Putovanja... pitanja, saveti, iskustva...
Re: Putovanja... pitanja, saveti, iskustva...
Jel to provereno? Načuo sam nešto još pre par meseci ali sam skeptičan zbog ovih naših. Mada će cena verovatno varirati, ali i to je bolje od Air Serbia. I oni su kao nešto spustili cenu, 70e ali valjda rani buking. Nisam gledao tačno. U svakom slučaju biće super pa neka je i malo veća cena. Do Niša zna da bude i manje od 15e
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
eto sto vas narod prezire.
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
- lost&found
Brdja wrote:Jel to provereno? Načuo sam nešto još pre par meseci ali sam skeptičan zbog ovih naših. Mada će cena verovatno varirati, ali i to je bolje od Air Serbia. I oni su kao nešto spustili cenu, 70e ali valjda rani buking. Nisam gledao tačno. U svakom slučaju biće super pa neka je i malo veća cena. Do Niša zna da bude i manje od 15e
Sigurno je, mozes da bukiras karte za datume od 10og avgusta pa nadalje. Letovi su pon/sre/pet, a od septembra ce uvesti i nedelju. Malo sam gledao cene, oko 80-100 eur (povratna!), dakle verovatno moras mnogo rano da bukiras da bi stvarno dobio 45-50 eur povratnu, al svakako daleeeeko bolje od usrane AirSerbia-e.
U, super... Hvala obojici za info. Ma neka je i 100e povratna, i to je ok. Ni Ryan Air nije uvek povoljan. Pogotovo Niš-Berlin. Mada i kad nije povoljno to je opet jeftinije od Air Serbia.
@Lost, u kom si gradu?
@Lost, u kom si gradu?
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
-
Po onome sto ja znam,cena karte i iz Nisa i iz Bg za Nemacku,konkretno za Memingen je 85 evra povratana karta i to ne moze jeftinije,bez obzira kada kupujes kartu.I sada da kupujes za januar i za dva meseca cena je u okviru tih 85 evra plus minus koji evro. Da bi nafatao jevtinije moras stalno da pratis i u nekom momentu ce da padne na 65 evra,ali ne mora da znaci da ce da padne i da bude tih karata uopste. Kontam da je to ako neko oduistane ili ima jos par mesta u avionu koji nisu popunjeni za taj datum. To je bar iz mog iskustva. I to je samo Nemacka i ne kontam sto je tako,ali ajd...za neke druge destinacije mogu da se nafataju bas jeftinio letovi tipa povratne karte 45 evra.lost&found wrote:Brdja wrote:Jel to provereno? Načuo sam nešto još pre par meseci ali sam skeptičan zbog ovih naših. Mada će cena verovatno varirati, ali i to je bolje od Air Serbia. I oni su kao nešto spustili cenu, 70e ali valjda rani buking. Nisam gledao tačno. U svakom slučaju biće super pa neka je i malo veća cena. Do Niša zna da bude i manje od 15e
Sigurno je, mozes da bukiras karte za datume od 10og avgusta pa nadalje. Letovi su pon/sre/pet, a od septembra ce uvesti i nedelju. Malo sam gledao cene, oko 80-100 eur (povratna!), dakle verovatno moras mnogo rano da bukiras da bi stvarno dobio 45-50 eur povratnu, al svakako daleeeeko bolje od usrane AirSerbia-e.
Ja sam iz Temisvara isao za Berlin prosle godine za bas smesne pare (30-40 e povratna otprilike), Ryanair. Sad evo gledam izlgeda ukinuli tu liniju, ali zato iz Budimpeste ima, ukucao 26-31 jul, povratna 20 evra
I gledam bas, maksimum u zavisnosti od datuma je tu oko 40ak evra za povratnu. To je samo sa licnim prtljagom doduse cena.
Nego kad vec spominjem te avione, jel pokusavao neko da prenese neke zajebancije iz Amsterdama tim putem?
Konkretno pecurke ili seme trave. Ne znam da l na onim skenerima oni to proveravaju kad se izlazi iz Holandije ili samo gledaju ona standardna sranja za tecnost, oruzje i to. A u Bg-u mi do sad nikad nista nisu proveravali.

Nego kad vec spominjem te avione, jel pokusavao neko da prenese neke zajebancije iz Amsterdama tim putem?

