Вести

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...

БорацБЛ

Re: Вести

Postby БорацБЛ » Mon Mar 12, 2018 11:43 pm

Свака част овом човјеку. Овог власника новца који је поштеном човјеку давао 50 еура, треба да га буде срамота.

Bruno Sulak

Postby Bruno Sulak » Mon Mar 12, 2018 11:46 pm

Izasla je i kontra vest. Sad kome verovati jbm li ga.

SAO_Zeljin

Postby SAO_Zeljin » Mon Mar 12, 2018 11:49 pm

Mogla bi ovde da se napravi anketa koliko bi nas ako bi na ulici pronasli 40000e te pare vratilo vlasniku

chester1984

Postby chester1984 » Tue Mar 13, 2018 12:02 am

Ja sam nasao par puta po 50e i vratio

Далтон

Postby Далтон » Tue Mar 13, 2018 12:07 am

Ja sam takođe jednom našao novčanik sa nekih 300e i par hiljada dinara. I vratio čoveku jer znam ko je. Viđao ga u kafiću ponekad. Međutim znam sebe, kada bih našao bilo koju veću sumu, vratio bi bez razmišljanja.
Uvek mi kroz glavu prođe to da li nosi toliku lovu detetu za lekove i operaciju. Vidim svakodnevno koliko dece oboleva i tu se uvek skenjam. Jbg emotivac sam u tom smislu tako da bi sigurno vratio.
(Street Force / Curva Orientale)

БорацБЛ

Postby БорацБЛ » Tue Mar 13, 2018 12:11 am

Немам појма, нисам раније чуо за ово.
Уђем на јт и видим овај клип и фаца ми је била :o контам да ли је могуће да овако нешто позитивно видим.
Овакве ствари би требале да буду нормалне, али ми нажалост живимо у таквом времену гдје нас овако нешто само зачуди када видими и позитивно се изненадимо. А каква смо говна довољно се може видјети, човјек му нађе 40 хиљада еура и фрајкан у мјесто да га част фино, он га још и вријеђа даје му 50 еура, туга.

Swallow

Postby Swallow » Tue Mar 13, 2018 12:16 am

Moja keva je pre 15ak godina našla 80.000 evra i nekih 50ak soma dinara vratila lopuži, naravno dobila je kurac u usta kao znak zahvalnosti, da bude sve još poniznije lik je došao u restoran i rekao kevi da uzmu svi šta će da popiju. Trebala da dođe televizija međutim i to je odbila uz obrazloženje da ne vidi bilo kakvu potrebu za bilo kakvim intervjuom, dan danas joj to zameram jer lik koji je došao po lovu sećam se kevinih reči da je banuo u nekom nabudženom džipu. a da...tada je keva radila za dnevnicu od 800 din, tako da ko mu jebe mater u pičku, nadam se da je skrcao sebi na lekove sve do zadnjeg evra.

Чомбе

Postby Чомбе » Tue Mar 13, 2018 12:52 am

Узмеш колико ти по закону припада па тек онда пријавиш, ако видиш да је за лечење лако ћеш вратити.

Bruno Sulak

Postby Bruno Sulak » Tue Mar 13, 2018 12:56 am

Nema tu nikakvog zakona. Tih daset posto je kao pravilo neko koliko ti pripada (nepisano pravilo) ali nije u obavezi da ti da. Jednostavno dobra volja vlasnika.

prcko

Postby prcko » Tue Mar 13, 2018 8:18 am

Podignes platu pa se do kuce 5 puta opipavas i proveravas da nije nesto ne daj boze ispalo, a on 40 soma evra zaboravi. Ma sta 10%, uzeo bih mu pola, pizda mu materina neodgovrna. :mrgreen:

Србохолик

Postby Србохолик » Tue Mar 13, 2018 8:37 am

Пре пар година другар оде у Норвешку трбухом за крухом, све што имао претворио у паре и запалио. У ресторану горе сео са неким нашим типом око посла да се договарају, лик оде, другар остане и недуго за њим оде и он из ресторана. Наравно, све што је у Србији могао да уштека, прода, позајми му је било у новчанику, што у пластици, што у еврима што у крунама, и била је то по његовој цифри респектабилна цифра од пар хиљада евра, и наравно да је тај новчаник остао у ресторану, по сред јебене столице. После пола сата, 45 мин, кад је укапирао да је заборавио вратио се унутра кад за његовим столом нико не седи, расклоњено све са стола а јебени новчаник и даље седи посред столице, притом каже ми да у ресторану било маса људи.

svuda.prisutan

Postby svuda.prisutan » Tue Mar 13, 2018 9:16 am

Ne mozes da poredis Norvesku i Srbiju, tj balkan, ne samo Srbiju. Ti da si finansijski stabilan, i da ti nije potreban novac (posto ga vec imas dovoljno za pristojan zivot), ne bi ga dirao ni ti (ne mislim na tebe direktno, vec na generalno nase ljude). Narocito kada je restoran ili neko elitnije mesto u pitanju, nije neka kafancuga, birtija...

