Душевна болница

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Влада Паликућа

Re: Душевна болница

Postby Влада Паликућа » Thu Jan 11, 2018 9:56 pm

fedayn wrote:SPC definitivno ima svojih anomalija protiv kojih se svi moramo boriti kako bi samu SPC ucinili boljom i vratili je na kolosek izvornog hriscanstva.Hajde da u tom smislu budemo konstruktivni u svojim kritikama.

Тешко њима ако ти дођеш у позицију да се бориш, ти би их вратио на колосек изворног обитавања у катакомбама.

Rođaci

Postby Rođaci » Thu Jan 11, 2018 10:08 pm

santamarija wrote:Aj da me neko uputi sta je sa fabrikom akumulatora Sombor...

Bogićević je vlasnik firme Koncern Farmakom MB doo Šabac. Ta firma je neposredni vlasnik nekoliko drugih firmi, među kojima je i FAS.

To krovno društvo je uzimalo kredite za koje su solidarno jemčila sva društva ispod, što znači da je FAS odgovarao celom svojom imovinom za sve obaveze Koncerna. Naravno, imovina FAS i ostalih firmi je neuporedivo manje vredna od visine tih obaveza, pa se došlo u situaciju da FAS formalno-pravno duguje stotine milione evra, a da vredi mnoogo manje. Npr, u slučaju Rudnika Lece, koji je takođe deo Koncerna, visina obaveza je pre dve godine bila oko 220 miliona evra, a vrednost celokupne imovine Rudnika procenjena za potrebe stečaja je bila malo više od 3 miliona evra, što znači da je Rudnik dugovao 80 puta više nego što je vredeo.

Kad je Koncern prestao da servisira obaveze, pokrenuti su svi instrumenti obezbeđenja naplate, pa su blokirane sve firme koje su jemčile za obaveze koncerna i zato su propali FAS, Rudnik Lece itd.

Ukupne obaveze Koncerna su bile oko 750 miliona evra pre dve i po godine kad sam se bavio time, sad su ko zna na kom iznosu zbog kamata.

fedayn

Postby fedayn » Thu Jan 11, 2018 10:23 pm

Isus je govorio: "Ne skupljajte zemaljska dobra,necete ih poneti sa sobom nakon smrti".Eto odgovora na cemu pociva idejna podloga kod komunista.Samo sloboda, jednakost i solidarnost.Samo izvorno hriscanstvo,a polupance ko jebe.

santamarija

Postby santamarija » Thu Jan 11, 2018 10:28 pm

Rođaci wrote:

Bogićević je vlasnik firme Koncern Farmakom MB doo Šabac. Ta firma je neposredni vlasnik nekoliko drugih firmi, među kojima je i FAS.

To krovno društvo je uzimalo kredite za koje su solidarno jemčila sva društva ispod, što znači da je FAS odgovarao celom svojom imovinom za sve obaveze Koncerna. Naravno, imovina FAS i ostalih firmi je neuporedivo manje vredna od visine tih obaveza, pa se došlo u situaciju da FAS formalno-pravno duguje stotine milione evra, a da vredi mnoogo manje. Npr, u slučaju Rudnika Lece, koji je takođe deo Koncerna, visina obaveza je pre dve godine bila oko 220 miliona evra, a vrednost celokupne imovine Rudnika procenjena za potrebe stečaja je bila malo više od 3 miliona evra, što znači da je Rudnik dugovao 80 puta više nego što je vredeo.

Kad je Koncern prestao da servisira obaveze, pokrenuti su svi instrumenti obezbeđenja naplate, pa su blokirane sve firme koje su jemčile za obaveze koncerna i zato su propali FAS, Rudnik Lece itd.

Ukupne obaveze Koncerna su bile oko 750 miliona evra pre dve i po godine kad sam se bavio time, sad su ko zna na kom iznosu zbog kamata.
A bogicevic ladi jajca po sapcu ili gde vec...kakva crkva amfilohije ,dacic kacavnda nama ne treba niko...samicemo sebe ugasiti..

