Тема за све и свашта
Re: Тема за све и свашта
Da li je imao iko od vas problem sa opekotinama od sunca? Naime, desava mi se po ko zna koji put. Kad izgorim na suncu negde 2-3 dan krece svrab. Ali ne obicam svrab, prvi put kad mi se desilo pre nekih 15-ak godina bukvalno sam se udarao mokrim peskirom. Gde sam na kraju zaglavio u bolnici.
Inace samo ledja i ramena. Bilo sta drugo kada mi izgori nemam taj problem.
Dermatolog mi je rekao da leka od toga nema. Svrab se javlja zato sto koza izgori i ostaje bez masnoce, obnavljanje masnoce u kozi prouzrokuje svrab. To traje jednu noc. To kada sam bio u bolnici davali su mi samo injekcije za smirenje jednostavno da bi me uspavali. Nista drugo nije pomoglo.
Trudim da se cuvam ali desi mi se da izgorim. Probao sam sve i kantarijonovo ulje, jekoderm, pantenol mleko,...sve zive narodne meleme i jednostavno nije mi pomoglo. I najjace od svega, nikada nisam sreo nekog sa takvim problemom.
E sad, ima li ko kakva iskustva sa tim?
Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka
Dermatolog mi je rekao da leka od toga nema. Svrab se javlja zato sto koza izgori i ostaje bez masnoce, obnavljanje masnoce u kozi prouzrokuje svrab. To traje jednu noc. To kada sam bio u bolnici davali su mi samo injekcije za smirenje jednostavno da bi me uspavali. Nista drugo nije pomoglo.
Trudim da se cuvam ali desi mi se da izgorim. Probao sam sve i kantarijonovo ulje, jekoderm, pantenol mleko,...sve zive narodne meleme i jednostavno nije mi pomoglo. I najjace od svega, nikada nisam sreo nekog sa takvim problemom.
Ja sam u Grckoj pre nekih 5 godina prvi put iskusio nesto slicno tome. Znaci nisam cak ni izgoreo poceo je svrab po ledjima a narocito po grudima i rukama. Uzimao sam neke gelove kao za hladjenje i mazao kremom nije pomagalo, otisao kod doktora i rekao mi da je to alergija na sunce i dao neku bocicu, grcki lek koji se ukapa u kasiku posle pola sata svrab je prestao, ostale su tackice kao osip crvene onako ali nista me vise nike svrbelo. Plakao sam od srece. Od tada 3 meseca pre nego sto znam da cu ici na bazen ili more znaci 3 meseca pre leta krenem da pijem kompleks B vitamina i ostale vitamine kako bi ojacao organizam pred izlaganju na sunce. I malo po malo se suncam uglavnom sam u hladu. Ako hoces i ako ti znaci mogu ti poslati sliku te flasice leka. Nadam se da sam barem malo pomogao. Po meni ti toliko kozu izlozis suncu da po tvojoj prici izgoris i onda krece svrab, sto je normalno jer iako ti je organizam ocigledno otporan na sunce toliko si izlozen i toliko izritiras epiderm da ti se pored opektpina desi i alergijska reakcika na sunce. Mogu da zamislim kako je to zajbana kombinacija. Ja ne izgorim a cesem se kao nezdrav, uzmem cetku koju umacem u hladnu vodu i drljam ledja, kvasim peskir i cesem se sto grubljim peskirom. Znaci po meni ti moras da smanjis izlozenost suncu i da se mazes jacim faktorom jer si sklon alergiji na sunce.
Pa daj, posalji ali koja je verovatnoca da ovde nadjem!?
Generalno mazem sve i svasta pre izlaza na sunce, nista ispod faktora 50 ni ne razmisljam.
Ali sad za vikend bukvalno nisam nesto ni izgoreo. Sa klincima otiso na kupanje. Oni se momentalno razmileli dok sam ih pohvatao, njih namazao, sve to 15 minuta, posle toga sebe ali djavola. Bilo kasno.
Generalno mazem sve i svasta pre izlaza na sunce, nista ispod faktora 50 ni ne razmisljam.
Ali sad za vikend bukvalno nisam nesto ni izgoreo. Sa klincima otiso na kupanje. Oni se momentalno razmileli dok sam ih pohvatao, njih namazao, sve to 15 minuta, posle toga sebe ali djavola. Bilo kasno.
Brdja wrote:Jel išao neko sa juga Srbije u Cg na primorje preko Kosova/Albanije?
Ишао мој прађед , додуше у Грчку преко Албаније.Мислим да није био нешто задовољан.
Stara fora....
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
eto sto vas narod prezire.
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
eto sto vas narod prezire.
https://imgur.com/a/VncNPtY
Ovo mi spaslo glavu. Zirtek se cita valjda. Ima i u nasim apotekama verovatno nesto slicno ili mozda i isto ovako.
Ovo mi spaslo glavu. Zirtek se cita valjda. Ima i u nasim apotekama verovatno nesto slicno ili mozda i isto ovako.
Jel imao neko problema sa enzimima jetre i ako jeste kolko je trebalo da se dovede na normalu?
Појавила ми се вода на тапацирунгу код сувозачевог седишта (код ногу). Вода је и онако масна на додир, покушавао сам да извадим неким сунђерима али неуспешно. Рено Клио 2 је у питању. Сумњам или на прање кола (пре пар дана) или на климу, која додуше цури испод кола, што је ок. Неко искуства?
-
