Panzram wrote:E posle svega ovde pročitanog ja bi se zaista ozbiljno zapitao zašto Forsi vraćaju zastavu tamo nekoj nebitnoj Torcidi, pritom još osvedočenim ustašama, a nikad ne bi vratili većini naših grupa.
Сплића је био кључни играч у целој причи
Panzram wrote:E posle svega ovde pročitanog ja bi se zaista ozbiljno zapitao zašto Forsi vraćaju zastavu tamo nekoj nebitnoj Torcidi, pritom još osvedočenim ustašama, a nikad ne bi vratili većini naših grupa.
Nikodije wrote:Dobro je nekada povuci paralelu izmedju nasih grupa i naseg shvatanja navijanja i navijacke price i npr Hrvata.
Pazi ja kao Srbin, nacionalista mogu slobodno da napisem da su Hrvati sto se tice navijackih grupa i uopste navijacke price mnogo normalniji nego mi Srbi. Setimo se samo setnje zajednicke torcide i bbb mislim da dalje ne treba da idemo. Ljudi ne shvataju sa kakvom ekipom u Srbiji mi imamo posla jos ovde pisu pa sto djavoli ili marinci ili firma ne vrate ciganima za zastave i slicne pricice?!![]()
Pa zamislite nekim cudom ali bas cudom marinci skinu ili na foru uzmu zastavu ciganima nzm kako bi to mogli da urade ni Kobre a kamoli marinci ali ajde npr desi se. Pa svako ovde zna sta bi se desilo u istom danu. Pa samo iz Vojvodine bi mogli cigani da skupe oko 100 ozbiljnih ljudi koji bi im ugasili ne grupu nego grad citav, dajte malo realnosti.
A da ne pricam o tome sto bi nekome pala glava sigurno. Ne pisem ovo jer imam neki strah od cigana niti ih gotivim pisem kao realan covek koji je navijac dugi niz godina. Nema drzave na svetu gde jedan klub ima jacu podrsku i brojniju od same reprezentacije, znaci vise ljudi navija za Zvezdu nego za Srbiju, prosto to su cinjenice ali oni umesto da budu normalni i da grade pricu zdravu i normalnu da budu smekeri oni koriste svaku slabost i napadaju grupe koje jedva zive na sceni.
Pa jbt zamisli da nema tih lokalnih grupa pa navijacki pokret u Srbiji bi bio jos gori i dosadniji. Ovde se pise kako niko sem Zemunaca ne ide da se ponudi da se pobije i slicno ili to jako retko radi. Prosto se zapitam dali ovde ljudi znaju kako rade i funkcionisu manje grupe? Pa prosecna manja grupa nema vise od 50-ak momaka u jezgru od toga njih mozda 30-ak spremnih za sve pa neka bude i svih 50 spremno to je smesna brojka , da ne pricam da ako padnu 3 vidjenija coveka iz grupe nastaje ozbiljan problem.
To je realnost i to se zna ali sve to ciganima nije bitno oni sacekaju svojih 5 min i napadaju kao da ce dobiti neki plus od nekoga. Ajde sto su napadali nego sto jos napadnu na tako jadan nacin da ti se zivot smuci. Ocigledno u Srbiji ljudi negledaju na isti nacin navijanje i navijacki pokret. Za mene je navijanje bila ljubav prema klubu i 2 dana nedeljno nekada vise zavisi cimanja oko neke parole ili brojke ili izdanja.
Ali ni u ludilu nebi mi padalo na pamet vojna akcija kodnog imena Umka ili sacekusa marinaca posle njihove tekme sa nekim Borcem ili sa kim vec ili upadanje Djavolima u 3 ligi pred neku tekmu. Iznajmljuju stan 3 nedelje ranije u blizini stadiona Vojvodine kako bi oteli zastave firmasima, spremna kola za beg i sve sto ide uz to , pa jbt sta ti ljudi rade sem sto prate i akcijaju od cega zive?
Ja sam samo pobrojao par nekih meni neverovatnih stvari gde sam ja shvatio da sam za te i takve ljude onda obican simpatizer. Ja da nekoga pratim, da nalazim stekove,stanove,napustene kuce, da skupljam ljude,oruzje itd za neku navijacku akciju pa to je ludilo. I te zastave isto, cigani ih tretiraju kao da cuvaju sveti gral, ok ali ajde ako su te ekipe jake,mocne,spremne pa neka nose zastave svoje.
Neka npr ekipa iz Nisa krene od Nisa za BG ili gde igra zvezda sa svojom krpom i neka je brane neka se ponude sa realnim sansama da ih neko izakcija a ne da cuvaju sve 2 m ispod Marakane. Mislim ko sam ja da pisem o njihovom radu itd ali realno ne daju sansu nikome ni za pokusaj revansa, sto je po meni opet malo jadno i licemerno.