Rođaci

Postby Rođaci » Thu Jan 11, 2018 10:35 pm

ko nam jebe mater

bavimo se pederima i mađioničarima iz SPC, a ne ovakvim stvarima

1748

Postby 1748 » Thu Jan 11, 2018 10:44 pm

Кудрави Гаучос wrote:
1748 wrote:Veci je problem sto ljudi poput tebe postoje i nazivaju sebe Srbima.

Почели Срби да бране Цркву, шта ће бити то. Не требају да постоје ти. Или бар их истерати и збранити им да се називају Србима. Све бих ја то поћеро напоље, и да се овде поравна што није равно, и да се да Шваби да направи један веелики аеродром, да полећу јефтини летови они.

:mrgreen:

Naravno da ne.

Vi branite SPC, aminujte njihove kriminalne radnje i pravdajte to srpstvom, pravoslavljem, cime god hocete. Oni samo rastu tim.
Igrao sa drugom PES. Izgubio.
Dzojstik mu nije odgovarao.

pertla

Postby pertla » Thu Jan 11, 2018 10:46 pm

Sestra mi radi u jednoj vojvodjanskoj firmi koja je vlasnistvo koncerna.ta firma solidno radi,i mogla bi fino da funkcionise sama za sebe,ali sav profit koji naprave se sa njihovog racuna prebaci na neku desetu firmu gde se krpi ko zna koja rupa,pa zaposleni ne prime platu po 7-8 meseci.svi osim jednog zaposlenog koji zivi u beogradu,u tom mestu nikad nije bio,nema pojma gde je firma i cime se bavi,ali mu uredno prvom legne plata i to preko 1000 e,i jos ima obraza da zove ako kasni jedan dan.

Mogu da zamislim koliko ovakvih primera ima po srbiji.pravo je cudo da jos uvek ima sta da se ukrade i otme,kako su bandere i bankine jos na mestu
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu

brucelee

Postby brucelee » Thu Jan 11, 2018 10:51 pm

фикрета wrote:
brucelee wrote:
фикрета wrote:sto se ne zajebase pa sagradise neku bolnicu
da obican puk ima neku benefit
ali ne,nece slonce u lonce
protiv prirodni je blud da crkveni velikodostojnici zive bolje od naroda kome sluze i od koga zive

Фикрете, видиш колико лупеташ а немаш појма.

-По Косову и Метохији СПЦ финансира многе народне кухиње за сиромашне.

-У Београду СПЦ црквена народна кухиња врши сваки дан доручак и ручак за стотине или хиљаде људи, притом имаш пунктове по целом Београду за исто, волонтери чак иду по граду и деле храну бескућницима, сиромашнима.

-У манастиру Високи Дечани имаш бесплатно лечење људи.

-У манастиру Ковиљ имаш бесплатног офтамолога монаха, код кога људи бесплатно се лече

-Земља Живих при манастирима, где хиљаде људи се масовно успешно лече од болести зависности, највише од дроге и алкохола.

-Имаш неколико манастира у коме људи бесплатно лече душевна оболења.

Плус помоћ сиромашнима, плус стипендије младима, плус још много штошта.

И то је све бесплатно. Зато срами се.

Bogomoljac
Kad ti se zena poradjala gde si je vodio?
u manastir ili bolnicu?
Kad ti je dete bolesno gde ga vodis
Kod doktora ili popa?
Znas ti dobro na koje bolnice mislim
Na one kakve ima i finansira katolicka crkva

Sto se tice srama juce si pisao strasne stvari na temu smrti deteta srdjana todorovica a danas prodajes muda za bubrege o veri,crkvi

Ретарде глупи, цитирај ми једну једину моју поруку о смрти детета Срђана Тодоровића, ако је на нађеш самобануј се.

Када то нађеш можемо било шта да причамо,до тада свакако са тобом нема даље приче, јер си дефинитивно дебил и барончина.
Last edited by brucelee on Thu Jan 11, 2018 10:54 pm, edited 2 times in total.

