Odan wrote:Kako su prljavi ovi Italijani sa sve nozevima koje koriste. Umesto obicne navijacke tuce, jedan nastradao i nekoliko izbodenih. Nasa scena kakva god bila je normalnija i zdravija od njihove!
Брате, ја не бих баш са сигурношћу написао ово што си ти. Стоји и да су прљави у сукобима, и да ако мене питаш имају морбидне пароле једни за друге...али где са нама да их поредиш? Са нама где мало мало па имаш ''навијачки'' обрачун са истим тим ножевима, куваним моткама, пендрецима, пиштољима. Са нама који исто тако наспрам њихових нпр ''+39...'' имаш ''ножеве носимо у џепу'', ''хиљаде мртвих гробара'', ''рак вас начео'', ''побркани лончићи'' итд. Ако се мало загледаш код њих ћеш на пример да видиш у великој већини сукоба да се у неком тренутку ПРЕСТАЈЕ...па чак и у овом сукобу са једним мртвим и четири избодена човека! Нешто што код нас нећеш видети вероватно никад, или можда у свакој 50 тучи...да доминантна страна престаје да се иживљава на противнику када види да је исти поражен. Када узмеш у обзир разлику између севера и југа Италије, малтене као да си у две различите државе, када узмеш у обзир број навијачких група на њиховој сцени, када узмеш у обзир да успеју да се ''дохвате'' малтене једном у години дана и успеју да се исконтролишу поред свега тога...онда можда и схватиш зашто кажем да не бих тек тако написао да је наша сцена здравија од италијанске. Наравно, далеко од тога да покушавам да их браним за ножеве, ако нешто треба елиминисати то су ненавијачки реквизити у сукобима, али џаба теби ''само на руке'' ако немаш 2 грама мозга да се исконтролишеш и кажеш себи да је доста. Да не дужим сад даље да пишем о навијачким стварима о којима ми овде ни не помишљамо, а тамо се труде да их одраде кад им се укаже и најмања прилика.