60-их је водио мировну политику већу него сад што води пичкоусти и одатле је срање и почело. Они се масовно досељавали, повећавали наталитет а наши људи за деценију и по постали мањина у свом месту па је онда полако почело и насилно протеривање...

Ovo uopste nije tacno,kao neko ko je poreklom sa Kosova i Metohije,tacnije iz Peci...mogu da ti kazem da su problemi visevekovni.Postojao je jedan period i pre Drgog Svetskog rata kada su Srbi i Albanci bili u korektnim odnosima,ali i posle.Problem je taj sto se nije dovoljno radilo na integraciji albanske zajednice...Recimo imas osnovnu skolu i dva ulaza?! Albanci slusaju predavanja na albanskom,Srbi na srpskom...zatim izlasci u grad...centar grada podeljen na dva dela,korzo za Albance i korzo za Srbe...pa gde je tu integracija?! Ako su partizanski odredi bili sastavljeni od Srba i Albanaca ako su ginuli rame uz rame,ako su nase pravoslavne svetinje godinama cuvale ALBANSKE porodice...kako je doslo do toga dozvolimo da se govnjivi sovinizam i u jednom i u drugom narodu povampiri i preovlada?Nismo ce obracunali do kraja,svako sa svojima,oprastali smo grehe i to je to.Cak je i dosta Siptara (namerno kazem Siptara jer koliko ih ja poznajem cestiti Albanac se nece vredjati na to) lojalnih republici Srbiji pobijeno od OVK! A sto nista o njima nikada pisali,o Siptarima koji su glavu izgubili od svojih jer su gledali Republiku Srbiju kao svoju...? Sto nikada nista pisali o "Matici Albanaca" koja danas zivi u ostatku Srbije i koja je listom saglasna da je Kosovo deo Srbije.Predsednik je Demo Berisa ima ih oko 3000 zaposljavaju Srbe u svojima firnama.A sta je bilo?!

I na kraju,posto vidim da vam je to glavni argument oko zabrane povratka Srbima na Kosovo nakon '45 od strane komunista,pa malo-malo nacionalisti izvuku to kao neki "dokaz" necega valjda da su komunisti zatirali srpstvo..koji bre kurcevi dokaz...Sad cu da vam kazem o cemu se radi ...

Image

Rec je o privremenoj zabrani vracanja kolonista na njihova predjasnja mesta zivljenja poznata kao i Odluka br.153.Doneta 6.Marta 1945 godine.A ima veze isto tako sa Zakonom o agrarnoj reformi i kolonizaciji iz 1948...Vidite ovako,dosta Srba je za vreme Drugog Svetskog Rata prognano od nacista i balista,a posle oslobodjenja KOMUNISTI SU IM DODELILI ZEMLJU U VOJVODINI I CENTRALNOJ SRBIJI gde su bili smesteni,odnosno gde su se zatekli...Mnoga od tih imanja su imanja kolaboracionista,mislim da je Riper pisao kako se njegov deda partizan uselio na imanje Folksdojcera u Vojvodini...tako da on zna o cemu pdicam ...Riperu potvrdi...

E sad ja vas pitam...zasto bi bilo kome,bila vracena zemlja i kuca na Kosovu,ako mu je isto to dodeljeno na onoj teritoriji na koju je izbegao?! Znaci komunisti ti dodele,zemljui kucu...a ti bi jos plus onu zemlju i kucu sa Kosova ,iako si pobegao ili proteran (nije toliko ni bitno)...ahaaaa pa ti hoces da imas DVE KUCE I DVA ZEMLJISNA POSEDA.E dobices kurac! To je isto kao sada sa ovim nasim pojedinim Srbima dole koji su defakto priznali takozvane Kosovske - NATO institucije,primaju dve plate,i onu na takozvanom Kosovu i ovde u Srbiji,imaju i nekretninu i na tzv. Kosovu i u Srbiji?! E pa nece moci...!!!!
To za mene nisu Srbi patriote i to vam govori neko cija porodica nije bezala sa Kosova ni posle Drugog Svetskog Rata,ni sada...nakon ovog...1999.Da ne ulazim sad dublje u pricu.