Занемарујем тактику

Postby Занемарујем тактику » Thu Jan 11, 2018 10:53 pm

Мићара wrote:Ако хоће неко да заради кинту, нек се јави, мало ће бити љигаво када Качо приђе ближе ал кинта је кинта... :mrgreen:

Мићо јел од тога стан у БГ и кола из Украјине. :mrgreen:

Ај сад мало озбиљно, помешали сте овде педерастију, педофилију, градитељску делатност, скупа кола, болнице и ко зна шта још све. Прво нормалан човек не може да помисли на Качавенду а да му се не згади, тако да је та ствар неодбрањива. Ја као верник мислим да је Качавенда благо кажњен, тј да се олако прешло преко тога. С друге стране нису ми јасни атеисти који критикују цркву и њене поступке који не задиру у њихова права и животе, и поступке који нису противзаконити. Владике возе скупа кола, ваљда то треба да погађа мене као верника,а не некога ко је атеиста или се декларативно сматра православцем и у раду цркве учествује једном годишње кад да попу неколико стотина динара за освећивање воде. Колико је ту стварно хуманистичких разлога за критику а колико љубомора, то већ не знам, Бог зна. Мени нпр. тај возни парк боде очи, али је од мизерног значаја, те владике ће пред Богом много више одговарати за своје поступке него нека пропалица попут мене. А и да се не лажемо, није то од јуче, и у средњем веку владике и патријарси нису ишли боси као неки отрок, него се возили у скупим колима, оно јес' вукли их коњи, ал још није било измишљено унутрашње сагоревање. Смета вам градитељска делатност цркве, ваљда је боље да хотел изгради митрополија као једина српска институција у Црној Гори, да из тог и других подухвата изађе финансијски стабилнија, и да тако стабилнија брани српство тамо где га ни Београд више не брани, још ако се у хотелу запосле верници који су без посла, или се храна за хотел откупљује од верника... Шта мислите како су изграђене све оне светиње којима се данас поносимо пред светом? Наши свети краљеви дошли помолили се Богу и никну Студеница, Дечани, Грачаница? Не, него је неком сељаку пуцала кичма, кулучило се, разрезивани порези, окретала се и ту озбиљна кинта.

ЗА крај један текст који добро описује где се налазимо сви ми, и они који критикују цркву, и они који је безусловно бране, и они који живе од ње...
https://smrt-svetu.blogspot.rs/2017/11/blog-post_23.html
...Гладан и крвав је народ мој.
А сјајна прошлост је лаж.

santamarija

Postby santamarija » Thu Jan 11, 2018 10:55 pm

pertla wrote:Sestra mi radi u jednoj vojvodjanskoj firmi koja je vlasnistvo koncerna.ta firma solidno radi,i mogla bi fino da funkcionise sama za sebe,ali sav profit koji naprave se sa njihovog racuna prebaci na neku desetu firmu gde se krpi ko zna koja rupa,pa zaposleni ne prime platu po 7-8 meseci.svi osim jednog zaposlenog koji zivi u beogradu,u tom mestu nikad nije bio,nema pojma gde je firma i cime se bavi,ali mu uredno prvom legne plata i to preko 1000 e,i jos ima obraza da zove ako kasni jedan dan.

Mogu da zamislim koliko ovakvih primera ima po srbiji.pravo je cudo da jos uvek ima sta da se ukrade i otme,kako su bandere i bankine jos na mestu

iznervirah se,jebo me konj kad mi crce akumulator !!!!!!