-
Каква су вам искуства са сојеницама на Бојани ? Гледам неке понуде сада , не могу да верујем да су тако велике цене
и да је више од пола скоро до краја лтеовања већ резервисано , био сам већ доле на Ади Бојани , сад капирам да узмем ту сојеницу на 9 ноћења.

Космет је Србија !
Kad smo vec kod letovanja ako je neko bio na Siciliji neka napise stogod. Smestaj mi je u Terasiniju nedaleko od Palerma, pa me zanima kakva je situacija sa javnim prevozom za obilazak ostrva tamo jer mi renta kar nije opcija. Takodje standardno, sta jesti, piti i obici.
Zna li ko neke outlete ruta kolima mi je preko Hrvatske, Slovenije , Austrije pa do Stutgarta polazak iz CG ?
parndorf pre beca i mecingen pre stutgarta jako veliki autlet
Често одем до на село
S obzirom da putujem svake godine negde a i što se tiče avio-transporta evo nekih mojih zaključaka.
Po ceni isplativosti bi nekom logikom trebalo da je Lufthanza najjeftinija na ovim prostorima. Najveću flotu imaju u Evropi a i jugo istočnoj aziji. Izmenadio sam se kada sam čuo da operišu na Tajlandu, onomad kada sam bio, da su zakupili deo aerodroma i dovukli svoje avione tamo. I kada sam isao za USA i na Tajland bili su najjeftiniji pored Etihada.
Što se tiče prostora Evrope, pogledajte i Wizz Air jer je lov kost kompanija i trebalo bi da su još jeftiniji. Posle njih ide Latar koji je nešto skuplji a zatim Britiš, Turkiš, Aeroflot-a i AirSerbia koji ponekad imaju jeftine letove, ali su uglavnom skuplji.
Etohad ume da bude dosta jeftin ali su zajebani što se tiče prtljaga. Odnosno- dozvoljen je samo jedan prtljag od 23-25kg u bunker i jedan "Keri-on" od nekih 10-12kg maksimum. (Pouzdan izvor jer su me lično jebali za kilažu prtljaga)
Tu je još i Qatar Airways koji takođe imaju limit prtljaga.
Dok kod lufthanze nikada nisam imao problem, a nosio sam po 3, 4 kofera. Samo im je bilo bitno da ni jedan prtljag ne prelazi 25kg. Pa kontam i da su skuplji 20tak €, opet te niko neće drkati u putu i pred masom otvarati kofere i prepakivati.
Ryan Air / Delta / JetBlue su američke kompanije i u USA nisam imao problema sa njima, a bili su dosta jeftini tamo te 2016/2017te. Njihova flota u Evropi moguće da je nešto skuplja ali je zanemarljivo.
PS: Ukoliko budete leteli sa JetBlue, slobodno ćaskajte sa stjuardesama jer su uglavnom Latinke iz Brazila, Kolumbije, Meksika, Argentine ... i vole kada imaju pažnju kod gosta. A a obzirom da nisu plaćene nešto mnogo, svaka opcija je prihvatljiva pa vam se možda posreći da Vam letovanje bude više romantočno nego planirano
Po ceni isplativosti bi nekom logikom trebalo da je Lufthanza najjeftinija na ovim prostorima. Najveću flotu imaju u Evropi a i jugo istočnoj aziji. Izmenadio sam se kada sam čuo da operišu na Tajlandu, onomad kada sam bio, da su zakupili deo aerodroma i dovukli svoje avione tamo. I kada sam isao za USA i na Tajland bili su najjeftiniji pored Etihada.
Što se tiče prostora Evrope, pogledajte i Wizz Air jer je lov kost kompanija i trebalo bi da su još jeftiniji. Posle njih ide Latar koji je nešto skuplji a zatim Britiš, Turkiš, Aeroflot-a i AirSerbia koji ponekad imaju jeftine letove, ali su uglavnom skuplji.
Etohad ume da bude dosta jeftin ali su zajebani što se tiče prtljaga. Odnosno- dozvoljen je samo jedan prtljag od 23-25kg u bunker i jedan "Keri-on" od nekih 10-12kg maksimum. (Pouzdan izvor jer su me lično jebali za kilažu prtljaga)
Tu je još i Qatar Airways koji takođe imaju limit prtljaga.
Dok kod lufthanze nikada nisam imao problem, a nosio sam po 3, 4 kofera. Samo im je bilo bitno da ni jedan prtljag ne prelazi 25kg. Pa kontam i da su skuplji 20tak €, opet te niko neće drkati u putu i pred masom otvarati kofere i prepakivati.
Ryan Air / Delta / JetBlue su američke kompanije i u USA nisam imao problema sa njima, a bili su dosta jeftini tamo te 2016/2017te. Njihova flota u Evropi moguće da je nešto skuplja ali je zanemarljivo.
PS: Ukoliko budete leteli sa JetBlue, slobodno ćaskajte sa stjuardesama jer su uglavnom Latinke iz Brazila, Kolumbije, Meksika, Argentine ... i vole kada imaju pažnju kod gosta. A a obzirom da nisu plaćene nešto mnogo, svaka opcija je prihvatljiva pa vam se možda posreći da Vam letovanje bude više romantočno nego planirano