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

Desnoruki levak

Postby Desnoruki levak » Tue Mar 13, 2018 9:57 am

Zaboli me mozak kad god čujem za ovakve naivne morone koji vraćaju tolke pare.

Onaj ko je toliko glup/rasejan/neodgovoran da zaboravi torbu sa 40k evra, apsolutno ne zaslužuje ni da ih ima! Ova razmišljanja da je možda za bolesnog člana porodice su nebuloze iz dva vrlo bitna razloga. Pod jedan, niko ko skuplja pare za tako nešto ne bi šetao okolo sa torbom punom keša i drugo i mnogo bitnije, da je stvarno za te namene čuvao bi ih ko oči u glavi i ne postoji scenario po kojem bi mogao da je izgubi.

Razumem samo kad neko nađe novčanik sa dokumentima i par hiljada dinara što vrate, jer znaš čije su, a verovatnoća je velika da je neki mučenik kome je to kao kuća.

Brdja

Postby Brdja » Tue Mar 13, 2018 10:29 am

Najbolji primer za vraćanje su Japanci koji su vraćali nedirnute sefove posle onog sranja kod njih. Da ne pričam o drugim manje vrednim stvarima koje su vraćali. Ali upoređivati njih sa nama je u najmanju ruku glupo. Kada ih je zadesilo to što ih je zadesilo, prodavnice su davale ljudima besplatno hranu i vodu. Naši su se utrkivali ko će skuplje da naplati. Uostalom, gledao sam klipove kad posle utakmice čiste tribinu za sobom... Šta reći...
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
eto sto vas narod prezire.

Вини Џонс

Postby Вини Џонс » Tue Mar 13, 2018 10:55 am

Desnoruki levak wrote:Zaboli me mozak kad god čujem za ovakve naivne morone koji vraćaju tolke pare.

Onaj ko je toliko glup/rasejan/neodgovoran da zaboravi torbu sa 40k evra, apsolutno ne zaslužuje ni da ih ima! Ova razmišljanja da je možda za bolesnog člana porodice su nebuloze iz dva vrlo bitna razloga. Pod jedan, niko ko skuplja pare za tako nešto ne bi šetao okolo sa torbom punom keša i drugo i mnogo bitnije, da je stvarno za te namene čuvao bi ih ko oči u glavi i ne postoji scenario po kojem bi mogao da je izgubi.

Razumem samo kad neko nađe novčanik sa dokumentima i par hiljada dinara što vrate, jer znaš čije su, a verovatnoća je velika da je neki mučenik kome je to kao kuća.

Svako ko je zaradio pare ili ih nasledio od člana porodice apsolutno zaslužuje da ih ima.

1958

Postby 1958 » Tue Mar 13, 2018 10:56 am

Kod nas rosa za vreme poplava 1.5l 200 dindzi :mrgreen:
Често одем до на село

Tilt

Postby Tilt » Tue Mar 13, 2018 12:52 pm

Što se tiče tog vraćanja para, ja to uvek sve vratim. Nisu bili neki veliki iznosi, ali svejedno koliki god da je. Verujem u tu neku ravnotežu i da se sve to izbalansira nekako pa sam u tripu da bi mi od tih para sve kako ne treba krenulo itd.
Imao sam i situaciju gde se meni desilo da sam u inostranstvu izgubio veću količinu para i to većinom tuđih para. Srećom vratio mi lik (a ja ga nisam ni približno tih 10% častio).

kocka

Postby kocka » Tue Mar 13, 2018 1:19 pm

Desnoruki levak wrote:Zaboli me mozak kad god čujem za ovakve naivne morone koji vraćaju tolke pare.

А шта тебе квалификује па да заслужујеш нечије изгубљене паре ? Јеси ти тај који одређује ко колико новца треба да има '?

Brdja

Postby Brdja » Tue Mar 13, 2018 1:24 pm

Ok je vratiti ako znaš čije je. Ali ima idiota koji ne znaju čije je pa odnesu pandurima.
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
eto sto vas narod prezire.

Return to “Само опуштено”