Uglavnom,da zakljucim...ti bi Rodjaci pravnice prvi trebao da znas za ovo...a ne kao svaki liberal i gradjanska opcija,da nit smrdis not mirises...pa po potrebi napadas nacionalisticko guslanje Delija u fazonu:
"To Fedayn neka si im zavuko mamu im cigansku"...
A onda posle dve nedelje postavljas neke transkripte sa sudjenja Drazi Mihailovicu kao:
"Evo kako su komunisti krsili ljudska prava Cica Drazi"... jaoooo ma zakuni se...

Odlicno poznajem ja tu srednjeklasnu liberalno gradjansku felu iz BG-a slicnu tebi koja je bila kod Grobara,mada ih ima i kod nas.Kad god se pravila neka akcija protiv desnice,uvek sam govorio ljudima :
" Stegni pesnice u udaraj desnicara,jebi mu mrtvu majku...ali pazi na ovog liberala,ima letvom da te klepi sa ledja,ne voli taj komuniste".

;)

fedayn

Postby fedayn » Sun Jan 27, 2019 4:29 pm

друг члан wrote:Друга ствар ми упада у очи. Мој деда је 1944.имао 15 година,а твоји стричиве су се борили у партизанским одредима. Требало би да су неку годину старији од деде. Што би неком логиком значило да ти имаш око рецимо 50 година минимум

Otac '42 godiste njegova rodjena braca partizani.Brat moj rodjeni '65 godiste,generacija Milorada Ulemaka Legije legendarnog Ceme OS Zarko Zrenjanin...ja sam se kasnije rodio...Inace blok 11 je naseljen 1968 godine.Stanove smo svi dobijali od JNA..Takvo je vreme bilo...da je moj otac dobio sluzbu u Sarajevu (jer tako je bio gde te vojska posalje tamo ides) ja bi navijao za Zeljeznicar ili Sarajevo. Mada mi je FK Sarajevo uvek bill gotivnije... :)

Molossi

Postby Molossi » Sun Jan 27, 2019 4:32 pm

fedayn wrote:U suprotnom,vidite da je srpska tribina kao dfustvena mreza uginula.Niko nista ne pise,pogotovo na navijackim temama...

Ja sam vec neko vreme prestao...izgubilo je smisao.

vinjakboy

Postby vinjakboy » Sun Jan 27, 2019 4:49 pm

fedayn wrote:
E sad ja vas pitam...zasto bi bilo kome,bila vracena zemlja i kuca na Kosovu,ako mu je isto to dodeljeno na onoj teritoriji na koju je izbegao?! Znaci komunisti ti dodele,zemljui kucu...a ti bi jos plus onu zemlju i kucu sa Kosova ,iako si pobegao ili proteran (nije toliko ni bitno)...ahaaaa pa ti hoces da imas DVE KUCE I DVA ZEMLJISNA POSEDA.E dobices kurac!

Веома једноставно, који си ти уопште курац да некоме одређујеш хоће ли да се пресели негде и шта ће да добије у замену? А да, знам, онај исти курац који је другима отимао имовину и проглашавао је власништвом народа. Много је добро што су ти цркли и "држава" и "народ". Још само да угину и деца те болести попут тебе, па се за неколико година нико неће ни сећати да си постојао, а камоли твоје чобанске идеологије.

fedayn

Postby fedayn » Sun Jan 27, 2019 8:10 pm

Nadam se Molossi da nisi zbog mene prestao...Ja sam ti vec jednom rekao da si 3-4 teksta na temi Italija skinuo sto sa bloga koji uredjujem,sto sa drugih mesta.Sad cu odmah da ti kazem koja : Fedayn Roma,Forever Ultras Bologna i Ultras Pisa.Ali da naglasim,nisam ja to rekao tebi iz zle namere,niti ti zabranio da to radis.Moja parola je FUCK THE COPYRIGHT! I kao i u politici tako i u zivotu,ja sve sa svima delim.Medjutim,nikada ...ali NIKADA necu da pisem o navijacima desnicarima,jer me to ne zanima...