Last edited by Далтон on Fri Jun 15, 2018 7:38 am, edited 1 time in total.
(Street Force / Curva Orientale)
1958 wrote:parndorf pre beca
Једино ако има плату 3 сома е... Јесу оригинал ствари, али брате снижење за џемпер са 180 на 120е мислим да није за наш народ

Pa jebiga takvi su dizajn ili kako vec autleti markirana garderoba. mada pred zicbo, uskrs, novu godinu mogu da se nadju dosta jeftinije stvari. Kapiram ja nasu logiku da se covek obuce za 100e i da mu ostane kusur al jebiga.
Mecingen je jeftiniji i dosta je veci. Naravno ako se ide sa namerom u kupovinu tu je uvek i povracaj poreza.
Sto se tice letenja, viz er je uglavnom najjeftiniji ali je kao beogradski gsp. Letovi iz budimpeste, temisvara pa i nisa su dosta jeftiniji nego iz bg-a. Za holandiju tu je transavia, za spaniju vuelings (tako nesto) itd itd... er srbija je preskupa cak i sa ovim novim opcijama za smanjenje prtljaga. Sofija je isto odlicna destinacija za lov kost pogotovo za italiju i spaniju. Pokriveno je dosta aerodroma. Rajan er operise u nisu i ima par destinacija. Uglavnom net svi imaju i da bi se nasao povoljan let treba samo malo procackati.
Sto se tice prtljaga za lov kost nisam jos video da nekog vracaju zbog dimenzija i kilaze. Bilo je raznih situacija pa cak su i neki gorci unosili putne torbe na viz erov let bez problema. U vecini slucajeva ako ne moze da stane iznad glave kazu ti da grunes ispod nogu. Dok npr transavia ukoliko ne moze prtljag da stane gore oni ga fraj prepakuju dole. A komercijlni letovi zaradjuju na extra prtljagu ko kafane na picu.