Kezual fkv pravda poraze bila deca, da je on bio tu druga prica bi bila,
Lunapark wrote:Eto nakon onih primera sa prošle strane, evo ga dole citirani još jedan primer direktno kod nas kako ljudi ne da ne mogu da vrednuju nešto i procene, nego uopšte ne mogu da vide na pravi način. Isto dešavanje, totalno drugačije vidjenje situacije, i to sve zato što ljudi ne umeju da pričaju istim jezikom i razumeju osnovne stvari.svuda.prisutan wrote:losvolocos wrote:Нападани су Ђаволи у КГ када су били најjачи и кортео им је једном разјурен али ти то наравно не знаш или се правиш наиван кратко ти сећање можда.
А и те твоје поразе на траци од гробара можеш само себи да продаш пораз по који јесте био ту нема шта али опет величати се толико је већ оно ваше чувено поштење.
Ne lupaj gluposti. Vas pokusaj kortea je napadnut (ako mislimo na isti dogadjaj u fudbalu). Ako mislis na Kup Koraca, ljudi su se okupljali u centru, nije bilo ni 70 coveka od kojih polovina i jace klinci, ali dobro, nasa krivica sto nismo ispostovali vreme skupa.
Hm, ako mislimo na isto dešavanje u fudbalu, od tolikog Kragujevca i mesta, taj korteo je baš išao vašom ulicom prema vašem kafiću i došao na mesto gde ste bili? A napali ste korteo kako? Tako što si prišao da se rukuješ sa Zemuncima pardon Delijama?
Kada pričaš o tom Kupu Koraća, ako mislimo na isti, jel ne misliš da je u redu ako već pričaš o tome pomenuti da to u isto vreme nije bilo jedino dešavanje u gradu, i da ste na još nekom mestu prošli kao u tom centru, da bi se dobila neka malo potpunija slika? Ali ja mislim da ne treba da se priča tako o tim stvarima ovde, i ovo je previše, ali samo zato što je bitno, da koliko toliko dodjemo do makar minimuma zajedničkog kapiranja i razumevanja oko nekih dešavanja.
Aj ok, bili su osnovci i srednjoskolci, tamburale ih razredne staresine zato sto su istalasali na casu skole u prirodi...
Mali ima devet godina, al jak ko konj!
svuda.prisutan wrote:Ide grupa ljudi, a dolazi pandur i kaze ovo su vasi, zemunci, lik prilazi i vidi da nisu zemunci, i tako je krenulo. Koliko je ljudi ljudi napalo korteo? u kaficu je bilo 30-ak ljudi, od tih 30, 20 je izaslo na vas, brojka nije ni bitna, ne moze ravnopravno, ali svakako nije bilo duplo vise ljudi, osim sto je jedan vas imao noz kod sebe.
Pa da, nije bilo jedino desavanje u gradu, vas 50-80 sa sve kuvanim je razjurilo 30 ljudi kod Politehnicke skole....a da, bilo je i ono da ste cekali pojedince ispred kuce, to je bas bilo hrabro sa vase strane. Sto se tice centra, doslo bi do tuce, a ovako ste samo projurili i rasterali ljude koji su bili tu u tom trenutku. Za to svaka cast, nasa krivica sto vecina nije bila tu.
Ne moze nasa scena da ozdravi, bar ne u skorije vreme. Bice mozda kada budete zavrsili kao grobari, kada se budete podelili. A verovatno ce se desiti, pitanje je vremena. Previse je mrznje da bi ozdravila scena. Vi hocete da niko ne dira vase podgrupe iz drugih gradova, mi necemo da 20 coveka ima grafit u gradu (npr). Zdrava scena ce da bude kada ljudi iz svakog veceg grada stanu uz gradski klub, gde nece biti problema 24/7, vec iskljucivo kada dodje vikend i kada se gostuje negde, ili kada se docekuje neko.
svuda.prisutan wrote:Ne lazem, nemam potrebe za tim. Sta ja imam od toga da lazem za nesto sto se desilo pre 6-7 godina? To se nije desilo pre dva dana, niko nije ni izboden. Cak sta vise, 20-ak min pre toga su bila 4-5 momka na 50-ak metara od kafica, i sa njima nije doslo do sukoba bas zbog tog noza.. Lik izvadi noz, i kaze: "Ajde, ovo je vas grad." Verovatno je on bio u toj ekipi kasnije u tom sukobu. Ali to je bilo i proslo, ovde ljudi diskutuju o buducnosti navijacke scene i o skorijoj proslosti sta se desavalo. Moje misljenje je da je nemoguce ozdraviti navijacku scenu.
Odan wrote:Panzram wrote:E posle svega ovde pročitanog ja bi se zaista ozbiljno zapitao zašto Forsi vraćaju zastavu tamo nekoj nebitnoj Torcidi, pritom još osvedočenim ustašama, a nikad ne bi vratili većini naših grupa.
Sto toliko palamudis o toj torcidinoj krpi? Jesu ustase ali nije ni pala navijacki pa koga boli kurac kako je vracena! Slazem se, nikad ne bi vratili vecini nasih grupa, ali ne bi sebi ni prisvojili jednu tako uzetu zastavu. UF je jedina grupa kojoj nikad nije pala zastava (bar na ovim nasim prostorima).
Panzram wrote:Zašto je to tako?.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests