Српска навијачка сцена - дискусија

Ултрас

Re: Српска навијачка сцена - дискусија

Postby Ултрас » Wed Nov 07, 2018 4:50 pm

TopalovicMladji wrote:A Meraklije,Djavoli?

А Лешинари, Варвари?

casual fcv

Postby casual fcv » Wed Nov 07, 2018 6:29 pm

Sevastopole wrote:Do jaja su nema sta. Sta da kazu Cigani i Grobari onda? Da ne mrze slucajno oni Cigane vise nego Grobari Cigane ili obrnuto? Ili da nemaju veci rivalitet od Cigana i Radovaca ili Radovaca i Grobara?Mnogo ruzne reci bi iskoristio za ovo njihovo kurcenje u prazno, ali necu, sami ce vec shvatiti kroz neko vreme sta rade, ali njihov put i izbor.

Kao što si u poslednjoj rečenici napisao, zaobidji nas i uživaj.
У НОВОСАДСКИМ ОЧИМА ТВОЈА ПЛАВА ЗВЕЗДА С'ЈА!

Sevastopole

Postby Sevastopole » Wed Nov 07, 2018 7:18 pm

Zaobilazim ali ne uzivam, jer uvek neko mora da pametuje. Nekad Sever, nekad Jug, nekad vi, nekad neko cetvrti, pun mi kurac vise svih tih sto vuku te price o tome kako nece sa nekim nesto. Pocevsi od svoje tribine.

Okolofutbola

Postby Okolofutbola » Fri Nov 09, 2018 2:05 am

U danasnje vreme dosta njih glume huligane preko tastature,to se desava i na ovom forumu.O svemu su oni upuceni,dodju i pisu neke gluposti.Mislim da nema potrebe sa njima da se ulazi u bilo kakvu raspravu,tezimo mi ka ozdravljenju nase scene,oni ce sami da shvate da nisu za to i ugasice se sami i nestace.

local.ultras

Postby local.ultras » Fri Nov 09, 2018 5:43 pm

Ako je Firma tako odlucila onda postujem odluku.

Posto veci deo tribine cine mladji likovi, onda se njima ne vidi bolje sutra kad je u pitanju zdrava prica. Ovo je korak nazad ka ozdravljenju scene. Pogresno su uceni, pogresno ce uciti neke nove generacije. Nadam se da gresim!

Zbog mrznje prema ciganima ne zelite da ucestvujete u humanitarnoj akciji, pa gde vam je mozak drugari? Jel taj novac uplacujete njima za koreografiju ili svom narodu dole, kome je verujte mi potreban. Ja se iskreno nadam da to nije razlog zbog kog ne ucestvujete u akciji. Ta vasa mrznja je onda dostigla neki visi nivo od tacke usijanja.

Koliko ljudi sa tribine vam je otislo zbog te nezdrave mrznje, koliko njih ne sme da ode na utakmicu? Koliko ljudi sa obe strane je osakaceno zbog te mrznje? Da li treba jos neka porodica da se zavije u crno da bi se vi i oni zapitali cemu sve to, ta nezdrava mrznja. Samo se vi rokajte, i kamo srece da se svaki dan sibate sa njima, ali da svaki put bude fer tuca, da se muski podnese svaki poraz.

Mozda bas ti sto citas, ne daj Boze nikad, ostanes bez druga zbog te nezdrave mrznje. Kreni od sebe, ne dozvoli da tvoja grupa, ekipa, drustvance upadne u neku nezdravu nenavijacku mrznju. Opet ponavljam, podrzavam svaku zdravu navijacku tucu, i kamo srece da se svaki vikend neko pobije muski na ruke, baci neka baklja, nebitno da li je to livada, kafic ili neka sporedna ulica u gradu!

Ja se iskreno nadam da ce ovo moje pisanje imati uticaja bar na nekog mladjeg lika koji cita ovo. Da ce bar jedan razmisliti o stanju u svom gradu i o zdravom navijackom razmisljanju.

Ovakva pisanja su imala uticaja na moje navijacko razmisljanje kad sam poceo da upadam u pricu. Ako se ikad zapitas da li trebas da pises i da li ima svrhe to sto pises. IMA, i nastavi da pises.

Врховна команда

Postby Врховна команда » Fri Nov 09, 2018 7:41 pm

Исправно размишљаш друже,истим идеалима сам се и ја водио као млађи али мислим да млађи данас не читају ове ствари,не разговарају довољно са старијима него све хоће сад и одмах.

Хоће што пре да се докажу да су јаки и луди а то што су дотле стигли на ненавијачки начин,то нема везе.Нажалост,ни старији им то не замерају него аминују.

local.ultras

Postby local.ultras » Fri Nov 09, 2018 8:43 pm

Ne citaju, a verovatno i ne znaju za ovo. Nisam ni ja znao dok mi pojedini stariji nisu skrenuli paznju na to. Ako imas uticaja na neke klince, preporuci im da listaju forum.

Evo kod nas vremenom jedan po jedan je krenuo da cita, da smara ostale da citaju, video se napredak. Kasnije se sve cesce na izalscima komentarisalo o desavanjima na sceni, komentarisu neke stvari sto se pisu po internetu, tu svakome skrenes paznju na prave vrednosti, ispravis ga ako pogresno razmislja. Hiljadu puta sednemo kod nekog kuci i samo otvorimo jutjub. E tu nastaje magija. Za pravog ultrasa je to sve sto treba. Od nule smo stigli do onoga sto svaki navijac hoce. Onaj iskreni i pravi. Da imas sa kim da popricas na tu temu, a da taj neko stoji sa tobom i ide na gostovanja. Znam dosta grupa gde mladji likovi nemaju sa kim da pricaju o navijacima pa se nama javljaju. ZATO ljudi obratite paznju na mladje, razmislite sta i kako.

Evo ide vikend. Neka ostanu mladji malo posle utakmice, popricajte o tome. Pogotovo manje grupe ovo trebaju da urade. Ne da trebaju, nego moraju. Moraju mladje generacije da se usmeravaju na pravi put. Pokusaj, kod nas je uspelo.
Treba neko vreme da se ljudima to usadi u glavu, ali vredi cekati i truditi se.

Sevastopole

Postby Sevastopole » Sun Nov 11, 2018 1:16 pm

Ove majice se rade u mnogo nezgodno vreme, uvek je bilo ali sad je sigurno najteze. I ima ljudi koji su skepticni a sto rade ovi a sto rade oni. Ali danas sutra, kada se desi da naidjes na ulici na coveka koji nosi istu majicu kao i ti, sigurno ces drugacije razmisljati makar za nijansu. Ako je i to od ovih majici, dosta je. Treba probati, niko nema pojma gde ce da odvede ova prica, ali sigurno je da je sa iskrenom namerom radjena. Pa kako bude-bude. Mozda ispadne katastrofa i nema nikakvog smisla, ali mozda i uspe nesto da nas unormali makar za korak jedan napred sto bi bilo mnogo dobro.

Cela prica oko navijanja se svela ko je koga cekao ispred skole, posla, napao kada ne treba, uhvatio na krivoj nozi, pa ajde i po koja tuca, ali ljudi zanemaruju navijanje, ceo taj svet koji nije samo jurnjava po ulici. Mozda je to svima najbitniji segment, ali sigurno da ne treba da bude jedini. Deluje mi da su ljudi poceli da okupljaju samo one koji hoce da se ganjaju po ulici a pravih navijaca, koji hoce i to kada mora i treba, ima sve manje i manje.

Niko vise, ni jedna grupa bukvalno, ne peva sa zarom, nekada je moglo da se gleda i uziva kada Radovci pevaju "nek peva ceo grad nek grmi Beograd, da najbolji je Rad", mogao si da uzivas kada cujes Firmu kako peva Draganu Mirkovic "o o da bas tebe volim ja" u njihovoj interpretaciji, Invalide neke koje su vece grupe kopirale koje su to ideje bile, melodije, Grobare da ne nabrajam sad koliko pesama, Cigane koji su imali bar 20 svojih izmisljenih melodija,a danas cemer i jad.

Svi dolaze po kazni na stadion, upali se pirotehnika bez duse ikakve, sprzi se 100 baklji i ne znam koliko dimova, jedino od svega je sto se ljudi poguse i to je to od efekta, izgubila je dusu pirotehnika obesmislili smo paljenje, koreografije se maltene ni ne rede, retkost, neki novi barjak, novi fazon neki, ma nema nicega.

Otisli smo kao i cela Evropa u krajnost neku koju su doturili Istocnjaci, samo sto mi to na nas bolestan nacin interpretiramo ovde. Ucite decu sta je navijanje, da nije samo jurnjava ko muva bez glave, nego i sasiti neki barjak, lupati u bubanj, vioriti barjak, biti kreativan, uneti energiju na tribinu.

