Музичко образовање и култура навијача
Re: Музичко образовање и култура навијача
to se ovako radi
Лудак из луднице wrote:Da je bilo ko drugi snimio ovu pesmu, bila bi jos samo jedna u moru slicnih . Al jebiga, ovo je sindikat pa je onda HIT .
Зато што су реално највећи мајстори што се тиче репа у земљи. Снимају ево 17 година већ и одржавају квалитет неки...
- Влада Паликућа
bilipiton wrote:Тебра ако ви не капирате шта је музика ја не знам како да вам помогнем стварно. Не треба да загрлиш пандура нити шта год је он писао оно горе. То је песма само, смисао је да је и тај глупи кер део истог усраног система као и ти. Песама на ту тему имаш брдо.
Пандур је део система као и ти? Брате јел се ти зајебаваш, та индоктринирана лобања која види само у једном смеру ће на наређење свог власника да брани тај систем до последње капи крви, и ту никакве песме не помажу.
Pandur je ništa manji izdajnik od svih nas. A i ako mi se od nečega grči želudac, to je od ljudi koji su tako isključivi.
A što se tiče BS, da kažem da su najveći majstori repa ne bih smeo, pre svega jer sem 4-5 naših, uopšte ne slušam rep. Ali barem malo poštovanja zaslužuju od svakog normalnog čoveka, za toliko godina postojanja nemaju ljudi nijednu mrlju.
A što se tiče BS, da kažem da su najveći majstori repa ne bih smeo, pre svega jer sem 4-5 naših, uopšte ne slušam rep. Ali barem malo poštovanja zaslužuju od svakog normalnog čoveka, za toliko godina postojanja nemaju ljudi nijednu mrlju.
Влада Паликућа wrote:bilipiton wrote:Тебра ако ви не капирате шта је музика ја не знам како да вам помогнем стварно. Не треба да загрлиш пандура нити шта год је он писао оно горе. То је песма само, смисао је да је и тај глупи кер део истог усраног система као и ти. Песама на ту тему имаш брдо.
Пандур је део система као и ти? Брате јел се ти зајебаваш, та индоктринирана лобања која види само у једном смеру ће на наређење свог власника да брани тај систем до последње капи крви, и ту никакве песме не помажу.
Па брате направљен је такав покварен, изманипулисан, није се родио као пандур јебени сигурно који иде и бије и ваља гудру. Ова песма сигурно неће решити ништа, песма ко песма не знам што се прави нека већа прича од тога као шта сад треба устанак да буде...
- Влада Паликућа
čompika wrote:Pandur je ništa manji izdajnik od svih nas. A i ako mi se od nečega grči želudac, to je od ljudi koji su tako isključivi.
Не знам за тебе, али ја колико се сећам нисам издао ниједан национални интерес... а тек поготово нисам уклањао барикаде Србима на Космету.
i ovako!
ali to nije sindikat jebiga pa nema miliJon serova lajkova i kuraca palaca...kad vidim na fejsu ko je sve to serovao blam me umesto njih...vidi kao slucajno bas sad izbacili pesmu.... lozenje
dok slušamo fank lagano praznimo šank
БС је екипа вредна поштовања. И заслужују милијарде дјељења и прегледа.
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...
Znači po vama nekima ne treba slušati sindikat, bez obzira što su do jaja, tj nisu zato što ga sad slušaju i svakakvi kreteni jer je to ae da kažemo u trendu? Rad se dakle ocenjuje po tome ne koliko je kvalitetan, nego po tome ko sve to prati i šeruje, lajkuje i šta već?
poštovao ih nekad...u vreme tišinčina albuma. od balade disidenta mi se iskreno nekako gade.
to je moj stav, forum i služi za izražavanje različitih mišljenja i stavova, a svako nek sluša ko šta hoće i šta mu odgovara.
to je moj stav, forum i služi za izražavanje različitih mišljenja i stavova, a svako nek sluša ko šta hoće i šta mu odgovara.
dok slušamo fank lagano praznimo šank
A sta to fali baladi?
U pesmi se govori o tome da se covek koji je odveden na goli otok seca kako mu je nekada bilo u Beogradu i kada pesmu slusas iz pravog ugla ne mozes da kazes da nije vrhunska.
Skroz je druga prica sto je zbog raznih sabana, kojih je nazalost u nasem drustvu vecina, pesma otisla u tesku komercijalu pa se vrtela po diskotekama, splavovima itd. Pa pola ljudi je mislilo da se pesma zove Moj Beograde, a tek koliko njih je uopste i znalo sta znaci disident.
U pesmi se govori o tome da se covek koji je odveden na goli otok seca kako mu je nekada bilo u Beogradu i kada pesmu slusas iz pravog ugla ne mozes da kazes da nije vrhunska.
Skroz je druga prica sto je zbog raznih sabana, kojih je nazalost u nasem drustvu vecina, pesma otisla u tesku komercijalu pa se vrtela po diskotekama, splavovima itd. Pa pola ljudi je mislilo da se pesma zove Moj Beograde, a tek koliko njih je uopste i znalo sta znaci disident.