Влада Паликућа

Postby Влада Паликућа » Thu Jan 11, 2018 10:58 pm

fedayn wrote:Isus je govorio: "Ne skupljajte zemaljska dobra,necete ih poneti sa sobom nakon smrti".Eto odgovora na cemu pociva idejna podloga kod komunista.Samo sloboda, jednakost i solidarnost.Samo izvorno hriscanstvo,a polupance ko jebe.

džile

Postby džile » Thu Jan 11, 2018 11:15 pm

Rođaci wrote:

Taj i ako se za svoj kurac uhvatio, usahnuo je. Ne znam na koju foru se pojavi čovek i zašto baš on, to bi trebalo Dušana Petrovića pitati, posle 5. oktobra i odjedared pokupova boga oca. Šabačka mlekara je jebala kevu po platama za vreme Slobe, na kraju je za njegovo vreme došlo do toga da radnici s vremena na vreme primaju platu. Taj rudnik Lece je toliki haos, drugar je radio tamo, kad se vratio posle par meseci sedeli smo i pričali par sati o tome, tj. on je pričao a ja sam sedeo i krstio se. Taj Farmakom je jedan od najboljih primera zašto smo u tolikom kurcu i zašto nama nema pomoći, jer ako era farmakoma prođe nakon smene vlasti, to samo znači da počinje era novog farmakoma na nekom drugom mestu, a okreni- obrni mi ćemo ga svakako posisati.

santamarija

Postby santamarija » Thu Jan 11, 2018 11:21 pm

džile wrote:
Rođaci wrote:

Taj i ako se za svoj kurac uhvatio, usahnuo je. Ne znam na koju foru se pojavi čovek i zašto baš on, to bi trebalo Dušana Petrovića pitati, posle 5. oktobra i odjedared pokupova boga oca. Šabačka mlekara je jebala kevu po platama za vreme Slobe, na kraju je za njegovo vreme došlo do toga da radnici s vremena na vreme primaju platu. Taj rudnik Lece je toliki haos, drugar je radio tamo, kad se vratio posle par meseci sedeli smo i pričali par sati o tome, tj. on je pričao a ja sam sedeo i krstio se. Taj Farmakom je jedan od najboljih primera zašto smo u tolikom kurcu i zašto nama nema pomoći, jer ako era farmakoma prođe nakon smene vlasti, to samo znači da počinje era novog farmakoma na nekom drugom mestu, a okreni- obrni mi ćemo ga svakako posisati.
Sto je najgore,secam se da je malo bio u mardelju i sad ladi jajca...naravno da ce pojaviti beograd na vodi ili neka druga firma,vin-vin sta ti ja znam,koja muze ovaj narod ...brate ja sam uzicu kupovao to sabacko mleko,kupovao te akumulatore...ne treba bolje taman da sam miloner.....i sve je to ojadjeno,sjebano.....

Rođaci

Postby Rođaci » Thu Jan 11, 2018 11:25 pm

Dule Petrović zvani 10%

Bio sam u Rudniku Lece jednom. Firmi su tada bili isečeni mobilni i fiksni telefoni i samo su čekali kad će da im iseku i struju. Nameštaj, zgrada, izgled svega - doslovno 18. vek. Zakupili ih neki šatro Arapi, a u stvari domaći lilovi preko firme iz Dubaija ili Katara, ne sećam se tačno. Bar su isplaćivali plate i doprinose koliko-toliko redovno.

Šabački ABT jogurt bio najjači.

džile

Postby džile » Thu Jan 11, 2018 11:35 pm

Pa i nisu baš, drugar je čekao nekoliko meseci da ga isplate. Ono je bukvalno haos, tako nije bilo ni u 17. veku. I takvi će da vode državu i privredu, a drugo što je jalovinom razjebao svaki kraj okolo rudnika, i Zajače i Lece i kojih još sve ne.

Rođaci

Postby Rođaci » Thu Jan 11, 2018 11:42 pm

Zato i kažem koliko-toliko, mada ne znam kad je bio, ovo je bilo stanje u proleće 2015.

Pazi sad - nalazišta ruda imaju zonu eksploatacije i zonu istraživanja. U zoni eksploatacije se kopa, u zoni istraživanja se, logično, traži da li ima još rude. Logično je da onaj ko ima dozvolu za eksploatisanje čini sve da bi imao i pravo na istraživanje. Dozvole se izdaju u različitom trajanju, pa ne ističu u isto vreme.