bratye to je antfriz i to je antifriz iz sistema jer se prosupljio hladnjak za grejanje kabine ili neko crevo ili neka selna ..auto ti gubi vodsu,moze da se desi da ostanes bez vode i da ti podiogne temperaturu pa da ne idem dalje do dihtunga glave ..pici kod majstora odmaidemoo wrote:Појавила ми се вода на тапацирунгу код сувозачевог седишта (код ногу). Вода је и онако масна на додир, покушавао сам да извадим неким сунђерима али неуспешно. Рено Клио 2 је у питању. Сумњам или на прање кола (пре пар дана) или на климу, која додуше цури испод кола, што је ок. Неко искуства?
i ako ne does skorije vodi racuna o nivou tecnosti u hladnjaku tj tamo boci
-
Kibiców wrote:Da li je imao iko od vas problem sa opekotinama od sunca? Naime, desava mi se po ko zna koji put. Kad izgorim na suncu negde 2-3 dan krece svrab. Ali ne obicam svrab, prvi put kad mi se desilo pre nekih 15-ak godina bukvalno sam se udarao mokrim peskirom. Gde sam na kraju zaglavio u bolnici.
Da li je realno ovo. Doziveo sam pre desetak i kusur godina ne vidjen svrab po ledjima ,koji ne moze da se opise recima. Ledja i ramena i bio sam izgoreu u selu. Najgore od svega sto nista nije pomagalo a ledja su mi bila i crvena i upaljenja tj vrela. Bukvalno,ali bukvlno kada bacis mokar peskir ladan na ledja on veoma brzo postane vreo. Nista mi nije pomoglo dok nisam ledja namazao kiselim mlekom. Pio tablete za smirenje ,mazao nekim mastima. Ne znam sta je bilo,ali pre toga,sam u selu kupio krompir, i izgoreo sam kao i do tada nista specijano i nisam imao problema dok nisam dosao kuci da se okupam. E tada je nastao pakao,to recima ne moze da se opise. Ja sam to shvatio da sam kupanjem i vodom iritirao ledja,a da kupljenjem krompira u suvoj njicvi u cesticama prasine su bili i ti hibriocidi i djubriva koja se bacaju,pa sam skontao da su mi oni pali na ledja tj. kozu i da sam kupanjem to iritirao. Sad naravno idem an sunce,mazem se,ali na moru odim racuna strogo i bezim u lad...imaju takodje neke fleke kao posledica toga..ali nisam srecom doziveo vise to nikada.
Meni je pomoglo kiselo mleko,sutradan se sve smirilo i nije bilo vise problem .
Prodje noc.
Odem juce u hitnu oko 18h. Daju mi urbazon i jos nesto i stabilizuju me. Vratim se kuci i oko 22:30h opet. Opet odem ista prica, sve mi isto daju i posalju me na Interno. Tamo ekg, pritisak,.... sve ono sto ide i roknumi ranisan, kalcijum i jos neka cuda. I to sve u venu. Stabilizuje se situacija. Dodjem kuci i odspavam od nekih 03h do 07h. I dalje svrbi ali daleko manje. Moze da se istrpi. Rekao bih da prolazi. U sutini tako je bilo i ranije.
E sad, internista mogucnost alergije na sunce stavlja na poslednje mesto. Pre je da sam pojeo nesto na sta sam alergican ili ujed insekta. Mada to meni ne pije vodi. Ali dobro.
Ovo sto Riper pise za otrove i djubriva meni nije bas nesto sto moze da prodje. Ne kazem da je nemoguce vec nekako mi ne stima.
I dok sam bio u ordinaciji a doktor negde van kaze sestra, i tu je 100% u pravu:
danas je zdravije biti u solarijumu nego na suncu
Odem juce u hitnu oko 18h. Daju mi urbazon i jos nesto i stabilizuju me. Vratim se kuci i oko 22:30h opet. Opet odem ista prica, sve mi isto daju i posalju me na Interno. Tamo ekg, pritisak,.... sve ono sto ide i roknumi ranisan, kalcijum i jos neka cuda. I to sve u venu. Stabilizuje se situacija. Dodjem kuci i odspavam od nekih 03h do 07h. I dalje svrbi ali daleko manje. Moze da se istrpi. Rekao bih da prolazi. U sutini tako je bilo i ranije.
E sad, internista mogucnost alergije na sunce stavlja na poslednje mesto. Pre je da sam pojeo nesto na sta sam alergican ili ujed insekta. Mada to meni ne pije vodi. Ali dobro.
Ovo sto Riper pise za otrove i djubriva meni nije bas nesto sto moze da prodje. Ne kazem da je nemoguce vec nekako mi ne stima.
I dok sam bio u ordinaciji a doktor negde van kaze sestra, i tu je 100% u pravu:
danas je zdravije biti u solarijumu nego na suncu
@Santamarija ne riper, izvinjavam se
- јахач магле
@ Kibiców
За опекотине су ти добри Шаљић мелеми, мада си ти мало екстремнији случај, не знам баш да ли би ти помогло, али имај у виду и то.
За опекотине су ти добри Шаљић мелеми, мада си ти мало екстремнији случај, не знам баш да ли би ти помогло, али имај у виду и то.
...Сијају звезде као очи конобарице...
Brate kad ste me vec prizvali, meni se dogodilo da me u razmaku od mesec dana dva puta ujede neko govno. Dakle to se sirilo jeziv svrab i crvenilo. Naravno odmah sam pretrazivao da nije krpelj, ali nije. Cak sam drugi put uhvatio tu neku bubicu, nije krpelj, smrvio sam je prstima. Taj drugi put ujela me negde za zadnju lozu i citav taj deo je bio crven i svrbeo me. Taman kada sam nakon nekoliko dana mislio da odem kod doktora, pocelo da se povlaci i sada se povuklo skroz.
Ne znam inace koji je vise kurac, ovo sam juce uslikao (tj. zena uslikala) kada smo se vracali kuci. Ovo je ulaz u nasu zgradu, cudoviste od nekih 5-6 centimetara. Ja se inace ne plasim paukova i bilo mi je zanimjivo, opet dete je tu pa ne bih da se previse zajebavam, ali zena se usrala. Jebote ovo je Beograd, nije jebena Australija.