Evo ta pesma benda Dža ili bu je mnogo kvalitetnija muzički, mnogo direktnija, u svemu je bolja, pa neće dostići ni pedeseti deo gledanosti BS spota. Čak je i spot jači.
To što su BS semplovali "Lažu da vreme leči sve" tačno pokazuje na šta udaraju i ko im je ciljna grupa. Malo ruke gore uz BS, pa malo Sinan i Šemsa.
To što su BS semplovali "Lažu da vreme leči sve" tačno pokazuje na šta udaraju i ko im je ciljna grupa. Malo ruke gore uz BS, pa malo Sinan i Šemsa.
По чему је квалитетнија. Диктаторе излазиш из вц шоље ћути смрди. Немојте људи молим вас...
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...
Ko slusa te ljude zna da oni slusaju narodnu muziku, ne samo bs nego dobar dio te rep scene.
Najveci problem bs-a je sto su se udaljili od te neke ulicne price, makar kroz tekstove. Logicno je da nece sad da repuju slatke male maloletnice ali brate jos malo ce da repuju kako ne treba piti pivo nego za te pare zasaditi neko cvijece i slicno. Neka nego ih slijede drugi izvodjaci, uskoro ocekujem thcf da izbaci kako ne treba pusiti travu.
Najveci problem bs-a je sto su se udaljili od te neke ulicne price, makar kroz tekstove. Logicno je da nece sad da repuju slatke male maloletnice ali brate jos malo ce da repuju kako ne treba piti pivo nego za te pare zasaditi neko cvijece i slicno. Neka nego ih slijede drugi izvodjaci, uskoro ocekujem thcf da izbaci kako ne treba pusiti travu.
rizzler wrote:ali to nije sindikat jebiga pa nema miliJon serova lajkova i kuraca palaca...kad vidim na fejsu ko je sve to serovao blam me umesto njih...vidi kao slucajno bas sad izbacili pesmu.... lozenje
Па добро чекај, а да крену да лајкују сви ову песму и да каче по фејсу онда би ти и она била срање?
Rođaci wrote:Evo ta pesma benda Dža ili bu je mnogo kvalitetnija muzički, mnogo direktnija, u svemu je bolja, pa neće dostići ni pedeseti deo gledanosti BS spota. Čak je i spot jači.
А види сад ово. Ево та песма од Синдиката је много квалитетнија музички и много директнија и у свему боља. Чак је и спот јачи.
Укуси су различити знаш...
Мени се свиђа и ова песма од Џа или бу... А матрица која иде у позадини је само матрица и није ни Синан ни Шемса него Мирослав Илић.
-
подвала wrote:Ко воли БС и Новака тај је прави Србин. Ко не воли - није прави Србин.
Заборавио си и стуб СрБства са петокраком на грбу. Рецимо све 3 ствари гле чуда и ја волим и мислим да је то исправна ствар али самим тим и не значи да сви остали који то не раде треба да се закољу или иселе одавде. Само чекам кад ће неко овде да напише да ће од овог спота бити неке зараде или шта ти ја знам. Они људи живе како живе а и завршили су неке ситне школице које су битне коме још? Матра је намерно покупљена и не знам када ће сви схватити да се они не баве професионално музиком и да рецимо не желе да спотови буду много бољи и да ту има неких кола курви кураца палаца. Коме се слуша нека слуша али не вреди се цимати и правдати. Запитајте се колико се уопште Синдикат појављује медијски и да ли ће овај спот бити икад пуштен на некој телевизији? И стварно се волимо хвалити хејтовањем више него хлеб јести... а искрено у животу нисам неком појединцу или групи коју не слушам/не волим упутио било какав хејт мада и стоји то да не требамо сви да хвалимо... ја се држим тога да оно што не волиш заобилазиш. И лепо је што неко споменуо да би требало да се повуку јер су матори итд. и то сам апсолутно усвојио... па бих желео да чујем каквим бисте се темама ви бавили да сте на њиховом месту и да наравно имате могућности?
- Влада Паликућа
Космет је Србија wrote:И лепо је што неко споменуо да би требало да се повуку јер су матори итд. и то сам апсолутно усвојио... па бих желео да чујем каквим бисте се темама ви бавили да сте на њиховом месту и да наравно имате могућности?
Ево пошто је расправа кренула од мене да покушам још једном да појасним шта сам хтео рећи. Можда је написано са моје стране мало грубље, али нисам имао намеру како ти кажеш да ''хејтујем...Њихов досадашњи рад поштујем, Нико не може да зна је песма која треба да иде у букваре, да је деца од првог разреда уче напамет. Са последњег албума Освета је невероватно нешто...Уопште волим те ствари њихове где се баве националним стварима. Ова песма ми једноставно није легла посебно уз то грљење са жандарима које је промашај века, рецимо много прихватљивије би било кад су већ ишли на ту причу, да су на крају поскидали кациге/капуљаче и свако на своју страну, све би било боље од грљења.