U rudniku Lece se, međutim, desilo da je neko pametan propustio da podnese zahtev za produženje dozvole za zonu istraživanja, pa je tu dozvolu pribavio neko drugi, a ta dozvola se izdaje na 50 godina. Jasno je onda ko će dobiti i dozvolu za eksploatisanje, kad istekne ova koju trenutno ima firma Rudnik Lece.

Ili kad sam bio u Magnohromu, pa nam rekoše da je neki tadašnji savetnik Tomislava Nikolića registrovao žig Magnohroma u Makedoniji i da u Srbiju odande stižu bojleri sa logom Maghnohroma, iako Kraljevo i Magnohrom nisu ni videli.

Majke mi, mene čudi što mi sad imamo struju i možemo da pišemo ovde, to je ravno čudu kad vidiš šta je sve pretrpela ova zemlja.

džile

Postby džile » Thu Jan 11, 2018 11:52 pm

Apsolutno, kad pogledaš sve to, a ima gomila takvih primera, dobro je da smo i živi. Za koje god polje da se uhvatiš, ekonomijju, privredu, kulturu, umetnost, za bilo šta, naći ćeš uglavnom onaj najgori otpad i idiote koji su dobili funkcije da budu nešto za nešto i da se pitaju i da odlučuju o nečemu.

фикрета

Postby фикрета » Fri Jan 12, 2018 5:20 am

brucelee wrote:
фикрета wrote:
brucelee wrote:

Фикрете, видиш колико лупеташ а немаш појма.

-По Косову и Метохији СПЦ финансира многе народне кухиње за сиромашне.

-У Београду СПЦ црквена народна кухиња врши сваки дан доручак и ручак за стотине или хиљаде људи, притом имаш пунктове по целом Београду за исто, волонтери чак иду по граду и деле храну бескућницима, сиромашнима.

-У манастиру Високи Дечани имаш бесплатно лечење људи.

-У манастиру Ковиљ имаш бесплатног офтамолога монаха, код кога људи бесплатно се лече

-Земља Живих при манастирима, где хиљаде људи се масовно успешно лече од болести зависности, највише од дроге и алкохола.

-Имаш неколико манастира у коме људи бесплатно лече душевна оболења.

Плус помоћ сиромашнима, плус стипендије младима, плус још много штошта.

И то је све бесплатно. Зато срами се.

Bogomoljac
Kad ti se zena poradjala gde si je vodio?
u manastir ili bolnicu?
Kad ti je dete bolesno gde ga vodis
Kod doktora ili popa?
Znas ti dobro na koje bolnice mislim
Na one kakve ima i finansira katolicka crkva

Sto se tice srama juce si pisao strasne stvari na temu smrti deteta srdjana todorovica a danas prodajes muda za bubrege o veri,crkvi

Ретарде глупи, цитирај ми једну једину моју поруку о смрти детета Срђана Тодоровића, ако је на нађеш самобануј се.

Када то нађеш можемо било шта да причамо,до тада свакако са тобом нема даље приче, јер си дефинитивно дебил и барончина.

Upravu si,priznajem
Ogresio sam se od tebe
Pomesao sam te sa drugim likom,slican nick
Ne zameri meni ste svi vi kreteni isti
I da znas nije lepo da budes bezobrazan na internetu,nije po hriscanstvu
Prastati a ne vredjati

Мићара

Postby Мићара » Fri Jan 12, 2018 2:56 pm

фикрета wrote:Upravu si,priznajem
Ogresio sam se od tebe
Pomesao sam te sa drugim likom,slican nick
Ne zameri meni ste svi vi kreteni isti
I da znas nije lepo da budes bezobrazan na internetu,nije po hriscanstvu
Prastati a ne vredjati

Ти си сваком лонцу поклопац, и све гледаш ограничено са једне стране... Класични пример особе из стада, што није ово, што није оно.
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...

džile

Postby džile » Fri Jan 12, 2018 6:23 pm

A kako ćeš gledati krljanje i blajv Kačavende, matere ti, s koje to strane može da se gleda, ako uopšte može da se gleda.

Return to “Само опуштено”