Веома једноставно, који си ти уопште курац да некоме одређујеш хоће ли да се пресели негде и шта ће да добије у замену?

Pa nisu ga komunisti iselili,drugo mnogi su gravitirali ka velikim gradovima,izmedju ostalog kao i danas, sto svi idu za BG,Novi Sad,Nis...pa vec kada se smestio dodeljena mu je zemlja i kuca,a on se nije mnogo opirao.Problem je ovde drugi,sto on hoce DVE KUCE I DVA ZEMLJISNA POSEDA.Ja jos jednom ponavljam,ovim Srbima sa Kosova koji primaju duplu platu,koji imaju dvojna dokumenta,imaju nekretnine pored onih na Kosovu i u Nisu,Leskovcu,Vranju...tretirati ih kao obicna govna,kao sto i jesu.Mi da smo normalna nacija,mi bi takve tretirali isto onako kako IRA tretira Irce sa Severa Irske koji priznaju institucije Velike Britanije..pucaju im u noge...Evo pre neki dan bio bombaski napad u Severnoj Irskoj...Znas koliko ja cenim Srbina u kosovskim sluzbama bezbednosti,granicare i ostale koji rade pri EULEKSU,znaci ni malo!

Значи захваљујући револуцији (41-45)ми смо имали Косово у саставу Србије.?!...Ништа први светски рат,балкански,српски устанци 19 века,ништа буне и отпор Срба на КИМ отоманској империји,ништа српска рана,и средњовековна држава,ништа жртва и страдање 1389...Ах да,историја Срба почиње 41-е...Али она кумровачка....

Da,posle Drugog Svetskog Rata Kosovo i Metohija je u sastavu Srbije zahvaljujuci partizanskom pokretu.Tako da nemojte da svaljujete krivicu na komuniste zbog ovoga danas,kada je prica Srba i Albanaca mnogo sira.Pa necete valjda sto kaze Rodjaci da "guslate" o srpskim cetnicima koji su oslobodili Kosovo i Metohiju?Kada je istina sasvim drugacija...

Boro Vukmirovic i Ramiz Sadiku..dvojica istaknutih komunista koje su okupatori streljali,a streljani su zagrljeni:

Image

Jel znate koliko je Albanaca (Siptara) pre ratova ovih 90-ih navijalo za Zvezdu dole na Kosovu?! Sta nisu vam pricali stariji na severu? To znaci da nisu navijaci..nego se kurce da jesu...Gledali ste film Crni Bombarder i scenu kada Uliks Fehmiu vodi Delije kroz centar...Da vam odam jednu tajnu...on je zaista privatno navijao za Zvezdu,kao i mnogi Siptari koji su navijali dole za Zvezdu ili Partizan...
Koliko su neki ljudi koji su se lozili na taj film bili smoreni kad su saznali pravu istinu.Jebi ga to je ono kad zivis kao izubljen u svemiru...lost in space...jel se tako pise... :mrgreen:

Molossi

Postby Molossi » Sun Jan 27, 2019 8:26 pm

fedayn wrote:

Nadam se Molossi da nisi zbog mene prestao...Ja sam ti vec jednom rekao da si 3-4 teksta na temi Italija skinuo sto sa bloga koji uredjujem,sto sa drugih mesta.Sad cu odmah da ti kazem koja : Fedayn Roma,Forever Ultras Bologna i Ultras Pisa.Ali da naglasim,nisam ja to rekao tebi iz zle namere,niti ti zabranio da to radis.Moja parola je FUCK THE COPYRIGHT! I kao i u politici tako i u zivotu,ja sve sa svima delim.Medjutim,nikada ...ali NIKADA necu da pisem o navijacima desnicarima,jer me to ne zanima...