BelgradoSud

Postby BelgradoSud » Sun Nov 11, 2018 6:02 pm

Ali bas... Juce gledam navijanje na Jna i prisetim se Grobara s kraja 90tih, pocetka 2000tih. Grmelo se i pucalo od navijanja. Da ne pricam ono cuveno urlanje u pioniru kad nas je makabi drknuo 20 + razlike a mi 45 minuta nakon tekme otkinuli od navijanja da su i makabijevi igraci izasli nazad na parket. Danas toga nema.Zar za navijanjem, gas prema klubu na 0.

Svi isti fazon furaju, samo mozes da menjas boje. Suskavci, njubalans adidas, kurac palac, mrstimo se i naravno tetovaze kao potvrda zajebanosti. Nekad dodje zemljak u crveno zutoj jakni na tekmu, sabio pola litra vinjaka, odrao grlo bez obzira sto gubimo, a da ne pricam o delirijumu ako pobedimo...

Jbg moda i globalizacija nas ubijaju pored nekih nasih mentolskih gresaka i dusmanisanja.

друг члан

Postby друг члан » Tue Nov 13, 2018 3:00 pm

Може ли неко окачити слику фирмине пароле, следеће године у ово доба бићемо победници купа,тако некако
Choose Life

Odan

Postby Odan » Tue Nov 13, 2018 3:07 pm

Da li mislis na ovu parolu (na ogradi)?

Image

друг члан

Postby друг члан » Wed Nov 14, 2018 6:10 am

То је то. Хвала
Choose Life

Panzram

Postby Panzram » Wed Nov 14, 2018 1:43 pm

BelgradoSud wrote:Svi isti fazon furaju, samo mozes da menjas boje. Suskavci, njubalans adidas, kurac palac, mrstimo se i naravno tetovaze kao potvrda zajebanosti. Nekad dodje zemljak u crveno zutoj jakni na tekmu, sabio pola litra vinjaka, odrao grlo bez obzira sto gubimo, a da ne pricam o delirijumu ako pobedimo... Jbg moda i globalizacija nas ubijaju pored nekih nasih mentolskih gresaka i dusmanisanja.

Ovo je suština dela suštine. Pojedinci su upozoravali na ovo poodavno, još pre 10-ak godina i jače, da će nas to foliranje oko odevanja, tetovaža i vizuelnog izgleda navijača kao pojedinca uništiti, jer to je moda neka sačuvajmebože, to je samo spoljašnji izgled = go kurac. Da vidiš samo kako ja mogu da se istetoviram i obučem za svu kintu, da ne naduvam u teretani kreatinom, da izgledam ko sam Odin koji je sišao međ Srbe, i da sa svima budem dobar da me svi tako "urbanog" i "ultra" žele u ekipi ili da idem sa njima, ali koji će mi to?

Navijač nije ono što vidiš kad ga snimiš na ulici, nego ono što osetiš i vidiš, u prevodu dal' će da ti bega ili da ostane na liniji, dal' će da navija na tekmi ili da pozira, dal' je OK ko čovek prvenstveno a ne dal nosi ovu firmu ili onu. Velika je greška vezivati se za pojavnost a veći deo naše scene je upravo to uradio, čast onima koji su i pojavnost i suština, to poštujem.

Dosegni ti brate suštinu pa se oblači kako god ti volja, furaj tene, starke, 508 farmerke, ma šta god ti volja...jer MODA je prolazna, a mi smo mnogo zaglibili u modu. Celi izgledi nekih tribina se zasnivaju na onom što smo nekad zvali "casual trip" a sad je to malo kao uznapredovalo, pa se više ne zove javno casual, ali je isti kurac, ista forma, dakle forma je lažni sjaj, ko ribe kad nabudže silikone, dupe ili koji već deo tela danas budže.

Meni je je sve ovo oduvek jasno bilo, ali sam u startu video da će se masa primiti samo tako, i da će svi izgledati isto, ko iz fabrike da su izašli. Nažalost nisam pogrešio al' nimalo. Sad smo zaista svi jednooobrazni, dojaja isti, a zapravo isuviše prazni.
Ovo neće na dobro da izađe...