Што се тиче твог питања, они би требали да се баве националним стварима највише, догађајима из наше историје. Рецимо могли су обраде тему битке за Кошаре. И нисам рекао да треба да су повуку већ да батале овакво дисидентовање, јер тих тема борба против система има на кило, буквално свако са неким приступом нету се тим бави, истражује, и апсолутно ништа ново нису рекли, а песма је реално намењена за млађи узраст на интернету, јер матори коњи који гледају фарму до ове песме неће доћи.
-
Влада Паликућа wrote:али нисам имао намеру како ти кажеш да ''хејтујем
Пријатељу мислим да ме ниси разумео никако... напротив свака критика која је конструктивна је и више него добродошла и притом нисам мислио на тебе нити на било кога одавде већ сад рецимо на ове имбециле са твитера или јутјуба. И слажем се да нам је сад можда требало нешто другачије и можда после избора али једноставно то је њихов пут и неког њиховог окружења и тешко ми то можемо исправити. Да сам се питао можда су ово требали објавити на самом албуму а сад неку другачију поруку и можда после избора као рецимо "Нема повлачења нема предаје" или "Зајеби" које су бар мени са прошлог албума биле најбоље уз "Ту сам ја" и "Свим срцем". "Нико не може да зна" је мени најбоља песма од Синдиката до сад и стварно сузе су ми ишле скоро када сам је вртео до бесконачности када сам имао неки од тих дана кад је психа у курац отишла. Главна поента је да треба бити разноврстан и надам се да ће на албуму бити таквих песама за сваког понешто јер Синдикат није само реп већ пре свега порука а највише позитива а лирика је некад можда и небитна пошто многи то потенцирају. Стварно се слатко исмејем кад видим да су они буржуји или како их финансирају тајкуни партије запад исток ко год... знам их и како се понашају и како живе и како су могли да живе да су отишли преко и сад ће свако рећи како је рецимо Огијева жена нека екс пинк водитељка и како он продуцира рилајити срања и да је све контрадикторно о чему баш у свом делу овде репује али да ли човек треба да се убије што је ишао за продуцента? Најбоље је да се убио или да репује нека комерцијална срања али опет би било хејта. Они једино од фестивала неког могу да зараде а и то не толико често јер су заузети + продајом мајица и осталих пропагандих ствари али од продаје ЦД-а леба нема одавно. Наша музичка сцена се страховита труди а то причам о било ком жанру да се допадне слушаоцу и зато смо у непрекидном удару бесмислене комерцијализације али мислим да то даје контраефекат + што ми и немамо неку кинту а и културу куповине одређених пројеката јер и овако кад тад дође на нет све за џабака.
- kajzersoze
Rođaci wrote:Evo ta pesma benda Dža ili bu je mnogo kvalitetnija muzički, mnogo direktnija, u svemu je bolja, pa neće dostići ni pedeseti deo gledanosti BS spota. Čak je i spot jači.
римовање Атила- вила, шоље - боље,
искачеш из ВЦ шоље продајеш нам неке форе,ћУТИ СМРДИ ,ја сам овакве песме писао негде у првом разреду основне,па репери са тематиком "паре, кола , кучке" имају шири вокабулар, мени је ово пресмешно.
Како је то много директнија? где ћеш директинје од овога :
Знам ја ко ме лаже и од кога сам ја згажен,
банке, ММФ, корпорације су важне.
А систем и постоји да за њих прави паре,
и биће правде тек када ово царство падне
мени је спот за ову песму Диктаторе много лошији од спота Синдиката, све ми је лошије, али то је моје субјективно мишљење , по којим се то мерилима мери која песма квалитетнија музички?
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist
Синдакат сам почео да слушам 2004 године и захваљујући њима сам се заинтересовао за остатак домаће реп сцене. Са годинама, како сам сазријевао већина тих репера ми је постајала досадна, а њихова прича у најмању руку глупа, једино тај Синдикат је остао неко са чијим се ставовима слажем у великој већини случајева до дана данашњег. Уз њих можда још ТХЦФ, мада ни приближно ко Синдикат. Синдикат је остао доследан својој причи, причи о реалном животу, реалним проблемима. То што неко рече, како су се удаљили од улице... не знам шта је чудно у томе? Момци имају отрилике 30-40 година, имају своје породице, нормално је да су им ставови зрелији, прошли су неке фазе у животу,као што сви ми пролазимо. Мени би првом било мало глупо да они сад репују о неким малољетницама и тим глупостима, о томе сваки билмез може да прича.
Ево још једна пјесма слична Синдикатовој, а иначе момак из овога бенда је био активан на форуму прије ове задње паузе
Ево још једна пјесма слична Синдикатовој, а иначе момак из овога бенда је био активан на форуму прије ове задње паузе