Naravno da ne zbog tebe, samim tim sto je na blogu je svima dostupno, kopirao ovaj ili onaj isto mu dodje, niti sam se "dicio" tim tekstovima, u svakom slucaju nema veze sa tim, sa tobom. Mnogo dobrih tekstova i mojih iskustava ovde nisam postavio, jer kao sto rekoh, mislim da je izgubilo smisao...Svaka cast pojedincima koji odrzavaju navijacki deo.

fedayn

Postby fedayn » Sun Jan 27, 2019 8:47 pm

Naravno da ne zbog tebe, samim tim sto je na blogu je svima dostupno, kopirao ovaj ili onaj isto mu dodje, niti sam se "dicio" tim tekstovima, u svakom slucaju nema veze sa tim, sa tobom. Mnogo dobrih tekstova i mojih iskustava ovde nisam postavio, jer kao sto rekoh, mislim da je izgubilo smisao...Svaka cast pojedincima koji odrzavaju navijacki deo.

Ja licno bih voleo da se vratis na temu,a mislim da si shvatio zasto sam to tada rekao.Pogledaj oval link:

http://balkanskinavijaci.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=50&sid=c87e83e7ae8cc4ca6cc8e39bd2ac16f5

Ovo vam je forum jednog drugog portala,a lik koji se potpisuje kao mutant sam ja....tema je Italija...sta mislis koliko ce vremena trebati ljudima sa tog portala koji mi pisu hvalospeve,da me psuju nabijaju na kurac i ostalo,kad shvate da sam ja ta odvratna komunjara koja smara ljude po navijackim forumima.Brate,ja pisem kad mi se pise jer imam dara za to i kad imam slobodnog vremena.Tako da poenta onoga sto sam ti rekao je bila ta sto tebe svi vole,a mene mrze...Pa sam se ja nasalio i rekao ljudima da je dobar deo tih tekstova moj...i da bih voleo da i mene malo hvale..

DESNICARI ZELIM MALO VASE LJUBAVI! :mrgreen:

pertla

Postby pertla » Sun Jan 27, 2019 8:53 pm

fedayn wrote:Gledali ste film Crni Bombarder i scenu kada Uliks Fehmiu vodi Delije kroz centar...Da vam odam jednu tajnu...on je zaista privatno navijao za Zvezdu,kao i mnogi Siptari koji su navijali dole za Zvezdu ili Partizan...
Koliko su neki ljudi koji su se lozili na taj film bili smoreni kad su saznali pravu istinu.Jebi ga to je ono kad zivis kao izubljen u svemiru...lost in space...jel se tako pise... :mrgreen:

Ko je bio smoren?nije uliks vodio delije kroz centar vec lik kog glumi uliks.kakve to ima jebene veze sa bilo cime?ili mislis da je reziser kroz tu scenu hteo da posalje poruku kako puno siptara na kosmetu navija za zvezdu i partizan?koliko znam uliks je bio u beogradu.kakve ti projekcije pravis,svaka ti cast
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu

Molossi

Postby Molossi » Sun Jan 27, 2019 8:59 pm

Ja sam sada prvi put usao na ovaj forum, znam da postoji ali smatram da nema potrebe da ga posecujem. Bez obzira na to, ja pisem da probam da docaram ljudima kako stvari funkcionisu, kada ovo kazem mislim iskljucivo na navijacki deo, funkcionisanje, istoriju...Nekome se svidja nekome ne, ali sam izgubio volju da ovde pisem neke stvari, vrhunac je bio kad neko rece da su cigani i napolitanci putujuci cirkus...kraj.