Sto se tice letenja, viz er je uglavnom najjeftiniji ali je kao beogradski gsp. Letovi iz budimpeste, temisvara pa i nisa su dosta jeftiniji nego iz bg-a. Za holandiju tu je transavia, za spaniju vuelings (tako nesto) itd itd... er srbija je preskupa cak i sa ovim novim opcijama za smanjenje prtljaga. Sofija je isto odlicna destinacija za lov kost pogotovo za italiju i spaniju. Pokriveno je dosta aerodroma. Rajan er operise u nisu i ima par destinacija. Uglavnom net svi imaju i da bi se nasao povoljan let treba samo malo procackati.
Sto se tice prtljaga za lov kost nisam jos video da nekog vracaju zbog dimenzija i kilaze. Bilo je raznih situacija pa cak su i neki gorci unosili putne torbe na viz erov let bez problema. U vecini slucajeva ako ne moze da stane iznad glave kazu ti da grunes ispod nogu. Dok npr transavia ukoliko ne moze prtljag da stane gore oni ga fraj prepakuju dole. A komercijlni letovi zaradjuju na extra prtljagu ko kafane na picu.
Често одем до на село
Planiram sa ženom i ćerkicom na odmor u Italiju ili Španiji, znači porodična atmosfera, nula bahaćenja i alkohola.
Bio bi zahvalan svakom ko bi napisao kako mu je bilo i Italiji tj. Španiji, ako je bio. Koji je predlog, gde da se ode, šta da se poseti. Svejedno mi je da li je mesto na moru ili ne.
I koje bi agencije preporučili, ili da gledam preko AirBnB?
Bio bi zahvalan svakom ko bi napisao kako mu je bilo i Italiji tj. Španiji, ako je bio. Koji je predlog, gde da se ode, šta da se poseti. Svejedno mi je da li je mesto na moru ili ne.
Moze li neko da preporuci neku domacu destinaciju?bitno mi je da ima neka reka/jezero za kupanje i da je kolko tolko prilagodjeno deci.razmisljam i o balatonu u madjarskoj,da li je neko bio,kakva su iskustva?
Bovansko jezero, izmedju Soko Banje i Aleksinca. Mozda i poslednje nekomercijalizovano mesto kod nas tog tipa.
Srebrno jezero, Palic,... sa manje para prodjes u Grckoj.
Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka
Srebrno jezero, Palic,... sa manje para prodjes u Grckoj.
Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka
Bela Crkva. Ništa specijalno da šljašti, ali za odmor dušu dalo. Ima za decu delova gde na miru možeš da kuliraš sa njima, šetalište oko glavnog jezera (ukupno ih u BC ima 7 ili 9). Ako imaš auto obiđi svako.
Nije ni skupo naravno, ja sam plaćao 20e za mene i devojku, soba na jezeru.
Nije ni skupo naravno, ja sam plaćao 20e za mene i devojku, soba na jezeru.
Igrao sa drugom PES. Izgubio.
Dzojstik mu nije odgovarao.
Dzojstik mu nije odgovarao.
[youtube][/youtube]
Srebrno jezero! Sve preporuke, znaci smestaj jeftin, imas dosta varijanti , ima nekih hotela i motela, medjutim moja preporuka ti je https://www.smestajsrebrnojezero.rs/apa ... no-brvnare etno brvnare cena je smesna kada se uporedi sa Balatonom i ostalim pizdarijama a veruj mi dobijes cisto jezero , cistu i urednu plazu, nema zurki,klubova i ostalog sranja, ima par lokala i restorana , sve je jeftino, hrana lepa, dani pretopli a noci svezije. Ja kada sam bio nisam mogao da verujem na sta sam sve bacao pare a nisam obisa u sopstvenoj zemlji takav dragulj!
Imas i varijantu da brodom krstaris Dunavom do Golubca, ma vidi ja nemam zamerke za to mesto. Sa porodicom ako ides idealno.
nscrew wrote:Moze li neko da preporuci neku domacu destinaciju?bitno mi je da ima neka reka/jezero za kupanje i da je kolko tolko prilagodjeno deci.razmisljam i o balatonu u madjarskoj,da li je neko bio,kakva su iskustva?
Srebrno jezero! Sve preporuke, znaci smestaj jeftin, imas dosta varijanti , ima nekih hotela i motela, medjutim moja preporuka ti je https://www.smestajsrebrnojezero.rs/apa ... no-brvnare etno brvnare cena je smesna kada se uporedi sa Balatonom i ostalim pizdarijama a veruj mi dobijes cisto jezero , cistu i urednu plazu, nema zurki,klubova i ostalog sranja, ima par lokala i restorana , sve je jeftino, hrana lepa, dani pretopli a noci svezije. Ja kada sam bio nisam mogao da verujem na sta sam sve bacao pare a nisam obisa u sopstvenoj zemlji takav dragulj!
Imas i varijantu da brodom krstaris Dunavom do Golubca, ma vidi ja nemam zamerke za to mesto. Sa porodicom ako ides idealno.
-
Мени је много боље на Перућцу , е сад јебемлига укуси су различити
Космет је Србија !
Hvala dobri ljudi,bas su mi takve informacije trebale-iz prve ruke.i meni srebrno jezero deluje najbolje samo sam kontao da je vise za mladje.ne bih bas da setam sa rejverima na esidu.(mozda kad uspavam zenu i malog
)...verovatno zbog 1.maja kada su tamo samo lude zurke.
Pre bi ostavio pare kod nas nego djarmama+mislim da bi za te pare mogao i da se osolim makar u monte negru

Pre bi ostavio pare kod nas nego djarmama+mislim da bi za te pare mogao i da se osolim makar u monte negru
Очајник wrote:Planiram sa ženom i ćerkicom na odmor u Italiju ili Španiji, znači porodična atmosfera, nula bahaćenja i alkohola.
Sto se Italije tice,ja uvek idem preko Air Bnb, nisam se do sada zajebao. Ne znam sta preferiras,ja se uvek stacioniram na selu,blizu grada. Zimus sam bio na Lago di Gardi,mesto Affi,blizu Verone. Imas odatle nekoliko gradova koji sy do sat udaljenosti.