Ne znam inace koji je vise kurac, ovo sam juce uslikao (tj. zena uslikala) kada smo se vracali kuci. Ovo je ulaz u nasu zgradu, cudoviste od nekih 5-6 centimetara. Ja se inace ne plasim paukova i bilo mi je zanimjivo, opet dete je tu pa ne bih da se previse zajebavam, ali zena se usrala. Jebote ovo je Beograd, nije jebena Australija.

- ultrastito
koja je sifra za zgradu? 

"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле
преле
Neko bi pomislio BGD na H20 a ono jebeni medak gde smo podstanari. To je samo ukras svi se pitamo za sta sluzi. Jedino sto su kljucevi u stvari neki magneti koje primaknes i ostvari se kontakt. Inace, naravno kao i vecina drugih stvari odavno ne radi, tako da ako zelis da udjes, opusteno, vrata su otvorena 

Ma nemam ja problem sa opekotinama kao opekotinama. Evo i sad. Koliko covek moze da izgori na 29-28C za 20ak minuta?јахач магле wrote:@ Kibiców
Problem mi je taj svrab sve mu jebem.
I tvrdo sam resio da se sledeci put jos kuci namazem. Moram da iskoristim ono sa magnetima na frizideru kao podsetnik. Stvarno ne znam kako drugacije da resim.
U zivotu sam imao 3 teska stanja u organizmu.
- Problem sa unutrasnjim suljevima, pa kada isti pukne. Bol po meni ravan porodjaju
- Taj svrab koji sam pomenuo
- Skidanje gaze i konca kad sam bio klinac posle jedne operacije
Vadio sam krajnike, operisao slepo crevo, vadili mi dlaku iz bulje, skako sa 15m u 2m dubine ma sinuo u kamenje, sluzio vojsku i silne obuke u pesadiji,.....da ne nabrajam sve ali ove tri stvari ne bih pozeleo nikom, bukvalno N I K O M !!
Brate jel si ti Boga kamenjem gadjao
- Bruno Sulak
riper wrote:Brate jel si ti Boga kamenjem gadjao
Hahahahaha realno

Ne zalim se. Ja sam u sustini srecan covek!Bruno Sulak wrote:riper wrote:Brate jel si ti Boga kamenjem gadjao
Hahahahaha realno