Kontam tebe skroz sta mi kazes, i sta si mislio tada kada si mi to rekao. Ovo ne smatram nista licno, niti zamerku.

fedayn

Postby fedayn » Sun Jan 27, 2019 9:04 pm

pertla wrote:
fedayn wrote:Gledali ste film Crni Bombarder i scenu kada Uliks Fehmiu vodi Delije kroz centar...Da vam odam jednu tajnu...on je zaista privatno navijao za Zvezdu,kao i mnogi Siptari koji su navijali dole za Zvezdu ili Partizan...

Ko je bio smoren?nije uliks vodio delije kroz centar vec lik kog glumi uliks.kakve to ima jebene veze sa bilo cime?ili mislis da je reziser kroz tu scenu hteo da posalje poruku kako puno siptara na kosmetu navija za zvezdu i partizan?koliko znam uliks je bio u beogradu.kakve ti projekcije pravis,svaka ti cast

Ja ti lepo kazem za koga su svi ti Siptari dole privatno navijali,a jednom sam bas na ovoj temi navodio da je tu bilo gro Ne-Srba...I to sam navodio neke Albance zvezdase.Na Kosovu su Zvezda i Partizan daleko bili popularniji od FK Pristine ili FK Trepce npr.Pa i moj cale je ziveo u Peci,pa ga je vojska poslala u BG...kakve to ima veze...jel ti mislis da su svi ti Siptari pali s Marsa.

pertla

Postby pertla » Sun Jan 27, 2019 9:23 pm

Kao prvo mislim da niko ne spori da su siptari izmedju ostalog navijali za vecite (naravno vise za partizan :D ),kao sto bi navijali madjari,rumuni,evoksi,eskimi ili bilo koji drugi narod,pogotovo sto je bilo siptara igraca i u zvezdi i u partizanu.

Naravno da su navijali za vecite kad su bili najuspesniji i najpopularniji klubovi u drzavi,nece valjda masovno navijati za proleter sa slane bare ili sindjelic.

Ne mislim da su svi siptati pali sa marsa i da su svi zli kozojebi koljaci,mada mozda posle svega i jesu.

I dalje ne vidim vezu sa uliksom fehmiuom i crnim bombarderom.poz
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu

kocka

Postby kocka » Sun Jan 27, 2019 9:23 pm

https://sr.wikipedia.org/wiki/Bujanska_konferencija

Kosovo i Metohija je kraj koji je naseljen najvećim delom albanskim narodom, a koji kao i uvek, tako i danas - želi da se ujedini sa Albanijom. Prema tome osećamo za dužnost ukazati pravi put kojim treba da pođe albanski narod da bi ostvario svoje težnje. Jedini put da se Albanci Kosova i Metohije ujedine sa Albanijom jeste zajednička borba sa ostalim narodima Jugoslavije protiv okupatora i njegovih slugu. Jer je to jedini put da se izvojuje sloboda, kada će svi narodi pa i Albanci biti u mogućnosti da se izjasne o svojoj sudbini sa pravom na samoopredeljenje do otcepljenja. Garancija za ovo jeste NOVJ, kao i NOVA sa kojom je usko povezana.

Када се већ прича о припадницима партизанског покрета албанске националности, онда би би било лепо и да се наведе и за шта су се ти људи борили !

reziser

Postby reziser » Sun Jan 27, 2019 9:29 pm

Значи,цигани те бановали,јер си писао на форуму ствари које су ван званичне политике те трибине?Ето видиш,поштени су,они који су писали и деловали ван званичне политике комуниста лошије су прошли.Ако су преживели.А они унутар вашег естаблишмента који су писали и деловали ван програма,су завршили у конц логорима попут Г.Отока,где су их рецимо мазали говнима,терали да вуку стене од тачке а до тачке б,трпали у Петрову рупу и садистички их мучили.Да су цигани знали,да су ти оба стрица били у партизанима а да ти је буразер ишао на ликовно са легијом,контам да би у знак извињења дигли шеталицу са Бором и Рамизом.Сад озбиљно,пиши пријатељу,али другачије,сажетије,имао си 2-3 читљива текста,остало је испразно копирање.Контам да имаш неког материјала,и знања,али приступ ти одбија људе.Рачунам да то може боље,са 40-кусур година ти си стари партијац.Људе боли рацку за те ствари,ни садашња политика их не дотиче,ал ако ти је баш стало ти настави,али мало ипак другачије.Кали се овде,а онда једног дана можда будеш писао и за "Пролетер"Поздрав,ништа лично.