SAO_Zeljin

Postby SAO_Zeljin » Wed Nov 14, 2018 2:46 pm

Image

bojan23

Postby bojan23 » Wed Nov 14, 2018 3:37 pm

Panzram wrote:
BelgradoSud wrote:Svi isti fazon furaju, samo mozes da menjas boje. Suskavci, njubalans adidas, kurac palac, mrstimo se i naravno tetovaze kao potvrda zajebanosti. Nekad dodje zemljak u crveno zutoj jakni na tekmu, sabio pola litra vinjaka, odrao grlo bez obzira sto gubimo, a da ne pricam o delirijumu ako pobedimo... Jbg moda i globalizacija nas ubijaju pored nekih nasih mentolskih gresaka i dusmanisanja.

Ovo je suština dela suštine. Pojedinci su upozoravali na ovo poodavno, još pre 10-ak godina i jače, da će nas to foliranje oko odevanja, tetovaža i vizuelnog izgleda navijača kao pojedinca uništiti, jer to je moda neka sačuvajmebože, to je samo spoljašnji izgled = go kurac. Da vidiš samo kako ja mogu da se istetoviram i obučem za svu kintu, da ne naduvam u teretani kreatinom, da izgledam ko sam Odin koji je sišao međ Srbe, i da sa svima budem dobar da me svi tako "urbanog" i "ultra" žele u ekipi ili da idem sa njima, ali koji će mi to?

Navijač nije ono što vidiš kad ga snimiš na ulici, nego ono što osetiš i vidiš, u prevodu dal' će da ti bega ili da ostane na liniji, dal' će da navija na tekmi ili da pozira, dal' je OK ko čovek prvenstveno a ne dal nosi ovu firmu ili onu. Velika je greška vezivati se za pojavnost a veći deo naše scene je upravo to uradio, čast onima koji su i pojavnost i suština, to poštujem.

Dosegni ti brate suštinu pa se oblači kako god ti volja, furaj tene, starke, 508 farmerke, ma šta god ti volja...jer MODA je prolazna, a mi smo mnogo zaglibili u modu. Celi izgledi nekih tribina se zasnivaju na onom što smo nekad zvali "casual trip" a sad je to malo kao uznapredovalo, pa se više ne zove javno casual, ali je isti kurac, ista forma, dakle forma je lažni sjaj, ko ribe kad nabudže silikone, dupe ili koji već deo tela danas budže.

Meni je je sve ovo oduvek jasno bilo, ali sam u startu video da će se masa primiti samo tako, i da će svi izgledati isto, ko iz fabrike da su izašli. Nažalost nisam pogrešio al' nimalo. Sad smo zaista svi jednooobrazni, dojaja isti, a zapravo isuviše prazni.

A za početak da ljudi uoopšte dođu na stadion, pa nek nose šta im volja, pun mi je ku... navijača koji posle par sezona ode u penziju.
З В Е З Д А Л Е !

Ултрас

Postby Ултрас » Sun Nov 18, 2018 10:27 pm

Теладија сјајна већ пар кола!

zmijuga

Postby zmijuga » Mon Nov 19, 2018 10:58 pm

Teladija fantastična priča od samih početaka, i pored toliko godina nije došlo do zasićenja i dalje rade kreativne i originalne stvari. Baš simbioza grupe, kraja i kluba. Daj Bože da konačno uđu u viši rang.

S druge strane, prijateljstvo sa isto jednom odličnom malom grupom, koja već 12-13 godina u kontiunitetu navija po selima i nižim rangovima Republike Srpske a dolazi iz malog gradića.

I što je bitno, i jedni i drugi rade na sebi, nigdje ne prosipaju komplekse po internetu i ne mješaju se u tuđe dvorište.

Nikodije

Postby Nikodije » Mon Nov 19, 2018 11:26 pm

Da li moze neko da napise nesto o situaciji u Valjevu. Nisam nesto pratio i stvarno ne znam kako funkcionisu stvari na realciji cigani i teladija? A koliko znam ima Valjevo i grobarsku sekciju. Pa ako neko moze da baci par redova. A teladija odlicna vizuelno vec godinama.

Sevastopole

Postby Sevastopole » Tue Nov 20, 2018 9:36 pm

A sto tebe to interesuje? Volis da znas? Ako volis da znas saznaj kako se saznaju stvari. Najbolje da ti se neko javlja da ti pise takve stvari.

Nikodije

Postby Nikodije » Tue Nov 20, 2018 11:26 pm

Nisam pitao nikakve detalje niti me zanimaju, samo kako funkcionisu u malom gradu 3 grupe? A nikada nisam cuo da su imali neke sukobe ili slicno. Ne racunam one pucnjave po kafanama, sukobe sa obezbedjenjem i slicno sto i nema nekih direktnih veza sa navijacima.

Return to “Србија”