fedayn

Postby fedayn » Sun Jan 27, 2019 9:33 pm

Kocka,to je tacno.Ali je i nesporna cinjenica da je u to vreme postojao projekat Balkanske Federacije u koju bi bile uklucene Jugoslavija+Bugarska+Albanija.Kada je ta ideja pukla zbog sukoba Tito-Staljin,Kosovo i Metohija je pripala Srbiji.I ne bi se bas reklo da su Albanci sa Kosova bili ljubitelji rezima Envera Hodze.Vise su oni bili privrzeni Srbiji.Tako da budemo 100% precizni.

kocka

Postby kocka » Sun Jan 27, 2019 9:43 pm

Балканска федерација са Косовом као саставним делом Албаније !

Last edited by kocka on Sun Jan 27, 2019 9:46 pm, edited 1 time in total.

fedayn

Postby fedayn » Sun Jan 27, 2019 10:13 pm

reziser wrote:Значи,цигани те бановали,јер си писао на форуму ствари које су ван званичне политике те трибине?Ето видиш,поштени су,они који су писали и деловали ван званичне политике комуниста лошије су прошли.Ако су преживели.А они унутар вашег естаблишмента који су писали и деловали ван програма,су завршили у конц логорима попут Г.Отока,где су их рецимо мазали говнима,терали да вуку стене од тачке а до тачке б,трпали у Петрову рупу и садистички их мучили.Да су цигани знали,да су ти оба стрица били у партизанима а да ти је буразер ишао на ликовно са легијом,контам да би у знак извињења дигли шеталицу са Бором и Рамизом.Сад озбиљно,пиши пријатељу,али другачије,сажетије,имао си 2-3 читљива текста,остало је испразно копирање.Контам да имаш неког материјала,и знања,али приступ ти одбија људе.Рачунам да то може боље,са 40-кусур година ти си стари партијац.Људе боли рацку за те ствари,ни садашња политика их не дотиче,ал ако ти је баш стало ти настави,али мало ипак другачије.Кали се овде,а онда једног дана можда будеш писао и за "Пролетер"Поздрав,ништа лично.

Pa kako mogu Delije da budu postene i dosledne kad svesno obmanjuju vezano za istoriju kluba? Posteni su jer pricaju o nekoj Reakciji,a Zvezdu osnovao beogradski SKOJ?! I otkad je to politika grupe bitnija od politike kluba?! To znaci da nisu navijaci.Ajde da se ne zezamo...njima je ideologija zasnovana na onome sto su radile legende sa severa...Sima Zulu i Peca Panker onda tog Simu i Pecu provuku kroz blato...meni bilo zao,htedoh jos jednom od muke da se registrujem i da ih branim. Pa makar simbolicno da napisem: Simo i Peco ne sme niko da vas dira!Cudan ti taj neki rezon po pitanju severa..reklo bi se da si ti neki karakterno slican tip anti-komuniste koji navija za PARTIZAN.Ako je u pitanju neki drugi klub,ja ti se stvarno izvinjavam,ali znas na ovom forumu, vise niko kao sto rekoh,ne pise u navijackim temama...pa mi je tesko da provalim od vas navijaca sa "kredibilitetom" ko mi sta spocitava.Ako si neko bitno ime ahhhh oprosti...a i da jesi...kakve veze ima,kad znas i sam da su se bitne glave ovde nazivane budalama. ;)

Return to “Само опуштено”